Pasili

Auala e faʻaaoga ai le pasesa mo togafitiga o le edema

O le faatoaga faatoaga faatoaga e le gata o se mea manogi po o se mea e maua ai vitamini ma microelements. E mafai ona fesoasoani i se mea le lelei e pei o le edema. O lenei meatotino o loʻo faʻaaogaina i vailaau masani. Tatou te iloa pe o le a le pasesa e aoga mo pe a fula, pe o le a le solia o lona faaaogaina, pe faapefea ona togafitia le fula i vae, faʻaaoga.

O meatotino o le pasili mo edema

Pasili ei ai se aafiaga faʻapitoa ma o se mea sili ona lelei mo le faʻafefe. Ma e pei o le fulafula i lalo o mata, ma le edema o le fatu fatuga, o le pata. O vaega uma o se laau ei ai lona aʻafiaga - aʻa, greens, fatu.

E te iloa? 100 g le pasili o loo i ai le toetoe 137 i aso taitasi o vitamin K, lea e puleaina ai le toto toto. E iai foi le 150 mg o le acid ascorbic, lea e sili atu nai lo lemoni.

O faʻamanuiaga

Gagana ma le pasesa root supply vitamini C, K, E, PP i le tino o le tagata, vaega o le vitamini A o le vaega lanumeamata o le laau o loʻo i ai se fuataga o vitamin K, C, A ma carotene. O le laau foi o loʻo i ai se 'oa tele o minerale.

Pasili ei ai le tele o aogā aoga i le tino o le tagata:

  • Toto. Faʻaaoga mo urolithiasis ma cystitis. E oo lava i le faigofie faigofie o le pasesa i ipu e fesoasoani e aveesea le tele o le vai ma aveesea le masima.
  • Faʻafesoʻotaʻi faiga faʻapitoa ma faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.
  • Faaleleia le toto toto.
  • Faamalosi toto, e aofia ai capillaries.
  • Faʻaititia le sulu ma aveese le manava manava.
  • Faʻasolosolo le gataifale.
  • E faʻaaogaina mo le oona tele.
  • Fesoasoani e faʻatau meaʻai, aveese toxins.
  • E faʻamalosia ai le galuega o glands, e aofia ai le tino ma le vevela, pancreas ma le cortex adrenal.
  • O loʻo i ai se faʻamalologa ma le faʻamalosia. E faʻaaogaina mo paʻu o le paʻu.
  • Fufulu i luga totoga o totonu.
  • Fesoasoani e faʻasaʻo le vaʻai.
  • O loʻo i ai se gaioioiga faʻamalosi ma o le puipuia o le kanesa.
  • O se sui failautusi. Faʻaaoga mo le ate ma le gallbladder.
  • Faʻaaogaina i mea teuteu e avea o se auala e aveeseina ai le fulafula, faʻamaeʻa ma faʻafefe le paʻu.

Faʻailoga talafeagai

E ui lava i le tele o mea aoga ma le faʻamafanafanaina, e le tatau ona faʻamalo le pasili. E le tatau ona faʻaleagaina i le taimi o le maitaga. E mafua ai le leo o le uteni, lea e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga le lelei (faʻataunuʻuina poʻo le vave fanau mai). Mo se fafine o loʻo faʻamoemoe o se tamaititi, na o le faʻaaogaina o le pasesa i masini paʻu e mafai ona faatagaina.

Aoao atili e uiga i le pasesa i le maʻitaga ma le susu.

Faʻalauiloa ma le faʻaeteete lenei vao i le taimi o le susu. O se tausisoifua tina e fautuaina ina ia faʻaaogaina e le muamua nai lo le masina talu ona fanau mai ma faʻaumatia na o le pepa ua afaina mo le tolu masina. Mo le taimi muamua e tatau ai i se fafine ona 'ai sina tele o lenei lauusiusi ma mulimuli i le tali a le pepe - atonu e ono iai ni mea e afaina ai pe o le le mautonu. E iai faʻamaoniga i le taumafaina o lenei oloa ma ona fualaau faasaina:

  • lapisi;
  • faʻamaʻi tele o faʻamaʻi urogenital;
  • tasi le le faapalepale;
  • faaitiitia le mamafa;
  • feaveai maa tetele.

E mafai ona ou togafitia le fasela o le fulafula

Pasili ei ai sona aʻafiaga ona o le i ai o apiine ma le potassium. Ae peitai, o le faalagolago i ai e le aoga.

Ioe, o le pasesa e mafai foi ona faʻaaogaina mo faafitauli o loʻo i luga, ae na o se fesoasoani. E aveese le fulafula i fatu ma faamaʻi fatugaʻo, polyarthritis ma gout, ae le aveesea le faʻamaʻi lava ia, e ui lava e iai sona aafiaga lelei i le tino atoa.

E taua! O le le mautonu e mafai ona avea o se faailoilo o faafitauli ma le fatu, fatugaʻo ma vaʻa toto. E tatau ona faʻafesoʻotai se fomaʻi ina ia mafai ona ia iloa le mafuaʻaga ma faʻatonu se togafitiga atoatoa.

O mafuaʻaga autu o le edema

O le vaivai e mafua mai i le faʻamaʻiina o le vai, lea e aliali mai mo mafuaaga eseese.

O mafuaʻaga autu o le edema mulimuli ane:

  1. Renal e le afaina. Pe a oʻo i le faʻalavelave o le tino, e amata ona nofo le vai ile tino. E le gata i lea, o nisi faamaʻi fatu fatu e mafua ai le faaitiitia o le aofaʻi o le porotini i le toto, ma e fesoasoani foi i le foliga o le edema. A oʻo mai faafitauli i gaʻo o le taeao e foliga mai o le a fulafula i mata po o foliga. A e kiliki i latou, o loʻo tumau pea se faʻailoga. A maeʻa le 'aiga o le aoauli, ona amata lea ona faʻaitiitia le faʻafefe.
  2. Paʻi cardiovascular. O le vaivai e masani lava ona tupu ona o se taunuuga o le le atoatoa o le fatu. Faʻalavelave i le galuega o le muso o le fatu i le taimi o le totoina o le toto e mafua ai le fetogi o vae. O lenei tulaga e matauina i le leva o le aoauli, ma ua mou atu i le taeao. O le paʻu i le mea o loʻo i ai i le edema, o loʻo i ai se uila ma malulu i le paʻi. I lenei tulaga, o tiga foi e aliali mai i le itu o le thoracic, le manava o le mānava, ma se tulaga o vaivaiga.
  3. Vaʻa vevela. O lenei faafitauli e tele lava ina maua i tamaitai. O le umi o le tu i luga o vae, maualuga maualuga, ola ola e taʻitaʻia ai le toto totoʻa i totonu o vae o vae, ma vae i le vae pito i lalo e fetogi i le afiafi. O lea edema e vaivai i le paʻi ma eo mai faatasi ma le tiga i vae.
  4. Trombophlebitis. Pe a latou fausia se fulafula tele o vae. E aliali mai ona o le tafe o le toto ona o le i ai o se toto toto. Me faʻatasi ma le mumu, tiga, mumu.

  5. Hormonal faʻalavelave. O le faaletonu i le gaioiga o le gutu o le endocrine e mafua ai le faaputuputuina i totonu o le toto o nisi o mea e fesoasoani i le faapaleina o vai i totonu o le tino. I lenei tulaga, o le fula o loo aliali mai i vae. O loʻo i ai se fale tele. O isi faʻamaoniga o le faafitauli o le maualalo o le maua, o le malosi, o le lemu, o le leai o se malosi.
  6. Laasaga laititi o le cirrhosis. O le mamao, vae, puipui pito i luma o le paʻu o le eletoneum.
  7. Toto. I faʻamaʻi mulimuli e lua, o le fetus e tele le mamafa i fatugaʻo, o se taunuuga e le mafai ai ona latou feagai ma le aveesea o vai mai le tino.
  8. Maʻi pipisi. O le fulafula ma le mumu o sooga, o le tiga oi totonu ia i latou o faailoga ia o le gasegase ma le polyarthritis, gout.
  9. Taumafa le lelei ma le solia o le taumafa. O le taumafa o meaʻai (pipi, togafiti, meaʻai ma sausago) e oʻo atu ai i le faʻavaivaia o le tino. E faʻatuai ai foʻi le vai i vailaʻau. I le le lava o le faʻaaogaina o le vai, e amata ona teuina e le tino, ona tupu ai lea o le fula i luga o tapulima, tapuvae ma le pito i lalo.
  10. Alu. O tali a le tino e masani ona o faatasi ma le fulafula o le tino, e pei foi o le mumu, fulufulu, ma le vevela. E mafai ona latou i fafo ma totonu. O le mafuaʻaga o nei gaioiga o le faʻaalia lea i se allergen (faʻamaʻi pi, fuālaʻau, meaai). Atonu ei ai foi angioedema, lea e sili ona matautia mo tagata.

E taua! O se faailoga o le angioedema o le laulaufaiva, laugutu ma le larynx. O le taimi lava e matauina ai nei faailoga, e manaʻomia lou vave valaʻau i se taʻavale. A o leʻi oʻo mai fomaʻi, e tatau i le tagata gasegase ona tuʻuina atu se vailaʻau faʻamaʻi ma aisa e tatau ona faʻaaoga i le nofoaga o le edema.

Auala e togafitia ai le fulafula i vae

I totonu o tagata faʻamaʻi, o le pasesa e faʻaaogaina i le tele o suʻega e faʻafefe ai le malulu o vae. O le sili ona lauiloa o le pasili. Ina ia faia, faʻaaoga aʻa ma vaega lanumeamata o le laau. O le pasisa ua mulumulu lelei i lalo o le vai tafe. Ona faʻamavaeina lea e ala i le mea e fai ai meaʻai a manu po o le mea e teu ai meaʻai. O le taunuuga o le masini e sasaa ai vai inu i se fua faatatau 1: 2. Faʻaosooso 10-12 itula. A maeʻa ona faʻapipiʻiina i totonu o se sieve.

Mo le tofo, e mafai ona e faaopoopo le sua o le tipolo ma sina meli itiiti. Faʻatau meainu 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai mo le 1/3 ipu. Faʻamatalaga ave lua aso ma se malologa o aso e tolu ao faagasolo le vaiaso. O le tele o le suavai e vave alu ese mai le tino, ma o le fulafula o vae e totoe. Mai lenei faʻasolosolo e mafai ona faia ai ni meaʻai. O le faia o lenei mea, siaki, gaugau i luga o ni fasi laumei, poo se fasi ie sipi, ia susu, faʻafefeteina sina mea itiiti i le eria o le edema.

Matou te fautuaina foi oe e te aoao e uiga i mea tau togafitiga o le pasili.

E mafai ona e faia se teuteuga o fatu pasili. E mafai ona e saunia e pei ona taua i lalo - 1 tbsp. Sasaa se sipuni o fatu i totonu o se fagu, uu ma se ipu vai inu ma tuʻu lemu le afi. Simmer mo le 10 minute. Ona tatau lea ona faʻamaʻeina ma faʻafefeteina le mea e faʻaaogaina e ala i se mea laitiiti. Mea inu falala aʻo leʻi 'ai mo le 1/3 ipu 2 taimi i le aso. E lua aso, ona fai ai lea o se malologa i le 3 aso, ona toe fai lea o le taualumaga.

O le isi auala lelei e foia ai lenei faafitauli o le faʻasoaina lea o le pasili ma le susu. Mo lenei mafuaʻaga, latou te tagofia se lanu o le greens i lalo o le vai (800 g) ma faʻafefiloi i le vai inu. Ona nutimomoia ai lea o le laumei ma tuu i totonu o se fagu ma susu. O mea uma lava e tuʻuina i totonu o se ogaumu vevela ma faʻamafanafanaina seia oʻo ina maua se paluga tutusa. Ona fufuluina lea e ala i le susu ma ave uma 60 minute, 2 tbsp. sipuni.

E te iloa? Parsley o loʻo aliali i le senituri lona 17 o tusi Rusia Rusia tusi "Cool vetrograd". O o tatou tuaa na faʻaaogaina e togafitia ai le tele o faʻafitauli, e aofia ai ma le diuretic.

Fautuaga mo le faʻaaoga ma le faʻaoga

O faufautua latou te tuuina mai le fautuaga lenei i le faaaogaina ma le faaaogaina o le pasili:

  1. E mafai ona fai masini mai i pogisa ma le fulafula i le mata mata. Mo lana sauniuniga 1 tsp. Se paluga o pasili vavalaʻai faʻasalaina i le 2 laulau. sipuni kulimi suamalie. O le faʻafefiloi e tufatufaina i luga o le paʻu i mata o mata. A maeʻa le 15 minute, fufuluina le vai malulu poʻo le susu o le chamomile broth.
  2. Mai le oso i lalo o mata E mafai ona e faia se isi masini mo le eria o le uila. Laveaina o Kashoobraznuyu o gutu tipi i totonu o se mea e gaosia ai le suamalie e tufatufaina i mata o mata ma faʻapipiʻi faʻamaʻi susu i le susu susu. A maeʻa le 15 minute, ona aveese lea o pusa ma fufulu le masini i le vai malulu. O le aisa kulimi mai le pasili e faʻamanuiaina mo le taeao e fula i lalo o mata. Latou te suʻeina le ogatotonu.

  3. Pasili decoction e faʻaaogaina gutu le gutu mo stomatitis. O se vailaʻau sili lea.
  4. E faʻaaogaina fatu o lenei laau i le avea ai o se tagata e faʻapipiʻi, e faʻapena foi ona faʻasolosolo le taamilosaga i fafine.
  5. Grisel tipi mata solo le nofoaga e gaosi mai pi ma solo.
  6. Parsley foliga foliga foliga lelei fesoasoani mai faʻamalosi ma faʻamaeʻaina le paʻu lelei.
  7. Mo le teuina o taimi uumi, o le pasili e mafai ona tio i totonu o le pusaaisa. E tatau ona maitauina o le taimi e faʻamalo ai le tusa ma le 30% o mea aoga ua leiloloa.

E te iloa? Pasili e sau mai le Metitirani. Na alofagia e tagata Eleni anamua ma Roma. Na aumai o ia i Amerika ma Ausetalia e tagata kolone.

Pasili o se mea sili ona lelei mo le faʻaaogaina o le edema o faʻavae eseese. Talu ai o le edema faifai pea e masani lava o se faailoga o faʻamaʻi tuga, pe afai oi ai, e le aoga le taulimaina na o togafitiga faʻa-aganuu, ae e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.