Laʻau

Rose Charlotte (Charlotte) - faamatalaga eseese

O Rosa Charlotte e talitutusa lava ma lona tuaa, o le Graham Thomas rose ituaiga. Ae e le pei o ia, o Charlotte ei ai fugalaau o se fuamalie samasama samasama, o afifi o se foliga e foliga mai o le ipu. O le vao e susulu matagofie ma matua tele. O le manogi o peduncles e pei o le tea ua ola.

Rose Charlotte - o le a le ituaiga ituaiga eseese?

D. Austin na fafagaina i le 1993. Ma i le 1994, na tuuina atu ai le rosa i faifaatoaga i lalo o le igoa o le AUSpoly. Na maua e le rosa lona igoa o Charlotte e faamamalu ai se tasi o fanau a lana fanau pele.

Mo faʻamatalaga! E masani lava i luga o le Initaneti e mafai ona e mauaina ia igoa sese e pei "Rose Charlotte" poʻo "Rose Charlotte". E tatau ona e malamalama o le talanoaga i luga o le fonotaga poʻo le tusiga e faatatau i lenei ituaiga ituaiga eseese mai se faʻatoʻaga faʻapitoa Peretania.

O a foliga o Charlotte

I le fausiaina, o ituaiga e pei o Conrad Ferdinand Meyer ma Chaucer, faapea foi ma pollen Graham Thomas, sa faaaogaina. Na mauaina e le rosa ona uiga mai fafo mai le ituaiga o Graham Thomas, ae o loo i ai pea eseesega mai ai.

Short description

O le togavao o loʻo faʻapipiʻiina le vaʻa, e oʻo atu i le 180 cm le umi o le vaomatua i totonu o laufanua mafanafana e mafai ona oʻo i le 2 mita le maualuga, e oo atu i le 150 cm le lautele. O foliga o le vaomatua o loʻo i luga.

Fugalaau fugalaau e oo i le 11 cm le lautele. O le fugalaau e mafai ona oʻo atu i le 100 paʻu manu felelei lea e fausia ai eleelea eleelea, maualuluga. O latou foliga e suia mai le taimi o le faʻaauau seia oʻo lava i le amataga o le rosa. Afai e muaʻi faataamilo le pupu, ona fuga ai lea o le fugalaau i le taimi nei, e avea ma leoleo.

Mo faʻamatalaga! O le fugalaau e leai se lanu e iai sona lanu samasama lanu samasama. I le taimi atoa o le fugalaau, e avea ma lanu samasama meli. E le gata i lea, o gaʻo matuia e iai le lanu paler. E mafai e fuga o le Rose ona fuga uma ma 3-5 pcs. i le tasi pulumu.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le tele o fai togalaau e filifilia lenei ituaiga ona o le mea moni o le taumalulu faigata e faatusatusa i le Graham Thomas e tasi. E onosaia le leaga o le tau. E manaia le manogi e tosina ai iniseti. O le laau e maualuga lona faʻaleleia, o le togavao e mama, compact. O fugalaau o se lanu samasama samasama ua vave ona tosina mai.

Ae o loʻo iai Roses Roses ma faʻaletonu tetele:

  • masani ona maʻi i le paʻu palapala ma le lanu uliuli;
  • vave fugalaau;
  • mai le faʻaalia i le susulu o le la o le a mumu ai pupu.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O le Peretania e tulaʻi mai Charlotte e matua matagofie lava mo ia e mafai ona e mauaina se nofoaga i luga o soʻo se nofoaga, e tusa lava pe laʻititi lona nofoaga. Po o le a lava le ituaiga e filifilia mo le togalaau, e le faigata ona fetaui lelei ma se laau i lalo. Tulaga faʻapitoa, faʻaonaponei, faʻalapotopotoga poʻo seisi lava auala e mafai ona e filifilia mo le togalaau ma totō nei rosa. O le mea lea, e totoina e le gata i totonu o le atunuʻu poʻo se fuafuaga a le tagata lava ia, ae i totonu foi o paka.

Rose Austin Charlotte

Fugalaau ola

Pe a totoina Charlotte i se nofoaga tumau i le laufanua, e tatau ona mulimuli i tulafono mo lona totoina, ina ia leai se faafitauli i le lumanaʻi.

I le a le faiga e tulaʻi ai

Rosa Red Naomi (Red Naomi) - o se faʻamatalaga o le ituaiga Dutch

O le totō i le lauʻeleʻele e faia i fualaau. E tatau ona e filifilia laau totoa e tolu ona togi. E tatau ona atiaʻe le aʻa, ma o lanu paʻepaʻe papaʻe e mafai ona iloa i luga o le tipi.

Taua! O le manuia o le galueaina o Roses Roses e mautinoa lava pe a faʻatauina le mea totino i se faleoloa faapitoa poʻo se vasega pepe. O le aʻa o le rosa e tatau ona le itiiti ifo ma le 90 cm. E na o le taimi lena e mafai ona e mautinoa o le seedling o loʻo taofia pea uiga eseese o le laau, ma o lona toe totoina o le a le aumaia ai nisi faʻafitauli.

A o le totoina ile laufanua, o aʻa o se fatu laau e tatau ona faʻafefete i le vai, lea e faaopoopo ai mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe e pei o rootin poʻo heterooxin. O le tuai e faia mo le 4-5 itula. O lenei mea e saofaga i le mea moni e sili atu ona faigofie le faʻaogaina o le togalaau, faʻapea foʻi ma lala o le laʻau teuteu amata ona faʻaleleia malosi.

O le a le taimi e tau ai

I totonu o Rusia Tutotonu, e sili ona lelei le totoina o laau toto mai le vao o Charlotte i le laufanua i le tautotogo. O le taimi sili ona lelei mai ia Aperila ia Me. E talafeagai le totoina i le tautoulu, ae e tatau ona manatuaina e tele se taimi e toto ai le laau, pe a le maua ai le malosi i le taumalulu i le taumalulu. Afai e tupu lenei mea, o le a maʻi le togavao mo se taimi umi, lea o le a aafia ai lona fuga.

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

Ia mautinoa ia tausisia le faagasologa o le totoina o se fatuga:

  1. O se lua e viliina pe a ma le 50 inisi loloto ma 60 cm le lautele.
  2. O se mea na saunia muamua: 2 vaega o le eleele lafulemu, 1 le vaega o le peat, 1 le vaega o le oneone, 1 le vaega o le humus, 1 le tioata laupapa, o le 300 g o le fugalaau mo rosa.
  3. O se tamai faaputuga o loʻo fausia i le ogatotonu o le lua ma ua faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete se rosa ina ia mafai ai e le nofoaga o le faapipiiina ona taʻi lua sikimita i lalo o le fogaeleele.
  4. Ona faʻafefeteina ai lea o le palapala ile laʻau ma faʻafeinu ai ile vai.
  5. E tatau ona mulimulita luga le palapala, ina ia le mago le palapala, ma le aʻa e le mafai ona tafe.

Faʻalogo lelei! E tatau ona lelei le faʻaleleia o le nofoaga e tulaʻi ai, ae i le taimi lava e tasi e tatau ona puipuia le laau mai matagi malulu i le taumalulu. E le tatau ona vavalalata le vai o le eleele, a leai o le a tulaʻi mai le Peretania o Charlotte o le a pagatia mai le lanu paʻu.

Tausiga o togalaau

Rosa J. P. Connell - faamatalaga lanu samasama

O le tausia o se rosa o se faʻatonuga taimi, ae e aoga. Mo lona tuputupu ae tatau, e le lava le na o le totoina o se fatu i le eleele. O le laau e manaʻomia ai le faʻasusu masani, faʻaleleia, faʻamalosi. Na o le taimi lena o le a amata ai ona ola le Charlotte, ma o le a le pine ae amata ona muamua fugalaau.

Charlotte Igilisi

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

Lafoaina o Roses Roses e faia pe a pala le eleele i le 3-5 cm. E tasi le vaomatua o le a manaʻomia le vai mafanafana e oo i le 10 lita. E tatau ona faʻamautinoa e le faia le suavai i luga o le vao, ae na o lalo lava o le aʻa. E tatau ona e faʻafefe le rosa i le vaiaso, pe afai e vevela le tau, ona tatau lea ona faʻaitiitia le vaitaimi. I le vevela, e mafai ona sosolo roses, ae naʻo le afiafi. E na o le afiafi foi e faia ai le tau.

Taua! Tatalo le eleele e tatau ona faia i lea taimi ma lea taimi ma ia mulimulitaʻia mulimuli ane. O lenei mea e fesoasoani i le sili atu ona lelei o aʻa o le rosa ma le okesene.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

I le tausaga muamua o meaʻai, o le Rose o Charlotte o le a lava lea mai le mea na tuʻuina i totonu o le lua. I le tausaga lona lua i le tautotogo, e taua muamua le faia o humus. A maeʻa le lua vaiaso, faʻaaogaina le suauʻu, ma faʻamauaina foi le fale ma se vaifofo o le moa moa poʻo mullein. E mafai ona e suia i latou i le ammonium nitrate.

A amata le amataga o le rosebuds ma amata ona totogo, e tatau ona suavai le vao ma le faʻalaupapa mo le 2-3 vaiaso, lea e aofia ai le tele o le potassium, phosphorus ma le magnesium. I le afa muamua o Setema, o le fafaga mulimuli i le sulfate sulfate o loʻo faʻatinoina.

Taua! Ua taofia le laei o aʻa i le faaiuga o Aokuso, ma ua le toe totoina ai le togavao o le rose ma ua lava lona taimi e sauniuni ai mo le taumalulu.

O le a le uiga o le eleele, e tatau ona e tausia lelei lenei mea ao le i totoina le Charlotte i le eleele. O le palapala e tatau ona faʻaleleia, malamalama, manava. Afai o le palapala o se mamafa mamafa, e aoga le faaopoopo o le oneone, peat, humus, faapalaga i ai. E manaʻomia e oneone palapala le faaopoopoina o le eleele eleʻele, pe faʻafefiloi ai le faapalaga o le pea-manure poʻo le humus. O le faʻaleleia o le eleele e faʻatinoina i le faaopoopoina o peat or manure, ma faʻaitiitia ai le acidity - ash po o le lime. O se tali lelei mo le rose o Austin e tatau ona avea ma siama.

Teuina ma le totoina

Ma o le Austin na tulaʻi mai ai Charlotte ua fuga mai, na teuteuina i lea taimi ma lea taimi e fai ai se togavao matagofie. E taua lenei mea e le gata mo le rosa e toe faʻafouina ai, ae ia faʻateleina foi le faigata o le taumalulu ma sili atu le tetee atu i faʻamaʻi eseese.

Faʻalogo lelei! Ina ia teuteuina le vao, ia faʻaaogaina naʻo se faʻamaufaʻailoga mataʻutia. Mai se meafaigaluega vaivai, o le a afaina ai le paʻu, lea o le a oʻo atu ai i le siama o le rosa ma le atinaʻe atili o faʻamaʻi. E tatau ona vaʻaia le meafaigaluega ina ua maeʻa teuteu, pe a faʻapea o le aʻafiaga o le salalau o le faʻamaʻi e faʻapupula pe afai ua uma ona afaina se tasi o vao.

Charlotte Rose Bush

O le teuteuina muamua o le a faia ia Aperila, pe a le o fuga mai le taamilosaga. Ina ia faia le vaomatua, oti le tipu i le afa. Ina ia faʻateleina le vao, faʻapuupuu i le tasi vaetolu. I le taumafanafana, i le taimi o fugālaʻau, teuteu, laiti, toso tauaso, faʻapea foi i latou o loʻo i ai faʻamaumauga o faʻamaʻi poo meaola faalafua, e aveesea i le taimi o le teuteuina. O lauʻau e le mama, o laulaau ua aveeseina i le tautoulu, ae o fatu o totoe o loo tipiina i le 30 cm. O le teuteuina e fuafua i le toe faafouina o le Charlotte rose o le togavao e faia i le taimi e tasi i le 5 tausaga. O le togavao e selesele atoa i le maualuga o le 25 cm, pe o vaʻaia tuai.

Vaega o le taumaluluina o se fugalaau

Mo le taumalulu, e manaʻomia ona vave tapunia Rose Charlotte pe a pa'ū le vevela i lalo -7 ° C. Aʻo leʻi faia lena mea, ua vavaeina le vaomatua, ma o lona faavae e faʻasusu i le fanua o le togalaau, humus poʻo le faʻapala.

Taua! Lafu, paʻu ma le mafiafia o le susu, o lea e le manaʻomia ai ona faʻaaogaina.

I le avea ai o se mea e ufiufi ai, faʻapipiʻi lala laʻau e talafeagai lelei, o loʻo tuʻuina i le va o laau totō ma i luga o luga. Ma, mai soʻo se mea talafeagai, e faʻapipiʻi se faʻavaa, lea e tatau ona tulaʻi 30 cm i luga aʻe o le vao. O le faʻamalama o loʻo faʻapipiʻi i luga o le faavaa, ona sosoo ai lea ma se ata palasitikiti. E le gata i lea, aua neʻi galo e alu ese mai le itu avanoa mo le feʻalo. I le amataga o le tautotogo, o le vao narate, ae na o le ata tifaga ua aveeseina. E mafai ona aveese le faʻamalositino i sina taimi mulimuli ane.

Fugalaau rosa

E tusa ai ma le faʻamatalaga, o le rosa Charlotte e fuga mai i fugalaau samasama sili ona lalelei. O lona fugalaau o le a le tuua ai se tasi e le fiafia. O le tele o fai togalaau, i le taimi e vaai ai i se togavao ua matua fuga, filifili e faatau mai laau toto o lenei ituaiga o rosa ma totō i luga o la latou saite.

Vaitaimi o gaoioiga ma malologa

Rosa Mainzer Fastnacht (Mainzer Fastnacht) - faʻamatalaga eseese

Na tupu le fiafia o Charlotte i le gasologa o le tau mafanafana, ae o le sili ona susulu mai ia Iuni ma Iulai. Mai le ogatotonu o Iulai ia Setema, e le tele naua le poloka o le laau.

Tausia i le taimi ma pe a uma le fuga

I le tausaga muamua, e le tatau ona faʻatagaina le ola o laau laiti e fuga lelei. Seia oʻo i Aokuso, e tatau ona aveese uma mai mai le laau. I le faaiuga o le tau mafanafana, e tuu ai ni fugalaau i luga o laau taʻitasi ina ia mafai ai ona latou selesele aʻo leʻi pa'ū. O lenei mea e saofaga i se taumalulu sili atu o rosa, ma o le a latou totogo atili atili i le isi tausaga.

Taua! O laau matutua e sili atu ona matutua e manaomia le faʻafeinu masani, faʻamaina, ma le faʻamaʻapeina o le palapala. E le gata i lea, a maeʻa timuga mamafa ma timu, e tatau ona luluina le vao ina ia aua nei faʻafefeteina le susu. I le tautoulu, pe a maeʻa ona totoina, e fuafuaina le teuteuga o le autumn ma faʻaaogaina lau laʻau, faʻapea foi ma isi sauniuniga mo le vaitau o le taumalulu o loʻo oʻo mai.

O le a le mea e fai pe a le fuga

O se rosa e mafai ona le toe totoina pe leai foi i le tele o mafuaʻaga.

  • Faʻasaʻo ese mai le nofoaga. Rose English Charlotte lagona lelei i se vaega o le paolo. Afai e tele tele le susulu o le la, o lana fugalaau e mafai ona paʻu ma paʻu vave. Afai e le lava, o le rosa o le a vaivai, lea e aʻafia ai lona fuga.
  • Faʻateleina pe le lava le teu. E tatau ona aveese faʻamalo saʻo tele ma i le taimi sao ole taimi. I le tautotogo - teuteuina lelei, i le taumafanafana - e faʻaleleia ai le fugaina, i le pa'ū - faʻapitoa. I le tasi taimi i le 5 tausaga, e tatau ona toe faʻafouina le vao. I le tau mafanafana, ua faʻaaogaina faʻapipiʻiina pupuʻu.

Rose English Charlotte

  • Le tausiga le lelei. O Rose e manaomia se tausiga faapitoa. Afai e le lava le suāsusu i le taimi ma e le fafagaina pe pamu i meaola faalafua, e vave ona tali atu i lenei mea ona o le leai o se lauolaola vave.

Fugalaau fugalaau

O le rosa na te na o ni mea e toso ai. O se isi auala e le talafeagai mo ia. E na o le pau lea o le auala e ausia ai o le laau o le ai ai tutusa uiga eseese.

Faʻalogo lelei! O Rosa Charlotte o loʻo faʻalauiloaina e ala i le tipiina, lea e tatau ona ave mai le malosi, vao laiti, vave pe a maeʻa le galu muamua o le fugalaau.

O le faagasologa o le tipiina e faapenei:

  1. Mo le mauaina o mea mo le faʻaleleia, e tatau ona e faia se fuʻa semi-lignified ma tipi le fasi laau, o le umi e tatau ona 10-12 cm.
  2. Ona latou loloto lea i le togalaau, ae le o le atoatoa. E tatau lava ona i ai se vaega o le mea e tatau ona tumau ile luga.
  3. E tatau ona tuʻu se pulou manino i luga. Otioti fagu palasitika e lelei mo lenei mea.
  4. E mafai ona totoina afaina pe a uma le tolu tausaga i se nofoaga tumau.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

O le tele o taimi, o le Austin Charlotte na tulaʻi mai e mai i maʻi nei:

  • paʻu palapala. O faʻamaʻi pipisi e faʻaogaina ai le tui e faʻaaogaina e faʻafefe ai faʻamaʻi;
  • lanu enaena. Mo le togafitiga o laau toto, o le sulpini sulʻamea po o le fualaau oona e faaaoga;
  • kanesa O le taimi lava e aliali mai ai faailoga muamua o lenei maʻi, e tatau ona vavaeina ia vaega ua afaina, ona tatau ai lea ona togafitia aʻa i le apa memea suauu. O vaega afaina i luga o laʻau ua aveesea, susunuina, ma maloloina nofoaga e togafitia i le sulfate zinc;
  • lapisi. O le togafitiga e faia i le pulupuluina o le topsin-M, SCOR poo le togafitiga i le nitrate.

Afai e oso le Charlotte i aphids, o le fofo aupito sili o le a avea ma ala. O le leaflet roletette e fefefe i iniseti faʻamalosi, ole fefefe o le apogaleveleve e fefe i le fasimoli solution ma fualaau faasaina.

Rose Charlotte, totoina i luga o le upega tafaʻilagi, o le a sili atu ona teuteu i soo se togalaau. E matagofie o ia i se tau e tasi, ma i le faʻavaeina o vaega. O le mea autu o le totoina saʻo o se fatuga ma avatu ia te ia le tausiga lelei.