Laʻau

Auala e nonoa ai pupuni i lou lava fale: o lauiloa sili ona lauiloa ma matai vasega

Ua lata mai le tau mafanafana. I le taimi mafanafana, e sili atu ma sili atu tagata e fiafia e ola i fafo atu o le taulaga, i le natura. Ma o lona uiga e tatau ona e mafaufau e le gata i lou olaga, ae faapea foʻi totonu, lea e te faʻaalu ai se vaega o le tautotogo, taumafanafana ma le mafanafana o le amataga o le tautoulu. Atonu o le pupuni o le fale, sulu i ou lava lima mai se tau e le taugata, ae aoga, o le amataga lea o le toefaafouina o lou fale mafanafana.

O a mea e tatau ona avea ma pupuni o le atunuu?

O le mea moni, o pupuni o le atunuu e tatau ona fiafia i mata ma fetaui ma le nofoaga o loʻo faʻamoemoe i ai. Ae o loʻo i ai le tele o isi faʻataʻitaʻiga e tatau ona mafaufau i ai pe a filifilia "ofu" mo pupuni o fale faleoloa.

E leai se mea e tatau ai ona faʻaogaina pupuni malulu e tuʻuina atu, aua o le fale lenei e tatau ona faigofie mea uma, matagofie ma aoga

O le mea lenei e tatau ona e gauai faapitoa atu i:

  • E sili atu le tuʻuina atu o mea e faʻaaogaina e pei o lino, cotton ma chintz.
  • O pupuni e tatau ona aoga. E le tatau ona vave faʻavalea ma maua palapala.
  • O le filifiliga o ie mo faamalama foi e faalagolago i lo latou nofoaga. Mo faamalama e faasaga i le la, tatou te filifilia ni ie pupuni e fai i le mea pogisa, ma mo faamalama e agai atu i le itu o le paʻu, o le a tatou tuua ni moli ma mama.
  • Afai e te nofo i le atunuʻu i le tausaga atoa, e tatau ona e maua se isi seti o ie puipui - taumalulu.
  • Aua e te soona faʻatupuina le faʻataʻitaʻiga i le tele o fugalaau ma mea teuteu. E faigofie ma suamalie o la matou mautauave.
  • Mo se faletua poʻo se laupapa e sili atu ona lelei le filifilia o se mea e le mafai ai ona faʻafefe le vai - PVC tissuʻu.

Ma ia gauai atu foi i le mea moni e tatau ona faigofie ona aveeseina pupuni o le atunuu, o le mea lea, o mama po o clothespins e tatau ona faaaoga e fai ma faamau mo latou.

I lenei tulaga, o pupuni moli ma le lelei e tumau i luga o le ie puipui faatasi ai ma le fesoasoani o mama ma clothespins: o le aveeseina e faigofie

Matou te lalagaina pusi o le atunuu i sitaili eseese

O le sitaili, lea e masani ona sili ona fiafia i ai tagata nonofo i le taumafanafana, e taua o le "rustic". E lauiloa e le gata i lo tatou atunuu, ae faapena foi i Europa, ma e oo lava i Amerika. E na o le tele lava o atunuʻu e mauaina ai lona lava uiga taua.

Patchwork i le agaga Rusia

O le faʻaaliaina o le lanu Rusia, matou te manaʻomia le faʻanatura masani. E masani lava o se "mea malie" peleti, ie lino po o le fuga. O mea taua, ma i se mamanu lelei, o le a faia. O le ie na faia e le auala patchwork e foliga sili.

O foliga o patch looks look elegant, e ui lava o le mea moni e mafai ona vavae ese mai ie fou fou ma otaota e totoe mai isi galuega

Ina ia lalagaina pupuni mai pulou, e tatau ona e fuaina le faamalama, filifili i le pito i lalo o ata vali o le ie puipui i le lumanai, ona fai lea o se faatulagaga o auiliiliga. I lenei tulaga, e tatau ona tuʻuina atu i mea tetele, ina ia le mamafa tele pupuni ona o le tele o faʻamau. O le faʻataʻitaʻiga e aofia ai le faʻaaogaina o foliga faʻa-geometric. O le tele o taimi o nei vavaega tafatolu poʻo sikuea. O le tuufaatasiga o auiliiliga pogisa ma malamalama e sili ona aoga.

Mo le lumanaʻi o le lumanaʻi, e tatau ona fai se mamanu i luga o pepa malulu poʻo pepa pepa, faʻamaʻaʻaina lelei uma auiliiliga

Na matou tipi ese vaega mai le pepa malulu e aunoa ma ni alauni mo ni faʻamau ma faanumeraina ina ia aua nei fenumiai pe a faʻafesoʻotaʻi. Matou te faʻaaoga mamanu i le itu sese o le mea o loʻo i ai ma liʻo faataamilo i latou i le otootoga ma se paʻu, toega poʻo se faailoga faʻapitoa. O elemene taʻitasi o le a vavaeina ma alauni mo faʻamau - e tusa ma le 0.5 cm. Mo le faʻamafaʻailoga i le itu sese o le galuega, e tatau ona tuʻuina vaega e ala i le faʻapipiʻiina o le tasi i le isi ma o latou pito i luma.

Seu i luga o se suʻisuʻi poʻo faʻailoga e faia i lima. Ina ia natia le itu sese o le oloa, e manaʻomia se ufiufi. O pito o pupuni e mafai ona teuteuina i le faʻamalosi, laumei poʻo lipine.

Aoao mea lilo o le patchwork mo lalaga vavae mai le vitio:

Pupuni i le rustic style Rusia e le gata ina faia ai le faamalama, ae o faitotoa foi, faapea foi ma se nofoaga moe.

Matou te faʻaalia le fausaga Farani

O le solofanua i Falani na faaigoaina i le tasi o itumalo o lenei atunuu. O le Faʻailoga. Ina ia fatuina lenei faiga, e lelei tele foi le chintz, ma e mafai foi ona e faʻaaogaina le muka ma e oʻo lava i se mea gaogao. O nei mea uma e faʻanatura ma o le a tautua lelei i le atunuʻu.

Pe a filifilia ni ie, e mafai ona e tuʻuina atu se mea e sili ona lelei ile lanu moana lanumoana, lanumoana, lavender ma lanu papaʻe poʻo le faʻaaogaina o meafaitino ma se mamanu

I le faaopoopo i le ie ma le suʻisuʻi, mo le galuega tatou te manaʻomia:

  • Meafaigaluega. O lipine satini ma filo e fetaui ma le leo o se tasi o lanu o mea autu e fetaui ma le teuteuina o le oloa.
  • Meafaigaluega ma meafaitino. O le a matou saunia pepa mo le mamanu, se centimeter tape, penisina po o se toega, pine ma ni seleulu malosi.

E sili atu le lelei o le faatauina o se ie e tusa ma le 10-15% i le tulaga o measina talafeagai. O le lautele lautele o le ie e tatau ona 3 mita.

Ia mautinoa e fua le faamalama ma fetuutuunai lapoa o loʻo fautuaina atu i lalo, e fuafua i luga oa tatou fuataga. E tatau ona tatou lalagaina se faʻataʻitaʻiga faigofie o pupuni i le faiga o Provence mai le lua halve i se taʻavale. O le lautele o le afa taʻitasi e tusa ma le 80 cm, ma o le fasi pepa e 15-20 cm.

E ui i le faigofie o le galuega, e tatau ona amata ile mamanu. Ina ia faia lenei mea, e lua-laupepa pepa ua tuu i luga o se laulau lapoa poo luga o le fola. Matou te tusia ata o atavali i le lumanaʻi i le afa oo latou tupuaga moni ma vavaeeseina i latou i fafo.

Pe a fesiitai le mamanu i le ie, aua nei galo e fai ni alauni mo le fagu. I le pito i luga o le oloa, lea o le a faapipiiina i le sana e ala i clothespins, o le faatagaga e tatau ona itiiti ifo ma le 5 cm. Mo toe o totoe, ua lava le tuua 1 cm.

I faʻamatalaga e tipi ese mai le ie, matou te faʻasoa itu e faʻataʻusiʻu i pine ina ia oʻo lava i le mafiafia o fausaga. A maeʻa lena mea, matou te teuteuina pito i se lipine, ona matou faʻapotopotoina lea o pupuni uʻamea i le Provence style.

O se fale i totonu o le Provence style foliga matagofie, e ui lava e faigofie. E tele le malamalama, o se faamalama tele ua teuteuina i se pusa felafolafoaʻi

Aua nei galo ia matau o loo uuina pupuni pe a vavae ese. E mafai ona faia i ni fasi ie mai ie pupuni poʻo ni foliga o teuteu teuteu, lipine, fugalaau.

Matou te lalagaina pupuni i le ituaiga o atunuu Amerika

E pei lava o isi ituaiga o mea mataʻutia, o le atunuu e faʻaalia i le faigofie ma le natura.

Mo le atunuu, o lanu masani e tele lava ina filifilia:

  • e le sili atu ona pupula;
  • ma mamanu fugalaau;
  • i le "pusa".

Ae ui i lea, e mafai ona e faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga e faʻaogaina ai le natura masani. O lona lelei mo le tuʻuina atu o le a le uma, e le lanu samasama mai le la, o le a le faʻavaivai, ma o le a le tala.

Ina ia fuafua lelei le manaʻomia o meafaitino, tatou te faia fua talafeagai. Ina ia fuafuaina le umi o le oloa, e tatau ona e fuaina le mamao mai le sana (pito i luga o le ie puipui) i le faamalama sill poʻo le vaega pito i lalo o le afi mafanafana (pito i lalo). Matou te faaopoopo le 6 cm i le iuga mo le punou o le oloa mai lalo ma le 3 cm mo le taimi i le pito i luga o le tapoleni. Ina ia fuafua le lautele o le oloa, e tatau ona e faʻalauteleina le umi o le sana i le 1.5-2 taimi, e faʻatatau i le maualuga o le drapery o le a oʻo mai.

O le mea lea o le a foliga foliga pupuni tatou te lalaga ai. Pau lava le eseesega o nei mea e le o faʻapipiʻiina i le sana ma le fesoasoani o le faʻamalosi, ae faʻatasi ma teuteu teuteu

O le auala sili ona faigofie o vailaʻau tafaʻi. Oti le ie. Ina ia le faʻaaogaina pine, e mafai ona e setiina le suʻisuʻi i le laina uumi umi. E mafai ai ona e vaʻai i le tau. I le pito i luga o le pito i luga, matou te lalagaina le lipine mo pupuni. O le isi itu, o le itu pito i tua e tatau ona gaosia. O pito o le tagata faʻamalosi e tatau ona aveeseina i totonu o le sima, ma o pito o maea e tatau ona tuʻu i fafo. E ala i le tosoina i latou, o le a mafai ona fetuunai le tikeri o le faʻamafa o le ie puipui. E tumau pea na o le gaosia o le pito i lalo ma tautau ie puipui i luga o le ala.

Faʻapitoa o se faiga manaia mo potu eseese

O le faiga masani o le lautele ma e talafeagai lelei mo le nofo ai i le taumafanafana, o le mea lea, e mafai ona teuteuina uma potu, ma mafaufau i latou foliga.

Matou te lalagaina pupuni Roma mo le umukuka

O le mamanu aupito sili ona talafeagai mo le umukuka e taua o pupuni cafe. O se tootoo, laina fagota po o se masaga e tu i le ogatotonu o le faamalama. E lua tamai laumei ua faamalosia i luga. O le vaega pito i luga o le faamalama ua teuteuina i se lambrequin po o pupuni faatasi ai ma teuga.

O le isi filifiliga o le a foliga vaaia i totonu o le umukuka o le atunuu o pupuni Roma.

Ina ia fatuina pupuni Roma, e le manaʻomia ni laupepa tele: e mafai ona e faia i se anufe, lea e lava naʻo le ufiufi o le avanoa

O se suʻesuʻega auiliili i le suʻiina o pupuni Roma, vaʻai le vitio:

Nofoaga nofo, potu moe ma potuʻai

Afai ei ai lou potu i nei potu, ona teuteu lea i latou i ni pusa uumi umi, ma ni pipi. I le avea ai o se teuteuga faaopoopo o paneta, e mafai ona e faʻaoga laumei poʻo se ie, satini lipine, maea, paipa ma pulu.

E tele ituaiga o laupepa o le pusa lapisi o loo faaalia i le vitio:

Suʻi ie puipui i le Metitirani

O se isi auala e fiafia ai tagata nonofo i le taumafanafana e filifili o le Metitirani.

O foliga vaaia o lea mea e mafai ona taua o mea nei:

  • le tele o le malamalama i potu;
  • matala tetele;
  • sulufaʻetaʻi poʻo se tino malamalama atoatoa;
  • O ie lalaga e tatau ona manino poʻo teuteu fugalaau.

O le a matou saunia mea uma talafeagai mo le galuega:

  • le ie na tatou filifilia e amanaia fautuaga uma o loʻo tuʻuina atu i luga;
  • seleulu mo ie;
  • centimeter tape or tape measure;
  • pine ma nila, filo;
  • suʻisuʻi.

Ina ia lalagaina pupuni mo le fale i ou lava lima, e tatau ona faia ni fua muamua, lea o le a mulimuli ane faʻataʻitaʻiina e ala i le tipiina o le ie.

Pupuni e lua vaega

Ina ia amata, e mafai ona e faʻapipiʻi le ie ua filifilia i le faamalama, siaki le nofoaga o le ata ma pe faapefea ona vaai le ie pupuni i totonu. Tatou fuaina le lautele o le faamalama. Matou te manaʻomia faalua le sili atu o le tino e pei o le fuataga o fuataga. O lona uiga, mo le lua mita, o le ae manaomia le fa mita o mea.

O lanu moli ma isi lanu mafanafana o pupuni manino poʻo paʻu e masani ona masani ai mo le Italia o loʻo agai atu i se sitaili o le Metitirani ma le lalelei

Tatou te fuafuaina le umi o le lumanaʻi, faia fua mai le pito i luga o le pito i luga o le laulau, i le maualuga o le umi o manaʻo. Pe a faʻatusatusa laina o le oloa, ia mautinoa e faʻaopopo le 15-20 cm i sulu, le pito ma le vaega o atavali o le a faʻaputu i le saito. Otioti lelei le ie e ala i le salalau i le fola poʻo luga o se laulau tele. Afai o le pupuni o le a aofia ai ni ata vali se lua, ona matou gaugau lea o le oloa i le afa lautele ma vavae ese ma le faaeteete le umi.

Nofoaga o le faia o pupuni faigofie: tipi le ie i luga o le fola, faʻapipiʻi faʻamau i pine, tufatufaina ma faʻapipiʻi fusi i le pito i luga o le ie, galue ma se suʻisuʻi

I itu uma o paneta, sei vagana ai le pito i luga, matou te faia ni mea, faʻapipiʻi i pine. O ata na faia e moli i se tusitusi. O le taimi nei e foliga lelei le tapoleni. Matou te punou le pito i luga i le itu sese, faʻapipiʻi i pine ma le kesi. Mai fafo o le uʻamea e mafai ona natia faʻamalosi. O le fua na maua mai luga e faʻaaogaina mo le faʻapipiʻiina o le sana. O le taimi nei mai le mea ua faʻaaogaina tatou te iloa ai togafiti.

O se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e mafai ona faʻaaoga e faʻaaoga ai le ata o loʻo i lalo.

O le vaega aupito sili ona lelei e uiga i lenei matagaluega o le tuʻuina atu lea o vaega patino. Ma o lona uiga e ala i le fuaina o lau faamalama, e mafai ona e toe faʻafoʻisia le faasologa o faʻamatalaga e tusa ai ma faʻamaumauga moni

Pulu mata lalelei

E mafai ona e teuteuina le faamalama e tatala i totonu o le umukuka, ma i soo se isi potu e iai se faitotoa. Soo se mea lava o le a foliga mai e manaia ma lelei. E mafai ona e suʻe se faʻo mai se fasi ie atoa. O lenei mea e tatau ona lava se lapoa ina ia mafai ai e pito o le faitotoa faʻapipii i lalo i le windowsill poʻo le maualalo foi.

O le faʻaaogaina o lenei filifiliga e mafai ona mafaufauina pe a oʻo i le seleseleina o loʻo i ai le faʻaitiitia o otaota: o le faitotoa e faʻaalia ma matagofie

E lua metotia e mafai ona faʻaaogaina e fatuina ai se foliga o loʻo i luga o se ie puipui.

  • E mafai ona tipi le arc i lalo o le tapoleni. O le pito o le faitotoa e tatau ona togafitia i se mea e le afaina; e mafai foi ona e teuteuina i le fagu. O le vaega pito i luga o le faitotoa faaofuofu e fetaui lelei i le o mai i ni laupepa.
  • I le auala lona lua, e le o le tasi, ae e lua ni arcs e tipiina. O le pito i luga o le vaega B o loʻo faʻaloloa, o se mea faapitoa faʻapipiʻi e nonoa i ai mo le faʻamau i le fatu. O le ie, 'otiʻoti i luga o le mea faʻapipiʻi, e tautau matagofie, e fai ma laʻau vaivai. O le pito o le faitotoa faaofuofu e alu i le pito i lalo. Taʻalo, teuteu i le afifi pe a manaʻomia.

O lenei filifiliga e lelei ona o le matagofie o laupepa i luga o le faitotoa e maua i se auala masani, e faavae i luga o le metotia lava ia lava

Mo le manino, matou te fautua atu ia e matamata i se vitio i le autu o le faia o ni ie puipui:

E pei ona mafai ona e vaʻai, e leai se poto faʻapitoa e manaʻomia ina ia mafai ai ona vili pupuni mo le tuʻuina atu. Ae o tonu lava ia pupuni, filifilia ma le tofo, lea e suia ai totonu i luma oo tatou mata, ia atoatoa. I totonu o le atunuʻu, o le ae faʻaalu pe a ma le tolu masina. Fatu se siosiomaga o le malulu ma le mafanafana.