Fualaau aina

Faʻaaliga i le nofoa mafanafana: olaola marjoram mai fatu ma fatu

O fuʻa o mea manogi manogi e masani lava ona taumafai e totoina a latou lava laau vevela tuusao i luga o le windowsill poʻo le togalaau ina ia maua ai se tulaga maualuga ma lelei le faʻaleleia o le siosiomaga. O se tasi o aganuu sili ona lauiloa o marjoram, lea e sili ona lelei mo le tele o ipu. Ae o lenei sui o le aiga o yasnotkovyh o se mea e teu ai tulaga o le vevela, palapala ma le tausiga, o le mea lea e le mafai ai e tagata uma ona ausia taunuuga manaomia pe a tupu.

Ina ia mafai ona manuia, e tatau ai ona e aoao atili e uiga i ituaiga eseese o marjoram e tuuina atu le mea e sili ona fiafia i ai ma le gataifale o lona totoina.

Faamatalaga lautele

O le lauʻeleʻele o le marjoram o le teritori o Europa i Saute, o le Sasaʻe Tutotonu ma le Metitirani, i le vao o loʻo taatele i Asia Itiiti ma Aferika i Matu. I le avea o se mea manogi e totoina ai se laau i:

  • Western European countries;
  • Initia;
  • Asia Tutotonu.

O Marjoram ua tupu i ni aofaiga laiti i le Caucasus, Iukureini, o le Baltic States, Moldova ma le Crimea. Tala lelei e taʻua sui o le aiga yasnotkovyh vaevaeina i fualaau lauusiusi ma lau laau. O le muamua oi latou e masani lava ona tupu aʻe i totonu o Europa tutotonu, ma lona lua - i totonu o le itu i saute.

Taimi fiafia ma le tau

O le mea sili ona faigata o le tupuina o aganuʻu faʻafefelotu e faapea e matua vevela lava ma e le faʻafeiloaʻi sina laititi. Mo le mafuaaga lenei, o fai togalaau o loʻo nonofo i le ogatotonu o le laina, e tatau ona togitogi i laau.

O fatu e ola i le vevela o le itiiti ifo ma le +15 tikeri ma ua totoina i le totoina o greenhouses ae le o Aperila. O tulaga sili ona lelei mo le tulaʻi mai o pine ua manatu o le vevela o + 20-25 tikeri. O le faʻamalosiina o laau toto e tuʻuina atu i se nofoaga tumau i luga o le eleele i le ogatotonu o Iuni, pe a tuʻuina i tua le tau o le tautotogo ma o le a mafanafana le tau.

E le gata i lea, o fatu ua tanumia i le eleele aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, talu ai na ufiufi muamua i latou i se vaega o le paʻu mamago, vao, vaovao, poʻo ufiufi i ata ma tioata. O le amataga o le tautotogo e ufiufi ai mea e faasolosolo malie ona aveese.

Fesoasoani: i le vevela o +5 tikeri o le laau e taofi le vaitau o le tuputupu aʻe, ma le faʻaitiitia o le faʻatinoga ma ua matua mate lava.

I se tau malulu, o fatu o marjoram e le mafai ona tupu, pe afai e totoina i le amataga o le eleele, e sili atu ona lelei le totoina o se fale i totonu o le fale po o le fatuina o fatu.

E taua le matauina o nisi o ituaiga o marjoram e iloga i vaitau o vaomatua ma tali atu ma le mausali i le faaitiitia o le vevela, o lea e mafai ai ona lulu i latou i se taimi muamua atu - i le faaiuga o Mati. Mo se faʻataʻitaʻiga, "Gourmet", na selesele 120 aso talu ona faʻamalosi, ma "Tushinsky Semko" - pe a ma le 130-140.

Filifilia se nofoaga i luga o le avanoa

Ina ia maua se laumei lanu meamata, tagata tomai faapitoa fautuaina le totoina o marjoram i luga o le itu i sisifo po o le itu i saute ma eleele laulelei. O le moega e tatau ona tu i luga o se la vevela, lelei-mafanafana ma faʻamalosia (e aunoa ma le penumbra). Ae ui i lea, e tatau ona manatua i le mafaufau o le aganuu e fefe i faʻataʻitaʻi ma matagi malolosi.

O le mea e sili ona talafeagai mo le faʻatoʻagaina o lenei aganuʻu o laufanua lamolemole (oneone poʻo le laumei), e maua ai mea faʻalaʻau ma meaʻai. I luga o nofoaga ua afaina, e mafai ona fausia faapitoa ni ato mo laau totō, tumu i le faʻafefiloi oneone e aofia ai le humus, pito i luga o le peat (1/3 vaega), eleele lanu uliuli, otaota ma le lau lauʻeleʻele.

E taua: o le itu i matu ma le paolo e mafua ai le faʻaitiitia o le gaosiga ma le faʻaitiitia o le maualuga o le suauu.

Faʻaleleia eleele

E manaʻomia le gauai i le palapala talu mai le autumn. - ia faia ni meaola faʻasusu ma minerale pei o le potassium sulfate, humus, superphosphate. I le tautotogo e mafai ona e faʻaopopo le urea poo le ammonium nitrate. I le taimi lava lea ao lei totoina, ua faʻamaoaigaina le fanua i mea nei (i le 1 sq. M):

  • salt masima - 10-15 g;
  • superphosphate - 35-40 g;
  • Uro - 15-20 g

E lelei le totoina o laau i le eleele mama, ae o le eliina e tatau ona papaʻu - e le sili atu nai lo le 10-15 cm. O loʻo i totonu o le lauʻeleʻele o loʻo faʻasoa lelei ai aʻa o le laau ma vave ona aʻafia i le taimi o le gafa.

Totoina

Lauina o fatu

E masani lava o le seleselega i le lumanaʻi e faalagolago i le lelei o le fatu.O le mea lea, pe ae alu i le faleoloa o le togalaau, e tatau ona e gauai atu i le aso o le aoina o fatu ma o latou afifi, ona O le margaram's shelf ola e le silia le tasi le tausaga. O fatu tuai e le mafai ona ae. O lenei oloa e sili atu ona faatauina i totonu o faleoloa faʻapitoa, mai kamupani tetele gaosi oloa, faʻatoʻaga po o tagata faʻatau faamaonia. Fai atu e faʻaalia tusi faamaonia o uiga lelei ina ia le tupu ai vao vao marjoram.

E tatau ona e iloa afai oe maua se mea lelei i le galueaina o marjoram, e mafai ona e aoina mai fatu, ae ui i lea, ona o le taimi puupuu o la latou teuina, e le tatau ona e faʻaagaga mo le faʻaaogaina i le lumanai.

E faapefea ona ola marjoram mai fatu?

  1. O le totoina o fualaʻau i eleele tatala, e tatau ona e faʻatali sei maeʻa lelei le palapala.
  2. Ona e manaʻomia lea ona e mafaufau ma le totoa i fatu uma, lafoai mea mamago, laʻititi pe faʻaleagaina. Ina ia vave ona maua muamua le toto ma fufulu ese mea mai meaola leaga, o le fatu ua tuʻuina i luga o se fasi ie ua faʻafefiloi i le 1% o le faʻaogaina o le manganese ma ufiufi i se ata tifaga. Ona totoe lea o nei mea uma i se nofoaga mafanafana, mulimuli ane ua maego ma totoina i totonu o le togalaau ma loloto loloto 15-20 mm, e mamao i le mamao e 150 mm.

    Komiti Faatino: mo le faigofie, e mafai ona faʻafefiloi fatu i le oneone mago (calcined) oneone, ona tufatufaina atu lea ile eleele.
  3. E le tanumia fale, ae o le eletise ma se vaega o le eleʻele o loʻo faʻapipiʻiina ile eleele i se sieve. I le faaiuga o le faagasologa, ua faʻamamaina le palapala i se atomiser ma sina vai.

Afai e ausia uma tulaga talafeagai, o le a maua mai laau toto i le 2 vaiaso.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i le tuputupu ae o marjoram mai fatu:

Motoga o le totoina

E faapefea ona totoina vao?

Ina ia maua ni vao malosi mo le toe gaosia atili i eleele tatala, o fatu e totoina i totonu o pusa mo le 2/3 tumu i le eleele paleni (2 vaega o le humus, 1 le vaega o le oneone, lau laʻau ma le perlite). Faʻasaoina eleele i le vevela o + 20-25 tikeri ma le faʻamamaina eleele e le silia ma le 60%. A o tutupu laau, o laau vaivai ua aveesea i se taimi ina ia mamao le va o le 50 mm.

A oʻo i le lua lua o lau, o le a latou saunia mo se suavai. Aʻo lei totoina i le laufanua, e faʻamaʻaʻaina laau - i le lelei, manino le tau, o pusa na teʻaina mo ni nai itula pe a oʻo i le maualuga o le vevela o le ea + 15-20 tikeri. Mulimuli ane, o le taimi o le tineia e faasolosolo malie lava, ina ia faʻaaogaina le aganuu i le la, matagi, ma le maʻi tele i se nofoaga fou.

Faʻaliliu i le eleele

O le totoina o togalaau i luga o moega e tusa o le 50-55 aso pe a uma le fuʻa muamua. Talu ai laʻau o le marjoram ua tupu, e tatau ona eli i le 20 cm i le va o fualaau ma 40 cm i le va o laina, ina ia lava le la ma susulu le tasi. O le isi, faʻaauau e pei ona taua i lalo:

  1. na faʻamaligiina ai le lalolagi i totonu o pusa faʻasaina ina ia le aʻafia le aʻa i le taimi o le gaosiga;
  2. sasaa le vai mafanafana i luga o pu ua sauni e totō ai laau;
  3. faatumu se laau i se vaega o le eleele, ona siʻi aʻe lea ina ia mafai ai ona maua ai ni gaioiga i lalo o le aʻa e mafai ai e le ea ma le vai ona pasia.

Ina ia aloese mai le foliga mai o se paluga i luga o le eleele, e le fautuaina le totoina o laau e vave ona faasusu mai luga ma le vai.

E le taliaina le moe i le taimi e totoina ai ni lala mamago o ni mea tetele o le eleele. E sili ona lelei le sauniuni muamua o vaʻa ese ma le malamalama mo le faʻasusuina o aa.

Ina ia fesoasoani i laau toto e fetaui ma tulaga fou, e puipuia i le ufiufi mea mo le 2 vaiaso. I le taimi muamua pe a uma le faʻavasegaga, e tatau ona faʻafeinu le marjoram i isi aso uma ma faʻamalo le palapala pe a uma ona faʻafeinu.

Isi tausiga

Mo fatu

A uma ona lūlū le meafaitino e tusa ai ma le fuafuaga o loʻo i luga, e tatau ona ufiufi le eleele faʻamamaina i se ata vevela poʻo se tioata ma tausia i le vevela o + 20-23 tikeri. I le oʻo mai o le fuʻa muamua, ua aveeseina le paluga, ma o le fua o le vevela e alu i le + 12-16 tikeri (mo le vaiaso). I le isi itu, o laau toto o loʻo aofia ai i ia tulaga:

  • + 18-20 tikeri i le aoauli;
  • + 14-16 tikeri i le po.

O le taimi sili e sili ona lelei e aua nei faʻaalia ai le ola mama i luga o le la ina ia aloese mai le mu. Maua lelei i totonu o le penumbra. E faapena foi E taua le faia o le faʻaleleia taimi masani i vai mama i le vevela o le potu.. A le o lea, o le aʻa vaivai o le a amata ona pala ma o le a mate laau.

Fesoasoani: i le masina muamua o le tuputupu ae ma le atinaʻega, ua faʻaalia e le marjoram le le lelei i le le lava o le susu.

Mo vailaʻau laiti

Mo le maua mai o laʻau manogi, o le palapala i lalo o laau totō e tatau ona faʻafefeteina ma faʻamalosolo, ma tatau foi ona aveeseina vao mai le moega ile taimi talafeagai. e mafai ona latou paolo laau ma ave ni meaʻai mai le eleele. O Marjoram o se agamaʻa malamalama ma le lamala, o lea e le mafai ai ona faapalepale le paolo po o le penumbra. O le maualuga o le taumafanafana mo le tuputupu ae masani o le mea manogi o le +25 tikeri.

Ina ia maua se laumei lanu meamata, o le eleele e tatau ona 50-60%.

O le uluai fafagaina o loʻo faia i le leʻi silia i le 25 aso talu ona toe totoina ile eleele. Mo lenei mea, o vai totogo e faʻafefeina i se vaifofo e aofia ai le 1 pakete vai ma le 15 g o le ammonium nitrate. Lisi suavai i le sikuea 1. m tatau pe a ma le 50 ml. O ia togafitiga e le sili atu i le tasi le taimi i le 15 aso. O le masima masima e mafai ona fesuiaʻi ma isi fomaʻi faʻapitoa. Faatasi ai ma le tuputupu ae o le aganuu, ua faaitiitia ai le numera o le faapipiiina ma le susu.

I le avea ai o se faʻamala, e mafai ona e faʻaogaina le fafie poʻo lemira.

Faʻavae o le faʻaleleia i le fale

O le tuputupu ae o lau manogi manogi suamalie e mafai ona faia i fuga fugalaau i le windowsill i totonu o le fale. O koneteina ma laau totō e teu lelei i nofoaga e pei o:

  • faamalama matala;
  • uila pupula (seia oʻo i le autumn);
  • potu susulu, mafanafana (luga o laulau, laulau, ma isi).

A e filifilia se nofoaga mo marjoram, e tatau ona e manatuaina, i le taimi o le vavalaʻau e faʻaalia ai se manogi malosi, e pei o se faʻataʻitaʻiga, e le fautuaina e tuʻu i totonu o le potumoe.

Ole vavalalata ile potu / paleni i le taimi mafanafana o le a sili atu ona puipuia le faʻaalia o faʻamaʻi faaleaganuu. E mafai foi ona faia ni ipu i le taumafanafana.

O fugalaau fugalaau o marjoram e lelei mo ipu, ma mo ipu - poto, puʻe ma vave ona matua.

O le vaitau taimi e le taua tele pe a tupu aʻe se mea manogi i totonu o se fale, ae o le lūlūina e aoga le mafaufau i le mea moni o loʻo ola laau toto i vaʻalele, o lea e sili ai ona toto i le tautotogo, aua O lenei mea o le a faʻaititia ai le pasene o fatuga o fatu. I le tautoulu, ua faʻaleleia le marjoram e ala i le vaevaeina o vao ma vavae..

O tanipo ma geta i le taumalulu e tuu i le itu i saute, ma i le taumafanafana - i sisifo po o sasaʻe. O le totōina ma le sili atu le tausiga o le laau e le ese mai le faagasologa o le totoina o faatoaga i fanua tatala.

Afai e itiiti se malamalama faalenatura o le potu, totō e tuʻuina atu ai faʻamalama faʻanofo (a itiiti ifo ma le 6 itula i le aso).

Ina ia mafai e le vao i totonu o se fale ona ola i le umi e mafai ai (2-3 tausaga), e tatau ona fafaga tasi i le masina faatasi ma se agroife pe tuu le biohumus i totonu o se ulo. I le lumanaʻi, o loʻo faʻafouina ma faʻapipiʻi i totonu o pusa ma se eleele fou.

Seleseleina

Ua saunia Marjoram mo le seleselega i le amataga o le fugalaau, lea e masani ona tupu ia Aokuso. Afai e fuafua e le fai togalaau le tele o lau laau lauolaola, e tatau ona e tipiina le fugalaau i le taimi lava e foliga mai ai, ae e taua le mafaufau o fugalaau lava ia o se mea sili ona lelei e faaopoopo i lauti, meaʻai ma mea lalaga mo teuteuga. E selesele nila i se naifi malosi i se mamao o le 10 cm mai le eleele. O le toe teuteuina o laau e fai i le faaiuga o Setema - i le amataga o Oketopa.

O loʻo faʻapipiʻi tioata i se mea manifinifi i luga o se lauʻeleʻele. ma faʻamago i totonu o se potu mafanafana, lelei ma le malulu. O le taimi lava e magoto ai le masini ma avea ai ma mea e pala, e nutimomoia ma tuʻuina atu i totonu o koneteina faʻamaufaʻailoga. I lenei pepa, marjoram e mafai ona teuina mo le 1 le tausaga.

E taua: o le tipiina o tipu e le mafai ona tuʻu saʻo i le la, aua O lenei mea o le a mafua ai ona leiloa ni suauu taua.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le lanu lanumeamata o marjoram e aofia ai le 1 i le 3.5% o suauu taua, lea e maua ai le puipuiga mai le tele o ituaiga o iniseti. Ae peitai, o le manogi o lenei aganuu e tosina ai le marjoram mole, lea e sili ona lelei ona tagofia i le faaaogaina o pheromone faapitoa poo mailei mailei. O fofo o le insecticide e faʻaaogaina foi e faʻafefe ai le tele.

O faʻamaʻi faʻamaʻi, o laau e tele lava ina aʻafia i Alternaria, o loʻo aliali mai i laulaau o ni mea pogisa o foliga le lelei. Ina ia aloese mai le faasalalauina o le faamai, e talafeagai le asiasia o laau i taimi uma ma aveese faʻamaʻi maʻi i se taimi tatau. Ina ia puipuia le faʻaitiitia o le mamafa o le faʻaleleia o le vai, faʻaosofia ai le salalau o le gaʻo. Afai o se vaega tele e aʻafia e ala i le suia, o togafiti e togafitia i se fofo o le fungicide.

O le a le mea e totō muamua ma pe a uma lenei mea manogi?

O vailaau sili mo le totoina o marjoram o aniani, pateta, legumes ma kapisi. I le eria o loʻo ola ai le aganuʻu laau, e lelei le totoina o aʻa mulimuli ane. Mo se faʻataʻitaʻiga, radish, kāloti, beets poʻo kinisi.

O le mauaina o tulafono autu o le tekinolosi taufaatoaga a le marjoram, e oo lava i se togalaau e leai ni togalaau o le a mafai ona ola maloloina, suamalie ma maloloina, lea e mafai ona maua mai ai mea suamalie, meainu ma e oo lava i vailaau faafomai.