Laʻau

Abelia tetele-faʻafefea: tausia fale ma metotia o le toe gaosia

O Abelia o se laau mai le aiga Honeysuckle, lea e mafai ona tupu i se togalaau poʻo se fale mautotogi. E sili atu ma le 15 ituaiga ma ituaiga o ituaiga, eseese i le tele ma le faʻamatalaga o foliga vaaia.

Faʻasologa autu

E ui lava i le tele o meaola, ae le o mea uma e faamoemoe e ola ai i le fale. O nisi o ituaiga e mafai ona oʻo i le 2-3 mita, o lea e faʻaaogaina ai o ni puipui ma faʻatoʻaga togalaau. O meaola nei ma ituaiga o ituaiga e sili ona lauiloa.

Foliga vaaia o Apelia

Abelia Korea

I le natura natura, e tupu aʻe le Korean Evelia i atunuu o Sasae Mamao. E leai ni ituaiga mea teuteu, e na o lona ituaiga vao e maua ai.

Taua!O le ituaiga o loʻo faʻaalia i le maualuga o le malosi o le kiona, lea e mafai ai ona taumalulu i le laufanua o Moscow ma itulagi ma le vaʻaia o le tau.

O se tagata matua e ola e oo i le 2 m. O laulaau e foliga mai e foliga mai, o le umi e 5-6 cm.

Pe a fetogi le tiapolo, o le laau o le a lilofia i fugalaau tetele o se lanu piniki. O le manogi e malosi ma manaia, e tumau pea i le tulaga atoa o le fugalaau umi. O se taunuuga, o nofoaga o le faatupulaia o le tuputupu ae o loo sulu i totonu o se manogi manaia.

Abelia Grandiflora

O le alofatua o le grandiflora e oʻo atu i le maualuga o le 0.5-1.5 m.

O le fugalaau e tupu i le faaiuga o le tautotogo ma faaiʻu i le amataga o le tautoulu. Fugalaau e mafai ona i ai ni lanu mai papae i le piniki. O se uiga masani - fugalaau, tubular, faʻaputuina i luga o meaʻai i luga o le faʻamalosi o laau.

O lau oval ma se lamolemole lamolemole o loo valiina i luga o lauulu lanu meamata.

Abelia Grandiflora

O Abelia e tele-faʻafeifo

O se ituaiga faʻapipiʻi lenei. O laau totō laʻitiiti e pulapula lanu piniki ma ni laʻau laʻitiiti laʻitiiti. O le televave o le tuputupu ae o mea papaʻe o loʻo i luga o se vao mo se taimi umi.

O ituaiga e sili ona pele i le au fai togalaau:

  • Faʻasalalau Mason o se laau laʻau faʻamau ma lanu samasama.
  • Abelia Edward Goucher o se ituaiga o loʻo tuʻuina i le mumu ma le lanu violē.

E leai ni lauiloa faʻalauiloa:

  • Little Richard o se ituaiga tele o fualaau fugalaau eseese.
  • O le Abelia Kaleidoscope o se laau faʻamalosi faʻatasi ma lanu paʻepaʻe pupula.
  • Confetti o se vao e tupu maualuga e le sili atu ma le 1 m. Fugalaau, pei o lau o lanu eseese.
  • Mosan Abelia - paʻepaʻe paʻepaʻe ma se manogi manogi e pei o le paluga o le lilac ma le jasmine. O le faigata o le taumalulu e lelei, e mafai e le laau ona faʻafefe malie ile -15 ° i le taeao.

I aso nei, o ituaiga fou ma lanu auro ua ofoina atu foi e fugalaau ai tagata fiafia. "Keats gold", "Super Gold", "Little Gold" - e oo lava ia i latou oe na atinaʻeina lenei aganuu mo se taimi umi i le fale po o luga o le upega tafaʻilagi e mafai ona faʻaalia i foliga vaaia.

Abelia: tausi fale

O Abelia o se vao e le lelei i le tausiga. E mafai ona tupu aʻe e le au fai togalaau amata. Ae peitai ina ia mafai e le laau ona fiafia i le ola umi ma le tuputupu ae lelei, e tatau ona faia ni tuutuuga latalata i le siosiomaga masani o lona tuputupu aʻe.

  • Totogi
Luga i totonu: tausiga o fale ma metotia o le toe gaosia

O le fugalaau Abelia e mafai ona susu i se moli i na o vevela vevela. I le taumalulu, e le manaomia le totoina.

Taua! O le maualuga maualuga o le masima e mafua ai ona pala le laau.

  • Malamalama

O le nofoaga sili e ola ai i totonu o le fale poʻo le togalaau o se nofoaga lelei poʻo se paolo malulu. Totoina i le paolo po o lalo o le la susulu e le o fautuaina.

  • Lulu

O le tausia o se laau i le fale e aofia ai le matauina o le puleaina o le vevela. O le maualuga o le taumafanafana e tusa ma le 20-25 ° C.

  • Soo

A oʻo ina tupu aʻe le abelia ma isi ituaiga, e faʻaaogaina ai le eleele eleʻele. O le laau e tali lelei i fugalaʻau, o le mea lea e faʻapalapala ai le compost poʻo le humus i le palapala.

Abelia Landing

<
  • Faʻasa

E manaʻomia le faʻaleleia o le tino i le tautotogo ma le taumafanafana. I le autumn, e faʻaitiitia le vai, ma i le taumalulu e faʻaititia ai.

Faʻatauga auala

Yucca: togafitiga o fale ma togafitiga faʻapitoa
<

Faʻaauau le faʻapipiʻiina o le laau i auala e lua: tipi ma fatu.

  • Laʻau

E tumau pea afaina pe a uma le teuteuga o le tautotogo. Laititi le tuputupu ae o le aʻa e mataituina i le eleele malamalama. O vaʻai ma fualaau e tuʻuina atu i se potu mafanafana.

  • Fatu

O fatu e totoina i le ogatotonu o le taumalulu. E foliga mai ua vave lava ona tupu ma e vave ona tupu. O le tausiga mo i latou e talafeagai i le auala lava lea e tasi mo se tagata matua.

O le tuputupu ae o lenei mea totino o se faiga faigofie ma le manaia. O le laau o loʻo i ai se vaʻaiga umi ma matagofie, o le mea lea, e masani ona avea o se teuteuga o le togalaau ma le faʻatulagaina o le laufanua.