Lafumanu

O le a le mea e le fafagaina ai lapiti: 10 laau oona

Rabbits, e pei o togavao uma, e valea, ae e le o lona uiga e mafai ona latou faʻaaoga soo se mutia.

E taua tele le aua nei faia se mea sese i le filifilia o laau aoga mo lau fagafao, ma mo le amataina o faifaʻatasiga o le a aoga tele le iloa po o fea laau toto e matemate mo nei meaola.

E aoga aoga uma?

O le tele o taumafa o le lapiti e maua ai meaʻai o le meaʻai lea o fualaau. Mai le amataga o le amataga o le tautotogo i le kiona muamua, o lapeti ua fafagaina i laau eseese, faamalolosia ma faafaileleina puipuiga ma vitamini, protein ma minerale, faapea foi ma le faaleleia o le tuputupu aʻe o talavou. Ae ui i lea, e taua le manatua e le o taumafa fualaʻau uma lava e aoga tele mo nei manu, ma o nisi - e oʻo lava i le oona.

Muamua, o le a tatou talanoa e uiga i laau e talafeagai mo le fua o meaola, ma mulimuli ane o le a tatou talanoaina le igoa ma le faʻamatalaga o na laau toto e tatau ona vavao ai lapiti. Aafiaga lelei i le tuputupu ae o le paluga o meaʻai o pets, lea o loʻo i ai i totonu o fatugalaʻau lanu meamata i se tamaititi. O Alfalfa, lupine, ovi talavou, rye o le taumalulu, sulphium, rhubarb ma le parsnip o vaega lelei ia o le tausinisi o le lapiti. Afai e seleseleina laau mo "mulimuli ane", o le latou mea e faʻateleina e faʻaleleia ai le maualuga o le fiber, lea e le lelei ona paʻu i le gastrointestinal system of rabbits.

E le gata i lea, o lapiti e sili ona fiafia i ai: mint, nettle, burdock, vao vao, sage, pasili, quinoa, lulu le vao, lemonimo ma le kumini.
O le mea moni, mai se vaega o le vao atoa o le vao e na o le tatau lava ona faia sauniuniga mo le taumalulu mai laulaau, fugalaau ma aʻa, ae e mafai ona faʻamalosia le taumafa i fualaʻau fualaʻau i le ituaiga o vao vao, e tatau ona e taumafai e aua neʻi galo. I le tuufaatasia ai ma isi sui o le fugalaau, o le vailaau vailaau oona o le a faateleina ai le manao, saturate le tino o lapiti ma le polotini, ma o le upega taatele faatasi ma meaai mamago o le a faatumu ai le tuuina atu o fualaau misi. O le lanu lanumeamata o coltsfoot o le a faʻaleleia ai le faʻaogaina o fualaau oona, ma le oona i fua o le a faamama ai le tino o manu mai anufe.

E taua! O se vaega taua i le taumafataga o le a faia ituaiga o ituaiga o fualaʻau. E tatau ona tuʻuina atu le mutia e pei o se fua o fualaau mamago e fai ma meaʻai: i lenei faiga e faigofie atu i le manu ona eli.

Laʻau oona

O le faʻaaogaina o ni laau totō e mafai ona le lelei poʻo e oʻo lava i le oti ona o le aʻafiaga o aiga. O se lisi lenei o mea e le fafaga ai lapiti:

  • patapupo (lat. ranunculus); isi igoa: Adonis, lanu mataga, tauaso o le po;
  • faʻailoga (lat. pulsatilla); isi igoa: matala matala, mutia vao, snowdrops;
  • fagatuagapoʻo faʻasalaga (lat. aconitum);
  • Hellebore (faʻaaogaina); isi igoa: puppeteer, chemer, top, root cimem;
  • autumn crocuspoʻo Kolhikum (lat. solchicum); isi igoa: lanu e leai se taimi, laʻau o le sami, lanu o le autumn, laau o le autumn;
  • numerapoʻo numera (lat. digitalis); isi igoa: vine vine, logo fafie, luko leaga;
  • celandine (faʻatasi ma le helidonium); isi igoa: warthog, chischuha, gladirovnik, foloina vao, otaota;
  • cycutapoʻo oona (lat. сicuta virоsa); isi igoa: lapiti vai, pasili pasi, mutnik, gorigolova, meaʻai puaa;
  • puipui (lat. sonium); isi igoa: tina, paso, tar, faamalu oona;
  • vao vao (lat. sinapis arvensis L).

E taua! Afai e mafai, o le a sili ona aoga le tupu o lau lava mutia mo le fafaga. O nei laau e pei o vetch, clover mumu, sainfoin, vao Sudanina, alfalfa, ma ryegrass e taua tele le taua.

Aetercup

E mafai ona vaʻaia i le mea o loʻo i ai le laumei ma le lanu samasama (faʻavaomalo laau ma lau fugalaau samasama). O latou fugalaau e pau i luga o le vaitau mai le amataga o le tautotogo seia oo i le faaiuga o le tautotogo. O le lamatiaga o lenei vao mo lapiti, faapea foi ma isi meaola o le vaomatua, o lona tino fou o loo i ai se elemene oona ma se manogi manaia ma se manogi mu - protoanemonin. E le oti le lapisi mai lenei laau, ae e ese mai le leiloa o le mamafa ona o le gasegase oona ma le manava, o lo latou soifua maloloina o le a faasolosolo malie. Pe a vele le vaovao o le vaovao, o le maualuga o mea oona o le a pa'ū, ae sili atu le le fafagaina o lapiti, ae maise lava laiti. O ituaiga masani o le mutia, lea e le tatau ona tuʻuina atu i lapiti: pata butterupup ma pulu maona. Mai le ata e mafai ona e iloa ua tatou iloa uma lava lenei lauiloa, ae o le mea leaga e pei o le mea leaga.

E te iloa? I le galuega a Shakespeare o "Romeo ma Juliet," na avatu ai e le tagata faufautua le tagata autu o se auala mo le faatofuina i se moe na mate, lea na faia mai le pata.

Aiga

O se laʻau faʻapena e fuga mai i le tautotogo (sui o le aiga Buttercup) e sili atu le lamatia i le soifua maloloina o au fagafao nai lo pata. E mafai ona maua i totonu o vaomatua o vaomatua fiafia, i luga o oneone oneone, faapea foi ma mauga matutu. O le 'ai o le mutia fou i le mutia e mafai ona mafua ai faʻalavelave o le tino i le lapiti, le lelei o le manava o le tino (puupuu le manava) ma le fatu, faʻapea foi ma le faʻavevesi ma le maʻi pipili. Ituaiga vailaʻau oona e aofia ai: mutia moe, samasama ma le lanu samasama.

Feteenaʻiga

O se fagatuaga, po o se eletise, faapea foi ma le lua ituaiga o ituaiga muamua, e mai le aiga o buttercups. E mafai ona maua i soo se mea, ona o mea e manaʻomia mo tuutuuga o le laau e le talafeagai (soʻo se fanua, e le gata i le eleele mago ma susu). O ituaiga masani o meaʻai oona: masani, umi, lapoa ma le luko. O le tele o le mafaufau o le mea oona o loo i totonu o aʻa o le laau, ma lona igoa kemikolo - aconitin - o loo atagia mai i le igoa. I le taimi o le fugalaau, o le mea matautia matautia e salalau i fugalaau ma laulaau; pe a faʻamago, e le faʻaitiitia lona faʻatonuga, o lea e sili atu le matautia le tuʻuina atu o lenei mutia i lau fagafao i foliga fou ma mago. A maeʻa le faʻaaogaina o lenei ituaiga laau i meaola, o loʻo i ai se amioga le mautonu, o se uiga o le osofaʻiga, faʻavaivai, faʻaitiitia le fatu. O le taunuuga e sili ona mataʻutia o le faʻaaogaina o le faʻaaloalo atonu o le oti o le lapiti mai le maʻi pipili.

Chemeritsa

O se vao vavalalata mai le aiga o Melanthian - hellebore - e lua ituaiga o meaola: paʻepaʻe ma le saʻo. E mafai ona e iloaina i latou e ala i le fufuluina o le taumafanafana i luga o le faapipii i luga o se mita paepae ma lemoni-lanumeamata. Soo se vaega o le laau (vao uma ma rhizomes) e matautia mo lapiti i soo se ituaiga: o le oona e sau faatasi ma le maʻi o le manava, le taofiofia le gaogao o le veveva, le mautonu, faʻavevesi, ma le faʻavelaina o le manava. I le tele o tulaga, e mate manu.

E te iloa? Fafagaina o lapiti ma vaomago e le gata o loʻo i ai se sao lelei i le fausiaina o se mea lelei ma paleni taumafa, ae fesoasoani foi i le manu e solo i lalo ona nifo. O mea faʻamalosi i totonu o le mutia mago e tutusa lelei ma mea faaletino i se maʻa e olo.

Colchicum

O le sui aloaʻia o le ituaiga o Lileinaceae ma le lanu piniki lanu piniki po o le lanu violē - colchicum - o loʻo faʻaalia ona o le faʻaleagaina o le tino i le cardiovascular system of herbivores ona o le maualuga o mea o le colchicine. Afai e ulu le laau i le taumafataga o lapiti, o le a mafai ona matauina faailoga nei o le oona: ua afaina ai le manava i le le atoatoa o le toto, faateleina le palasi ma le oti i le 24-48 itula.

Digitalis

O le faʻaaloalo faʻapitoa o le aiga o le Podorozhnikovs (muamua na manatu o le sui o Noricnikovs) e iai lanu samasama lanu samasama po o fugalaau lanumumu ma se paʻu lanu enaena e foliga mai o se uʻamea.

E tupu i itu uma o le vaomatua, ma totonu o togalaau poʻo fale. Talu ai ona o lenei laau toto ua faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi, e toʻatele e fiafia pe mafai ona tuʻuina atu i lapiti. O le tali e le mautonu: leai, mo faʻataʻitaʻiga i soo se ituaiga, o lenei faʻaaloalo e matautia. O le aʻafiaga o le mea oona atonu e le mafai ona iloa, ae o le faʻaaogaina o lenei ituaiga o laau e muta i le oti o lapiti, faatasi ai ma ni faʻavevesi ogaoga.

E te iloa? O le eseʻesega o le vaaiga o lapiti o le latou vaʻavaʻai i mea o loʻo tutupu i tua o latou tua: o le maualuga o latou manatu e suia 360 tikeri. E ui i lea, e lua matala tauaso: i luma tonu o le isu ma le taumatau i tua o le paʻu o le manu.

Celandine

O le sui aloaʻia o le aiga Poppy e fuga mai i fugalaau o lanu samasama auro - celandine - o loʻo faʻaalia e se manogi manogi leaga. O le faʻalavelave, faʻalavelave o le faʻaogaina o le tino (manava), gasegase lautele, vaivaiga ma le vevela o faailoga taua ia o le faaaogaina o le celandine i lapiti.

Cicuta

O le laau o le hemlock, lea e taʻu mai foi se isi igoa - le mea oona - e le itiiti ifo le lamatiaga mo lapiti. O se tagata aloaʻia o le aiga o le Malalela e mafai ona lauiloa mo fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe, faʻapea foi ma se manogi manogi pei o le seleni. Tufatufa atu i luga o faletusi o vaituloto, faʻapea foi i nisi vaega o le eleele. O le mea oona o loʻo i totonu o le laau - cycutotoxin - e lauiloa mo lona malosi faʻaleagaina i luga o le galuega a le tino o le tino, e mafua ai le paʻu ma le maliu mo le manu.

Hemlock

O le isi sui o le aiga faamalu - aiga, po o le paluga o omeg - e mafai ona amanaia e le vao-e pei o fugalaau ua faaputuputu i faamalu, faapea foi le manogi le manaia mai le laau. E tupu tele i totonu o togalaau, faʻapea foʻi ma otaota lafoai. O faailoga masani o le faʻamaʻiina e se laau (faʻalavelave o le fesuiaiga o le tino, salivation) e faʻapipiʻiina i le paʻu o vae vae, ma mulimuli ane - maliu.

Toa vao

O le vaomatua po o le vaomatua o se sui o le aiga Cruciferous, e iloga i ona fugalaau lanu samasama, faapea foi ma fualaau e pei o le pata. A o talavou, e le leaga le laau, ae pe a aliali mai fatu, e amata ona gaosia le suauu sinapi i totonu. Pe a afaina i lapiti, o loʻo i ai le faʻavavega, faʻaleagaina le tuā (manava), e masani lava i le faʻasaʻa toto.

E taua! I le faaopoopo atu i le TOP-10 o laau e sili ona masani ai fualaau aina mo herbivores, e mafai foi ona afaina ai lapiti i laau nei: marsh marigold (matagofie ma fugalaau samasama lanu samasama); fufuluina o fualaʻau manogi (totō ma fugalaau lanu viole po o fugalaau fugalaau); Datura masani (e iai fugalaau paʻepaʻe tele); fugalaau vao; Avran officinalis (matagofie i fugalaau paepae samasama); o le marsh calla (o loʻo i ai ni fugalaau laiti ma ni lanu mumu mumu); lūlū cockle (maua fugalaau tetele lanu moana mumu ma le ulaula); solo solofanua.

Manaoga o manaʻoga

Mo le faʻaleleia lelei ma le lelei o le lapiti, o se mea taua e le naʻo le iloa poʻo fea e mafai ona le mafai ona tuʻuina atu i nei meaola, ae pe faapefea foʻi, pe o le a le tele ma le taimi e tatau ona fafagaina ai ina ia aloese ai mai faʻafitauli i le fafagaina o meaʻai.

Aoao atili e uiga i lapiti e pei o: Californian, Grey Giant, White Giant, Rex, Papeteru, Baran, Tisen ma Black Brown.

O le tausisia o tulafono faigofie nei mo le fafagaina o fagafao o le a aafia ai le tulaga lelei ma le kalori o meaʻai, ma le lelei o le paʻu o le lapiti:

  1. Fafaga le lapiti i le taimi e tasi.
  2. O le faavae o meaʻai uma o le mutia (i le vaitau o le taumalulu - vaovao). Liliu ese pe gaosia le mutia o le a lafo ese. O le meaai e tatau ona faʻailoaina fou, ae faʻagogo lava; pe faʻagogo, ae i le lanumeamata.
  3. E manaʻomia e tagata matutua se fua o le sili atu i le 1 kilokalama o le mutia i le aso, o manu laiti mai le 100 i le 400 g (masani o vaomatua e faʻaitiitia pe a ma le 4 taimi i le taumalulu).
  4. E taua le tuʻuina o le mutia i totonu o le fagafao i se taimi pe a uma le moa, ma pe a mavae se taimi umi, pe a fai o laʻau laʻau i le amataga o le timu pe a uma le timu. Ona o le mea moni e faapea, o le gastrointestinal tract of rabbits is very sensitive to food vegetable vegetables, o le mutia mago le mutia o le mea lava lea mo le faʻamalosia o le tino o le manu ma meaʻai ma vitamini.
  5. O le mutia fou mo le fafagaina e tatau ona faʻaofiina vave i le meaai (i le gasologa o le vaiaso), ma o le ipu inu e tatau ona faatumuina i vai mama.

E taua! Legumes o loʻo aofia ai le porotini ma mea amino oona e lelei tele i le tuputupu ae ma le mamafa o le lapisi i lapiti.

O se mea moni e le mafaafitia, o le lelei o le faʻatulagaina o taumafataga a a tatou fagafao o se tasi lea o elemene autu o lo latou atinaʻe lelei.

O le mea lea, tatou te malamalama i le lisi o laau e aʻafia ai le tuputupu ae o lapiti, o tulafono faavae mo le fafagaina o manu, ma mafaufau foi i ituaiga o mutia oona o loo lamatia ai lapiti i faʻamaʻi, ma e oʻo lava i le oti.

Matou te fautuaina oe e faamasani i ituaiga faʻamaʻi o lapiti ma metotia o togafitiga: coccidiosis, pasteurellosis ma myxomatosis.

I luga o lenei tulaga, pe a sauniuni meaai, e tatau ona le gata ina faʻapalaina i meaʻai ma elemene taua, ae ia faʻaeteete foi, ia mautinoa e oʻo lava i ni vaega laiti o le fulu o loʻo taʻua i luga e le mafai ona ulu i totonu.