Laʻau

E faʻafefea ma pe o le a foi le totoina o le eschscholtia pe a tupu mai fatu?

Eschscholzia o se laau totō laugatasi i Amerika i Matu, o le aiga o Mack. O lona igoa lona lua o Kalefonia paʻu. Na ia mauaina le igoa lauiloa "o le vao" ona o le tutusa o laulaau ma le wormwood. I Rusia, o se fugalaau e tupu ae faʻaletausaga, ae faʻafetai i lona gafatia e totoina le tagata lava ia, e mafai ona faʻafiafiaina lona tupu aʻe mo le tele o tausaga. E totoina le laau e ala i metotia o fatu. O le masani lava, o le faagasologa o le tuputupu ae o le gasegase mai fatu e le o se mea e sili ona faigata, ae e aoga le gauai atu i nisi o nuances.

O ituaiga autu ma ituaiga ma ata

Eschscholzia o le a avea ma se matagofie o teuteuga o soo se togalaau, fugalaau po o le faletupe faafetai i le matagofie o foliga o laulaau ma mea matagofie matagofie. E lelei tele i isi laau totõ ma e masani ona faʻaaogaina e fai ai falaoloa faaipoipo.

I le aotelega, e tusa ma le 10 ituaiga o fugalaau i le ituaiga, ae i Rusia o loo i ai na o ituaiga e tolu o eschscholia:

  • Soddy.
  • Lobba
  • Kalefonia.

Eshsholtsiya sod

O se laau taʻitasi, lea o le vaomatua tele ma le maualuga pe a ma le 15 cm. O fugalaau e tele-lapopoa, e oʻo atu i le diamita 3 cm, lemoni poʻo le samasama samasama. O le laʻitiiti e mafai ai e oe ona totoina se fugalaau i totonu o se laufanua avanoa ma totonu o se fale i totonu o se ulo. O le fugalaau e tele ma umi - mai aso muamua o Iuni i uluai fulufulu.

Eschscholzia Lobba

O se laau taʻitasi e fiafia i avanoa avanoa. O le maualuga maualuga o le vao e 20 cm. O fugalaau e tasi le samasama-lanu moli i le lanu ma se faatafafa fausaga o petals, ma o lo latou lapoa e le sili atu i le 2.5 cm le lautele. Eschscholzia Lobba fuga mai ia Iulai ma fiafia i ana fugalaau seia oo i le faaiuga o Setema.

Eshsholtsiya Kalefonia

Laʻau faʻapitoa, lea i le ogatotonu o lo tatou atunuu ua faʻatupulaʻia e pei o le tausaga. O le vao e oo atu i le 45 cm le maualuga ei ai se mea saʻo ma sili ona maualuga, ma o loo i ai ni laupepa lanu-lanumeamata e foliga mai o le wormwood i foliga vaaia.

O le ituaiga sili lea ona lauiloa i totonu o faifaatoaga. Faatasi ai ma le fesoasoani o le filifiliga, o ituaiga eseese ma hybrids faʻatasi ai ma le telefoni poʻo le faigofie faʻatasi ma ituaiga uma o lanu na gaosia:

  • kulimi;
  • magenta;
  • papaʻe
  • lanu piniki
  • mumu ma isi.

Ballerina

Faʻasalaga faʻapitoa e oʻo i le 25 cm le maualuga. O inflorescences e mafai ona lua uma ma taʻilua-faalua faʻatasi ma laʻau felafoaʻi o lanu eseese.

O le laau e fiafia i le tele o le malamalama ma le vevela, ae e puipuia ile sulu i le -5 ° C. E le taliaina toleniga, o le mea lea, e sili ai le totoina i se nofoaga tumau.

Fuga o Apple

O le vailaʻau o loʻo faʻaalia i lona le mautonu, o le tele o puaa o le lanu piniki loloto ma le maualuga o le tupu e oʻo atu i le 35 cm. E talafeagai mo le tuputupu ae i totonu o fagu fugalaau ma moega o fugalaau ma e le faalagolago i le tamaoaiga o le eleele. Lagona tele i nofoaga vavalalata ma i lalo o le paolo.

O le fugalaau e amata ia Me ma e tumau seia oʻo i le malulu. Ua tupu uma i le togalaau ma totoina i le taumalulu i le avanoa.

Rusia lapoa auro

O le eseesega autu o le ituaiga o lapopoʻa tele ma faʻafefe lua fugalaau faʻasolosolo. Ua totoina e le laau se aʻa, o lea e faapalepale ai le lamala, e aunoa ma le manaomia o le suāsusu masani.

Esosolosi Eschchozia i le masina o Me. O se tagata matua e fatuina fatu e tele, lea latou te totogo i le tausaga na sosoo ai.

Cherry asiosio

O le uiga ese o lenei ituaiga i lanu paʻu lua lanu ma le lanu lua - gaosia o le ruby, lea e avea ma samasama lata ane i le ogatotonu. O le vao o loʻo iai lona faʻatusatusaga, e oʻo i le 25 cm le maualuga.

O laupepa lanu e tatala ai se mea e ese ai le eseʻesega o faʻamalamalamaga.

Faamaumauga o le totoina o fatu ma taimi sili ona lelei

Eschholzia e faʻalauteleina e ala i fatu. E mafai ona lūlūina uma i totonu o le tautoulu i totonu o le avanoa, ma i le tautotogo e maua mai ai ni fatu.

E ui lava e le sili ona taua le wormwood, ae e tatau lava ona amanaia nisi o nuances o le fausiaina o fatu:

  • O fatu aʻo lei totoina e tatau ona faʻamaonia. O lenei faiga e aofia ai le fatuina o le malulu ma le susu mo tulaga lelei o le totoina o fatu. Ina ia faia lenei mea, ia na ona tuu fatu o le laau i le pito i lalo o le pusaaisa mo le masina.
  • Afai o le lūlūina o loʻo faia i le tautoulu i luga o le laufanua, e le manaʻomia le taua, aua o le a tupu lenei mea i se auala masani. O le totoina o le toto i le palapala e le tatau ona vavaeeseina ai lenei togafiti.
  • Ona o le tele o le le mautonu o le aʻa, o le piki, o lona uiga, o le totōina o fatu i ni pusa eseese, e tatau ona vavaeeseina atoa.

E tusa ai ma le kalena o le masina, o aso mai Mati 10 e oʻo i le aso 16 o Mati, o ni aso lelei mo le luluina o fatu mo fatu. O aso leaga e amata mai ia Mati 5 ia Mati 7 ma Mati 21.

Laulau. Afai e talafeagai le totoina o eskscholtsia pe a tupu mai fatu i itu eseese o Rusia

Itumalo Lauina o fatuFaʻamasinoga
Vaega i SauteFepuari mulimuliOgatotonu o april
Vaitaimi masaniSavaliga muamuaFaaiuga o le
SiberiaMaea ma faaiʻuga o MatiUluai Iuni

Tulafono mo le lūlūina i fanua tatala

O le totoina o fatu ile laufanua e mafai ona fai i le autumn ma le tautotogo. O le totoina o le Autumn e sili atu ona lelei, ona o tulaga mo le tuputupu ae o fatu e latalata i le natura pe a mafai ai.

O le lelei o Oketopa totoina:

  • Faanatura faalenatura.
  • Faʻafeiloaiga faʻalelei o fualaau.
  • Uluaʻi fuʻa.
  • Faʻato'ā faʻapipiina ma tausia togalaau.

O le totoina o le tautotogo e faʻatinoina ia Aperila ma a maeʻa le 10-15 aso e aliali mai ai fua muamua. Ae e le pei o le autumn, o lenei metotia e faʻatuai ai le foliga mai o ni faʻamaʻi mo se masina atoa.

E tusa lava po o le a le auala e toto ai fatu, e taua le faia o togafiti sauniuni:

  • Sauniuniga i le nofoaga. Mo le lelei ma le tele o fugalaau o eschscholtia, e tatau ona e filifilia se laufanua lanu e leai se magoga.
  • Faʻaleleia eleele. O se tulaga taua o le vaivai o le eleʻele o le eleele, faapea foi le maualuga o le amio pulea o le susu ma le ea. O le eleele e tatau ona faʻaleleia ma sili atu le oneone. E mafai ona e faia lenei mea - i le eleele e toto ai le fugalaau, e manaʻomia ona e faia oneone i le fua faatatau o le 3-5 kilokalama i le mita ma le peat - 2-3 kg i le mita. Fufulu le palapala i le loloto o le 20 cm ma faʻavae i le vaiaso ao le i totoina.

O le faagasologa o le totoina o fatu i le eleele palapala:

  1. I le susu po o sina susu ile eleele e manaʻomia ona e faia ni togalaau e oʻo i le 8 cm le loloto.
  2. Faʻafefiloi fatu i le oneone e faʻalavelave ai le tupuga o fatu, ma lulu i luga o le umi atoa o togalaau.
  3. Faʻamama le togavao ma ufiufi i laʻau mamago, sawdust pe peat.
  4. A maeʻa le germination, e tatau ona vevela fasi laau ina ia mafai ai ona vaelua le va o le 20 cm ile va.

Tuputupuina o laau

Faatasi ai ma le auala e totoina ai fatuga, o se tulaga taua o le puipuia o manua i le aʻa i le faagasologa o le toe totoina o laau i luga o eleele. O lenei mea e tatau ona amanaia i le taimi o le lūlūina o fatu. O le mea lea, e fautuaina le faʻaaogaina o fualaau o peat, ipu e faʻafefeteina pe faʻaaoga, ina ia totoina ai le laau faʻatasi ma le eleele i le lumanaʻi. A leai, ei ai se tulaga maualuga o le oti o le fatu.

A leai, o le totoina o laau escholzia e le ese mai le totoina o isi laau. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia:

  1. Le faʻamaʻiina o fatu ma se vaifofo o le paluga oona poʻo le faʻamaʻi, ma ia togafiti faʻatasi ai ma mea e faʻaleleia atili ai le tuputupu aʻe e faʻaleleia ai le aʻafia.
  2. Faʻamau seti peat i totonu o se koneteina paʻu paʻu ma sasaa vai i totonu.
  3. A maeʻa ona faʻamago uma le vai ma faʻafefete, o le vai e totoe e tatau ona faʻafefe.
  4. I le faʻaaogaina o se nifo nifo, tuʻu se tasi poʻo le lua fatu o siaki i totonu o papa taʻitasi.
  5. Fafaso i se militimita o le peat.
  6. Faʻalu le palapala mai luga ma se fana fana.
  7. Ufiufi le atigipusa ma pipiʻi ata ma tioata ma tuu i se nofoaga mafanafana, susulu, natia mai le susulu o le la.

Aʻo leʻi oʻo mai le fuʻa muamua, e tatau ona faʻagasolo le masini ma faʻafefe i le taimi, puipuia le palapala mai le faʻamamago. I totonu o le lua vaiaso, o le a ola fatu. Ma pe a mavae le isi 20 aso, e mafai ona e faia se fugalaʻau faʻapitoa i se faʻafitauli vaivai e fafaga ai totogo.

2-3 vaiaso aʻo le i totoina fatu i se nofoaga avanoa, o se faiga faʻamalosi e talafeagai. Muamua, e mafai ona e tuʻuina ni fatu mo ni nai minute i lalo o le matala matala. I le lumanaʻi, e tatau ona ave i fafo o le faletalimalo, ma faʻagesegese le faʻaaluina le taimi faʻaalu i le ea fou mai le 30 minute i le 4 itula.

Siʻosiʻomaga i fafo ma le tausiga

Suʻeina o eschochosiia i totonu o le avanoa e faia ma le taunuu mai o le mafanafana o le tau. O le maualuga o le vevela o le ea ua manatu e 18-22 ° C i luga o zero.

O le sauniuni o le fanua aʻo lei totoina fatu e le ese mai lena mea aʻo le i lulu fatu i totonu o le eleele. Ma le isi mea e tatau ai:

  1. Fai ni pu i le 20 cm le loloto, ma tuu le va i le va o le 30 cm.
  2. Taumafai e aua nei faʻaleaga le eletise o le eleele, toto laau totō i pupu.
  3. Faatumu le vavao i le eleele ma faatusatusa le palapala e siomia ai le fatu.
  4. Suavai i laau toto ma se vai inu.

Ina ia mautinoa le ola lelei o laau laiti ma faʻaleleia fua tele, e tatau ona e mulimuli i nai fautuaga faigofie mo le tausiga:

  • Faʻasa. Eshsholtzia e puipuia i le susu. O le faʻatauina e tatau ai i le tulaga o se taumafanafana matutu ma e le sili atu i le faalua i le masina.
  • Laʻei pito sili. O le faʻaofiina o se faʻalavelave faʻapitoa e maua i le potassium, phosphorus ma le nitrogen o loʻo faʻatino faalua - ao faagasolo le totoina o fualaau i le site ma le masina talu mai lena. I le oʻo mai o uluaʻi oso, e le aoga le faʻatinoga.
  • Tatalo. O Eschscholzia o loʻo manaʻomia vave le tatalaina o le palapala, talu ai ona o le maualalo o le eletise o le palapala e oʻo atu ai i le oti o le laau.

O le tuputupu ae o le gasegase mai fatu o se galuega faigofie ma sili ona manaia, o lea e mafai ai e se tagata fai togalaau amata ona taulimaina. O faʻafitauli faapitoa o le a le faʻatagaina le lūlū saʻo o fatu i totonu o le eleele avanoa. O le totoina o laau o le a manaʻomia ai le tele o taumafaiga, ae mulimuli i fautuaga uma o le a taʻitaʻiina ai i se taunuuga lelei.