Mo le talimalo

E faʻapefea ona tausia pea pusi fou mo le taumalulu i le fale?

O le Autumn na lelei ma tuuina atu se seleselega tele o pears? O sauniuniga talafeagai i le ituaiga o fualaau mamago mai pears ma fualaau mamago ua uma ona faia, ae o loo tele pea fualaau aina?

E mafai ona tausia ni fua fou i le fale? O a ma pe faʻapefea ona teuina faga? Mo le a le umi? Ma o le ai ai se mea aoga i totonu ia i latou? O tali i nei fesili o loʻo i ai iinei.

Faʻaaoga fua

Pear - o se tasi o mea sili ona aoga. Faʻatasi ai ma se mea laiti sina kalori ma mea o loʻo i ai suka o loʻo i ai se mea tele. meaʻai ma vitamini. O lenei fua e sili atu i le anotusi o vitamini C e oʻo lava i currants uliuli.

O le gaʻo siaki o loʻo maua i paʻu e aoga tele mo fafine maʻitaga ma tamaiti laiti. O le mea o le potassium i totonu o lenei fua e matua maualuga lava, o lona uiga o le fua o le pear e maua ai se aoga aoga i le galuega fatu musika.

Taumafa lua fagu fou i luga o se manava gaogao o le a faamatuu atu ai le susu ma aveese le faalumaina o le natura. O le mafuaaga lena e taua tele ai le faʻaaogaina o lenei fualaau fou. E faʻapefea ona teuina faʻamau i le fale?

Filifiliga o fua

Masalo o le tulaga autu mo le teuina umi o pears o le latou filifili ma le faaeteete.

Le tele faia lelei mo le teu fou i le autumn (Forest Forest, Georges Boucher, Original, Dessert ma isi) ma ituaiga o le taumalulu (Saratovka, Kondratievka, Pass-Krassan, Bere Ardanpon, Cure (William Winter) ma isi).

Ua fautuaina le talo e aveese mai le laau, sili atu lalo ifo, aua o le taimi e teuina ai o le ai ai se taimi e faʻamaʻa ai. Faʻafetai i lenei mea faʻaʻoleʻole, na faʻaititia ai le fesuiaʻi ma le faaleagaina o fua.

Le mea lona lua e mulimuli ai faʻalogo lelei - O le faʻaaliga lea o le fua. E tatau ona latou aunoa ma ni faailoilo o le gaʻo, atoa, mago, malosi, e aunoa ma ni faʻamaoniga o le maʻi, e aunoa ma ni faaletonu eseese. Ia mautinoa le i ai o le ala.

O le tulafono lona tolu e fesoʻotaʻi saʻo i le aoina o le pi. O le tau e tatau ona i ai i soo se itu mago. Afai e amata ile pulu ma e paʻu le vevela i le po i -15 ° C, ona le aoga lea o fua mo le teuina fou.

Fualaau aina e tatau ona aveese lelei, malosi e aunoa ma le taina. E tatau ona ufiufi le pi i lona lima, oomi i luga o le 'au ma, sii aʻe i luga, sinaese mai le paranesi.

Totoina lelei

E faʻapefea ona taofi pea laʻau mo le taumalulu i le fale?

E tatau ona totogia lelei le atigi pusa o loʻo e teuina ai le seleselega. O le filifiliga silisili o le a pusa laupapa mama, ae i lona toesea, e mafai ona e faʻaaogaina pusa palasitika ma ni faʻaoga poʻo ni ato.

E tatau ona i ai le atigipusa i pusa o vaalele, pe afai e le amanaʻia lenei tulaga, ona E le mafai ona vavalo peʻa. O le pito i lalo ma itu o le koneteina o loo ufiufi i pepa. Na salalau e pears le 'au i luga po o le itu, ina ia latou le paʻi le tasi i le isi.

I totonu o le pusa tasi o pusa paʻu o le tasi vasega. E tatau ona tuʻuina atu peʻa i totonu o pusa i luga o laupepa, o ia mea uma e tatau ai pepa le, faʻavevesi poʻo vao mamago. Aua le salalau le fualaau e sili atu ma le lua laulau.

O nisi o togalaau e teu nei fua e aunoa ma ni pusa, i luga fausaga faʻapitoa. I luga o nei fata, o loʻo ufiufi i pepa, o laʻau o loʻo tuʻuina i luga o le tasi vaega o le mea maualuga.

Filifilia se nofoaga

O fea ma le auala e teu ai pea i le fale? E leai se tele o mea e teu ai nei fua.

Cellar poʻo lalo ifo e tatau ona faʻamaʻi. Mo le faʻapalapalaina, e mafai ona e faʻaogaina le fautuaga ile fumigating o le potu ma le vaimusu.

Mo le faia o lenei mea, tuʻu i le pulou brazier i malala vevela ma suauu efuefu. Faʻataʻititi vavalalata faitotoa ma pe a maeʻa le 2-3 aso o le potu ua uma ona faʻanofo.

E le tatau ona i ai se faailoga i puipui. manogi ma galu. E tatau ona mataituina le tausisia o le vevela ma le susu. E le tatau ona teuina pusi i tafatafa o isi fualaau faisua.

Nofoaga faapitoa mo le teuina o fualaau aina: e mafai ona avea ma potu e teu ai, faleoloa poʻo soʻo se mea potu le mama. O tulaga e teu ai mea e talitutusa: o le maualalo o le vevela, le maualuga e le itiiti ifo i le 85%, lelei le ea ma leai se malamalama. Afai o le tulaga mulimuli e faigata ona faʻatino, o pusa o loʻo i ai peʻa e ufiufi i se lanu uliuli e pasi lelei le ea.

Manaomia siaki lelei fualaau suamalie. E le pei o apu, e teu lelei pears ma mo se taimi umi.

O se tasi o fua ua afaina e mafai ona faaleagaina uma ai le fua. O taimi taʻitasi e manaʻomia ai le siakiina o pears, pala ma fualaau aina. solo vave.

Afai e te le maua le malosi e teu ai peʻu i le pulou, ona e taumafai lea e fai i lou lava fale.

I totonu o taulaga mo le faasaoina o pears fou, e mafai ona e faʻaaogaina faapaleni. O le tulaga autu o le leai lea o le lelei o le vevela. I totonu o le lua i le tolu masina, e mafai ona lavea fua.
Tulaga o le teuina: pusa po o soʻo se atigi pusa. Pepa na faʻapipiʻi i luga o faʻamau. Ua sasaa fagu vaomago po o oneone mama. Afai o se faafitauli i le sailia o nei mea i totonu o se taulaga, e mafai ona faʻaaoga le metotia nei.

O pi taʻitasi ua afifiina ma le faaeteete i pepa manifinifi. E le manaʻomia le faʻaaogaina o se nusipepa, aua o le lolomiina o vaitusi e le o se mea e fiafia i le siosiomaga. O le a faia e le fagu poʻo le pepa pepa. Tuu i totonu o se atigipusa i se tasi poʻo se lua laulau. Aua nei galo e siakiina e le aunoa le i ai o fua leaga.

I le leai o nofoaga uma e teu ai, e mafai ona e faʻasaoina se vaega itiiti o pears fou i totonu o le pusaaisa.

O mūmū vevela, faigata ma le pisi na faʻapipiʻiina i le 0.5 kilokalama pepa palasitika. Faia ni tamai punctures i totonu o le afifi mo le faʻaaogaina o le ea.

Vaʻai le fua i taimi uma. I nai faʻailoga o le faʻaleagaina e te manaʻomia e faʻaaoga ai le afifi atoa.

Tulaga sili ona lelei

E faʻapefea ona taofi pea peʻa mo se taimi umi? Tulaga lelei e teuina mo pears i le falemautotogi:

  • teuina o le vevela;
  • teuina malu.

Mo le puipuia umi o le seleselega, e tatau ona mataʻituina le tausisia o le vevela ma le vevela o le teuina. Afai e teuina ia pears i luga o le faapaologa, ona oʻo lea i le -1 C, o lona uiga, seia oʻo i le leaga le vevela.

Aʻo teuina i totonu o le pusaaisa, e manaʻomia le vevela manaʻomia i totonu mai le +1 i le +5 tikeri Celsius. Afai e teuina i totonu o potu faapitoa ma aiaiga o le potu e faapenei:

  1. O le vevela e mai i le -1 i le 0 ° C.
  2. Faʻamamafana mai le 85 i le 90%.
I le maualuga ma le vevela o le vevela, o le a amata ai pears vete ma pala. I le maualalo o le vevela ma le maualalo o le suamalie, o le a amata fua malogo ma leiloloa o latou foliga vaaia ma le fiaai.

Taimi o le teuina

Ae paga lea, e ui lava i auala uma o le tausisia o le pulega, o le taimi e teu ai paʻu e le tele. O le fua o le ola o fualaau aina ma le teuina lelei mai le 2 i le 4 masina. I lalo o tulaga lelei, o ituaiga taumalulu e mafai ona faʻaolaina seia oʻo ia Aperila, ma teu malu ma maloloina.

Ae o le mea lea e tatau ai ona amanaʻiaina le tele o mea taua: o le ituaiga o fualaau 'aina, le tikeri o le matua o fua i le seleselega, teuina o le vevela, susu o le potu. I totonu le pusaaisa o le faʻasaoina o fualaau aina fou e laʻititi lava: e oo atu i le tasi le masina.

E ui lava i le mea moni e faapea, o le tausia pea o le uumi mo se taimi uumi e matua faigata tele, ma le tausia o tulafono uma o loʻo i luga, o lenei e mafai.

Faʻatoʻa tumau pea peʻa ma faʻamaonia uiga lelei e tusa lava pe ua maeʻa le teuina. Mo lenei mafuaaga, o gaoioiga faigata uma e faʻasaoina ai faʻamaonia.

E le gata i lea, afai o oe o le pule o se seleselega taʻi tausaga o pears, e te maua le avanoa i le faaiuga o le taumalulu e maua ai se tupe maua.

Talu ai ona e masani lava ona faʻatau tino ma e fua e fiafia i ai toatele tagata.