Laʻau

Croton - tausiga ile ma le auala e faʻafefe ai lenei laau

O Croton o se mea teuteu matagofie. E talisapaia o ia mo foliga matagofie ma le uluai valivali o laulaau.

Amataga mai Croton

O le lauʻeleʻele o croton, poʻo codium, o le vailaʻau faʻasao ma vaega eleele o Initonesia, Southeast Asia, Initia ma isi motu o le Pasefika. I Europa, na muai faaali mai i le afa muamua o le XIX senituri.

O le Croton o se laau faʻatasi ma se pupuʻu lamolemole eleelea, lea e alu ese mai ai se tele o auala lalata. O nisi ituaiga o meaola e leai se pusa; o le a alu vave ese mai le aʻa.

Croton

I lalo o le natura, o le laau e oʻo i le maualuga o le 4 mita ma e sili atu foi, i tulaga o potu - e oʻo i le mita e tasi.

E i ai i le aiga Euphorbiaceae. O le fua o le Croton o le oona, o le mea lea e matautia mo manu ma tagata. Afai e maua i luga o le paʻu, e mafai ona mafua ai le ita, pe a oʻo i totonu o le manava - veʻa ma le manava. O le mea lea, pe a tausia se laau, e matauina e le au faifaatoaga le saogalemu saogalemu: latou te tuu totigilima io latou lima. O meafaigaluega ma lima e tatau ona mulumulu lelei i le vai pe a uma le galuega.

Taua! O le fale ei ai se codium i nofoaga e le mafai e manu ma tamaiti ona oʻo atu i ai.

E faʻapefea ona fuga o le toto laau toto

Croton - totoina i le fale

O le vaitau fugalaau o le faaiuga o Fepuari ma le amataga o Mati.

O fugalaau e paʻepaʻe ma se fulufulu samasama ma e le o se mea e le masani ai. Faʻailoa i totonu o le laʻau sinuses o le laau. Aoina i totonu o se tamai panicle, lea o loʻo tu i luga o se puipui tele. O le susulu o le la susulu le foliga mai o fugalaau.

Fugalaau vao. E masani lava, muamua fugalaau fugalaau, ona fugalaau fugalaau. O le vaitau vavalalata e tusa ma se masina.

O le fuga o le Croton e matua faʻavaivaia ai le laau, o lea e masani ona aveesea.

Faʻamatalaga o le laʻau Croton

Geranium - tausiga o le fale pe faʻafefea ona tafe le geranium

O le faʻalelei o loʻo i ai ni laʻau vevela ma paʻu, e foliga tutusa ma lau o loʻo i luga o petioles. Faʻalagolago i le ituaiga, e mafai ona avea ma ni lipine-foliga, felafolafoaʻi, vaapiapi, lautele, lapoa ma le laiti, ia i ai se foliga mai le tolu-fingered i le oval, lamolemole po o sina pito i lalo.

Lanu lanu e mafai foi ona fesuisuiai e ala i ituaiga. E i ai laau totő ma le piniki, lanumeamata lanumeamata, olive, sukalati, fugalaau, lanu mumu.

O se mamanu fesoasoani e manino le iloa i luga o veins.

Faʻalogo! E masani lava, o laʻau croton e lua-lanu, ae o loʻo i ai ituaiga o ituaiga o lanu e aofia ai le 5-6 fugalaau.

O laumei laiti e masani ona lanu meamata. I le aluga o taimi, e mafai ona latou suia le lanu, o lanu eseese lanu e aliali mai i luga o latou, ma maua ai e le vao ona foliga matagofie ma matagofie.

Ituaiga ma ituaiga o croton

Nepentes Predator Plant - Fale tausi

I le taimi nei, e sili atu i le 1200 ituaiga o croton ua lauiloa. Ae peitai, mo le ola i le fale, na o le Variegatum codium, o ana ituaiga ma hybrids e maua mai ai e talafeagai. I le taimi nei, o le tele o vailaʻau e gaosia e le au faʻatoʻaga a Amerika.

Tino vaai

O le fanau mai o le laau o Amerika. O lona igoa ona o le mumu mumu, e foliga mai o le toto. O laau matutua e pei o laau ma se ogalaau malulu.

Croton dragon

O lenei resin o loʻo faʻaaogaina i le gaosia o varnishes, faʻapitoa foi i vailaau faʻaleaganuʻu, ona o loʻo i ai ni mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma mea faʻamalosi. E faʻaaogaina i le togafitiga o ituaiga o gasegase, mo faʻamaʻi manuʻa. Resin sauniuniga e faʻataʻitaʻiina mo le maualalo o le puipuiga.

Croton Cascarilla poʻo Euteria

I lalo o tulaga masani, o Cascarilla o se tamai laau. O le paʻu e manaia manaia. E faʻaaogaina i le sauniuniga o suauʻu manogi.

I vailaau, o le suauʻu ua faʻamaonia mo faʻamaʻi o le manava o le tino poʻo le manava. E i ai ni mea faʻapitoa faʻapitoa, o lea ua faʻaaogaina mo le faʻailoga o le paʻu o le paʻu. I le kuka, e faia mai le manogi mo ava.

Thorny Croton

O le vao e pei o se dragon croton e le gata i foliga, ae faapea foi i meatotino ma le lautele.

Le lanu o laulaau e lanumeamata ma mumu.

Resin e faʻaaogaina i le vali ma le varnish industry mo le gaosia o varnishes.

Lafative croton

O le fanau mai o le laau o Asia. E ono tupu e pei o se laau laʻau po o se laau laʻititi, e faʻatatau i tulaga.

O mea aoga matagofie mo le falemaʻi o fatu. Latou te gaosia le suauʻu lea ei ai lona aafiaga tele.

O le suauu e faʻaaogaina i le faleopathy, cosmetology, vailaʻau. E faʻaaogaina i le togafitiga o le eczema, herpes ma le malosi. Ae ui i lea, o le suauu mai fatu o le croton laxative o se mea oona. I le taimi o togafitiga, e tatau ona e tausisia lelei le tui ina ia e le afaina ai le tino.

Motley Croton

O le mea masani lea. I luga o lona faavae, mo le galueaina i le fale, o ituaiga eseese eseese ma hybrids o croton ao faguina totonu o laau.

O laʻau e mafai ona i ai ni foliga eseese: mai le taʻavale i le oval. Valiina ia le itiiti ifo i le lua lanu. E masani lava o nei lanu o lanu samasama, lanumeamata, enaena, piniki ma le mumu.

Crood variegated

Tolu-Bladed Crotons

O le foliga o le lau laulaau o lenei ituaiga e pei o se lau laau. Vaʻaia, e vaevaeina i ni vaega se tolu, ma o le ogatotonu e tele atu i le lapoa nai lo itu.

O laulaau lava latou e tele, faigata, paʻu. Lanu e faʻaopoopoina mai lanumeamata, samasama, mumu, lanu enaena, paʻu ma isi lanu.

O lenei ituaiga e aofia ai codecs:

  • Toa;
  • Nervia;
  • Disraeli
  • Holuffianaa.

Croton EXCILENT

Faʻasolo i luga o croton

O lenei ituaiga e aofia ai laau totoa ma lau laititi. E faʻaaogaina i le mamanu e le gata o fale nofoia, ae o ofisa foi.

O tulaga aupito sili ona lelei mo le atinaʻe e faʻasalalauina le malamalama, mafanafana susu ma le susu palapala.

O lenei vaega e aofia ai:

  • Tina
  • Ua matua le laititi;
  • Zanzibar
  • Splashing Champagne.

Croton mummy

O lanu e masani lava ona i ai se umi e oo atu i le 30 cm. I lalo o tulaga lelei, e mafai ona oʻo ile 1 mita le maualuga.

O ituaiga eseese o croton

I lenei ituaiga codium, o le laupepa laupepa e foliga tutusa ma ituaiga e tolu, ae na o le atoa lava.

O le foliga ma le tele o le laulau pepa e mafai foi ona fesuisuiai e fuafua i le ituaiga.

O lenei ituaiga e aofia ai:

  • Petra;
  • Laʻu auro;
  • Mrs. Iston.

I luga o le faʻatau, e mafai foʻi ona e vaʻaia le Variegatum Mix croton. I le tulaga o le faʻatau atu o laau fefiloi, ua tuʻuina atu e le o se ituaiga mea eseese o le totonugalemu o fugalaau i totonu, ae o se fuifui o ituaiga eseese ma hybrids o le codiaeum, lea e ono faigata ona iloa.

Croton mix

Croton transplant pe a uma ona faatauina mai ile fanua

A maeʻa le mauaina o le codium, e fautuaina le suʻeina o le laau i se isi eleele, aua o le meaʻai e faʻaaoga mo le felauaiga o laau e le talafeagai i taimi uma mo le gaosiga umi.

Ae ui i lea, e le tatau ona toe totoina le fugalaau i le aso lava na maua ai. E mafai ona amata lauʻeleʻele pe a ma le 10 aso. A o faagasolo lea taimi, o le laau e faʻamalotilo ma faʻafegasolo le faʻafetaui.

Mo togavao laiti, e fautuaina i le tausaga, tagata matutua - e le sili atu ma le 1 le taimi i le tolu tausaga (pe a tupu aʻe aʻa).

E sili ona lelei le taulimaina o togavao vao i le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana.

Faʻalogo! E le mafai ona e faʻapipiʻi se fugalaau tafatafa i le vaitaimi o le vavao.

O mea e te manaʻomia e toto ai se croton

Mo le tuputupu aʻe lelei ma le atinaʻe, e manaʻomia e le codiae se lauʻeleʻele malamalama ma lauolaola. Ina ia saunia a latou lava mea, latou te ave oneone, oneone lelei, humus ma peat i tutusa tutusa. O vaega uma o le masini o loʻo faʻafefiloi lelei.

E le gata i lea, o nisi malala poʻo le pefu e mafai ona faaopoopo i le eleele. O lenei mea o le a puipuia ai le salalau o faʻamaʻi pipisi i laau toto.

Mo le totoina, e mafai ona e faʻatau eleele uma mo totonu ole fale ile faleoloa faapitoa. E le gata i lea, mo le toe gaosia, e tatau ona saunia se fugalaau e sili atu le lapoa nai lo le 3 cm muamua, faia i le palasitika po o le omea. O se mea taua e tatau ona i ai ni pupuni tetele.

Filifilia le nofoaga sili

O le nofoaga sili e ola ai codium o se nofoaga mafanafana ma susulu, e aunoa ma ni kopi. Faatasi ai ma le leai o se moli, o le a toesea laulaau lanu lanu ese ma avea ma mea e tasi.

Faʻasalala le susulu o le la e le afaina ai laulaau, ae e sili ona lelei le faasalalauina o le malamalama. E sili le tuu o le fugalaau i luga o se faamalama e faasaga i sisifo po o sasaʻe.

Ina ia mafai e le codeium ona lagona le mafanafana ma atiae masani, o le ea lata ane e tatau ona susu. Aua neʻi tuʻuina le fugalaau i autafa o mea faʻavevela e mamago ai le ea.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

  1. Muamua lava, e tatau ona e saunia se fugalaau.
  2. Ua sasaaina vai faʻavaivai i le pito i lalo. E mafai ona nutimomoia piliki mumu mumu, palalafola lautele, polystyrene, ma isi.
  3. O se vaega o le faʻafefiloi o le eleele e sasaa atu i luga o le alavai, lea e siʻosiʻomaga ma faʻamamaina.
  4. Ua aveese se laau mai le ulo. Ia mautinoa e mataʻituina le amio saʻo o le vaega. E le tatau ona faʻaumatia. E sili atu le faʻaaogaina o le auala faʻafefe mai le tasi ipu i le isi.

Croton transplant

  1. Vaʻai le aʻa. Afai o aʻa ua pala, e tatau ona aveese.
  2. Faatulaga le fugalaau i totonu o le ulo ma faatumu mea o totoe i le ulo. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻamautinoa e leai se vavave i le va o le eleʻele o le eleele ma puipui o le ulo. E mafai ona lūlūina le pusa i taimi taʻitasi ina ia momoe ai le eleele i fale e leai se totogi.
  3. A maeʻa le toe totoina, o le palapala e faʻafefe lelei, o laulaau e lūlūina i le vai ma tuʻu le fagu i totonu o se paʻu mafanafana.

Afai e leai se manaʻoga e tupu se fugalaau maualuga tafatafa, o lona uiga e le talafeagai le totoina. Afai e ufiufi le eleele i le paʻepaʻe paʻepaʻe, ona faatoa mafai lea ona e faʻafouina sina mea. Ina ia faia lenei mea, aveese ma le faaeteete le pito i luga (3-5 cm) ma faaopoopo le eleele fou ile luga.

Faʻasologa o Croton

O se laau e mafai ona faateleina i le tele o auala:

  • toso;
  • lafoaʻi;
  • fatu.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Ina ia maua ni mea e sili ona maualuga, e filifilia laulaau mamanu ua filifilia. E vavae ese tipi mai le vaega o le pusa 7-10 cm le umi ma 2-3 lau.

O se fana o le pipi ua totoina i totonu o se ipu vai ma susulu mo le tele o itula. Faafetai i lenei faiga, o le sua suamalie i le tipi o le a le mafai ona malogo. Ona aveeseina lea o le toto mai le tioata, ona aveeseina lea o le vai o totoe ma tuu i totonu o se atigipusa ma se paluga oneone. O loʻo tuʻuina i totonu o se nofoaga susulu. O le vevela o le ea i totonu o le potu e tatau ona le itiiti ifo ma le 25 ° C.

A maeʻa pe a ma le masina, aʻafia aʻa i luga o le tipi. A maeʻa ona totoina, e amata ona faʻamalolo saʻo le laau.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

O le faʻapipiʻiina o le fugalaau i le seleseleina e sili atu i le tautotogo poʻo le amataga o le taumafanafana.

Fatuina o fatu

O fatu e selesele na oi latou lava pe faʻatau i le faleoloa.

E totoina fatu i luga o le oneone ua saunia ma le mama i luga ma le paluga tutusa. O loʻo faʻapipiʻi muamua i le solution a Kornevin mo le lelei o le germination.

Ona ufiufi lea o le atigipusa i le filo paʻu ma tuʻu i se nofoaga mafanafana. E fautuaina le fausiaina o le faleoloa i aso uma. Afai o le eleele e matutu, ona faʻapipiʻi lea o le palapala. I le tasi masina pe a uma ona toto, e aliali mai laau.

Croton fale tausi

O le toatele o fai togalaau amata e le iloa pe faʻapefea ona tausia se croton i le fale. I le faʻamuamua, e le faigata, e ui lava o loʻo i ai ni nuances.

Tulaga faʻatau

O Kodiyum o se fale vevela lea o se tasi o tulaga taua mo le atinaʻe masani o le maualuga o le timuga. E tatau ona 70-80%. O le mea lea, e taua le faʻafeinu vai masani ma faʻasaina laʻau i vai.

I le vevela o le vaitau ma le taimi o le mafanafana, o le a matua aoga tele le laau mai le suʻeina ma le vai mafanafana mai se fagu sulu. E iai foi taimi e te manaʻomia e fufuluina ai le pito i luga ole laulaʻau ma se 'ie susū.

Faʻalogo! O le malulu ma le faʻamamago mai le eleele e mafua ai ona pauu lauʻau. E le gata i lea, o le ea vevela e fiafia i le faʻalauteleina o 'au sovils ma vaʻavaveveve - togafiti faʻamaʻi.

Mo le faʻaleleia o le vai, e tatau ona e faʻaaogaina le vai mafanafana, mautu. O le eleele o le fugalaau e tatau ona susu i taimi uma, ae le faʻafefe. E masani lava, faʻafeinuina e faia i le mafanafana 2-3 taimi i le vaiaso, i le taumalulu - 1 le taimi.

Laʻei pito sili

I le vaitaimi o le tautotogo-taumafanafana, ua fafagaina le croton i se vaifofo o fualaʻau o minerale, lea e faaaoga mo laau toto. O le faʻaauau o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina e 1-2 taimi i le masina.

I le taumalulu, o luga o laei e le faia pe o loʻo faʻatinoina, ae le silia le 1 taimi.

Sauniga o le taumalulu

I le taumalulu, o itula o le ao mo le laau e tatau ona le itiiti ifo ma le 12 itula. O le mea lea, e tatau ona faʻapipiʻiina le faʻamalamalamaina. Afai e te le faʻatulagaina le tua, o le a lafoaia lau lanu lanu.

O le mafanafana o le vevela e le tatau ona pau i lalo + 17 ° E sili lava, e tatau ona iai i le va o + 18-20 ° C.

O pusa fugalaau e tatau ona aveesea mai mata mata malulu ma mamao ese mai mea vevela.

O le mea lea, o le tausiga o se kesi i le fale e faigofie, e tatau lava ona e mulimuli i nisi o tulafono e faia ai lenei fugalaau manaia ma fugalaau fiafia i le fale ma lanu susulu.