Laʻau

Rosa Fire flash (afi mu) - faamatalaga o le vasega

Roses ua avea ma tu ma aga sili ona manaomia ma lauiloa i le maketi fugalaau mo le tele o tausaga. O la latou laʻau faʻanoanoa ma le manogi matagofie na manumalo ai i loto o tagata fai togalaau. I le afa lona lua o le seneturi talu ai, na iloa ai se isi vaega - o rosa, o le sulu o le ituaiga floribunda. Faʻasaga i le lautele o le suiga o le maualuga o mea mamago piniki, o se moli o le mumu o le afi mumu e tu i fafo e pei o se moli susulu.

Rosa Fire flash (afi moli) - o le a le ituaiga ituaiga, le talafaasolopito o le foafoaga

O le Dutch Dutch breeders o le Interplant kamupani na aofia ai i le tulaʻi mai o le ituaiga afi afi. O le mea moni, o loʻo latou punouaʻi i le faʻaleleia o rosa mo le tipiina po o le totonugalemu o totonu. O le igoa o le tamalii malupuipuia ua faaliliuina o le "afi mu", e pei ona molimauina e le lanu o ona mata.

Rosa Fire flash e tu i fafo atu o isi ituaiga

Televave faʻatapulaʻa pepa pepe. O le vao e oʻo i le maualuga maualuga o le 70 cm. E laiti laʻitiiti, o se fomaʻi faʻapitoa, e aoina mai i fusi-palasi mai le 5 i le 10 fugalaau i totonu taʻitasi.

Ulumatua muamua i le lanu lanu. E lua ni lanu e faʻafefiloi ai: o le fugalaau faʻatasi ma mumu mumu mumu. Ona o le valivali valivali, o le rosa e foliga mataʻina ma matagofie. Busi e amata i le amataga o Me ma e le faamutaina le fiafia seia oʻo muamua i le kiona.

Laititi pulou pulou pepe ma pupu tetele ma le masani

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

Leoleo o lenei fugalaau e le maua. Ae e tele naua:

  • lanu le masani ai o pulupulu;
  • lush, fua tele;
  • se fuainumera tele o mata i luga o le tasi fana;
  • tetee i le tele o ituaiga o faamaʻi;
  • le le mautonu i le tuua;
  • laʻititi maualalo le mama;
  • tau faʻafefe;

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

E foliga mai e foliga mai o le susulu o le rose e foliga fiafia i tua o so o se togalaau, paka po o fale kosi. Faʻaaoga i le mamanu o mixborders, moega fugalaau ma robots. O fafine Dutch e masani ona teuteu auala ma ala. Vaʻaia solo solo ile pito i lalo o le vao vao. Ua totoina laau vao i luga o puipui, faataamilo i arbors ma nofoa. Aganuʻu o le a faamamafa atu le matagofie o faʻataʻitaʻiga ma faʻavae. E ese le matagofie i laʻau manogi, lili, meaʻai teuteu ma le faʻasolosolo faʻatasi.

Manatua! O se tamai lanu ma lona foliga pupula o le a teuteu ai le televise ma faletalimalo, toe faafou le terraces.

Tuputupu ae o se fugalaau, pe faapefea ona totō ile laufanua

O le laau e le faʻafefeteina, o lona uiga e faigofie ona faʻafeiloaia e fugalaau fugalaau nisi o faʻaaliga o lona faʻatoʻaga. Nofoaga mo le totoina o rosa vao O le afi afi e tatau ona susulu lelei ma aua neʻi i ai i totonu o faʻataʻitaʻiga.

Rosa Red Naomi (Red Naomi) - o se faʻamatalaga o le ituaiga Dutch

Mo le faʻatulagaina o fuafuaga e tatau ona saunia i ni nai masina. Filifili se nofoaga, saunia le palapala:

  • aveese vao i aʻa;
  • eli luga le nofoaga na faʻapolopolo mo le rosa;
  • saunia nofoa;
  • faia fugalaʻau faʻasaina;
  • tausia le nofoaga e tulaueleele ai mo ni nai masina.

E taua le iloa! A faʻapipiʻi le mamanu o le fugalaau, e taua le iloa po o fea laau totō na tutupu i luma o lenei 'upega tafaʻilagi. O loʻo i ai le tele o aganuʻu e aʻafia ai le tupu aʻe o le afi i le lumanaʻi. Afai muamua na tupu lenei nofoaga: hawthorn, aphid quince cherry, ona fautuaina e suitulaga atoa le pito i luga.

O le eleele mo le totoina e tatau ona fai sina suamalie. Ina ia faʻamaopoopoina le paleni o le eletise, e faʻafefeteina i le pefu, compost, humus poʻo sela malogo. E fautuaina e le au fai togalaau le totōina o se laau i le tautotogo, pe a uma le amataga o sauniuniga o le eleele.

Totoina o fatu

A o le totoina i le eleele, e seleseleina le fatu, faaleagaina laulaʻau ma aveese lala. I luga o le pusa tele e le silia ma le 5 mata. Ua aveʻesea aʻa faʻamau ma aʻa. Ma le isi, o loʻo totoina le seedling i se vaifofo o le sodium humate mo le 12 itula.

O le auala mo le totoina o rosa i le eleele

O le faʻamanuiaina o nisi o tulafono o le totoina o se fafine Dutch i luga o le eleele, e mafai ona e maua se faʻalaʻau maloloina, malosi i le lumanaʻi. O le faʻatinoga e faia ile tele o tulaga:

  1. Togafitiga o fualaʻau ma mea e faʻaleleia ai le ola.
  2. Faʻaopopo pepalapala poʻo le peat i le pito i luga.
  3. O le faʻavaeina o se pu faʻalelei, o lona lautele ma lona loloto e 40 cm.
  4. Le faʻavaeina o se alavai faʻavaivai i le pito i lalo ole pu.
  5. Faʻaliliuina le totoina o le suāuʻu i le lua ua saunia ma lona faʻaauau.
  6. Faʻateleina le suāsusu.

O le mamao i le va o le laʻau rose e tatau ona itiiti ifo ma le 35 cm. O le a mautinoa ai le saʻo lelei o le ea i laʻau pito i lalo ma o le a avea o se fua puipui mo nisi faʻamaʻi.

O le totoina totō i le laufanua o le a maua ai le laau ma le ola maloloina.

Totogi togafitiga

Rosa Sim Salabim (Simsalabim) - o se faʻamatalaga o le ituaiga o lauti

Taʻafia teuteu - mea faʻatauvaʻa. O le tausiga o taualumaga e le mafua ai ona faigata i se auala talafeagai.

Faʻasa

O le faʻamautuina masani o le ki lea i le tele ma le umi o le fugalaau. O le paʻu o le tau, o le tele o le susu o se fugalaau manaomia. E tatau ona pau le vai i lalo o le aʻa. E faʻataʻavaleina pe'ā uma ona faʻamamā le pito i luga o le eleele.

E faʻataʻavaleina pe'ā uma ona faʻamamā le pito i luga o le eleele.

Mo le teuina o punaoa vai ma faʻagesegese ai le magoina mai le palapala, ua fautuaina e mulch.

Faamatalaga faaopoopo! Ina ia le afaina ai laulaau ma le mafua ai ona mu, o le suāina e sili atu i le afiafi.

Fertilizers

Rose Fire, e pei o isi mea totino teuteu, e manaʻomia faʻaleleia faʻamaʻi. E taua tele le fafagaina o le masiofo o togalaau i taimi o le ovary buds ma i le vaitaimi o le fugalaau.

Nisrogen fertilizers e taua mo le faatumauina o le susuga. O le iuga o le fugalaau e faʻatasi ma le faʻaaogaina o le faʻamaʻiina o loʻo aofia ai se aofaiga tele o fulukalama ma le potassium.

E mafai ona faʻatau ni fugalaau i faleoloa fugalaau poʻo saunia i le fale e tusa ai ma le faʻamatalaga o togafitiga a tagata ma teuteuga.

Teuteu

E tatau ona faʻataunuʻuina le faʻataunuʻuina ma se faʻaupuga faapitoa o togalaau, faʻamaʻi le ava malosi. O le faʻaaogaina o le mea faigaluega o le a laveaʻiina ai le laau mai siama faʻaleagaina.

Trimming e faia i ni nai tulaga:

  • Lauina o le tautotogo. E tatau ona faʻaumatia faʻamaʻi mamago ma maʻi.
  • O le vevela vevela. E faia mo le velaina ma le faia o se togavao, e ala i le tipiina o le olaola malosi i totonu o le togavao.
  • Autumn teuteuina. Faatasi ai ma lana fesoasoani, ua aveeseina ai puʻu vaivai, ina ia aloese ai mai le laisa i le taimi o le taumalulu.

O nei manipulations e faia ina ia puipuia ai faʻamaʻi ma toe faʻafouina ai vao vao.

Ua faia le teuteuga ina ia puipuia ai faʻamaʻi ma toe faʻafouina rosa.

Saunia mo le taumalulu

Mo se taumalulu lelei, e totogo le laau ma faia le teuteuga fuafuaina. O piko e punou i le eleele ma fufuluina i le oneone. E sasaa i luga o le oneone se mea leaga, solo po o se fulufulu.

O le isi suiga o fale mo le taumalulu o se rosa o rosa - ea. Ina ia faia lenei mea, ia faia le faavaa i le afa mita le maualuga ma ufiufi ai i fulu ma ata.

Fugalaau rosa

Rose Eddy Mitchell - faʻamatalaga o le vasega

O Rose fusi e faʻatoʻilaloina uluaʻi pulupulu i le faaiuga o le tautotogo ma e le toe faʻamafanafana seia oʻo i le ogatotonu o Oketopa. A o faagasolo lea taimi, e tolu fua o fuālaʻau o le fuainumera tele o mata o loʻo mataituina.

Rosa Fire flash flash blooms uma vaitau uma

Vaitaimi o gaoioiga ma malologa

O le taimi e moe ai o le flashning flash o le taumalulu. O faʻaaoga mea uma faʻaaoga e tatau ona taofi vave pe a uma le fugalaau mulimuli ina ia le aʻafia le laau i le taimi o le taumalulu. O le vaitaimi o le gaoioiga o masina uma ia mafanafana.

Tulafono mo le tausiga i le taimi ma pe a uma ona fuga

Ina ia faatumauina le ola maloloina lelei ma le malosi, e manaomia e le fale le tausiga lelei. O le:

  • laʻei pito i luga e faaosofia ai le faʻavaeina o piʻo;
  • mulumulu;
  • timuga fafaga;
  • teuteu le mama ma le mama vaivai.

O le a le mea e fai pe afai e le fuga, mafuaʻaga mafuaʻaga

Afai e mumusu se laau e gaosia le gaʻo pe leai foi se fuga, o loʻo i ai le tele o mafuaʻaga mo lenei mea:

  • nofoaga sese e tulaueleele ai;
  • loloto loloto;
  • faamai po o meaola faalafua;
  • vao vao.

Afai e leai se mafuaaga e maua ai, e tatau ona e tuiina, aʻo e faʻaumatia nisi tipu ma fufulu le palapala ile potassium ma le phosphorus.

Fugalaau fugalaau

E tele ituaiga o rosa tuaoi e mafai ona faʻaleleia i le tele o auala.

Fatu

O le auala sili ona faigata, faʻalavelave ma le le saʻo o le toe gaosia o fatu. O fatu e ola mo se taimi umi ae le o togalaau uma e taumafai e faia lenei mea. O le mea lea, o lenei metotia e masani lava ona faʻaaogaina e le au faʻatoʻaga.

Tuʻu

O se auala lenei o le eliina o se sola ese mai se matua matua. Mo le tele o masina, o le faataatiaga o le a maua ai aʻa ma o le a aoga atoatoa. A uma ona maua, e vavaeese mai le vao vao. O le auala o le faʻalauteleina e ala i le taotoga ua faʻamaonia e ia lava i totonu o faifaatoaga.

Toto o aʻa

O se tamaʻi fana ma se aʻa e vavae ese mai le vao ma totō i se isi nofoaga.

Laʻau

Le auala sili ona taatele ma sili ona faigofie e toe fanauina ai. E tipi ese mai le ogatotonu o se pu malosi. Faatasi ai ma le fesoasoani o se aʻafiaga tuputupu ae i le vai, ua fausia ai aʻa ma totōina i totonu o se fale kati. O iina, e maua ai e le laau le malosi ao le i totoina i le eleele avanoa.

Faʻapenaina e ala i le tipi - o le auala taatele o le faʻalauteleina o rosa

Vaevaega

O se tagata matua matua eli ma vaevaeina i ni laau tutoatasi. O le tulaga autu mo le vaevaeina, o aʻafiaga taitasi e vaeluaina ua lava aʻa ma nisi o soifua maloloina mo le tuputupu ae.

Lelei e iloa! O le auala fevaevaeaʻi ua manatu o le auala vave lea o le toe gaosia. I lenei tulaga, o le aganuu e le o le a le maua ai uiga o le ituaiga.

Maʻi ma meaʻai

O le masiofo o Dutch garden e seasea lava ona maʻi ma mafatia i faʻamaʻi. Afai o se mea leaga na tupu, e tatau ona e faamasani i auala o tauiviga:

  • Aphids. O se faʻaleagaga masani o ituaiga uma o rosa o ni tamai puluki e fafaga i luga o le laʻau o le laau. O se vaifofo suamalie o le fasimoli ma le paʻu o le sinapi o le a fesoasoani i le taua faasaga ia i latou.
  • Spider mite. Iniseti masusu susu mai lau, pe a maeʻa ona lanu samasama. Latou te fefefe i aʻafiaga o fualaau o le phytoverm.
  • Powdery Mildew Se faʻamaʻi faʻamaʻi e ufiufi ai le laau ma se paʻepaʻe paʻepaʻe. E togafitia i se fofo tuʻufaʻatasiga o suauu pe ala i le togafitia o le vao faʻatasi ma se paluga Bordeaux.
  • Le lapisi. E aliali mai i le taimi o le tautotogo mafanafana ma le susu ma lanu samasama-lanu moli. Ua mamae le laau ma ua pala. Le togafitia o le fugalaau, suauu uʻamea ma se faʻamaʻi paʻu kopa-mea e faʻaaogaina.

Faʻasagaga, faʻalelei le afi Flash afi e lelei e pei o se teuteuga mo se togalaau ma fugalaau fugalaau. O lona faʻalelei i le totoina ma le tausiga o le a talisapaia e soʻo se fai togalaau.