Faatoaga faatoaga

Faʻavae ma tulafono mo le tausia ma le fafagaina o le hens

O le mea moni, o le faapaleni o le, i lo tatou masani masani, moa masani o loʻo ola ae e maua ai fuamoa. E i ai sina maso maso ma le gaʻo, e faʻaitiitia ai meaʻai nai lo aano o aano o manufasi, ma e fasia mo aano o manu fasi pe afai e "galue" le moa mo le itiiti ifo i le 2-3 tausaga. I lenei itu, o le fausiaina o le hens o loʻo i ai ni mea faʻapitoa, lea o le a tatou talanoaina i le aso.

Faʻapitoa ituaiga fuamoa moa

O ituaiga fuamoa uma o moa o loʻo i ai le tele o uiga foliga tutusa e iloa ai lo latou gaosia.

Lafoaʻiina o namoa e masani lava latou "matutua" muamua ma vave amata vave i le 4-5 masina o le olaga. O le eseesega lona lua mai aano o manufasi ma fuamoa-manu o le mamafa o le tino. E le sili atu i le 2 kilokalama le moa a le tagata matua, e mafai e le taʻavale ona sili atu le mamafa (e oo i le 3 kilokalama).

E i ai i le moa a le moa le ponaivi ponaivi, nai lo le manogi lelei o fulufulu, lea e ufitia uma ai le tino, sei vagana ai paʻu.

Lona tolu o le eseesega afaina lelei apaau. Atonu na e maitauina o manu o manu e lapoa, lelei ona atinaʻevae, ae e le lelei apaʻau e lele ai i luga o le mita mita.

O le tuʻuina atu o laumei e televave feaveaʻi. Ona o le mea moni e tatau i manufelelei ona fausiaina fuamoa i le 25 itula, o le latou gaosiga o le tino e faatelevaveina. O nei moa e manaomia i taimi uma meaai e tele i minerale ma vitamini.

E taua! O le tele o hensing breeds ua leiloloa lo latou mafaufau.

Ina ia mafai ai ona e ola e tusa ai ma faʻamoemoega, e tatau ona e iloa mea uma e uiga i le hens, o lea la o le a matou taʻu atu ia te oe le fua o le fuamoa ma le mea e faalagolago i ai.

Totoina o ituaiga e maua ai le itiiti ifo ma le 200 fuamoa i le tausaga. O le tau o le fua o fuamoa i faatoaga o le 275 fuamoa i le tausaga, o se taunuuga sili ona lelei. O loʻo i ai foi ni fatuga tele e maua mai pe tusa ma le 300 fuamoa i le tausaga, ae peitai, o lenei gaosiga e mafua mai i tau maualuga (tele fafaga, sili atu tau eletise ona o le faateleina o le aso).

E taua! O le numera pito i maualuga o oloa (fuamoa) soʻo se ituaiga o le tuʻuina atu o laumei e tuʻuina atu i le tausaga muamua o le ola. I tausaga mulimuli ane, o le gaioiga o galuega e faʻaitiitia.

E taua le manatuaina o se mea manaia e fesootaʻi ma le faʻaitiitia o le numera o fuamoa. O le matua o le moa, o le maualuga lea o le fuamoa. O lea la, o le mamafa o le 10 fuamoa i le tausaga muamua o le olaga e tutusa ma le aofaiga o 8-9 fuamoa i le tausaga lona lua o le ola o se manulele.

I le averesi, o le fuamoa fuamoa e pa'ū i le 15-20% i tausaga taʻitasi, o lea la, o le hens e 5 tausaga le matua e leai se aoga. E fesoʻotaʻi lenei mea e le gata i le faʻaitiitia o fuainumera o fuamoa, ae faʻapea foi ma le mea moni o le tolu o tausaga o le ola e tele le kanesa o le susu e atiaʻe, ma o lenei faafitauli e mafai ona taulimaina na o le faatauina mai o ni mea fou.

E faʻapefea ona filifili le faʻatapulaʻaina o tioata pe a faʻatau

O le tele o tagata o loʻo mafaufau pe faapefea ona filifili le mea saʻo. O le mea moni, o moa ua faatauina mai i maketi tetele ma pasese, lea e mafai ai ona e moemiti i manu lelei lelei.

O tagata taʻitasi e manaʻo e faʻatau se oloa lelei, ae, e pei ona e malamalama, o se oloa lelei e taugofie.

O le mafuaaga lena e taua tele ai le filifili e le gata o le ituaiga oe e manaʻomia, ae faʻapea foʻi ma manu ola maloloina.

Ioe, matou te fautuaina le faatauina o manu felelei i faatoaga ma falemai faapitoa, i le mea e tausia lelei ai, ma tausia tulafono o filifiliga. Ae ui i lea, e le o tagata uma e maua lenei avanoa.

E taua! O le mea sili ona lelei o moa na faʻatau i le faatoʻaga moa, o le iai lea o tui puipui e faʻamaʻi ai. E taua foʻi le manatuaina o le faʻatau mai o tioata faʻatau i luga o le maketi e sili atu ona masani i le taʻavale nai lo le taofiofia.

Tatou amata i le taimi e sili atu ona lelei le faʻatau o le tuʻuina o hens. E toatele e iloa lena mea sili atu le lelei e faʻatau ai se manulele i le tautotogo, ona oʻo lea i le taumafanafana le aofai o la latou gaosiga, ma o le a vave ona e faʻamaonia le tupe na faʻaaluina.

E manaʻomia lou faʻatau talavou i le 4-5 masina - o lona uiga, o na moa ua faatoa amata ona fanau mai.

O tagata taʻitasi e iai lana lava auala i le filifilia o tamaʻi tamaʻi tamaʻaiga, faʻapea foʻi ma ana lava suʻesuʻega. O lenei o le a matou talanoa e uiga i faailoga i fafo, lea e mafai ona iloa ai le soifua maloloina o le moa ma lona aʻafiaga o fuamoa.

  1. Faʻaaliga. O poula e tatau ona mama, lelei-teuteuina. E le taliaina le auai o le paʻu, manuʻa, tuputupu aʻe poʻo le faaletonu. O le fugalaau o se talavou lelei e lanu, susulu, lamolemole. O le faamaligiina o le fale o se faailo lea o se moa lelei.
  2. Iniseti. Afai e te matauina o le moa i tafatafa o le anus ua tumu i otaota, o loʻo taʻu mai ai le i ai o faʻamaʻi pipisi, lea e le na o le paʻu ma le gaosia o fuamoa, ae tuʻuina atu i isi manulele.
  3. Faʻafitauli natia. A e faʻatau se manulele e manaʻomia lou suʻeina lelei o le paʻu, faʻaleleia le fulufulu. Lanu paʻu ola maloloina o le lanu piniki. Afai i lalo o le fulufulu e te matauina ai se lanu samasama sagging epidermis, o lona uiga o talavou e iai ni faafitauli matuia ma le ate. E leai se tulaga e mafai ona e faʻatau ai sea manulele.
  4. Fuga. E tatau ona totogi le ulu i le ulu. E tatau ona mūmū mūmū manu, e tusa lava pe leai ni mea leaga, manuʻa poʻo le fulafula. Mata e tatau ona susulu, susulu, susulu. O mata o le tino, matala ma le gaʻo o se faailoga o faafitauli. Afai e tuai le manulele pe ua gasegase mai ona pogaiisu, o le faailoga lea o faʻamaʻi pipisi (mycoplasmosis).
  5. Faʻailoga o le Rickets ma le ponaivi. O le manava manava o le moa e tatau ona faʻamalūlū ma e mafai. O le i ai o le curvature poʻo le sosolo i totonu o le keel e faʻaalia ai le rachitis poʻo isi faafitauli i le ponaivi.
  6. Fuafuaga o le gaosiga o moa. E mafai ona fuafua se palapala lelei ile manava, lea o loʻo i ai le oviduct. O se moa lelei e tatau ona i ai ia le itiiti ifo ma le fa tamatamailima i le va o ponaivi palau ma le pito pito i tua ole sternum. O se moa leaga e na o le lua.

E te iloa? O fuamoa moa e mafai ona faia e le lima. O ia fuamoa ua aʻoaʻoina e fai i Saina. O le atigi na faia mai le calcium carbonate, o lea e sili atu ona vevela ma susulu, ma o le gelatin ma le lanu meaai e faʻaaogaina mo yolks ma pulu.
O le mea lea, e tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga ua faʻamatalaina, e mafai ona e filifilia ni meaola sili ona maualuga o manu laiti, lea o le a maua ai le manaia o le gaosiga.

Faʻamatalaga o le tuʻuina atu o lens

O le tele ma le maualuga o fuamoa e faalagolago i mea o loʻo aofia ai ma le fafagaina o laʻau. O le mea lea, o le a matou talanoa e uiga i tulaga o moa, lea e faʻaleleia ai le gaosiga ma tausia le soifua maloloina, ina ia oʻo i le taimi o le fasiga ina ia maua ai le ola maloloina ma le lelei.

Manaoga mo le potu

Lafoaʻiina o laumei o loʻo tausia i totonu o fale o moa ua saunia faapitoa, lea e tatau ona fetaui ma tulaga maualalo "tulaga".

O le coop e tatau ona tu i luga o se maupuepue, i se nofoaga e le matagi. O le faaputuputuina o le susu poʻo lologa i le eleele eleele e le taliaina.

Ia mafaufau nei i le polokalame mo le fausiaina o se meaola lelei mo moa.

O le potu e laʻititi ma talafeagai mo le tausia o le faitau aofai o manulele. Pe a fuafuaina le vaega o le moa moa, e tatau ona e iloa e le itiiti ifo i le lima sikuea sikuea o poloka e vaevaeina i tagata e toʻalima. m

O le tuputupu ae o se moa vao, e tatau ona e tausia se vevela, lea e aafia ai le ola maloloina o le manulele ma le gaosia o fuamoa. O le vevela e afaina i le maualuga o le taualuga, e le tatau ona sili atu nai lo le 180 cm Ina ia mafai e moa ona lagona le lelei, o le potu e tatau ona 23-25 ​​° C.

I totonu o le moa moa e tatau ona avea ma se faʻaleleia, lea e maua ai ni faʻaaliga poʻo ni faʻaaliga. O le leai o lenei elemene i totonu o le moa moa, o le a mafua ai le le lava o le ea ma le maualuga o le vevela i le taumafanafana.

O se vaega taua o le fola o le fola. O le toʻatele o tagata e manatu, afai e te faʻasamaina le fola pe faʻapipiʻi fafie, o le a le faʻafitauli tele le faʻamamaina. Ae peitai, i le tulaga o le sima, o le ae maua se potu malulu (o le a malulu le fola i le taumalulu o le a lagona ai e le moa le le toʻa, e tusa lava pe o le ea vevela), ma e mafai ona punou le laupapa.

Mo le fola, vaovao, vaovao, otaota poʻo isi mea faʻaleleia mea faʻaleagaina e faʻaaogaina e le afaina ai le manulele ma o le a le mafai ona oti pe afai e 'aina le meaʻai.

O le tuʻuina o lini e manaʻomia ai le malamalama lelei, i totonu o le moa moa i le sikuea 1. m fola e tatau ona i ai le tusa ma le 11 sikuea mita. vaʻai mata. O lenei faʻatusatusaga e mafai ai e oe ona fausia se potu e lelei le malamalama.

I le taumafanafana, e le manaʻomia e moa se moli faʻaopopo, talu ai o itula o le ao e sili atu ma le 13 itula. I le faaiuga o le autumn, i le taumalulu ma i le amataga o le tautotogo, e taua tele le faatumauina o le faigamalama malamalama e tasi faatasi ai ma le fesoasoani mai o le moli.

E le tatau ona galo ia i tatou le faʻapalapalaina o le potu, fafaga ma tagata inu. I lenei tulaga e le na o le manogi e maua mai i le moa, ae o le tulaga foi o le manulele.

Nofoaga savali mo moa

E manaʻomia e le meaola faʻanoanoa se avanoa faaopoopo. Mo lenei mea, i tafatafa o le falemoa e manaʻomia ona puipui mai le nofoaga i lalo o le laufanua savali. O le lotoa e faatapulaa i se pa laau poʻo le paʻu. O le pa e tatau ona siakiina mo le i ai o nofoaga "matautia," e tautevateva i luga e mafai ona afaina ai le manulele.

Ua fautuaina le laʻau savali e fai i lalo o le pupuni, lea o le a puipuia ai moa mai le vevela vevela ma o le a le mafai ai ona faʻaputu i luga o le teritori.

Aua le tuua le eleele i totonu o le lotoā e aunoa ma se inisiua, aua o le gaoioiga a le manulele o le a liua ai e avea ma sefusi, lea e lamatia ai e le gata o le fale lata ane, ae faapena foi le soifua maloloina o le hens.

Nofoaga ma ologa

O aʻa ma togitogi o se vaega taua o soʻo se moa moa.

O perches e faia i laʻau laupapa poʻo pou, e i ai le lapisi o le sili atu i le 6 cm. Perches e tatau ona tu i tafatafa o le faamalama, i le maualuga e 1 m pe sili atu mai le fola. Le mamao i le va o ufiufi - 35-60 cm.

Ina ia faafaigofieina le faia o le faamamaina i totonu o le potu, e mafai ona siitia ai paʻu, i luga o togi.

I le averesi, 20-25 cm perch ua lava mo le tasi o le matua. Afai e te vavaeina tagata taʻitoʻatasi avanoa, e lamatia ai feteʻenaʻiga.

Seʻi o tatou talanoa e uiga i nofoaga. E foliga mai, o tagata taʻitasi e malamalama o moa o le a le faʻanatinati i soo se mea (tusa lava pe tupu), o le mea lea mo i latou e manaʻomia ona e fausia se fausaga fiafia, mai le mea o le a faigofie ona piki ai fuamoa.

O loʻo faʻamauina i totonu o le pogisa o le falemoa. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga atigi pusa laupapa poʻo ni ato vavae i le 30 × 30 × 35 cm.

E taua! Soʻo se isi lava mea e faʻaaogaina ai le fogafale e le mafai ona maua e le manulele ma o le a ave i le lefulefu poo le nofoaga faigata ile fale olemoa.

E tasi le nusipepa e lava mo le 5-6 tagata taitoatasi. E mafai ona tuu uma i le fola ma luga o se tamai mauga. O le nofoaga e tatau ona maua ma mafanafana.

Fafaga ma tagata inu

O tagata e fafaga ma meainu e tatau ona i totonu o le falemoa ma luga o le auala, ina ia vave maua e le manulele meaai ma vai.

O le fafaga e faia i se foliga o se eletise maualalo, lea e faia i laupapa poʻo uamea. O mea e tatau ona le o se mea oona, e le tatau ona faʻamavae pe faʻasaʻoina ni mea oona e faʻafefiloi ma le vai.

O le umi o le feeder ma o latou fuainumera atoa e faalagolago ile numera o manulele. A itiiti ifo ma le toʻatasi le tagata e tatau ona i ai le 10 cm feeder. I le faʻafeagai, e te maua le tufatufaina o meaʻai (o le a gaosia e se tasi, ma o le a matelaina se tasi), pe o le ai ai foi taua i le va o moa.

Mo le puipuia o le sosoloina o meaai, e setiina ai fafaga i le maualalo ina ia mafai e le moa ona oʻo atu i meaai ma lona gutu.

O mea inu, faʻapea foʻi ma fafaga, e tatau ona tuʻu uma i totonu o le lotoā ma totonu o le falemoa. O le toʻatele ua tuʻuina atu nei se laʻau, lea e faʻaputu i tafatafa o le suāvai i le vai ona o le "taʻele" o le manulele. O le mafuaaga lea e tatau ai ona avea le tagata inu ma se mamanu lea e mafai ai ona e alu i le vai, ae le faatagaina le moa e faaleagaina pe fufulu. O le mea lea, e tatau ona e faʻatau se meainu faapitoa mo moa, ma e le tatau ona e faʻamalo le tele o susu i le potu (chicken coop) i aso uma. I foliga vaaia, e tatau ona foliga mai o se tagata e vaivai, ae na o se pusa faaopoopo e faʻafefe ai le vai.

E taua! Lisi o le meainu e le tatau ona sili atu i le 5 lita, a leai o le a faʻavaivai le vai, aemaise i le vevela. Ma o le faafitauli e le gata i se manogi le lelei, ae faapea foi i le atinaʻe o siama faʻamaʻi.

Ash taʻele

E tele tagata e ona o moa feʻaveaʻi latou te le iloa lena mea o le i ai o se "taʻele" ma le lefulefu ile fale olemoa e faʻatagaina.

O le mea moni o le manulele e masani lava ona pagatia mai siama paʻu o le paʻu (siaki, mea moe, lice), lea e mafai ona faʻaumatia na o le ave o le paʻu pala. E le gata ina afaina ai le pala, ae e tele foʻi faʻamaʻi e mafai ona faʻaumatia ai manu.

O le taele e faia mai pusa poʻo isi koneteina, o loʻo i ai le maualuga o le 120 × 70 × 20 cm. O le mea faʻapipiʻi o le faʻafefiloi o oneone, otaota ma le ogaumu aasa. O mea uma e fefiloi i tutusa tutusa.

Ash baths e le gata ina maua ai faʻamanuiaga, ae o le fiafia foi o moa.

E te iloa? E mafai e poula ona iloa fuamoa vevela. E masani lava ona latou tuleia i latou mai le faamoega.

Vaega o le tausia o le taumalulu o le tuʻuina o sulu

E taua tele lenei meataitasi, talu mai le taumalulu o le tele o moa e taofi le faʻafefe i le tele o tagata e ona, ma matou te faʻatau le moa o fuamoa e tupu saʻo mo le mauaina o le numera maualuga o fuamoa.

E leai se "malologa" moni i le taumalulu. O le leai o ni fuamoa e na o tulaga e aʻafia ai.

Afai e te faʻasaoina i le vevela poʻo isi tulaga, ona faʻauʻuina lea e le manulele fafaga, o le a faʻaalu le malosi ma isi punaoa, ma e te le mauaina ni oloa.

Amata i le mea sili ona taua - vevela I le taumalulu, o le vevela i totonu o le moa moa e le tatau ona i lalo ifo o le 15 ° C. Ina ia tausia pea lenei vevela, e tatau i se tasi ona faʻapipiʻi puipui, pe faʻapipiʻi masini eletise (e tatau ona manatua e le tatau i le manulele ona maua), poʻo le tuʻuina lelei o le fale.

I le taimi lava lea e tatau ona fai mai e sili ona matautia ma taugata le tuʻuina o masini eletise i le fale o le vao. E le o se filifiliga leaga faatulaga le "ogaumu" latalata i le puipui, lea o le a fai sina vevela o le potu.

O le faʻafiafiaina o le puipui e manaʻomia ai foʻi tau taua, ae e tasi le taimi o le a totogiina ai le lumanaʻi. Faʻamama le moa moa i le auala lava e tasi e pei o le mea e nofo ai, ae i luga o le faʻamafanafana e te manaʻomia faʻaaogā se lapoʻa tele atu o le faʻapa, ina ia le tuʻia e moa ia puipui ma toso ese le faʻava.

O le auala sili ona faigofie ma taugofie e faʻafanafana ai - faataatia le taoto. O le taua tele o meaola ninii i totonu o le otaota e vevela i le vevela o le 32 ° C, lea e lava e faatumauina ai le maualalo o le vevela. O le taotoga o loʻo tuʻuina i ni faʻafanua. O le taimi lava e tafe ai le tasi papa, o le a sosoo le isi.

I luga, matou te taʻua i le taimi o le taumalulu e le lava le umi o le ao ma e tatau ona aofia ai le moli faʻasalalau. Ina ia ausia le maualuga o le gaosiga, e tatau ona faʻalauiloa le malamalama i le taeao (mai le 6 i le 9) ma le afiafi (mai le 17.00 i le 20.00).

E taua! Afai o le taumalulu e le faʻalauteleina le malamalama, o le a maeʻa le manu e faanatinati ma amata ona mumu.

Ia tatou talanoa nei nai lo le fafagaina o tamai oona i le taumalulu. Ina ia puipuia le ola maloloina o le moa ma maua ni mea maualuga, i le taumafataga, i le faaopoopo atu i fualaau aina, fualaau faisua (beets, kāloti, pateta) ma mea faaopoopo i le vitamini D (saunia i le fale e ala i le fefiloi o le moli, fuamoa, o le ponaivi ma le keke suauʻu suauu) e tatau ona i ai.

E taua! O luga o laei e tuʻuina atu i le manulele i le taeao po o le malologa.

Aua le galo vai vevela i le inu pusa, e pei o vai malulu e mafai ona mafua ai le malulu. E tatau i le vai ona vevela ile 25-35 ° C ina ia le vave faʻamafanafana, ae le mu ai le puaʻa.

E tatau ona malamalama o le taimi o le taumalulu e tele lava ina suia le vai, o le mea lea e tatau ai ona sasaa 2-3 taimi le itiiti ifo le vai i le tagata inu.

Le isi e sosoo ai O nai faʻamatalaga e iai se aafiaga lelei i le tele ma le lelei o fuamoa:

  • i le taumalulu, e tatau ona fafaguina i le taumalulu le paluga, ina ia aua neʻi paʻu, pe sasaa atu ni "lelei" i luga o le fola, ina ia faʻasusu e le manulele le vaomago.
  • o le umi o le aso e tatau ona faatelegese lemu i le tautoulu o le tautoulu ma faifai malie le faaitiitia i le amataga o le tautotogo.
  • i le po, o moa ua tuʻuina atu fatuga atoa, lea, pe a faʻafefeteina, faʻaalu le tele o vevela ma faʻamafanafana le manulele.

E faʻafefea ona fafagaina o laʻau moa: moa moa

I lenei vaega, o le a matou talanoa e uiga i mea e 'ai e moa, o vitamini ma microelements e tatau ona ola ai se manulele, ma le auala e fafaga ai moa e maua ai fuamoa lelei.

Fafaga manu felelei pe tusa ma le 3-4 taimi i le aso. O le vaega muamua e tuʻuina vave i le taeao, o le lona lua - i le leva o le afiafi (tuʻu fatu fatu). O aso uma e tuʻuina atu i le vaitaimi tutusa. E tatau ona aofia ai masimusu susu, lea e tatau ona aofia ai le tele o vitamini ma elemene.

E te iloa? Впервые куры были одомашнены на территории современной Эфиопии. Произошло это чуть меньше трёх тысяч лет назад.

Часто бывает так, что куры не съедают весь корм и начинают просто разбрасывать его по дворику или курятнику. O lenei mea e oʻo atu ai i le tulaʻi mai o roi ma le atinaʻeina o siama faʻamaʻi. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona malamalama manino i le tele o laʻau fafaga e manaʻomia i le aso. O le aofaiga aupito sili ona lelei o fafaga i tagata taitoatasi i le taumafanafana e 140 g, i le taumalulu - 120 g. O le mea lea, mo se aso, e tatau ona tuuina atu i le chicken ia 420 g o meaai eseese i le taumafanafana, pe 360 ​​g i le taumalulu.

Ia mafaufau nei i le vitamini, elemene ma isi vaega o vaega o le fafaga, o latou aafiaga i moa ma fuamoa.

Squirrels. O le fale sili ona taua o loʻo faʻaogaina ai laumei manu. Ua iloa e tagata uma o fuamoa e taua tele mo a latou mea maualuga i le protein. O le mea lea, o le talanoa e uiga i lona taua e le tatau ai. Afai e le maua e le moa le aofaʻi sao o le polotini, ona le lelei lea o fuamoa. E maua e le moa le protein e ala i le 'ai o le ponaivi (iʻa) falaoamata po o le sogi, soya po o le falala.

Fat Latou te manaʻomia se manulele e faʻatumu le malosi. Faʻatoʻa tele le sana ma le oats.

Carbohydrates. Faʻaavanoa le malosi i le gaioiga faʻaletino o le hens.

E taua! O le sili atu o masini gaʻo e taʻitaʻia ai le tele o meaʻai ma faʻaitiitia le gaosia o fuamoa. O le faateleina o le fiber content e afaina tele ai le aofaiga o oloa, ma e le tatau ona tuuina atu ni fatu saito ao le i faataatia.

Vitamini. O fualaau A, B ma D e taua mo le tuʻuina atu o le kulimi. O le fuamoa lanumeamata (kulimi lanumeamata, pika palu, sana, kālati, quinoa, upega, talatini poʻo isi vao vao) ua faaopoopo i le meaai. O le vitamin D e mauoa i le fefete a le fai meaʻai, lea e mafai ona faaopoopo i meaʻai i ni mea laiti.

Mea omea. Latou te nafa ma le mafiafia ma le amio saʻo o fuamoa. Ina ia mafai e le manulele ona maua mai mea e tatau ai, fafagaina i le penisina (sili ona le nutililii), tamai laumei, fuamoa nutimomoia, iliili poʻo ponaivi ponaivi o loʻo faʻapipiʻi i totonu o le moa moa ma luga o le laufanua savali.

Seʻi o tatou talanoa e uiga i auala e fafagaina ai le pepe mo le puipuia o faʻamaʻi eseese.

I luga, na matou faamatalaina ai e tatau ona faatauina mai moa i le matua o le 4-5 masina, talu mai lena tausaga e tatau ona latou maua le tele o tui mo faamai masani.

Afai na e faʻatau mai moa, ona e mulimulitaʻia lea o se faasologa o tui puipui.

A oʻo i le 5 vaiaso le matua, ua tuʻuina atu ia i latou faʻamaʻi pipisi o le bronchitis ma le faʻamaʻi Newcastle. I le vaiaso mulimuli ane, tui e faasaga i le salmonellosis. I le 7 vaiaso na tui ai i le mycoplasmosis, ma i le 9 vaiaso o le ola na tuiina ai le rhinotracheitis. I le tolusefulu vaiaso, ua tui le manulele e faasaga ile iniseti o le encephalomyelitis.

O le tui mo tui e mafai ona faʻatauina i soo se vailaʻau faʻatoʻaga.

Auala e teu ai fuamoa

E toʻatele tagata e ona le mafaufau latou te le mafaufau i le auala e teuina lelei ai fuamoa. O nisi e tuu fuamoa i totonu o le pusaaisa, o isi e teuina i totonu o le faleoloa, o isi - faʻaaogā faʻamafu o loʻo faʻaaogaina i luga o le atigi.

E te iloa? Togiina se tupe siliva, e le masani, tatou te fai atu "ulu ma fao." Ae ui i lea, i le tele o atunuu, o le a sili atu ona talafeagai le faʻaogaina o "moa poʻo fao," talu ai o loʻo faʻaigoa moa i tupe siliva o atunuu e 16, ma o taʻitaʻi sili ona lelei i ituaiga o manulele.

O lenei o le a matou talanoaina auala uma e teuina ai fuamoa.

Fafaga tele. O se mea sese masani le faatulagaina o fuamoa i luga o le faitotoa o le pusaaisa. O le mea moni o le faʻafefe o le mafanafana ma le vevela o le vevela e faʻaitiitia ai le ola ola o oloa. O lapisi e sili ona tuʻuina i fualaau aina ma fualaau faisua. Lavea o meaʻai - 1-2 ° C. I lenei vevela, latou te tumau pea fou mo le tolu masina.

Teu i le vevela o le potu. O fua fou e mafai ona teuina i totonu o se potu e le sili atu ai le vevela i le 20 ° C (o le suamalie i le maualuga o le 70-85%), ae o le olaga ola o oloa i na tuutuuga e na o le tolu vaiaso.

E i ai isi auala e teu ai fuamoa, lea, e ui lava e le o lauiloa tele, ae o loʻo tumau pea le fou ma le lelei.

  1. O le atigi na ufiufi i fuamoa paʻepaʻe. E faʻaaogaina le palatini i le tele o taimi i luga ole taimi ina ia mafai ai ona faʻamago le palapala muamua. A maeʻa lena, o oloa na afifi i pepa ma ave i se nofoaga malulu.
  2. O laʻau na faʻafefiloi i le keli pe o le glycerin, tuʻu i totonu o se pusa ma tuu i se nofoaga malulu.
  3. E mafai ona teuina ni laumei i le masima laulau. Mo lenei mea, o oloa o loʻo sosolo solo i masima ma tuʻu i totonu o se nofoaga malulu.
E sili atu nai lo le tele o isi auala o le teuina o fuamoa, ae e le ese tele mai i latou o loʻo faʻamatalaina, ae o latou o se punaʻoa malosi.

O le faʻaleleiaina o le hens e le gata ina manaia, ae e aoga foi. Afai e te manaʻo e tupu manu felelei, e te manaʻo e maua pea i taimi uma oloa maualuga ma aoga, ona mulimulitai lea i tulafono o loʻo faʻamatalaina ma faʻaaoga le poto masani na maua.