Laʻau

Loto i totonu (hibiscus) - ituaiga, tausiga ma toe gaosia

O le rose Saina o se ituaiga manaia, lea, ona o lona foliga tutusa i se fugalaau lanumoana lanu mumu, ua maua ai le lauiloa tele ma ua sili ona fiafia i ai fugalaau fugalaau mo le tele o tausaga. E i ai ni sui faʻaletausaga ma faʻalauiloa e tupu aʻe i foliga o se togavao poʻo se tamai laau foi.

O le a le mea e foliga mai ai se foliga o se Saina (totonu o hibiscus totonu)

I le fale, ma le tausiga lelei, o le laau e mafai ona ausia le 1.5-2 mita le maualuga. Faʻatasi i le aiga o Malvaceae. O laulaau e lanu meamata i le lanu, faʻatasi ai ma lapoʻa tele i autafa. O fualaau oona ma meaʻai e maua ai le mafaufau i le mafaufau.

Hibiscus chinese

O le uluaʻi taʻua o le rose Saina na faʻaalia i Eleni anamua. O iina na latou taʻua ai o le mallow. O Asia e manatu o le nofoaga na fanau mai ai ituaiga, ae e sili atu ona taatele i Saina ma Korea. I le vaomatua, o le laau toto e oʻo i le 2-3 mita, o ona lala e fulufulu.

Uiga masani ma ituaiga

  • Suria eseese. Faʻafeiloaʻi i laau afu. Inflorescences e papaʻe.
  • Hibiscus Severny o se sui pito sili ona tauagafau o ituaiga. E maualuga le maualuga o le maualuga i le 80 cm. E mafai ona valivali fugalaau i lanu piniki po o le lanu samasama.
  • O ituaiga o ituaiga na atinaʻeina e tagata e ala i le pasia o ituaiga e 3. O le togalaau malulu e iloga i fugalaau tetele e valiina i le tele o ituaiga lanu.

Faʻavae Suria

Mea aoga

I totonu o le falemaʻi falemaʻi, vailaau ma lanu vai e faia mai laau.

Mo se faʻamatalaga! O fugalaau o Hibiscus e faʻaaoga e faʻaopopo i le lauti o se vailaʻau lelei tele.

Vaega o le tausiga o le hibiscus i le fale

Saina Saina po o le fale i totonu - tausi fale

O Hibiscus e mafua mai i totonu ole fale ole fale. Pe a tuputupu aʻe lenei ituaiga, e tatau ona mulimuli i fautuaga faigofie.

Eseesega i Matu

Lulu

I le taumafanafana, e le sili atu le maualuga o le vevela o le ea +25 tikeri. I le taumalulu, e mafai ona tuʻu se potu i se potu malulu. O le vevela sili ona taliaina e +15 tikeri.

Faʻalogo! O se faʻaitiitia faʻaitiitia o le vevela o le a taʻitaʻia ai le pau o le laʻau uma.

Malamalama

E manaʻomia e Rose le tele o le malamalama ma le puipuiga mai le la susulu. I le maualalo o le malamalama, e le mafai ona fuga le laau. I le taimi mafanafana, ua fautuaina ai le au faifaatoaga poto e ave le fugalaau i fafo.

E taua tele le puipuia o le rose mai Saina mai faʻatafunaga ma le vevela o le la.

Vaitaimi eseese

Faʻasa

Faʻasalaga o le hibiscus e tatau ona faia i na o le vai vai i le vevela o le potu. Aʻo le susu, o le palapala mo lenei meaola e tatau ona faʻamago lelei. O vai inu le lelei e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le fuga.

Faʻamauina se fugalaau

Lafoaia

O le faʻapipiʻiina o taualumaga i le vevela o le tau e tatau ona faʻalua faalua i le aso. Mo le faia o lenei mea, o le pulumuina o loʻo faia i le faʻaaogaina o se pu fanafana e vaeluaina. I le taumalulu, e faʻaleleia le togavao ona o le faateleina o le malulu o le ea.

Manatua! O se mafanafana mafanafana o le a fesoasoani e le gata i le fufuluina o le pefu e le tatau ai ma le leaga mai le laulaau, ae faʻasaoina foi le laau mai pusi miti.

Spraying i le fale

Totogi

O le tausiga o aiga mo se potu Saina o le tausia lea o le maualuga o le suavai. Soo se taualumaga e faʻaleleia lona maualuga e tatau ona faia ma le faʻaeteete pe a mafai. E le faatagaina le vai i luga o pulupulu poʻo fugalaau. O lenei mea o le a faʻapogai ai ona paʻu'ū le faʻaleagaina.

Ina ia faatumauina le talafeagai o le susu, e mafai ona e faʻaaogaina se tamai togafiti. Soʻo se alavai e sasaa atu i totonu o le paleti i lalo o le fugalaau ma faʻaititia ai sina vai.

Faʻalogo! E le tatau ona paʻi le vai i le pito i lalo o le ulo. E mafai ona taʻitaʻia ai le aʻa.

Soo

O le laau e fiafia i se moli ma meaʻai. Fautuaina le tuufaatasiga:

  • pepa palapala 2 vaega;
  • sodi 2 vaega;
  • humus 1 vaega;
  • vaitafe oneone 1 vaega;
  • peat 2 vaega.

O le alavai faʻavaivai o se elemene taua lea o le a aloese ai mai le pala o le aʻa.

Laʻei pito sili

O le taimi sili mo le faʻamaina o le eleele mai ia Aperila e oo i Setema. Meaʻai mo le ola maloloina e faʻaoga 2 taimi i le masina. E sili atu le faʻaaogaina o sauniuniga faʻapitoa e sauniuni mo totonu o laau.

Taua! E tatau ona faʻaopoopo sauniuniga o meaola ma minerale.

Vaega o le tausiga o le taumalulu, mautotogi o le saina Saina

O le tausia o hibiscus i le taumalulu ma le pito i luga o laʻei e na o le pau lava le mea o iai fugalaau. O le faʻaofiina o le potassium ma le phosphorus e faʻatinoina i vaega laiti ifo.

O afea ma pe faapefea ona fuga

Hibiscus togalaau poʻo le rose rose - meaola e ola i le laufanua

E faʻatatau i ituaiga ma ituaiga, o le lanu o fugalaau atonu e tele ni ata:

  • samasama
  • lanu piniki
  • papaʻe
  • mumu

O le olaola i se rose Rhine e naʻo le 2 aso. Ae i lalo o tulafono uma o tausiga, e mafai ona faalauteleina.

Ituaiga ma ituaiga fugalaau

O ituaiga taʻitasi o loʻo i ai a latou lava faʻaletonu. O i latou o ni tagata faʻapitoa pe faʻapitoa.

O fugalaau o le laau e tu taʻitasi, ia foliga foliga. O le fugalaau, lautele ipu e mafai ona oʻo atu i le lautele o le 10-12 cm.

Hibiscus fugalaau

Vaitaimi

Afai o le teuteuina o loʻo faia ia Me, o le faʻalavelave faʻaola e toetoe lava a oʻo i le taumalulu. O le taofiofia o taualumaga tuai o le matua i le tautoulu o le a mafai ai ona e faamemelo i le matagofie o le rosa i le taimi atoa o le taumafanafana.

Suiga i le tausiga ile malologa

E leai se taimi e malolo ai lenei ituaiga. E mafai ona faia fausaga, lea e faasolosolo malie ai le faʻaitiitia o le vai inu, ona aveese lea o le fugalaau i se nofoaga pogisa ma faʻaitiitia le vevela i +10 tikeri.

I le tautotogo, faʻaleleia atili le faʻaleleia, ma o le rosa ua tuʻuina atu i se mea e sili atu le malamalama. O le faʻatinoga o nei faʻavae o le a fesoasoani i le faʻamalosia o le faʻavaeina o ni vaovao fou.

E faapefea ona totoina

Afai e saʻo le fufulu o le fugalaau, o le a mafai ai ona fuga le tele muamua nai lo le aso atofaina ma avea ai se tele o fualaʻau. E tatau ona faʻamago pe faʻapipiʻi pe faʻaleagaina. E taua tele le faia o lenei mea e tusa lava pe o lālā maloloina e faʻapuupuuina e le afa.

Saina Saina - tausiga ile fale ma toe gaosia

E taua le manatuaina o le fausia o se togavao i le taimi o le vevela po o le fugalaau e mafai ona afaina ai le rosa.

Fautuaga! O fasi ma manuʻa e tatau ona togafitia i ituaiga togalaau poʻo se malala. Faʻaaogaina o lala ua maua pe a uma ona teuteu, e mafai ona e faʻaleleia lelei le rose rose.

Ina ia toe faʻafouina le matua matua, o puʻu uma ua teuteuina i le maualuga o le 10 cm. Ia le itiiti ifo i le tasi le pi e tatau ona tuʻu i lala taʻitasi. I le tau mafanafana, e faia ai se teuteuga lona lua. O lenei faiga o le a mafai ai e oe ona maua ni paʻi fou i le amataga o le tautoulu. I lenei tulaga, e oo lava i le fale, o le a totogo le rosa i le taumalulu uma.

Lalagaina o le tautotogo o se rose rose

Faʻafefea ona ola le saina Saina

E mafai ona fanau mai Hibiscus i le tele o auala. O le faʻapenaina o se potu e alu aʻe le laau e fautuaina e ala i le vaʻaia. O lenei faiga e sili ona vave ma sili ona aoga.

  • Faʻasogaina o ni afifi

Mo mea e selesele ai, e mafai ona e faʻaaogaina tipu mai le rosa i le taimi o le teuteuina fuafuaina. O vaega e tatau ona faʻaaogaina i le malala poʻo le heteroauxin.

E mafai ona faʻaaogaina i totonu o le vai poʻo le tuusao i totonu o se paluga paʻu. A oʻo mai aʻa, e tatau ona totoina fatu laau i totonu o se fagu lapoa.

  • Fatuina fatu

O fatu laulaau a Saina ua i ai le lelei o le germination ma e le manaomia ni tulaga faapitoa mo le germination. O le luluina e faia i le faaiuga o le taumalulu.

Muamua le fatu i so o se mea e faaosofia ai.

E sili atu le totoina o fatu i luga o le susu, ma na o le mea lava e toto ai i luga ole eleele. A oʻo mai le uluaʻi fua, ia fautuaina e sasaa atu ia Fundazole.

  • Vaalele i le ea

O le toe faʻaleleia e ala i le taofiofi e faia i le faʻaaogaina o mea faʻasolosolo, e tatau ona i ai ia le itiiti ifo i le 2 inisiua. O fualaau aina ua saunia i le faaiuga o le taumafanafana.

Laʻau

Hibiscus totoina

O le ipu faʻafeiloaʻi ua ave "tua i tua". O le faʻaaogaina o le tele gafatia o le a faʻateleina ai le tele o laʻau lanumeamata ma o le a le tuʻuina ai malosi mo le fausiaina o fugalaau.

Mo se "talavou," o le gaosiga e faia i tausaga taʻitasi. Mo se tagata matua - i le 3 tausaga.

Manatua! O nisi taimi, nai lo le toe totoina, e mafai ona faʻafouina le pito i luga.

O ni faafitauli ono tulai mai ile tuputupu aʻe o se rose Rhine

Faʻafitauli ma faʻamaʻi e masani ona tulaʻi mai ona o le le lelei o le tausiga.

  • Faʻatoʻa vaʻavaʻai mata ma lau

E lua mafuaʻaga e pa'ū ai le lbiscus i le lanu meamata: leai se malamalama poʻo fesuiaiga o le vevela.

  • Lea lanu samasama

Laʻau e amata ona lanu samasama ona o le leai o se malamalama ma e mafua mai i le faʻaleleia o le eleele. O le faʻaaogaina o vai inu e mafai foi ona taʻitaʻia ai le samasama.

O maualuga maualuga o le chlorine ma le calcium e masani ona taʻitaʻi atu i le chlorosis.

  • Ua faʻamamago le rosa

O le fufuluina o le fugalaau e mafai ona mafua ona o le le lava o le susu poʻo le taimi e faʻaaogaina ai le laau i se nofoaga fou.

Saina Saina

<

O nisi taimi e tupu lenei mea i le maualalo o le vevela.

  • Laʻau pau

E masani lava, o le paʻu o laulaau e mafua mai i le le faʻafefeteina poʻo le faʻamalosi malosi.

  • E le fuga le laau

Le leai o se vaʻaiga e mafua mai i le paʻu o le gaʻo. O le isi mafuaaga o le le malamalama.

  • Pests

O iniseti pito sili ona matautia mo se potu e tulaʻi mai o ni moli vavave ma aphids. O latou foliga vaaia e masani lava ona mafua ona o le le tausisia o tulafono o le tausiga ma le faateleina o le manogi.

E mafai ona faʻaolaina ituaiga eseese o auala pe'ā e faʻamalolo i le pepa oona. Mo togalaau aina, e le taliaina lenei auala. I totonu, o lenei fualaau faasaina e mafai ona mafua ai ni mea e oso ai. I le fale, e fautuaina e fufuluina le rosa i le vai oona ma togafitia i se mea malie.

  • Hibiscus fade

O loʻo tulaʻi mai ona o le leai o se vai poʻo le taimi o le fetuutuunaiga pe a uma le faʻavasegaina poʻo le toe gaosia. E mafai foi ona mafua ona o le pala o le misela.

Faailoga ma talitonuga taufaasese

E tele le faʻaituau ma talitonuga i luga o le rose a Saina. O nisi e manatu o le mafuaaga autu mo le tetea o taitoalua, o isi ua fautuaina e faapea o se tamaitai nofofua e faatau le laau e tosina mai se alii i le fale.

E ui lava i faʻataʻitaʻiga mataʻutia, o le toʻatele o tagata e maua mai fugalaau mo lo latou fale. Talitonu i ai pe leai foi, pisinisi a tagata uma. Ae ma le mautinoa e mafai ona tatou fai atu o le rose Rosa o le a fetaui ma totonu ma teuteu. O le a ia faʻamamaina le ea i totonu o le potu ma, ma le tausiga lelei, o le a faʻafiafiaina le fale mo le tele o tausaga.