Laʻau

E faʻapefea ona totoina le kuki i le fale i luga o se windowsill

O le mint o se laau toto e mafai ona gaosia i le lauti ma 'ai. E masani lava ona totōina i totonu o le togalaau ma o laʻau manogi e aoina i le gasologa o le vaitau. Afai e te manaʻo e faʻamalieina oe lava i se laau manogi i totonu o le fale, o le mea aupito sili ona lelei o le tupu i luga o le windowsill, e faigofie ona maua aʻa i le fale.

Mint ituaiga mo le ola i luga o se windowsill po o le faletusi

Mint o se laau toto, e toetoe o ituaiga uma lava e mafai ona ola i le fale.

Mint i totonu o se fagu

E masani ona totoina nei ituaiga i totonu o ipu:

  • O penina o se laau tele ma le tele o laumei paʻu. O le manogi e ese mai isi ituaiga o meaʻai faʻafiafia;
  • Penniroval o se tamai laau e vave ona tupu. Laʻau laititi e tutupu ma le faʻamalosi, e iai se manogi malosi;
  • Fiafia O lenei ituaiga e taʻua o le moa fualaau aina, o foliga vaaia o se tamai vao vao. O le manogi e manaia, o loʻo i ai se soma of menthol;
  • O le moa Strawberry o se togalaau e matua aʻafia i totonu o se ulo. Faʻatasi ai le manogi o le mint ma le fuamasi matua, o nisi taimi ma ni sukalati;
  • Le sauniga. Laua ma se mapusaga fesoasoani o lanu uliuli lanu uliuli. O le ogatotonu tutotonu ua lelei ona atiina ae, pe afai e leai se pine, o le mint e vave ona maualuga;
  • O le Kuban o se ituaiga o moli pepa e tupu lelei i totonu o le togalaau ma le fagu. E maua ai le maualuga o le suauu taua i laulaʻau ma se manogi manogi;
  • Lemu mint, o le isi igoa o le lemonimonimo. E aʻafia le aʻa i totonu o le falemaʻi, ei ai se manogi manogi o le moa ma se launi o le lemoni. E sili atu nai lo isi ituaiga e ono aʻafia i maʻi funga, e le fiafia tele i le susu;
  • O le moa moa o se pupuʻu puʻupuʻu, vevela-o ona laʻau o loʻo faʻaaogaina i le kukaina e avea ma se faʻavela. E aofia ai se aofaiga tele o suauu taua. Afai i totonu o le taumafanafana e tuʻuina i luga o le faapaologa, o le a faʻaaogaina ai iniseti;
  • O le Plectranthus e taua o le mint potu, ua fuafuaina mo le tuputupu ae i le fale. O le evergreen e iai se manogi e faʻafefe ai moa. Mai laulaʻau faia se mea teuteu e fesoasoani e taulimaina ai faʻamaʻi o le vaega o le manava.

Faʻalogo lelei! Afai e tupu le moa i luga o se togalaau, i le tautoulu e mafai ona eliina ma totoina i totonu o se ulo. E faʻamamaina le aʻa i le toega o fanua o le togalaau ma fufulu i vai inu.

Totoina o Laʻau Pagato i totonu o Pots

Auala e totoina ai le moa ma ola mai fatu i le atunuu

Mint i luga o le windowsill i totonu o le fale e moni, o fatu mint e vave ona maua aʻa. O le mea sili ona le lelei o fatu e laʻitiiti, ma e le faigata ai ona latou faʻaaogaina.

Laititi fatu

Varietal fatu e mafai ona faʻatau i le faleoloa, pe a faʻatau, e tatau ona e gauai atu i la latou ola. E mafai ona aoina fua mai fatu mai se tagata matua pe a uma ona fuga. O le totoina o fatumisi fatumint ua i ai le malosi maualuga o le germination, pe a faatusatusa i le ola vao.

Faʻalogo lelei! O le laau e mafai ona tupu i le vavae, ona o le faʻaaogaina o gaʻo tipi. A o lei totoina, e tatau ona latou tutu i totonu o le vai ma tuu aʻa i fafo. E le gata i lea, o le moa fou mai se faleoloa poʻo se supamaketi e faʻaaogaina e pei o se 'au.

Mea e te manaʻomia mo le tulaʻi

O le taimi sili mo le luluina o Mati po o le afa muamua o Aperila, i le taimi e faateleina ai le ao. I le amataga o le taumafanafana, o le a mafai ona selesele le seleselega muamua. Aʻo leʻi tupuina le moa i le fale ile windowsill, e tatau ona e saunia mea uma. O mea e manaʻomia:

  • Mint fatu o le ituaiga e manaʻomia. E le o tagata uma e maualuga le germination, o le mea la pe a lūlūina, e tatau ona faʻateleina le numera;
  • Pepa po o se ie mo le galo fatu;
  • O se fagu lautele po o se fagu mo le germination, ma le lapoa o le 20 cm. O aʻa o le mint e tupu lautele, o lea e tatau ai ona e filifilia ni atigipusa lautele, e tatau ona i ai ni pu i le pito i lalo mo le tafe o le vai;
  • Faʻasaga ata poʻo tioata. Matagofie le palama;
  • Suavai;
  • Alavai: tamaʻi tamaʻi tamaʻi poʻo le uamea lautele;
  • Soo. Mo le totoina, o loʻo faʻaaogaina soʻo se mea e faʻaleleia ma vaʻai. E mafai ona e filifilia laufanua paʻu ma le oneone paʻu poʻo soʻo se mea na faʻatauina mo laau laʻau.

Faʻalogo lelei! TV shower Oktyabrina Ganichkina o le totoina o lau laau i luga o le windowsill ma fautuaina e faaaoga na o le mauaina o fanua. Afai e faʻaaogaina le eleele togalaau, e tatau ona faʻapalapalaina aʻo le i totoina. Mo le faʻapalapalaina, e mafai ona e faʻaaogaina se vaifofo o le paluga faʻasalalau pe togafitia le eleele i le vevela vevela.

Le faamalama sili ona lelei mo le totoina o laau

E ui lava i le le lelei o le natura o le laau, e tatau ona filifili le nofoaga saʻo mo le totoina o laau. Ua lava le mulimuli i tulafono faigofie:

  • O fualaau e tatau ona lava le vevela ma le susulu o le la, o se atigipusa e maua ai fualaʻau e mafai ona tuu i luga o le windowsill e lata i le itu i saute sasaʻe poʻo le itu i saute sisifo;
  • E mafai ona tuu i tafatafa o le faamalama i saute i le taeao ma le afiafi, pe afai foi o le laau o loʻo i lalo o le paolo o isi fugalaau, pe i luga o le ao o timuga;
  • E le taliaina e le moa le susulu o le la, mai ia i latou e mafai ona malogo lau. I le taimi o le aoauli, e le tatau ona tutu laau i luga o le windowsill i le itu i saute e aunoa ma le ufiufi, aua o le taimi lenei e tatau ona e aveeseina i le ogatotonu o le potu;
  • E le manaʻomia le tuʻuina o le fagu latalata i le faamalama i matu. I totonu o le paolo, o laʻau o le laau o le a le manaia, o laulaau e laiti ma o se manogi manogi.

Pulu i luga o le windowsill

Faʻalogo lelei! Ina ia mafai ona tupu le mint le tausaga, e tatau ona maua se aofaiga o le malamalama. Mai le amataga o le tautotogo i le amataga o le tautotogo, e manaʻomia e le mint le 11-12 itula o le moli, a leai o le a amata ona vevela ma amata ona tupu. O le leai o se malamalama o le la e mafai ona faia mo le tino.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

E mafai ona totoina fatu i totonu o le eleele lea e tumu ai le ulo. A maeʻa le germination, o le a le toe totoina le moa i se nofoaga fou, e tatau loa ona e filifilia se pusa talafeagai. Auala e toto ai:

  1. Muamua, e sasaa fatu i luga o se ie susū, i luga o le mea e te manaʻomia e ufiufi ai i se fasi ata, tuu mo 2-3 aso;
  2. I le taimi muamua, e tatau ona saunia ni fugalaau po o ni koneteina mo le luluina, o se alavai o le alavai 2-3 cm le maualuga ua sasaaina i luga. O ipu e tatau ona tumu i le eleele ma faʻafeu i le vai mafanafana;
  3. O fatu e tatau ona faataatia i le pito i luga o le eleele ma fai si faapipii e le lima. E le mafai ona e tanumia i latou, i loloto loloto atonu latou te le ola;
  4. O le eleele ua toe faʻafefeteina i le vai mafanafana mai se fagu moli;
  5. E tatau ona faʻamalosi le ulo i se ata tifaga pe ufiufi i le tioata. O aso uma lava, o le palapala ua faʻagasolo mo le 10-15 minute. Pe a oʻo mai pupu muamua, ona aveese lea o le ufiufi ma faaauau ona tausia le moa.

Faʻalogo lelei! Nai lo le ufiufi o le ulo i le ufiufiina o ata, e mafai ona e faʻaaogaina se pusa palasitika ma se tapuni malamalama. Ua totōina fatu i totonu ma ua tapuni.

Laʻau laiti

Mo fualaʻau tetele, e mafai ona fuga laau i le totoina aʻo leʻi totoina i totonu o se ulo. Ina ia faia lenei mea, e totoina i totonu o se pusa le tumau i se auala talitutusa, ae aunoa ma se amataga muamua. Mai le pito i luga, ua faʻamauina le fagu i se ata tifaga pe ufiufi i le tioata; e faʻalauiloa i aso uma mo le 15 minute.

O tupu muamua ua aliali mai mo le 2-3 vaiaso, ua eliina ma totoina i ipu eseese. Pe a tutupu le toto laau i le 4-8 cm le maualuga, e tatau ona nonoa i pine ina ia latou le pauu.

Tausia o moa i totonu o se fagu i luga o le windowsill

O afea e aoina ai pepa moli mo le faʻamago?

O le mint e tupu i totonu o se ipu i le fale, e faigofie ona toe faatulaga i le nofoaga saʻo. O le laau e fiafia i le mafanafana o le tau ma e tatau ona i totonu o le potu i le vevela o le 23-26 ° C. I le taumafanafana, e mafai ona tu i luga o le faapaologa poʻo le loggia. I le vevela o le vevela, e tatau ona tuu se pusa vai i autafa o le laau, lea o le a tumau ai le masani lelei o le susu.

I le taumalulu, e tatau ona aveeseina le laau mai le faamalama ma tuu i se nofoaga mafanafana, lea o le a tumau ai le vevela ile 17-20 ° C. E le mafai e le mint ona faapalepale le malulu, ma maualalo le vevela e afaina ai le laau.

Fale totō

Tulaga faʻatau

I le fale, o le moa i totonu o se ulo e manaʻomia ai le susuina masani o le palapala, e le tatau ona faʻatagaina e faʻamago. O le maualuga o le susu e afaina ai foi i le laau, mai le aʻa o le aʻa o le a pala. Faʻasaoina Tulafono:

  • E faʻamamaina le fale pe a maeʻa ona faʻapala le pito i lalo. I le taumafanafana, 2-3 susu o le palapala i le vaiaso ma se vai itiiti e manaʻomia. O le suavai e le tatau ona faʻavaivaia;
  • I le taumalulu, o le vai e faʻaititia i le 1 taimi i le vaiaso pe afai e le sili atu le vevela i le 17-22 ° C;
  • I le faaopoopo atu i le fausiaina, e masani ona fufulu le laau i le vai pe a oʻo mai le pefu;
  • Suavai le laau i vai mama. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona tu i fagu matala mo le itiiti ifo i le 3-4 aso.

Laʻei pito sili

I totonu o le fale, e manaʻomia e le moa pepa sina laʻei pito i luga, e lava le faʻaaogaina o le fugalaʻau i le taumafanafana 1 le taimi. Ua fafagaina le laau i le suavai suavai, mo lenei mea, o le 0.5 g o le urea e faʻafefeteina i le 500 ml o le vai. I le taimi o le fausiaina o laulaau muamua, ua faatagaina e faʻaaoga sina vaega tele o faʻamalaʻau.

E le manaʻomia e le moa se tele o le faʻamalo, o le faʻaogaina o loʻo i luga o le afifi e tatau ona faaitiitia i le tele o taimi. I le tau malulu, e te le manaʻomia le faʻapalapalaina o le laau.

Faʻalogo lelei! Fafagaina e le tatau ona faʻaleagaina ina ia faʻateleina ai gaʻo. O le sili atu o le tele o le suauu o le a le aoga; o le mint e leai sona tofo ma le manogi mai ia mea.

Seleseleina

E faalagolago i le ituaiga, i le 2-3 masina talu ona luluina, o aʻa e tupu i le tele o le manaʻo. E mafai ona tipiina laulaau pe a oʻo i le 14-18 cm le umi. E vave ona tupu le moa i totonu o se ulo, o le teuteuina e faia i taimi uma. Faʻafefea ona fai saʻo:

  • E fautuaina le taʻeina o mint leaves i se mamao o le 1.5-3 cm mai le mea e aʻafia ai - o lenei mea e saofaga i le tupu aʻe o le itu o le itu fou;
  • E le mafai ona e tauina atoa ia lau. E le sili atu i le 1/3 o le umi le vaʻaiga, o isi faʻaopoopoga e mafai ona taofi;
  • O laʻau manogi sili ona manogi ma le tele o le menthol e ola pe a uma ona aliali mai ni peduncles, aʻo leʻi tupu aʻe;
  • I le vaitau o le fuga, o meaʻai uma lava e faʻaalu i le fausiaina o mea leaga. E talafeagai le taina o le pito i luga o le vao 10-15 mm luga aʻe o le faʻasagaga o le ogaoga ma pito i luga;
  • Otioti pepa tipi o loʻo teuina i totonu o se pusaaisa i totonu o se pusa faʻavave. E leai se taimi e faʻaaogaina ai meaʻai e leai se taimi e faʻaaoga ai.

Scissors

Faʻalogo lelei! Afai ua tupu tele le vao, e mafai ona vaevaeina i ni vaega ma totō i ipu eseese. O le faʻatinoga e faʻatino i 2-3 2-3 tausaga uma, a le o lea o le a faʻaitiitia le laulaʻau, ma o le a amata ona vevela le vao.

O faigata faigata e tupu

E faʻapefea ona tupu lemonia eucalyptus i le fale
<

Aʻo leʻi tupuina le moa i le fale, e tatau ona e faamasani ia oe lava ma faigata. E mafai ona tulai mai ni faafitauli pe a suia le mint mai le togalaau, i lenei tulaga, e mafai ona e totoina se laau toto i siama ma meaola faalafua. O ituaiga fale e mafai ona aafia i faʻamaʻi ma meaola faalafua, e pei o togalaau togavao.

Maʻi

O le faafitauli autu o le foliga mai o le ele i luga o laulaau. O se faʻamaʻi o se natura natura, faʻaalia o ia lava i foliga o ni lanu mumu mumu i laulaau. Mafuaʻaga mo le faʻaalia:

  • Televave ma le faʻavaivai i le vai, faʻalauteleina le faʻamamafana i le potu;
  • Laititi maualalo ma faʻamalosi taimi;
  • Siʻosiʻomaga i le palapala.

O aʻafiaga afaina e tatau ona vavae ese, o isi o totoe e togafitia i le maʻi. Aʻo leʻi faʻaaogāina, o loʻo faʻafefeteina lau laumei mo le 30 minute i le malulu.

E masani ona i ai ituaiga faʻamaʻi faʻaleagaina:

  • Powdery Mildew E foliga mai o se paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o laʻau ma laʻau, na faia i le vevela o le vaitau. Togafitiga o le fale ma se vaifofo o le sulfur colloidal o le 1% faʻatonuga o le a fesoasoani e aveesea le faafitauli;
  • Anthracnose ma septoriasis e foliga mai o lanu enaena ma enaena i lau. Ole togafitiga ole aʻafia e togafitia i le 3-4 taimi ma se paluga Bordeaux ma le maualuga ole 1%;
  • Verticillosis - i le taimi o le gasegase, ua paʻu laulaau, i autafa o itu ua amata ona pogisa. Fungicides ua faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le faʻamaʻi, ae latou te le tuuina atu se 100% mautinoa o le foia o le faafitauli.

Pests

E ui lava i le malosi o le manogi, o le mint e tosoina iniseti. O nisi oi latou e amata i le eleele ma mafai ona aafia ai se fale maloloina. O se faʻafitauli faapena e mafai ona tupu pe a totō le moa i le togalaau aina, lea e leʻi faʻamaʻi muamua.

Pests i luga o lau

<

O le meaʻai pito sili ona taua o se moa moa, lea e amata ile mafanafana ma le vevela. E leai se iniseti e sili atu nai lo le 1.5 mm le taamilo i luga o laulaau. Faʻaleagaina o le laʻau ma iniseti lanu meamata e tuʻu ese ai mea leaga. Faatasi ai ma le palapala, otaota ma mint mites e mafai ona ulu i totonu o le ulo.

Mite leaves

<

O le faleteuoloa moni o vitamini i le tau malulu o le mint i luga o le windowsill, o lona faʻatauina e mafai lava mo se tagata e amataina le fale. O se mea manogi lelei ma ola maloloina e le lelei i le tuʻuina atu, e faigofie ona aʻa ma ola vave.