Mo le talimalo

Faasaoina le faʻaaogaina o fualaau faisua: pe faapefea ona faʻagogo le beets i se eletise eletise ma le ogaumu mo le taumalulu?

Beetroot o se oloa tulaga ese moni lea taʻutaʻua ona o lona faʻamalosia o meatotino. O le faʻamamaina o beets mo le taumalulu o se gaioiga lea o le a mafai ai e oe ona faʻaaogaina atoa le tofo ma uiga lelei o aʻa i le gasologa o le tausaga atoa.

Faia o sauniuniga mo le taumalulu, faʻalogo lelei i le beets. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, i le faʻamamaina o se fualaʻau gaosia lelei, e mafai lava i le taimi o le malulu malulu e saunia ai ipu eseese mai beets, faʻapea foʻi ona o lona taumafa masani, ia ola maloloina. O le mea moni o le faʻamamaina o se auala e sauniuni ai, lea e mafai ai ona e teuina 98% o vitamini uma, minerale ma elemene aoga o le oloa fou.

Faamanuiaga o oloa

Talu ai ona o ona faʻamalologa, e masani ona faʻaaogaina beets. i togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi eseese. O vitamini (PP, A, E, C vitamins o le vaega B), minerale (uʻamea, potassium, calcium, phosphorus, iodine, ma isi mea), petaine ma bioflavonoids faia ai ni mea taua mo soo se tagata.

O fualaau toto e maua ai se mea totino, e fesoasoani e faʻaleleia le faʻatinoga o le vaega o meaʻai ma mea faʻapitoa i le tino.

Beetroot o se tagata e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o le vitamini C, copper ma le phosphorus, lea fesoasoani i le faʻaitiitia o toxins ma mea leaga. O le vailaʻau A, lea e sili atu ona aofia ai i totonu o le vaʻaia, e matua taua tele i le galuega a le tino.

Faʻaauau le faʻaaogaina o beets malogo faaitiitia le lamatiaga o le kanesa.

Faafetai i le vitamini B9, o pepa o loʻo fautuaina mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi fatu, faʻapea foʻi ma le puipuia o faʻamaʻi fatu cardiovascular. O le tagofia o lenei vaitamini e aafia ai le faateleina o le maualuga o le hemoglobin i le toto, e puipuia ai le atinaʻe o le anemia ma le leukemia.

O le Beet o loʻo i ai se toe faʻafouina, lea e mafua mai i le maualuga o mea e maua mai i le gaosia o fualaau faisua. O le siama lea e faʻapupulaina ai le mafai o sela e toe faʻafouina ai.

O le isi elemene e aofia i le toe faʻafouina o le tino o le tagata o le quartz. I le faʻaopoopoga i mea faʻasao, e fesoasoani le quartz i le ola maloloina o toto toto., ponaivi ma paʻu.

O tagata e pagatia mai le fula (faatumauina i le tino) o loʻo faʻaalia e faʻatau ai pusi i aso uma, i le mama atoatoa, ma o se vaega o ipu fualaʻau. Talu ai ona o le mea e faʻaaogaina ai meaola o le beets e aoga tele mo tagata e sili atu le mamafa.

O le tulaga ese o le aʻa o le mafai lea ona fufulu fatuga, ate ma le manava mai toxins ma toxins. Ona o lona tuufaatasiga, o beets ei ai se aafiaga lelei i luga o le faagaoioia o lela o faiʻai.lagolagoina le soifua maloloina o le mafaufau.

O mea o iai i totonu o le oloa e faʻamalosia ai puipui puipui, faʻaleagaina toto toto, ei ai le aʻafiaga ma le faʻaaogaina o le toto. O fomaʻi e fautuaina le taumafaina o beets e avea o se vailaau faʻapitoa ma le gasegase mo le atherosclerosis, maualuga maualuga ma isi maʻi e fesoʻotaʻi ma le galuega o le cardiovascular system.

O pipi kulimi e le o le pectin, e lelei tele puipuia le tino mai aʻafiaga le lelei o mamafa mamafa ma masini eletiseE fesoasoani foi i le faʻaitiitia o faʻamaʻi ma le cholesterol mai le tino.

Ole aofaiga o le uʻamea o loʻo i totonu ole beets, e maua ai le aʻa i le lua pe a uma le sisiva mo meatotino hematopoietic.

O le mea moni e tatau i le tulaga o le vaivai ma le faʻaitiitia o le malosi i le maeʻa ai o faʻamaʻi faʻamaonia e faʻamaonia le aoga o beets.

Faʻaleagaina

E ui lava i uiga lelei uma o beets malogo, o lona faʻaaoga e mafai ona afaina ai tagata e iai faʻamaʻi eseese o le manava.

Mo se faʻataʻitaʻiga pepatic ulcer ma gastritis e faʻamaʻoti uma ai mea aoga o beetsma o tagata ei ai urolithiasis atonu o le a sili atu le leaga.

O pepa i soʻo se ituaiga e faʻasaina mo le faʻaaoga e tagata e leai ni metabolic processes i le tino.

Malosiaga o le malosi o le oloa:

  • gaʻo - 0.6 g;
  • proteins - 9 g;
  • carbohydrates - 56.6 g;
  • Faʻaoga i le kalori - 254 kcal.

Tulafono faavae

O fea ituaiga e filifilia?

O fua faʻatoʻaga faʻatasi ma le pulupulu o le paʻuuliuli paolo paʻu e talafeagai mo le faʻamago., tutusa, e aunoa ma ni mama. O le mea sili mo le faʻamagoina o loʻo taʻua o le mea e le mafaitaulia, e le mafaatusalia, Bordeaux.

E faapefea ona saunia?

Le amataina o le faagasologa o le faʻamamaina o beets, e tatau ona saunia. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona mulumulu lelei le fua i se sipuni mūlū i lalo o le vai inu, sasaa vai malulu ma alu mo le 1.5-2 itula. A maeʻa lena, ona suia lea o le vai i totonu o le tane ma tuʻu i luga le afi ina ia faʻalauina ai le fualaʻau aʻa.

A maeʻa le 20-30 minute, ona toe tuʻuina lea o beets kuka i le vai malulu. mo 15-20 minute. O le mea moni o le pipi ua saunia atoatoa o loʻo faʻaalia e ala i le ulufale saʻoloto o se tootoo poʻo se skeweriki laupapa i totonu.

A maeʻa maeʻaeʻa le oloa, e tatau ona faamamaina le ulu, aʻa ma le paʻu. 'Otiʻoti le pepa ua maeʻa e mafai ona avea ma papatusi, tui poʻo pulou (o le mafiafia o itu pito i luga e le silia le 0.5 cm).

O le isi metotia o le muaʻi faʻasaina o beets o loʻo avanoa. Ina ia faia lenei mea, o aʻa lago e vevesi, o le ulu ma le laulaau ma le gaʻo. O loʻo tuʻuina i totonu o le sua susu suamalie (1 tsp Salt i le 1 lita o le vai) ma faʻalanoa mo le 3-4 minute, ona faʻamalulu lea i le vai malulu.

O le fualaau o loʻo saunia e ala i ia metotia o loʻo tuʻuina atu i totonu o le tasi papa. i luga o se sieve poo se pepa tao ma lafo atu i le nofoaga o le a faʻamago ai.

Toto

E mafai ona faʻamago le pusa e ala i le ea-solar, ma i totonu o se ogaumu ma le eletise eletise.

Lelei lele lelei e manaʻomia mo le faʻaleleia o le ea-maualuga o beets.. O se vaega taua lenei o le faagasologa, talu ai o le ea fou e tatau ona tuʻuina i taimi uma i le fualaʻau ma le ea, tumu i le susu, e tatau ona aveese.

O le nofoaga sili ona lelei o le a avea ma nofoaga avanoa, e faʻamalamalamaina i le susulu o le la.ma e mamao mamao mai le auala. Afai e le mafai ona faʻagogo le beets i se nofoaga avanoa, e mafai ona e faʻaogaina le faapaologa lautele (faatasi ai ma le tulaga i le itu i saute).

O lea filifili se nofoaga o loʻo e manaʻomia e teu ai se sieve (i lenei tulaga, o le a le aoga ia fata), o loo ufiufi i beets.

E taua le manatua e le mafai ona tuʻu le sieve ile eleele, fola poʻo le laulau - o le a leai se saʻolotoga o le ea. O le sieve ua faapipiiina i se auala e galue ai le ea i luga o beets uma mai luga ma lalo, o lona uiga, e tatau ona taofia le tumau pe faʻapipiʻi i luga o lagolago.

O le umi o le gasegase e faʻamago i le la faia 4-6 aso.
E faapefea ona fuafua le sauni?

Lisi o beets, lelei le dried maroon, fesuisuiaʻi ma e mafai ona faʻaaoga.

E faʻapefea ona teuina le oloa maeʻa?

O le nofoaga sili e teuina ai beets mago o le a mago, potu malulu. Teu le oloa i totonu o tin poo ipu tioata ma faʻamaufaʻailoga. O le pipi e lelei ona puipuia i polyethylene bags.

E mafai ona ou faʻamago laulaau pusi?

I le faʻaopoopoga i aʻa o laau, o le vaega eleele o le laau e faʻamagoina foʻi. - tumutumu, lea e mauʻoa foi i vitamini, minerale ma meaʻai.

Ina ia saunia le tumutumu mo le taumalulu, e tatau ona mulumulu lelei, mago i se solo, tipi ma faʻagogo i luga o se fata laupapa poʻo luga o se laupepa paʻepaʻe.

A uma ona mamago pito, o le a faʻapalaina i le paʻu ma sasaa i totonu o fagu tioata, lea e matua tapunia.

E taua le teuina o le paʻu mai luga o le vao, faapea foi ma fua o latou lava - i se malulu, pogisa ma le malogo.

Umiina auala

I le faaopoopoga i le faamamaina masani E mafai ona e faia lenei faagasologa i le fesoasoani a se ogaumu ma le eletise eletise.

Toa

O le pata, e le pei o le tele o fualaʻau aʻa, ua mamago i le maualuga o le vevela.

  • saunia beetse pei o togafitiga masani faʻagogo;
  • salalau pepa pipi i luga o se pepa tao i 1-2 laulau;
  • tuu le apa ile ogaumuvevela i le 85-90 tikeri;
  • i le faagasologa o le faamamaina o beets e mafai ona faʻafefiloi 1-2 taimi;
  • faagasologa o taimi faia le 6-7 itula.
O le mauaina o oloa e fuafuaina e ala i le faifai pea ma le lanu.

E faʻafefea ona faʻagogo le beets i se eletise eletise

Ina ia faʻamago le beets i se eletise eletise, e tatau ona sauniuni, e pei ona taua i luga, tata i se lapoa tele ma taoto i luga o papa o le masini.

Mumu e tusa ai ma faatonuga mo le masini (e masani lava ona faʻamago i le 65 tikeri). O faletusi ua maeʻa tuʻuina i faletupe, lelei faʻamaufaʻailogaina ma auina atu i se nofoaga malulu.

Faʻafefea ona faʻaaoga?

Faaaoga se sauniuniga lava faapena e mafai ona i ai i le sauniuniga o ipu muamua.. Soak dried dried vegetables, e mafai ona faaopoopo i siaki vine ma fuamoa.

E mafai foi ona e saunia se ipu inu., faia o se fualaau matagofie poo le faaopoopoina o le vao i luga o le paʻu. O fualaau aina suamalie mamago e avea ma tofo matagofie o kvass keti.

Faatasi ai ma isi mea e toatele tamaiti e fiafia e 'ai le suamaliesusulu, mauoa i vitamini matagogo mamago po o kupita.

Peu vela: faʻataʻitaʻiga

7 kilokalama o laʻau-tele e fufuluina, paʻu, aveese fagu. Oti i fasi pepa, 5 mm mafiafia ma tuu mo le 3 minute i totonu o le vai inu.

A maeʻa ona faʻapipiʻiina mai le sua o le suavai faʻafefete i le vai, salalau le 1 luga o se pepa ma taofi i totonu o le ogaumu, faʻafefiloi i le 90 tikeri. Mumu mo le 6 itula seia oʻo ina sauni.

O le tuʻuina o dried beets e tuʻuina i totonu o fagu tioata, faʻasaʻo ma tapuni i se nofoaga malulu mo le teuina.

O fua o le oloa maeʻa mai le 7 kilokalama o beets - 1 kg o le faʻamago.

Faaiuga

Talu mai aso anamua, beets ma ipuO le a le fausaga o loʻo aofia ai, e manatu o se oloa e sili ona aoga i le tagata.

Saunia o beets mo le taumalulu e le mafai ona e suʻeina se punavai faaopoopo o mea taua ma meaʻai. O le faʻaauau ona faʻaaogaina o lenei oloa suamalie o le ae maua ai le maloloina ma le fiafia.

Vitio aoga!