Laʻau

Sofia o se vine vine mai Iukureini. Le talafaasolopito o le galueaiina, faafitauli ma fofo talafeagai

O fualaau aina vine e masani ona maua mai i luga maualuga, lelei lelei ma foliga matagofie i ituaiga. O ia uiga e faʻapipiʻiina i vine o le filifilia o Ukrainian Sofia.

Talafaasolopito o le totoina o vine Sofia

Sofia na totoina le ituaiga o vine vine talu ai nei, e tusa ma le 8-10 tausaga ua mavae, na faia e le Ukrainian amateur builder V. Zagorulko. I le galuega i luga o se fatu fou, na faaaoga e le tusitala ia Arcadia ma Radish Kishmish ituaiga vine. O le taunuuga o se fualaau aina muamua, lea na vave ona maua ai le lauiloa i le vinegrowers i Iukure ona o le maualuga o lona gaosiga ma le tulaga lelei o le maketi. I le itu i saute ma le ogatotonu o Rusia, i le mea e le soona malulu ai le mafanafana, ua tupu tele foi Sofia. Faʻafetai i laʻau matagofie, lea e maua ai se lanu samasama manaia i le tautoulu, o nisi taimi e faʻaaoga ai Sofia mo mea teuteu.

Sofia vine i tulaga o Cherkassk - vitio

Faailoga o le vasega

Sofia o loʻo i le laulau o kulupu ma o loʻo i ai se vaitau matua tele (o le tuputupu ae o le 100-115 aso).

O laau toto e faʻamaonia e ala i le tuputupu ae malosi. O le vine e malosi, e lanu enaena i le lanu, e oʻo lava i le 100%. O laulaʻau o loʻo fuga mai i luga o le fuʻa o loʻo valiina i se lanu uliuli lanu uliuli, e leai se palauga. O le foliga o laulaau o le taamilosaga, o le otootoga e fai si laʻititi, o le pito i luga atonu o le a fai sina siva. I le tautoulu e latou te lanu-lanumeamata.

Sofia fugalaau tutusa-itupa - tamaitai. Latou te iloa lelei toetoe lava o pollen, e ui o Arcadia vine o loʻo avea ma palota sili ona lelei. O nisi o uaina, e faʻaleleia ai le fua o fualaau aina, faʻataʻitaʻiina le faʻafefeteina faʻapitoa i le fesoasoani a puff.

O fusi o Sofia e iloga i lapoa lapoa, o fale tetele ma le tele o vine

O laumei e lapopoa tele (800-1200 g, o nisi taimi e oʻo atu i le 3 kilokalama), faʻasolo foliga. O le fausaga o le pulumu e matua vevela lava, o nisi taimi e tatau ona e tosoina ia mea e puipuia ai le pala o vine.

O fua o le ovoid e lapoa tele (e oʻo atu i le 2.8-3.6 cm le umi ma le 2.0-2.1 cm le lautele), o lo latou maualuga e oʻo i le 15 g. I le foliga mai, o vine e talitutusa ma le ituaiga matua o Arkady. O le paʻu piniki e manaia tele, ae pe a 'ai e toetoe lava a le lagonaina. O se meaʻai suamalie, o le pulupulu tino ma se manogi manaia ma le manogi nutmisi e natia i lalo o le paʻu. O le tele o vine e leai ni fatu, ae o le sili ona telē e 1-2 fatu, ma e masani lava e masani ona vaivai, faʻavae ona o le i ai o se vine i totonu o "matua".

Faamatalaga o le ituaiga Sofia i luga o le vitio

Uiga o fualaau Sofia

O le toʻatele o faifaatoaga ua taumafai e aofia ai Sofia ia latou aoina ona o le tele o tulaga lelei o lenei ituaiga:

  • vave ma le tele o meaʻai masani;
  • le lava o le suaina o vine;
  • lelei ma le tofo lelei;
  • tetee i le vevela vevela ma le lamala (faatasi ai ma se taimi vevela vevela o le fusi e te manaʻomia e ufiufi ai laʻau);
  • vave le fausia o le aʻa i luga o le vavae ma le maualuga o le pasene o le ola o laau toto;
  • faateleina le tetee atu i faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • le tetee i le felauaiga, lea e taua pe a tupu vine mo le faatauina atu.

O le le lelei o le ituaiga:

  • tausiga saʻo;
  • ituaiga fugalaau e tasi;
  • faateleina le tele o le paipu, mafua ai le manaomia mo le mimilo;
  • fuʻa vine i le timu;
  • faʻamamaina o vine i luga o le vao;
  • maualalo le malulu (e oo atu ile -21 e uiga iC)

Tulafono o le tulaueleele ma le tausiga

Sofia o ituaiga ia e manaʻomia ai le tausiga lelei, o lea e sili ai le faʻaaogaina o le au faifaatoaga poto masani mo lona totoina.

O le ki i le alualu i luma i le tuputupu ae o le mea sao lea.

Toto vine vine Sofia

E masani lava e leai ni faafitauli i le totoina o le Sofia hybrid, talu ai ua lelei atoatoa aʻa ma ua aʻafia le aʻa.

E mafai ona e totoina vine e ala i le faapipiiina i le tulaga, ae o se faʻatauga e tatau ona e filifili se ituaiga malosi e ola aʻe, a leai o le laau ua tuʻuina e ono vaivai.

Mo le faʻalavelave, o le vaega pito i lalo o le auʻau e tipiina ma se tina ma faʻaofi i totonu o se vaeluaga

Mo sauniuniga a le tagata lava ia, e tatau ona tuʻuina i totonu o se fagu vai i le amataga o Fepuari, ni mea e saunia lelei (faʻavave, ma le 4-5 buds). E mafai ona aʻafia le vevela i le susu, susulu ma le lelei o palapala.

O le "ava" o lanu paʻepaʻe e aliali mai i luga o vavae na ola i le vai

O le totoina o laau i se nofoaga tumau e mafai ona faia i le amataga o le tautotogo (sefulu tausaga mulimuli o Aperila - amataga o Me), ma i le autumn (Setema). Mafaufau e le maualuga le malosi o le malulu o Sofia, e sili atu ona lelei le totoina i le tautotogo, ina ia mafai ona ola aʻa i le nofoaga fou i le amataga o le tau malulu.

2-3 vaiaso aʻo lei totoina, o se lua o le 0.7-0.8 m i le lapoa ua saunia (o le lapoa ma le loloto e tutusa lava). O loʻo faʻaputuina se alavai faʻavaivai (paʻu piliki, maʻila) i le pito i lalo o le lua, ona faʻafefiloi ai lea o humus ma le eleele lafulemu ma superphosphate (25-30 g) i le lua i le afa o le loloto. O le paluga kulimi mama e ufiufi i se fasi manifinifi o le palapala ma tuʻu le lua e tulaʻi i luga ina ia faʻapala le palapala.

O se vaega o iliili i le pito i lalo o le lua o le a maua ai le suavai maualuga ma puipuia ai le faaleagaina o le susu

O aʻa o le aʻa aʻo leʻi totoina e mafai ona togafitia i se mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae. Afai e te faʻaaogaina ni fatu laau, e tatau ona teuteuina o latou aʻa i sina taimi aʻo leʻi totoina ma solomuli mo le 12-24 itula i le vai.

A tulaʻi, e tatau ona e faʻaeteete ia aua nei gauia ia aʻa papae paʻepaʻe. Aʻo moe i le eleele ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le eleele, aua neʻi galo e inu le fatu ile 2-3 pakete o le vai mafanafana.

Totoina vine - vitio

Tulitulaloa tulafono

A o tuputupu ae Sofia, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i nisi o vaega o lenei fatu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻamamaina o le eleele e aʻafia ai aʻafiaga. Ae ui i lea, susu tele, timuga timuga e mafua ai foi ona faaitiitia le fua. E tatau ona fai masani, ae le tele naua.

O le toʻatele o tagata e le lava le poto masani e fai mea sese (pei o le tusitala o nei laina), ma talitonu o le aʻa o vine ua umi ma e faigata ona e faʻafeinu. O le mea moni, afai o se togalaau e latalata ane i vine, e masani lava ona maua mai e le vao le susu talafeagai mai iina. Afai o le mamao i mea e latalata i le toto e sili atu i le 5-6 mita, o le a faʻaumatia le togavao ma e mafai ona galo e uiga i le fuaina.

E masani lava, o vine e fafagaina i le 4-5 taimi i le taimi o le taumafanafana: pe a amata ona matala, aʻo lei fuga, pe a amata le tuputupu ae o le ovary, pe a uma le seleselega ma le tuai o le autumn) i le tau vevela. O le aofaʻi o vai faʻavaivai e tatau ona 50-60 lita i le vaomatua, mo le vaʻaia o le taumalulu - 120 lita. O le vai e fafagaina i totonu o vaʻa, e tipi i le afa mita mai le 'au.

Faʻamauina vine i luga o le vitio

O le filifiliga aupito sili lava o se suavai suavai, lea e mafai ai ona e faatumauina se tulaga tumau faifai pea o le eleele.

I le faaopoopo i le fausiaina, o vine vine e manaʻomia le lalaga pito i luga. I lenei mataupu, o Sofia foi ei ai lona lava manaʻoga - e afaina ai le tele o le eletise. O le mea lea, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le potassium phosphate fertilizers. O luga o laei e masani ona tuʻufaʻatasia ma le fafaga. I le faʻaopoopoga i le faʻamalaina o minerale, e tatau foi ona faaopoopo mea o meaola (lea, e le masani ai, e aofia ai le tele o le vai e tatau mo vine). E mafai ona fafagaina le fala i le vai pe faʻaaogaina e avea o se mea mafiafia o le mulch, lea o le a taofia uma ai le susu i le palapala ma fafaga ai aʻa. Aua neʻi tuʻuina le faʻavalaʻau o faʻamalaʻau latalata i le 5-6 cm mai le aʻa!

Fafagaina vine - vitio

Ona o le malosi tele o le tuputupu aʻe, e manaʻomia ai ona fausia ma teuteu ia Sofia i taimi uma. Faamamaina vine i le tautotogo ma le autumn. O le teuteuina o le tautotogo o fualaau aina e tatau ona puupuu - mo le 4-8 mata.

E mafai ona e fausia se togavao i se foliga faʻalelei i luga o laina taʻitasi, e mafai ona e faʻaaogaina ni alalaupapa ma se visa poʻo se faga.

O fualaau suamalie matagofie e gaosia atoatoa i luga o le maualuga

I le autumn, e tatau ona saunia vine mo le taumalulu. E le lava le malosi o le malulu mo le taumalulu e aunoa ma se malutaga. O le mea lea, o vine e tatau ona tatala mai le tumutumu, tipi ese isi mamago, faʻapipii faʻatasi ma tuʻu ifo ile eleele. E mafai ona e faʻamafanafanaina laau i vaovao, vao, ufiufi, pe naʻo le eleele.

O vine e faʻaititia i le eleele e tatau ona nonoa i vaovao - o le a puipui le laau mai le malulu

Puipuia o Sofia vine mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le tumau o faʻamaʻi faʻaleagaina na faʻaalia e le tusitala o Sofia hybride e maualuga tele - 3.5 ... 4 mea. Ae ui i lea, o le puipuia o le paʻu ma le oumum e manaʻomia pe afai e te manaʻo e maua se seleselega mautinoa. O fomaʻi sili ona talafeagai o TILT-250 ma Ridomil, e ui lava e mafai ona e faʻaaogā le paluga Bordeaux poʻo le soupuni (ISO).

Taofia togafitiga o vine - vitio

O fua suamalie e masani ona tosina mai manulele ma paʻu. E mafai ona fefefe manulele e ala i le tautauina o fasi uumi uila (poʻo isi mea tutusa, e sili ona susulu ma lūlū) i le tovine. O se manoa faataamilo i le togavine e fesoasoani foi.

E sili atu ona faigata le faatea ese o otaota. E tatau ona faʻaumatia nusipepa pe a maua, ia togafitia vine ma iniseti (e le o le filifiliga sili lenei, talu ai e tatau ona taofi le gaioiga pe a fua le vine, pe a oʻo ina sili atu le malosi). O le auala sili e puipui mai ai i le lua ma le manulele o le ufiufi lea o pulumu taitasi ma se taga lalaga mama.

O le tapunia o pulumu taʻitasi ma se ato i totonu o se tovine tele o se galuega faigata, ae o le a le faʻaumatia le fualaau aina!

Seleseleina, teuina ma le faʻaaogaina o fua o faatoaga

O le seleselega a Sofia e amata ona fua i le sefulu tausaga muamua o Aukuso ma le itu i saute o Rusia, e oo atu i le matua faatagata matua i le faaiuga o le sefulu tausaga lona lua. Lulu e tatau ona vavaeeseina, ae le o le momotu, tuu se "vae" 5-6 cm le umi.

Sofia e faʻafeiloaʻi femalagaaiga lelei faafetai i paʻu paʻu. E na o le tatau lava ona tuu le pulumu i totonu o se pusa papaʻu i le vave e mafai ai ina ia latou le "lulu" i luga o le auala.

E mafai ona e teuina le seleselega mo le 3-4 vaiaso i totonu o se pusaaisa poʻo se potu malulu malulu. I le avea ai o se laulau e eseese, Sofia e fetaui lelei mo le taumafa fou ma mo le gaosia o le sua, compote, vine.

O le sua o le vine o se tasi o mea sili ona suamalie ma maloloina.

Faʻamatalaga e uiga i vine

Sofia foi, na totoina i le tausaga ua tuanai se fatuga mai Zagorulko. O le mea lea, e leai se mea e fai atu. E mafai ona ou faaopoopo atu o ana fualaau mai fatu na totōina i le tautoulu (Sofia, Ivanna, Libya) o le sili lea o loʻo tuputupu ae nei. I le faaopoopo atu i ai, o le tuputupu ae i luga ia i latou sa umi tele, ma na ou faapuupuuina i latou i le taimi o le tulaueleele. Ae na te leʻi tuulafoaʻiina meaʻai, ae tuu i totonu o le pulou i le vaega o totoe. Ma i le tautotogo mai i nei vavae (!) I luga o le windowsill na ou maua ai nisi fualaau lanumeamata. Faaaloalogia le lelei o mea totō.

Vitaliy, Uzhhorod

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=485

O le eseesega o Sofia na maua ai le fuaina lona lua o le vao. O le ituaiga e tatau ona i ai uiga sili ona lelei o ituaiga laulau i itu uma. E ui o le togavao sa sili atu le mamafa, o le vine e 10-12 mm. fua i le tautotogo le umi atoa o le teuga tupe. Na aveeseina fuifui ao faasolo ina matutua ma sa matua manaomia i le maketi. Ina ua matua, na latou maua sina lanu piniki. O nisi vine na ausia le 2.5 kilokalama. na amata amata ona aveeseina vine mai Aokuso 15 i le 30. Dnepr o loʻo i le Dnieper. E leai se vai inu. O le a leai ni faafitauli i le palotaina i lau tovine.

Gaiduk Ivan, Ukarina

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=485&page=2

I le tausaga ua tuanaʻi, na aumai ai e Sofia ia te aʻu le faʻatoaga muamua. Ou te matuai fiafia lava. O le tofo o le chic faatasi ai ma le paʻi o le kulumu. O le fatu e 1.5 taimi sili atu i le lapoʻa nai lo Arcadia, faʻapipii e oo i le 1 kg. E sili atu le matagofie o oloa gabschem. O le tausaga lenei, na faaluaina le faaluaina i le tausaga talu ai, ma afai e le toilalo le tau i le taimi o le fuga, o le a sili ona lelei le seleselega. Lafoaia o fua ou te lei maua. O le tele o fuifui i luga o laau e lua na totoina i totonu ia te aʻu na foliga mai e ese. E tasi le togavao na tuʻuina atu se fusi tautau, ma o le isi e sili ona leaga. O le faifai pea o vine ma le mafai ona feaveaiina e toetoe tutusa lava ma Arcadia.

Vladimir Shpak, Poltava eria

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=485

Sophia E mafai foi ona ou faaopoopo atu o ona sui sui e lelei tele, o paina na mateina e le kiona i le itu, ma suia i fugalaau, ma isi, tele. Na ou maua foi i le toesea ina ua uma ona totō i tioata e sui fugalaau. Tuputupu Ae Tele

Roma S., Krivoy Rog

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=485

Sofia e le o le vine sili ona faigofie e tupu. E le tatau i tagata amataina ona totoina lana togalaau. Ae i lima o se vine ua iloa lelei, o pupuvao malolosi o le a aumaia ai le tele o fua o fualaau lapopoa, mausali o se fatu lanu mumu-lanu piniki.