Laʻau

O le a le faʻamalosi e manaʻomia mo dracaena - le filifiliga

Dracaena e lauiloa i tagata Rusia. O le togalaau e afua mai i saute. E manaia le mata i laʻau lanu meamata. O se mea iloga o le dracaena o le gafatia e faamama le ea i totonu o le fale mai formaldehydes. E mafai ona tausia le fugalaau i le fale poʻo le galuega.

A maeʻa le faʻatauina o se laau, e tatau ona e suʻeina foliga o le tausiga. Mai le le faʻavalea poʻo le le lava o le fuga, o le fugalaau e amata ona mou. O i latou e umiaina le potu "pama" e masani ona mafaufau pe o le a le mea e fafaga ai le dracaena i le fale. Aʻo leʻi faʻatau le faʻatau, e tatau ona e iloa po o le a le ituaiga o ituaiga o fugalaau totonu e aofia ai. Fertilizer mo le dracaena ua filifilia i le amanaia o le matua ma le tele o le laau. E tatau ona faʻaaogaina fugalaau i le vaitau o le tuputupu aʻe ma le fuga o le seleselega.

O foliga vaaia o dracaena

O a elemene e manaʻomia e dracaena

O le fugalaau e faigofie ona tupu i tulaga o potu, pe afai e te iloa po o le a le mea e manaʻomia. E tatau ona fafaga le laau i fomaʻi faʻapitoa, o lea mo le tuputupu ae e manaʻomia ai se faʻalavelave o elemene. E taua le gauai i le fua o elemene i le tuufaatasiga o le oloa. E sili atu le faʻaaogaina o se mea faigaluega o le NPK e 3: 1: 3. O elemene nei e taua mo fugalaau:

  • magnesium ma le 'apamemea;
  • zinc ma le uʻamea;
  • fuamosa ma le manganese;
  • boron ma le molybdenum;
  • palu ma le eletise;
  • paluka.

Manatua! E masani ona fesiligia e le Faatoaga i faleoloa auala e teu ai dracaena. E taua tele le maua e le gata o se meafaigaluega talafeagai, ae ia fuafua foi le aofaʻi sao ole vailaʻau.

Tulafono lautele mo le faʻamaʻiina

O le a le mea e fai pe a faʻamago e le dracaena le pito o lau

Ina ia mafai ona faʻaleleia le vailaʻau mo le dracaena, o tulafono nei e tatau ona tausisia:

  • E tatau ona fafagaina totonu o fugalaau totonu i le taimi galue o le tuputupu ae, lea e amata mai ia Aperila ia Aokuso.
  • E tatau ona filifilia le saʻo lelei o elemene elemene. E sili le nofo i se NPK talafeagai mo dracaena - 3: 1: 3.
  • E tatau ona mataituina le aofaʻi o molikalama i totonu o le oloa. E masani lava o loʻo i ai le faʻapotopotoga pe afai o le fua o le elemene ua sili atu.
  • E taua tele le fuafuaina o le aofaiga tonu o le vai lea o le a manaʻomia e faʻamavae ai le vailaʻau.
  • Aʻo leʻi faʻaopoopoina elemene elemene, e tatau ona e faitau i faatonuga ma laasaga i le laasaga mulimuli i faatonuga.

Fertilizers ma le faʻamalosiina mo le tuputupu ae

Fertilizer mo faʻalaʻau: faʻataʻitaʻiga o le faʻamaʻiina i le fale

Ina ia faatelevave le fugalaau, e tatau ona suia le folasaga o vaega o minerale ma tuufaatasiga o meaola.

Faataitaiga o fugalaau mo fugalaau

O faufautua faʻapitoa e fautuaina le faʻaogaina o laei o loʻo mulimuli mai mo le tuputupu aʻe o laau:

  • Agricola
  • Rainbow
  • Matai;
  • Samoa;
  • Le lelei.

Faʻalogo lelei! E sili atu le suavai i lou fale palu i le masina. Afai e te filifilia i le va o vailaau o fale ma fofo tau alamanuia, e taua le mafaufau i vaega talafeagai o le potassium, nitrogen ma e le mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma le faʻaopoopoga o fulukalama.

O oloa tetele mo le tuputupu ae o le fugalaau e matua manaomia lava. O luga o laei e faʻamaluluina i se vaega itiiti o le vai ona faʻaopopoina lea i le eleele. E mafai ona e faʻaopopo fualaʻau i le palapala. O le a faasolosolo lava ina solo, ma o meaʻai e aʻafia ai le fugalaau. Faʻataʻitaʻi e le Faatoaga o le tupu aʻe o se fugalaau e aʻafia i le totoina i se vaifofo e aofia ai le faʻamautu vai ma vai.

Fertilizing mo mea taumafa

O le tuputupu aʻe o le fugalaau e faʻatatau i le microflora o le palapala. Mo lenei mafuaʻaga, faʻaaogaina le fefete. E mafai ona e faʻatau se vaifofo ua saunia poʻo le saunia i le fale. Ina ia faʻamafanafanaina le fugalaau, o le ae manaomia le lima lita o le vai, lua kapu punetini o suka gaosia ma le 0.5 g o le fefete. E lelei tele le faʻaaogaina o se faʻafefiloi mago. O le fofo e tatau ona faʻaaogaina mo le lua itula, pe a uma lea e mafai ona faʻaaoga i le vai dracaena. O le oloa e tatau ona faʻaitiitia i le vai i le fua o le tasi i le lima.

O le a ma le tele o taimi e fafagaina ai le fuga

E faʻafefea ona vaʻaia dracaena, ma e mafai ona teuina aʻa rootcaena pe a faʻatulagaina

E manaʻomia masani e Dracaena laei pito i luga. O le fugalaau e tatau ona tumu i microelements i le tautotogo. Fertilizers e tatau ona faʻaaoga i le eleele aʻo leʻi oʻo i le faaiuga o Aukuso. E manaʻomia lou faʻaleleia o fugalaau i le tasi taimi ile lua vaiaso.

Tulafono faavae mo le faʻamaʻiina:

  • Ia Mati, e ulu atu le laau i le vaitau tuputupu ae. E manaʻomia ai le faʻamafanafana faʻamafanafana. O laei sili e tausisia ai le lanu lanumeamata lanu meamata o laulaau talavou.
  • Mo le vaʻaiga, e manaʻomia e Dracaena le potassium ma le ammonium. E taua tele le filifilia o vaega talafeagai o nei vailaʻau ma faʻaopopo le faʻafegasolo i le palapala.
  • I le taumalulu, faʻavave lemu le fugalaau. Ina ia faatumauina le tulaga manaomia o meaʻai, e aoga le faʻamaina o le dracaena ma se mea faʻalavelave. E sili atu le faʻaaogaina o le mea faigaluega i le masina. E taua le mafaufau o lenei vaitau e le o le taimi sili lea mo le totoina o lau.

Fugalaau dracaena

Fertilizing mea sese ma o latou taunuuga

O fomaʻi o fugalaau i totonu e masani ona faia ni mea sese pe a fafagaina faʻatoʻaga faʻamaʻi faapitoa. O tagata e umia dracaena e masani ona latou faatauina oloa i luga o le fautuaga a le tagata faatau i totonu o le faleoloa, pe a uma ona faitau faamatalaga e uiga i le fauina o fugalaau i se punaoa e le mafaatusalia.

O nisi e faʻatau le laina Agricola. O le faʻalavelave e le fetaui mo dracaena, pe a uma ona faʻaaogaina, o laʻau e magumago ma uliuli i pito. Mai lenei laasaga, mo dracaena, e sili ona lelei le faʻaaogaina o Agricola e faʻamoemoe e fai. O le fua faatatau o elemene o loʻo i totonu o le faʻalaisa e fetaui mo le laau.

Taua! O loʻo i ai faʻalapotopotoga e faʻapipiʻi ai le tele o maukuka. Latou te aʻafia ai le tulaga o dracaena. O laulaau e ufiufi i ni manoa faapitoa, e masani ona lanu enaena.

O le tele o elemene elemene i le palapala e tau atu i le samasama o lau.

O le a le mea e mafua ai le faʻaaogaina o le faʻamalosi

Faiga faigālaʻau faila

I le faagasologa o le totoina o se fugalaau, o le fesili e masani lava ona tulai mai i le auala e faapaleni ai dracaena i le fale. Malosiaga o minerale e mafai ona faʻatau i faleoloa faʻapitoa poʻo le tutoatasi e saunia se vaifofo paleni. O se vailaau aoga mo le dracaena e maua mai le potassium ma le ammonium. E taua le faaopoopo atu o le potassium phosphate i le tuufaatasiga. O elemene e tatau ona solo i le vai, e manaʻomia ai le lua lita o le vai. O le lalagaina o meaʻai e sili atu le manaia o le laʻau.

Lafumanu o se gaosi lelei mo le dracaena. E mafai ona faʻaaoga mo le fafagaina o manulele manu, e mauoa i le gaʻo ma le maukalama. I totonu o le fale e faigata tele ona faʻaaoga le tuufaatasiga o meaola e mafua mai i le manogi manogi e sau mai luga o laei.

Faamatalaga faaopoopo! O auala lauiloa o le faʻatoʻaga e aofia ai le faʻafeiloaʻiina o faʻi paʻu ma moli i totonu o le eleele. E tali lelei Dracaena i le faʻaopoopoga o lapisi aisa ma fuamoa i le palapala. E mafai ona faʻaaoga lefulefu ma le fefete e pei o se ofutino pito i luga o se fugalaau.

O lau laʻau ei ai sona aafiaga lelei i le tupu aʻe o fugalaau. O se faʻataʻitaʻiga pito i luga ua faamaonia mo le potu dracaena.

Vaega o le sauniuni ma le faʻaaogaina o faʻatoʻaina o fale:

  • E tatau ona faaopoopo meaʻai i le taimi o le totoina o dracaena. O le alavai e ufiufi i se vaega o le oneone oneone, ona maeʻa ai lea o se paluga o peʻa o faʻi. Sand e fesoasoani i le faʻavaveina o le faʻavaveina o le pele ma le faʻaogaina o le palapala ma mea aoga elemene. E sili atu le totoina o dracaena i totonu o se fagu telē, ma le maualuga o le lima lita. Ina ia faʻamamaina le laau ma ni elemene aoga, o le ae manaʻomia ni fagu se tolu faʻi.
  • O aʻafiaga lelei o le kuka o le efuefu e mafai pe afai e te sasaa atu le 4-5 vaimuni o le vailaau i totonu o le alavai.
  • Mai i le kulimi mafiafia e mafai ona faia se fusi. O le tino e talafeagai mo le pulupuluina o laulaau o dracaena, o le a sili atu ona pala le greens. Ina ia faia se vaifofo aoga, e te manaʻomia le 25 g o le paʻu. E fausiaina i le tasi le lita o le vai inu. A maeʻa le lua itula, e tatau ona fufulu le mea e afaina, ma e mafai ona e fufuluina i fugalaau.
  • O le faʻafefeteina o faʻi faʻi ma citrus fualaau aina o le a fesoasoani i le maua o lanu lanumeamata lanumeamata i luga o le pama. E le sili atu ma le tasi i le masina le faʻaaogaina. Ina ia saunia le mea e afaina ai, vai inu e te manaʻomia e sasaʻa ai le paʻu o le faʻi ma le paʻu o oranisi e lua. E lua laulau sipuni o le suka e tatau ona faaopoopo i le tali e maua ai. O paʻu e tatau ona ufiufi uma i le vai. O le fagu e iai le vaifofo e tatau ona tuʻu i se mea pogisa mo le luasefulu aso, mulimuli ane e mafai ona faʻaaogaina le tuufaatasiga e fafaga ai dracaena.
  • Suauu suamalie o loʻo faʻafefiloi ma le vai e faʻaaogaina e fufulu ai dracaena i le taumafanafana.

Foliga vaaia o le fugalaau pe a uma ona faʻaaogaina faisaisa

<

A filifilia le fugalaʻau mo le dracaena, e taua le mafaufau i le matua o le fugalaau, lona ituaiga. E tatau ona mataituina le tele o meaʻai ma puipuia ai le tele o meaʻai. O fugalaau faʻamalosi ma le faʻaleleia lelei ma le faʻatomuaga vave o vaega talafeagai o le a fiafia tele i lē e ana ma se foliga vaaia lelei.