Laʻau

Azistasia: faʻamatalaga, fautuaga fesoasoani

Azistasia o le aiga o Acanthus. E tusa ai ma faʻamatalaga mai punaoa eseese, o le ituaiga e aofia ai 20-70 ituaiga. E mafai ona maua le laau i Oceania, Aferika, Asia.

Vaega o Azistasia

O le faʻaauau lenei, o le vaovao faʻamalaʻau ma laina saʻo e oʻo atu i le maualuga o le 1 m. Tuʻu i luga o petioles pupuu, faʻatasi ai ma se pito pito i luga, o laʻau i le nofoaga.

O tausaga taʻitasi, e leai se vaega o le laau, ae o loʻo tumau pea le tumutumu. A mavae sina taimi, ona amata lea o le faʻaogaina o le ogalaau e faʻapipiʻiina i lalo.

Pulu, kulimi, grayish-violet, sinasina-paʻepaʻe, fugalaau lanumoana lanumoana o loʻo aoina i elemene o racemose axil. Tatala ma pisapisaʻo petals, e iai faʻamalosi eseese.

Ituaiga o Azistasia

Eseesega ua faʻaleleia mo le tuputupu ae o le aiga:

UlutalaFugalaau / taimi vavalalataLeaFaʻapitoa
Gangetics (Ganges)Violet, lanumoana.

Uumi, e oʻo atu i le 7 masina.

Lelei mo le soifua maloloina, tuʻuina i totonu o se salati poʻo le 'ai faʻatau.E manaʻomia ai se voluma tele o le ulo (a itiiti ifo ma le 15 l).
Laulelei (Makaya)Tele, e masani ona paʻepaʻe le kiona, e le mafiafia le piniki po o le lanu viole.

O le tautotogo o le taumafanafana.

Ega-oblong.O le ituaiga sili ona lauiloa, lea na amata ona fanauina i le fale ao le i totoe.
Variegate (Vaʻaiga)Snow-paʻepaʻe, tricolor.

Mati ia Novema.

Oval, ma se faʻauʻu mataʻutia.E vave ona tupu, o le siʻitia o tausaga e oʻo atu i le 35 cm o loʻo matauina. E le faʻavaeina e tagata tomai faapitoa i se ituaiga eseese, e masani ona talia o lenei mea o se faʻavae o le Azistasia matagofie.

Tausiga o faʻasalaga i le fale

O le laau e itiiti lava se suʻesuʻega, talu ai talu ai talu ai talu ai nei i totonu o falemautotogi, ae o tulafono lautele mo le tausiga o loʻo i ai. Tausia togalaau togalaau i le fale:

ParakalafaPoto / taumafanafanaPau / taumalulu
Nofoaga / Malamalama

South sill windows. E fautuaina e ave i le auala, terrace poʻo le faletalimalo i le mafanafana o le tau.

Lulu, faataapeapeina. Le fefefe i le vave ona oʻo atu i le susulu o le la.

Aveese mai se faamalama malulu.

Faʻasalalau itula o le ao ma faʻalaʻau.

Lulu+ 20 ... +25 ° С+ 12 ... +18 ° С
TotogiE le afaina, e te le manaʻomia ona e pulu.
FaʻasaAotelega e pei ona magoto le pito i lalo.E le silia le 1 taimi i le masina.
Faʻaaogā vai mafanafana, mautu.
Laʻei pito siliFaʻasologa o minerale faʻamalosi mo vaomatua i totonu ole 1-2 taimi i le masina.Leai se mea e manaʻomia.

Teu ma le pine

O le togavao e tupu vave, i luga o le tautotogo-taumafanafana e maua ai pine uumi. Ina ia mafai e le laau ona tausia se foliga teuteu ma ia i ai se pale paleni, teuteu ma le pine e talafeagai. Azistasia o se faʻafouga fou o le faʻaleleia o totonu ole fale, e leʻi faʻatuina pe a fua mai ni fugalaau. O le mea lea, e tatau ona fuafua le taimi mo le tutoatasi tutoʻatasi, e ala i faʻataʻitaʻiga.

Suiga

O tagata matutua ma talavou faʻataʻitaʻiga e tatau ona gaosia pe afai e tatau ai: pe a faʻapipiʻi atoa le aʻa o le eleʻele poʻo le vao o le a oso i se faʻamaʻi e manaʻomia ai le toe sui o le meaʻai.

O le taimi atofaina o Mati-Aperila. Afai e te faia se gaioiga i se taimi mulimuli ane, o le a aʻafia ai le tuputupu aʻe ma le fuga.

O le lalolagi e tatau ona matala, matala, malamalama. Mo le gaosiga, o se mea faʻapitoa e faʻatau i totonu o se faleoloa e faʻaaogaina. E mafai foi ona e sauniuni le eleele e faʻafefiloi oe lava mai le palapala eleele, turf, oneone i se fua faatatau o le 4: 2: 1.

O le vao o loʻo i ai se aʻa faʻamautuina. O le loloto o le ulo e tatau ona tutusa ma lona lautele. I suʻega taʻitasi, faʻalautele le voluma o le tane pe a ma le 5 cm. Taʻu faʻavaivai mai le pala i luga ole pito i lalo.

O le laau e tatau ona faʻanofoina e ala i felafolafoaiga. Faatumu le avanoa avanoa ma le palapala fou, faapipii i alofilima faataamilo i le ala. Tuʻu le ua i le tulaga e tasi pei o muamua.

Maʻi ma meaʻai

O le laau e puipuia i faʻamaʻi ma iniseti. O maʻi e seasea aʻafia ai o ia, o se tulafono, faʻatasi ai ma mea sese i le tausiga:

FaʻaaligaMafuaʻagaFaiga faʻavae
Liliuina o rhizomes.Faʻaleleia o le eleele.Vave lata mai:
  • Ave ese le vao.
  • Faʻaitiitia nofoaga faaleagaina, faʻamamā aʻa o le lalolagi tuai.
  • Tausia nofoaga faʻasolosolo ma le malie.
  • Tuu i totonu o se fagu fou ma ni mea fou fou.
  • Mo le faʻamalosoloina o se mea faʻapipiʻi ma le eleele (mo se faʻataʻitaʻiga, paluga palapalita).
Faʻapipiʻi matamata, togitogisa uliuli i le lanumeamata.Spider mite.Faʻaleleia faʻamaʻi: Aktara, Actellik, Fitoverm.