Faatoaga faatoaga

Le saʻo kopi o moa lapoa o le ituaiga e tasi - Dwarf Brama

O le ituaiga o le Dwarf Brahma o se tasi o tagata lauiloa i le fafagaina o manu felelei.

E faigofie lava ona latou tausia, faigofie ona tetea, ma maua foi foliga matagofie, lea e mafai ai e tagata e ona le laiti lacha ona fuafua e amata ona teuteu le fanua.

O le uluai taumafaiga e faʻaitiitia ai poumoa Brahma masani na faia i le 1887 e le I.F. Entwislom. O le mea e leaga ai, o lenei taumafaiga e le manuia, pei o manu felelei e tele naua.

Ae ui i lea, i le 1889 ma le 1891, na fafagaina e le faifaatoʻaga muamua o le Bran hen Brama e le faifaatoaga o le L. Neubert.

I le taimi muamua, o nei moa na fafagaina mai nai tamai laumei laiti ma le siliki. Na faasolosolo lava, o susu moa a Dwarf Bramah e lalagaina, e masani ona maua ai le potatchatye, tagata lanu moana ma samasama. O i latou uma na lesitala aloaia i le 1950, 1980 ma le 1988, i le faasologa.

Faailoga o le ituaiga Dwarf Brama

O elemene o lenei ituaiga o loʻo i ai se vevela tele, o foliga vaaia e sili atu ona tele ona o le lautele lautele ma le lautele.

E masani lava, o moa ei ai le tino o le tino e tutusa lava le pusa tele, ae i totonu o paʻu o Brahma, e maualuga maualuga, e faʻaitiitia ai lona tele. I le taimi lava e tasi, o le laina o le manulele e tatau ona faʻaoʻoina ina ia mafai ai e le pito i tua o le lautele o le nofoa nofoa i luga o le siʻusiʻu ona tulaʻi toetoe lava i se laina saʻo.

O fulufulu pito o pou moa na tipi., ma o le siʻusiʻu e sili atu ona susulu ona o le tele o le fulufulu fulufulu. O loʻo i ai i luga o le taʻavale ni faʻamanuiaga tele e fesuisuiai i le pito.

O tamaʻitaʻi o loʻo faʻaalia foi e le umi o faʻalanuga lima e pei o le faʻavao, e taʻua o "tulivae e pei o le kuki". O lala o pito i tua o loʻo i ai foi ni fugalaau, o loʻo i luga o itu e oʻo i le ogatotonu ma fafo o tamatamai vae.

E i ai se latou laʻititi. Ona o lenei mea na latou mauaina ai sea igoa. O chickeni ma roosters e i ai se paʻu laititi, e tutusa lava ma nai tautaliga laiti ma sina paʻu o le paʻu i le ua, lea e fesoasoani e iloa ai lenei ituaiga mai isi mea faapena. O mata o moa e mafai ona mumu ma moli. I le avea ai o se tulafono, e faʻalagolago i le lanu o laumei.

Faʻapitoa

O moa vao Brahma e foliga mai e le masani ai, e talisapaia e le tele o manu manu.

O nei moa ua faʻailoaina i paʻu o le uʻamea ma laʻau mumu tele i luga o le siʻusiʻu. E le gata i lea, o loʻo i ai la latou tulafono faʻapitoa, e le atoatoa. O nei faʻailoga uma e avea ai lenei manu felelei ma mea teuteu matagofie mo se fale mafanafana mo le taumafanafana.

E le gata i lea, o tulaga lelei e tatau ona aofia ai le ola maualuga. E faigofie lava ona latou ola e tusa lava pe vevela ma vevela tele.. Peitai, e toetoe lava a le afaina i suiga faafuasei i le vevela ma le susu.

Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina e na o tagata matutua lava e na o lenei. O manu laiti e tatau ona teu i nofoaga matutu, pei o moa e maualalo ifo le fua o le ola pe a faʻatusatusa i manu felelei matutua.

O lenei ituaiga o moa e ese filemu ma atoatoa le amio. Na te faʻaleleia lelei ma isi lava moa. E oo lava i tagata taʻavale e le tauva mo le teritori. E le gata i lea, e le manaomia e moa ia savali i aso uma. E mafai ona tausia i totonu o se fale mautotogi faʻapitoa poʻo se aviary lea latou te lagona ai le mafanafana.

Lafoaʻia o le hens Brahma alofa e tausia a latou fanau. Latou te faʻapipiʻiina le tuʻuina o fuamoa, ma a uma le puʻeina o le tamaititi, latou te faʻaalu lelei le taimi ma ia, ma tausia le tulaga o moa. O le atinaʻeina o le atinaʻe o le tina e faʻaititia ai le numera o tamaʻi maliu i le pipii, ma faʻatagaina ai foi tagata faifaʻatasi e le faʻaaluina tupe i luga o le faʻapipiʻiina o se afi.

Ae paga lea, e oʻo lava i lenei manulele o loʻo i ai ona toso. E tatau ona malamalama tagata o le taumafanafana i le atinaʻeina o moa i lenei ituaiga pepe, e tatau ona togafitia le fausiaina o lenei manulele i le tautotogo ina ia mafai ai ona ola le moa i le taumalulu ma maua ai le ufiufi o le ufimata.

Initaneti ma faʻatoʻaga

E leai se mea e manaʻomia e tausiga moa ma le tausiga.

Ua lava mo se tagata e faia le manu e fausia se fale vela faigofie ina ia lagona ai e tagata uma le mafanafana. E tatau ona maitauina o le maualuga o le taʻavale e le sili atu i le 20-30 cm. O lenei mea o le a mafai ai e manufelelei uma ona vave oso ma oso ese mai ia i latou e aunoa ma le taufaamatau o vae.

O maualuga maualuga o paʻu e mafai ona le mafai ona tuʻuina atu e fafaga ai moa., o le mea lea, o le a latou momoe i luga o le otaota, pe a oʻo i le tulaga lamatia o le pueina o le siama e matua faateleina.

E le gata i lea, aua nei faia ni pine se tele i le fale. O tagata taʻitoʻatasi o loʻo nonofo i luga o "fata" o le a amata ona faʻapalapalaina tagata taʻitoʻatasi, lea o le a aafia ai le lelei o le ola o manulele. E sili atu ona lelei le faʻatulagaina mo moa ia i ai se fale tele atu ma ni faʻalaulelei sili atu nai lo le mea itiiti. I lenei tulaga, i lalo o vae o manulele e tatau ona matutu.

O lona mafiafia e le tatau ona sili atu i le 5 cm i le taumafanafana ma le 8 cm i le taumalulu. I le tulaga o le tele o le faʻaleagaina, e tatau ona aveʻesea loa, pe afai o le a faʻavaivaia ituaiga maʻi faʻapitoa i totonu o le palapala.

O moa Lari o ituaiga taʻaloga. E masani lava ona latou fafagaina mo le auai i taua.

Afai e te kiliki i le sootaga lenei, e mafai ona e mauaina uma auiliiliga e uiga i le cnemidocoptosis.

Aʻo fafagaina, e tatau ona faalua i le aso i le taimi e tasi. E masani ona fafagaina manu felelei uma fua o le fatu e faaopoopo i vitamini ma polotini. O nisi taimi e tuuina atu ia i latou le "fafagaina" ao le i momoe ina ia le maua e manu felelei se lagona o le fiaaai. Lisi e mafai ona faaopoopo ai fuamoa ma shells e fafaga ai, ina ia latou tauaveina fuamoa atili.

Uiga

E mafai ona oʻo atu i le mamafa o le 1.5 kilokalama, ma moa - 1.3 kilokalama. I le taimi lava e tasi, o lenei ituaiga o mea teuteu e faʻaalia i le lelei o gaosia o fuamoa. Lafoaʻi o fuamoa e mafai ona oʻo atu i le 80 fuamoa laiti ma se atigi lanu enaena.

O fea e mafai ona ou faʻatau i Rusia?

  • O le faʻatau atu o tagata matutua, faʻapea foʻi ma fuamoa mo le faʻaogaina, o loʻo faʻafoʻiina e le Nemchenko bird park, o loʻo i Krasnodar, ul. Vailaʻau, 7. O iinei e mafai ai ona e mauaina le moa chick Brahma, e iai lanu eseese. E mafai ona e iloa le tau o moa ma fuamoa ile telefoni +7 (861) 225-73-12
  • E mafai ona e faʻatau faʻatau laiti o lenei ituaiga ma le vela o fuamoa i le site //www.cipapa.ru/. O le tele lea o lanu o lanu o le Brahma. O le faatoʻaga moa lava ia e tu 20 kilomita mai le Moscow Ring Road i luga o le auala tele o Nosovihinskoe. E mafai ona e faʻatonuina i telefoni + (910) 478-39-85.

Analogs

E mafai ona maua e Brawma i le fale o Dwarf Cochinchins lona aiga.

E i ai foi la latou foliga matagofie, lelei le gaosia o fuamoa. E matua aʻafia lava i soo se mea, e oʻo lava i le tau sili ona leaga. E le manaʻomia se tausiga faʻapitoa ma faʻaumatia se vaega tele o fafaga.

Mo tagata faʻaolaina o le tele o moa teuteu o le a alu i moa siliki vela. Latou te le mautonu i le anotusi. I le taimi lava e tasi, ei ai a latou laulau e le masani ai, lea e mafai ona faateʻia ai se malolo i le dacha.

Afai e le taua le tele o le manulele, ona mafai lea ona e filifili mo moa matua Brahma ma Cochinhinah. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o manulele lapoa e manaʻomia nisi avanoa i luga o le 'upega tafaʻilagi, faʻapea foʻi ma le tele o meaʻai.

Faaiuga

O le moa vao Brahma o kopi o Brahm tele. Latou te faia uma lava o latou tino, fausaga, masaniga ma le 'ie fulufulu, ae peitai, e le manaʻomia e le vao ia se tele o meaʻai ma manu felelei.

O lenei mea e faʻatagaina ai oe e aofia ai se numera tele o Brawar Brad i luga o se vaega faʻatapulaʻa e aunoa ma ni tau faʻaopoopo tau tupe. O le mafuaʻaga lea e lelei ai lenei ituaiga tagata nonofo i le taumafanafana.