Laʻau

Hydrangea Unic - Faʻamasinoga ma Tausiga

O le masiofo moni e mafai ona taʻua o Hydrangea Unic. O lenei ituaiga e fetaui lelei i le laufanua o le saite. O le fale teuteu e sili ona taʻutaʻua i le va o tagata nonofo i le mafanafana, o fai togalaau ma tagata e faia ata.

Faamatalaga o le eseese o le hydrangea Unik ma ona uiga

Chic panicle hydrangea O le tulaga sili ona lauiloa o lona ituaiga. O le mea e sili ona fiafia i ai le au faifaatoaʻaga e mafua mai i le tele o faʻalavelave tetele o le aganuu. I le natura, o le eseese e tupu i Iapani ma Saina, faapea foi ma Sakhalin.

O le atuatuvale o le hydrangea e le o se taimi umi

Talafaasolopito o le tupu

O le ituaiga Unic na fafagaina i Peleseuma i le 1950. O se taunuuga o le galuega a Robert ma Elena de Balder, mo le taimi muamua na maua ai se ituaiga eseese o hydrangea. Mulimuli ane, na amata ona lauiloa le fugalaau. I le 1993, na maua ai e le laau se taui iloga mai le Royal Horticultural Partnership.

Tulaga o tulaga

E sili atu ona manaia le matagofie o laau toto. O aʻa e ola vave, o le tino atoa e le lelei. Afai e toto le togavao i le eleele malamalama, ona aliaʻe lea o aʻa, lea e faigofie ona faʻaoga mo le faʻatoʻaga. Unik e oʻo i le maualuga o le 2 m ma le pale paleni o le 3 m. O lenei mea e mafai ai ona e toto se laau i le foliga o se pa puipui.

E totogo le totino, ma e fesoasoani lenei mea e fai ai se faasologa masani mo le vao. O le tuputupu ae o laʻau i le tausaga e 20 cm. O le teuteuga autu o le laau e tele, lautele lautele. E oʻo atu i le 25 cm le maualuga o latou fua. Fugalaau e le fua mai.

Taua! O le eseesega i le va o le Unik ituaiga o lona manogi manogi, lea e naʻo lona uiga, e le pei o le hydrangea ma le atuatuvale.

Faʻaleleia ma faʻaleleia atili

Laʻau fugalaau - tausi ma totoina ile laufanua

Totoina ma le faʻaleleia o ituaiga eletise eseese Unik e le faigata e pei ona foliga mai i le taimi muamua na tilotilo ai. E oo lava i se tagata amata o le a feagai ma se laasaga manino i lea laasaga.

Filifiliga o le nofoaga ma sauniuniga

Mai le mea o le a totoina ai le toto, o le teuteuga ma foliga vaaia o le laau e faalagolago lava. O se nofoaga lelei o se nofoaga tatala ma lelei. O le mea lea o le a maua ai e le fai togalaau se vaovao faʻamaʻi ma se vaʻaiga umi ma vave. Ua faatagaina e totoina laau toto i se paolo malu. E tatau ona puipuia le nofoaga e tulaʻi ai mai matagi, a leai o le a mafai ona latou vavaeina ni laau mama.

Hydrangea Unic, totoina i se fale vevela

E faapefea ona toto

O le totoina o laau e naʻo le tautotogo po o le tautoulu. E sili ona lelei le faʻatinoina o le galuega i le tautotogo, ina ia mafai ona malosi atili le malosi o le fale i le taumalulu.

Technology planting hydrangeas Unik:

  1. Ua saunia muamua pits ile faʻaleleia. O le maualuga e tatau ona mai i le 60 i le 80 cm, o mea uma e faalagolago i le tele o aʻa o le vao. O le loloto o le lua e tatau ona itiiti ifo i le 50 cm.
  2. O le mamao i le va o vao e tatau ona faia ia le itiiti ifo ma le 2.5 m.
  3. O le lua e lelei ona faʻafeinu, ma o loʻo taatia le alavai i le pito i lalo.
  4. O le eleele mo le Unica e tatau ona aofia ai le humus ma le oneone e faʻapipiʻi faatasi ma le peat ma le palapala o le maualuga o le tamaoaiga. Urea ma Superphosphate e tatau ona faaopoopo i le tuufaatasiga.
  5. O le gaʻau e pau i totonu o le lua, ona lelei ona aʻa, ma ua tumu le lua i le eleele.
  6. O le laau ua totōina ua faʻamaina, ma o loʻo faʻapipiʻi luga le pito i luga.

Faʻaiga ma fafaga

A uma ona toto, e tatau ona e tausia ma le totoʻa le hydrangea ma faʻafeinu. E masani lava ona tatau ona inu susu seia oʻo ina toto aʻa i se nofoaga fou. E le gata i lea, e na o le 5 suavai i taimi taʻitasi e lava. I taimi vevela, e fautuaina e sulu le pale o le vao.

Taua! E manaʻomia le faʻamaʻiina o le Unix hydrangea 3 taimi i le vaitau.

E faʻaaogaina muamua le faʻaaogaina i le tautotogo ae leʻi amata ona fuga mai pupu. I le taimi nei, e talafeagai lelei le tuufaatasia o le vailaʻau oona po o le Urea. I le taumafanafana, e faʻaaogaina ai paluga poʻo fugalaku. Ua fautuaina e le au fai togalaau le sasaina o le laau ma le palatini i lalo o le aʻa po o le pale. O le mea lea e faʻamalosia ai pupuu o vao.

Laʻau tetele o le hydrangeas i totonu o pa puipui

Teuteu

E vavae ese Hydrangea i le tautotogo, pe a le amataina le tafe o le laau. E tatau ona aveʻesea paʻu ua afaina ma malepelepe, ua faʻapuʻupuʻu faʻamalologa o faʻalavelave i le uluaʻi fuʻu. I le tausaga ua tuanaʻi ua vaeluaina e le tolu. O lala e puipui ai le vao e aveesea foi. Afai e manaomia e le togavao le toe faafouina atoatoa, ona tatau lea ona tipiina lala i le aʻa.

Sauniga o le taumalulu

E ui lava i le mea moni o le atuatuvale o hydrangea o le tulaga Eseese e taua o le malulu, e puipuia ai le galo o gaʻo, e sili atu le ufiufi o vao mo le taumalulu. I le pitonuu i saute, o se vao matua e na o le solo. I totonu o itulagi ma malulu malulu, o le a punou i le eleele, e faʻapipiʻi ma ufiufi i lala paʻu.

Tofiga

O Hydrangea e tutusa lelei le gaogao e ala i le vavaeina o le togavao ma le taoto.

Hydrangea Strong Anabel - faʻamatalaga, totoina ma le tausiga

O le tele o taimi, o le faʻalauteleina e ala i le faʻaaogaina, e faʻaaogaina, ona o le auala e aoga ma faigofie. I le tautotogo, i le taimi o teuteuga, e tatau ona e tausia le faatauina mai o mea totō. E mafai ona selesele i le taumafanafana, pe a tumu pupu i le susu i le tele e mafai ai. E tatau ona i ai ni afifi o le tautotogo ia le itiiti ifo i le 4 pulumu Oti ese tipu i totonu o se atigipusa ma se vaifofo o le tuputupu ae osooso, lea e tuua ai mo ni nai aso.

A maeʻa lenei mea, e mafai ona totoina ni vavae i moega sauniuni, faʻalauteleina i latou i le 2 pulumu. O le palapala e vaʻaia ma le manava. I le taimi muamua, o le totoina e tatau ona puipuia mai le la susulu. E pei o le tausiga, na o le fausua ma le faʻaeteete faʻalelei e faʻaaogaina. Pe a aliali mai lau muamua, ona aveese lea o le malutaga mai le va.

Taua! E mafai ona faʻataʻoto faʻamavae i se nofoaga tumau pe a maeʻa le 4 tausaga.

Mo le faʻalauteleina o le aganuʻu, o loʻo faʻaaogaina foi le faʻaaogaina. Ina ia faia lenei mea, i le amataga o le tautotogo i luga o le vao e manaʻomia ona e filifilia pine e sili ona maualalo ile palapala. Laititi laiti na faia mo i latou i lalo o le togavao, ma e tatau ona pipiʻi le pupuʻu i le eleele, ona faʻapipiʻi lea i le uaea. I luga o le saite o le saite, ua vavae le paʻu poʻo ua faia se mimiti.

O le nofoaga faʻapipiʻi e ufiufi i le eleele, ma o luga e tatau ona tumau i luga o le fogaeleele. I le gasologa o le vaitau, e faʻafeinu ai le va i le tele o taimi e pei o le vao vao. O le a mafai ona vavae ese fualaau laiti ma faʻapipiʻiina i se nofoaga tumau i le isi tautotogo.

Le faʻaaogaina o fugalaau i le mamanu o le laufanua

I le vaevaeina o le vaomatua, o le hydrangea e le masani ona fafagaina. Ua televave le ola o le laau, o lea e matua faigata ai ona vavaeese. O le vaevaega o le vao o loʻo faia i le tautotogo, i le taimi e faʻatulagaina ai le gaosiga, pe a manaʻomia. I aso ua mavae, o le vaomatua ua lelei le vai, a maeʻa ona toso mai fafo mai le palapala i se suo. Ua faʻamamaina aʻa mai le eleele, ma ua vaevaeina le vao i ni vaega. O le mea na tupu i le delenki na totoina i totonu o le lua e fofoa ai ma lelei le vai.

Maʻi ma faʻamaʻi, auala e faʻafefe ai

E tatau ona puipuia le vao mai meaola faalafua ma faamai. E masani lava ona mafatia ia Unique Hydrangea mai osofaiga a aphids, miti vaʻavave, pupu, pusi lanumeamata ma isi. I le avea ai o se mea faʻasolo, o le laau e tatau ona pulupuluina i nisi taimi i iniseti, ma o nisi taimi o togafitiga faʻaleagaga e faʻaaogaina. Mo lapoa tetele, e mafai ona faʻaaogaina mailei mai masini.

Hydrangea togalaau - totō ma tausi i le malae vaʻaia i Urals

I le faaopoopo atu i chlorosis, o hydrangea o nisi taimi e maua ai le kanesa ma le paʻu paʻu. O le grey rot ma le septoria e masani lava ona maua i luga o le vao. Mo togafitiga, e mafai ona faʻaaoga isi suʻega ma fuluʻi. I tulaga maualuga, e tatau ona eliina ma faʻaumatia ia mea laʻau, ma o le palapala i lalo o le togafitiga e togafitia i le gasegase umi poʻo le faʻamaʻi.

Taua! Mo le puipuia o le laau mai faʻamaʻi, ia puipuia ia laʻititi ia le itiiti ifo ma le tasi i le masina.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

I le togalaau, e masani ona faʻaaogaina hydrangea. O lenei laau toto e faapitoa lava le alofagia e tagata tomai faapitoa i togalaau. O se tuufaatasiga lelei o ituaiga eseese o Unik ma isi ituaiga o hydrangea e maua e ala i le totoina i autafa, ona o le eseese o lanu. Filifiliga mo le faʻaaogaina o aganuu:

  • E masani ona totoina se fugalaau i vaega o laau ma laau talatala. I lenei tulaga, o hydrangea ua avea ma se leo malamalama.
  • I le avea o se laau tutotonu ma i luga o se lanu lanu meamata, e foliga mai e manaia lava Hydrangea Unic. E maua se faʻamalamalamaga lelei ona o fugalaau felanulanuaʻi ma foliga matagofie o le vao.
  • E mafai ona maua Hydrangea i paka a le taulaga. O le faateleina o le faaleagaina o le kesi o lenei laau e le matautia. Lisi ma le faaumiumi o fugalaau e mafai ai ona e totoina hydrangea i le moega o fugalaau.
  • Hydrangea Unicum o se teuteuga matagofie o se fuafuaga patino ma se filifiliga sili mo le fausia o se pa. O se foliga matagofie e maua ona o le maualuga o le pale o le vaomatua ma le ulu vave.

Hydrangea Hedge

<

O le tuputupu ae ma le popole Hydrangea Unic i le fale e avanoa e tusa lava mo se amataga, e tatau lava ona e tausisi i se faiga faigofie mo le tausiga o se laau. O se taunuuga, o le aganuu o le a tali mai ma le tele o fuālaau ma se pulou malulu o le lauusiusi.