Fua o le gaosiga

Fautuaga mo le totoina ma le tausia o Chervil i le togalaau

O le anufe masila e afaina i le fennel ma le pasili ma le faamaloloina o meatotino talipupuni, o le totoina o mea i totonu oa matou togalaau ua avea ma mea e masani ai, o Eleni anamua sa faʻaaogaina i le kuka ma vailaʻau. I nisi o ona ituaiga, o loʻo tutupu aʻe ai aʻa, o uiga o le tofo e tutusa ma parsnips. O le gaioioiga a Chervil, e faavae i luga o le saturation o le laau, aemaise lava suauu ma vitamini o meaʻai, e mafai ai e fomai fomai ma fomai faʻalapotopotoga ona faʻaaogaina i le taua faasaga i faʻaaliga o le maʻisuka, toto maualuga, furunculosis, dermatitis, ma e oʻo lava i se faasologa umi o faʻamaʻi.

E te iloa? O le faʻafefe foi e taua o le "pasesa Farani", aua o loo aofia i totonu o le seti o oloa e manaʻomia mo le kukaina o piko i le Farani!

Faamatalaga faʻatau

O le faʻafefeteina o se lauvaʻa laʻau e tasi le tausaga le matua ma se rosette o laulaʻau matagofie o le lanumeamata lanu meamata. I le ogatotonu o le taumafanafana, o le lanumeamata o le anufe, lea e oʻo atu i le 30-50 cm, ua teuteuina i foliga vaaia o mea e le tutusa ma le lauiloa i tagata uma "kashka" o fugalaau paʻepaʻe.

Ae o le anufa e le taua, o le mea lea, pe a selesele lana seleselega i le togalaau, ona vavae lea o le laau i le maualuga o le eleele. O le seleseleina o laumei na faia ao lei amata ona fuga le laau, 30-45 aso talu ona totoina.

E te iloa? O loʻo i ai le kulifa folia, puipuia le DNA mai le faʻaleagaina ma puipuia ai le fausiaina o sela o le kanesa.

O fea le nofoaga sili e tuʻu ai le Chervil

E manaʻomia e le anufa se malamalama faʻapitoa ma le vevela?

Faʻasalaga le faʻafefe o le anufe ose malulu (e oo i le 12 tikeri) ma atonu o le a nofo lelei i le paolo o palealii o togalaau. Pe a filifilia se nofoaga e toto ai, e tatau ona e mafaufau o le fua o le anufe e faateleina pe a tupu aʻe i le malamalama susulu o le tautoulu ma le tautotogo o le tautotogo.

O le a le eleele sili ona lelei mo le totoina o laau?

Le faʻafefeina o le Faʻafefe i le eleele e le taofia ai o ia mai le tuputupu aʻe lelei i vaega o loʻo iai le eleele lelei.

E faʻapefea ona totoina se pine i le dacha

Tuutuuga o le totoina o le pine

O le amataga o le lūlūina o fatu o loʻo i le amataga o le tautotogo. O le faanaunauga i taimi uma ia maua le Greenvil Green Green e avea ma se taimi e faʻamaonia lelei e taʻitaʻia ai i vaiaso taʻitasi (toe lua vaiaso) le toe totoina seia oo i le ogatotonu o Mei. O le vevela vevela e afaina ai uiga lelei o le laau.

I le faaiuga o le seleselega na toe faaauau. Ina ia le taofia le taoina o le anufe i le amataga o le tautotogo ma le tau faaiu o le autumn, o lona totoina mai fatu e tupu mai i le fesoasoani o togavao ma mea e maua ai le kiona, ma e le manaomia ai le vevela o greenhouses.

Auala e saunia ai le eleele mo le totoina

O le tapenaga o le eleele o le tulaga masani lea mo le tele o togalaau aina.

O le mita sikuea o se fasi fanua na fuafua mo le luluina e tatau ona maua muamua:

  • - pe a ma le 20 g masima masima;
  • - e oo atu i le 60 g o le superphosphate;
  • - 3-5 kilokalama o le manua fufulu.
O le eleele maulalo e eliina, faʻafeinu ma tipi i totonu o le eleele papaʻu.

Fatuina sauniuniga

Mo le i ai o se vaitaimi umi lava o le germination o fatu o Chervil ao le i luluina, e manaʻomia le vevela. Muamua, o fatu e togafitia mo le afa itula ma le 1% o vaifofo o le paluga, ona faʻafefiloi lea i le vai ma faatali mo le uluai germination i se vevela o le 20-25 tikeri.

E taua! O fua o le seleseleina o Setema e faalua ona maualuga.

E faʻapefea ona toto Chervil

I le iloa pe faapefea ona tupu se pine, e tatau i le fai togalaau ona totoina fatu i le loloto e oʻo i le tasi ma le afa senitimita. O le mamao i le va o laina e amata mai le 25-30 cm.

E faʻapefea ona totoina se meaola i totonu o le atunuʻu: tausi le mutia vao

Mafaufau ma vele

Thinning Chervil fua pe a tupu aʻe mai fatu laau toto e maualuga le 5 cm le maualuga. O le taunuʻuga o le faʻataʻitaʻiga e tatau ona iai ni gaʻo i le va o le 15 ma le 20 cm tuʻuina i le va o vaovao. O le mea lea, pe a talafeagai ai, veleina, faʻaleleia le palapala ma faʻainu.

Faʻaiga ma fafaga

O le faʻaleleia lelei o le fafagaina o se anufe alofa-o se vaega taua o le tausia. O luga o laei o le palapala mo se vaitau puupuu o le isi fualaau e filifili ai. E tatau ona faʻaleleia atili le fua o le eleele ae leʻi totoina.

E faʻapefea ona maua ni pine anufe

Mo le fatu, o le anufa ua lūlūina ia Mati poʻo Setema. I le tulaga muamua, o le fatu Chervil e oʻo atu i le 35 cm ma fuga i le lua masina muamua o le taumafanafana. O laau totō e totō i le autumn e oʻo ile maualuga e oʻo ile 0.7 m, e fuga mai ile amataga o Aperila, ma e mafai ona maua fatu ile fatu ia Iuni.

I le taimi atoa o le taumalulu, o aʻafiaga a le Chervil, e pei o le tele o isi togalaau aina, ua matua puipuia lelei i totonu o le potu.

E taua! 'Otiʻoti greens o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa pei o fugalaau i totonu o se ipu vai. Ae e le silia le vaiaso. I le foliga malogo, e masani ona leiloa ana meatotino.

E le gata i tagata e fiafia i meaʻai, iʻa ma isi meaʻai, ae o loʻo iloa lelei foi le lelei o le kofi ma le lauti meaʻai o mea o loʻo tau mai i le anu. Ma o le manogi manogi o le anufe e le faʻavave i luma atu o le taimi, o le tipiina o laulaau ua maeʻa ona faia muamua aʻo leʻi faʻaaogaina, ma le faʻafefe poʻo le faʻamaisa e faʻaogaina mo le teuina. O laina ua vaneina o lau o le laau e lelei ma o se teuteuga faaopoopo i luga o le laulau na tautuaina.