Faatoaga faatoaga

Ituaiga o pigeons sili ona lauiloa mo aano o manufasi

Pipi le aano - vaivai, suamalie, meaʻai ma maloloina lelei. I aso anamua, o se tasi o mea sili ona fiafia i ai tupu ma tupu. O le asō, aano o manu fasi i Rusia e le masani ma o se pisinisi talafeagai lelei mo pisinisi. I lenei tusiga o le a tatou tilotilo i ituaiga e sili ona lauiloa o lupe a manu, ma afai e te faafuasei ona filifili e amata le fausiaina o se manulele, ona e iloa lea po o le a le ituaiga e gauai i ai.

Tupu

O lenei ituaiga na fafagaina i le 1890 i le Iunaite Setete, e ala i le fausiaina. Kinga tupu mo le gaosiga o manufasi, faʻapea foʻi ma faʻaaliga i faʻataʻitaʻiga. O le mamafa o se lupe e mai le 700 g i le 1, 5 kilokalama. I foliga vaaia, o nei lupe e tutusa lava ma moa. E i ai lo latou tino malosi, o le ulu vavae mafiafia ma se ulu lamolemole lamolemole. Manulele paepae ma mata uliuli, valivali - ma samasama. Lulu laumei - lanu beige po o le lanu mumu, puʻupuʻu, malosi tele, laʻititi. O le pusa o le pusa e lapotopoto, lautele, fetaui. Vaevaega - puupuu, pipiimau i le tino. Feu - e leai ni fulufulu, laʻititi le lanu. Faʻasalalau - laʻitiiti, faʻatulai aʻe i luga. Fulu - fueʻena, e fetaui lelei i le tino. Kinga e mafai ona sinasina pe suia pe a iai fulu paʻepaʻe e samasama, lauulu, mumu.

E te iloa? Mo le faʻaleleia o le faʻatinoga, e fautuaina alii e feʻaveaʻi ma lupe faʻafefe, lea e faʻaalia i le maualuga o le fua o le fausiaina. Nestlings mai se paaga faapena o le a sili atu ona manaia.

O le Kinga i le fagaga o le lupe e sili ona lauiloa: e tutupu vave, maua ni paʻu paʻu, tino, taʻitaʻia le tele o moa ma tausi lelei. I le tasi tausaga, ma le tausiga lelei, e mafai ona e maua pe a ma le 16 chicks mai ia i latou. O meaai e sili ona suamalie, manogi ma meaʻai i manu laiti. O le mea lea, o lupe mo le gaosiga o manu fasi masani e fafagaina i le 45 aso. I lenei tausaga, tasi tagata i le mamafa e oo i le 750-800 g.

E taua! Tupu e le lele. Talu ai ona o lea mea, e tatau ona tuʻuina o latou nifo i luga o le fola poʻo e le maualuga tele mai ai.

Carnot

Carnot na maua i Farani. O nei laumei laʻitiiti: o lo latou mamafa e oʻo mai i le 500 i le 700 g. E tutupu vave ma faʻamalosia lelei. E eseese a latou faʻasolosolo faʻasoa ma le le tutusa ma le ulu. O latou ua e pupuu, e mafiafia, ma o latou auvae e umi, piniki, e tau lemu. Feu e aunoa ma ni fulufulu, puupuu. E puupuu le siʻusiʻu ma tuʻu ifo ile fola. Fulu - fuefu, lautele. E mafai ona latou monochromatic (enaena, paʻepaʻe, uliuli) ma fesuiaʻi (paʻepaʻe ma fulufulu mamoe, mumu mumu, poʻo le lanu enaena ma fulufulu paʻepaʻe). Maʻa e fetaui lelei mo le faʻaulufaleina o pagota. O le mea moni, o lenei ituaiga na fafagaina e faʻaitiitia ai le tau o le tausiga o lupe ma faʻaitiitia ai le tau o aano o lupe.

Monden

Pigeons o Monden e sau mai Farani. O lo latou igoa na maua mai le igoa o le aai o Mont-de-Marsan, lea na latou matutua ai mo le taimi muamua. O nei mea tino manu ma manu felelei. Masina Masina masina i le mamafa e oʻo atu i le 500 g, ma se tagata matutua e oo atu i le 1, 2 kilokalama. O nei lupe e mafai foi ona tupu e avea ma mea teuteu. O sui o le ituaiga ua faailogaina e se tino mamana, o se vaega lautele o le varacic, o se ulu laitiiti, o se kiona vavave, lea e toetoe lava a le mafai ona tupu. O le pili o le fuainumera ma e oʻo ile 0.3 cm. Mata - laʻititi, enaena. Oua - laiti, faʻapipiʻi malosi i le tino ma e le mafai ona tu i fafo. O fulufulu o loʻo i ai se lanu siliva siliva. Lelei - puupuu, paʻepaʻe mumu, toetoe lava uliuli. O le siʻusiʻu e faʻatūina i luga.

E te iloa? O lupe o Monden o loʻo i ai i latou e sili ona puipuia i faʻamaʻi, tuputupu aʻe vave ma maua le mamafa. O lenei ituaiga e masani ona faʻaaogaina e sopoʻia ai ma maua ai fatuga sili ona lelei.

Roma

O lupe lupe eo mai mai Italia. O se tasi lenei o ulugalii matutua, e masani ona faʻaaogaina mo le fausiaina o lafu manu tele o lupe. O lupe laumei e iloga e se tino tele, o le fulufulu mafiafia, ma se siʻu umi. E i ai a latou apaau matagofie. O le ulu e lamolemole, tetele i le lapoa ma se muaulu ulu. O le uumi uumi, o le siʻosiʻomaga. O manulele lanu paʻepaʻe e pogisa, i lanu - paepae. E ufiufi le uila po o le lanu enaena.

O laumei o lenei ituaiga o loʻo i ai se laufanua lautele lautele ma tua. O le ua e mafiafia ma puupuu, e tu i fafo. Paga - laʻititi, e aunoa ma fulufulumanu, mumu. Uila - umi, lata ane i le siʻusiʻu. E le pei o meaola muamua, o manulele Roma ei ai le uumi umi ma le siʻusiʻu i le pito i luga. Pigeons ei ai le lanu enaena, lanu enaena ma lanu uliuli i luga o apaau ma le siʻu. E i ai ni uʻamea i lanu enaena po o le paʻu i luga o le siʻusiʻu ma apaau, faʻapea foʻi ma manulele uliuli ma togitogi pupula i luga o le ulu.

E taua! Pigeons o lenei ituaiga e le tele ni moa. O le mea lea, mo le lelei o le faʻatinoga, ua fautuaina e sopoia i latou i Tupu poʻo Mondens.

Manulele Roma o lapoa ma tino. Ole lapisi o le lupe matutua e oʻo ile 1, 2 i le 2 kilokalama. O lo latou manuia tele o le tetee atu lea i faʻamaʻi. E i ai so latou uiga manaia.

Strasser

E i ai ni faʻaaliga e uiga i le mea na fafagaina ai lenei ituaiga ma mai lupe. O nisi e talitonu o le mea na fanau mai ai manulele o Siamani, ma o ituaiga na latou fafagaina ai, e lanu enaena, Florentine pigeons ma Mondena. O isi e faapea mai o manufelelei sa fafagaina i Ausetalia mai Modena ma le Florentines po o Moravia. Faʻasolo Siamani ma Czech Strassers. Siamani tele - e oo atu i le 1, 2 kilokalama, Czech - e oʻo i le 700 g. O le gutu o le laʻau tele, malosi. Mata o se paolo moli, o laumei e umi ma vaapiapi. O le ua e le o umi, e mafiafia, e le umi. Tina - lautele, felafolafoaʻi.

O apaau o Strassers e laiti, ae lautele. Paws e malosi, umi, lanu mumu. Tatala - vaapiapi, laʻitiiti. O nei lupe e iloga i se lanu matagofie o fulufulu: o le vaega pito i lalo o le tino ma le pusa e papaʻe, ma o le ulu, ua, ma le siʻu ua lanu. E i ai foi tagata paʻepaʻe e iai ni paʻu uliuli i luga o le siʻusiʻu po o manulele ma le mumu, o fulufulu uliuli uliuli ma se "sikafu" paʻepaʻe i luga o le ua. O lenei ituaiga e taua tele mo lona fuaina mai, i le tausaga e tasi e mafai ona e gaosia pe tusa ma le 12 moa.

E taua! E le fautuaina faʻamalosi e felauai ma isi ituaiga. Pigeons e sili atu i le lima tausaga le matua e le talafeagai mo le fausiaina.

Teksan

Texan ua alu ese i Amerika, tuputupu aʻe vave ma mauaina le mamafa. Faʻamalie, faʻalelei lelei i le nofoaga masani fafo. Manua matutua i le mamafa e oʻo atu i le 1 kg. Texan, i se isi itu, pigeons tulaga ese, o la la lanu e mafai ona iloa lelei ai le feusuaiga, ma o le itupa a le moa e mafai ona fuafua vave i le taimi lava e uma ai. O tane e i ai le vavalaʻau malamalama ma se mea itiiti lava, o tamaitai e i ai se fulufulu lanu samasama, ma o se pulupulu lanumoana enaena po o le uliuli e fai i luga o le gutu pe a mavae ni nai aso. O tagata matutua o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe o fulufulumanu ma se paʻu enaena po o le auro i luga o le ua ma le tuaʻoi poʻo le papaʻe atoa ma lanu lanu i totonu o le pusa. I tamaʻitaʻi, o apaʻau e iai le lanu po o le lanu enaena, o le lau o le tuna e lanu po o le lanumoana.

E te iloa? O lenei ituaiga ua manatu o se tasi o mea sili ona lelei. E tusa o le 24 chicks e mafai ona fafagaina i le tausaga.

O le fatu o Texans e malosi, lautele, e siʻi aʻe. O le ulu e laʻititi ma lamolemole. E lanu enaena tagata po o mata piniki, o fafine e moli. Torso - tino, malosi. Lelei - puupuu, malamalama. Texans e mafai ona lele, ae e seasea ona latou faia.

Prahensky Canik

Tupuaga mai le laumei o lupe, matua tele. O le mamafa o lupe o le avefeʻau, e tusa ma le 750 g. Faʻailoa, faʻamaʻi faʻamaʻi. O le ituaiga na fafagaina mai i totonu o le fale, Florentine, vete chicken Viennese ma Czech Chibis. E ola vave pigeons ma maua le mamafa. E le pei o isi lupe lupe, latou te lele lelei lava. O o latou tino e laiti ma matagofie. O le gutu e moli-mumu. O le pusa e lautele, fetaui, o apaau ua lelei ona atiaʻe. O le ua o le siʻosiʻomaga tele. O mata e moli. Paws e laʻititi tele, e aunoa ma fulufulumanu. O le siʻusiʻu e faʻaauau le laina ole tua.

Polish lynx

O le ituaiga o Lisa Lynx e sili ona lauiloa ma o nei lupe e lelei mo le faʻamoemoe o le tuputupu ae mo meaai. Ole maualuga o se manulele matutua e oʻo atu i le 800 g, ma e tusa ma le 8 chicks e fafaga i le tausaga. O manulele e toʻa, latou te iloa le lele. Tina - lautele, felafolafoaʻi. E puupuu le tua. O le ulu e lapotopoto, lapoa tele. Ava - malamalama ma umi. O le ua e mafiafia, pupuu, e le tu ese. Mata - lanu moli, laitiiti. O vae o le sui o le ituaiga - umi le umi, lautele lautele. Tatala - vaapiapi, aoina, nofo i le pito o le tua. O le tele o taimi, e maua ai manu felelei: paʻepaʻe, sinasina, lauulu, enaena, lanumoana. E i ai foi ni mamanu eseese: o taʻaloga poʻo ni taga o lanu eseese i le siʻusiʻu, apaʻau, ua.

E taua! O le aano o le Polish lynx e iloga i lona maualuga, ae e le fautuaina e sopoia lupe o lenei ituaiga ma isi ituaiga ina ia aua le maumau ona uiga lelei.

O nei ituaiga o lupe e sili ona fetaui mo faamoemoega tau alamanuia. O a latou aano o manu e sili ona lelei le tofo, latou te le o fiafia i le tausiga, tupu vave ma faateleina.