Laʻau

4 fualaau faisua maloloina e tatau ona e taumafai e toto i le 2020

I taumafanafana uma e nonofo ai o loʻo i ai se manaʻoga mo le faʻataʻitaʻiga, o le sailiga mo se mea fou ma le seasea, o se naunauga mo mea e maua. Totoina o togavao masani i luga o lau ono ono selau fiafia, e mafai ma e tatau ona e taumafai e suʻe muamua ma tofo fou. Matou te taʻuina atu ia te oe fualaau faisua e mafai ona e totoina i luga o lau 'upega tafaʻilagi i lenei tausaga e faʻalauteleina lau seleselega.

Pusi peʻa (chard)

O lenei aganuu ua lauiloa talu mai aso anamua: ua tupu nei i le 2000 tausaga talu ai e tagata anamua o Roma, e aunoa ma se mafuaaga e taʻua ai foi o le kapisi Roma. O le laau o se aiga o beets, ae e le pei o, naʻo puʻu ma laulaau ua faʻaumatia.

E lua ituaiga: petiole ma laʻau. O tafatafa o Chard e mafai ona valivali e fuafua i le eseese i lanu eseese: paʻepaʻe, moli, mumu, paʻu. O le lanu paʻu o 'ie o le a teuteu ai soʻo se togalaau.

O fasi pepa o le laʻau e naʻo le taimi e uma ai le kuka, ma mo salakeke latou te pasi ai. Pe a kuka, e leai sona lanu susulu. O le fualaau faisua e fetaui lelei mo le kukaina o le kuka, na o ia poʻo le faʻatasi ai ma isi fualaau faisua, mo le kukaina o le kapeti ma le kapeti o lola - o le a suia ai le kāpisi masani i totonu.

O Chard e aofia ai vitamini ma minerale aoga (vitamini K, A, E, potassium, magnesium, sodium ma le uʻamea) e teuina i le taimi o togafitiga vevela.

Tulaga Tutupu

Leafy beets e totoina mai fatu i le amataga i le ogatotonu o Mei. E pei o pusi masani, o lenei meaola e fiafia i nofoaga lafulafu, ma o le tausiga e masani ona masani ona faʻafeinu ma faʻafefiloi pito i luga i fugalaʻau. O le fualaau faisua e le lelei ma le malulu. Talu ai o lenei mea e lua tausaga le matua, pe a uma ona taʻe, o le a fiafia i le amataga o le tautotogo ma fualaau fou. E tupu tele vave pe a uma ona seleseleina ma tuʻuina mai fua masani i le gasologa o le vaitau.

Fennel

O lenei fualaau faisua ua lauiloa talu mai aso anamua o se meaai ma togafitiga. E i ai se manogi manaia. E lua ituaiga: laʻau ma fualaʻau. E mauoa i vitamini ma minerale, o suauu taua. O le suāuʻu tāua e faʻaaogāina i totonu o vailaau manava ma vailaau mo vailaau mo togafitiga: mo se faʻataʻitaʻiga, o se vaega o pepe pepe (Plantex). E afaina ai le gastrointestinal tract.

E mafai ona faʻaaogaina laulaau lauulu e fai ai salalati lanu meamata fou nai lo le fagu, faʻapea foʻi ma le faia o lauti. Laʻau o fualaau aina e fetaui lelei mo le saunia o sou, itu ipu poʻo le fou mo salakeke.

Tulaga Tutupu

O fatu o le pi o le a faigata ona tupu ona o le maualuga o mea o loʻo iai i totonu. Ina ia mafai ona faatelevaveina le totoina o fatu, e tatau ona susu mo le tele o aso i le vai, ia suia soo i le fou.

O se fale e vevela-vevela, o lea ua tupu ai mo laau i le masina o Aperila, ua totoina i se nofoaga tumau i le ogatotonu o Mei. Fennel e matua malamalama lava i le umi o le ao ma faʻafeinu: e aunoa ma le malamalama ma le susu, e mafai ona alu i totonu o le aū. Ole taimi e manaʻomia ai e le fennel vegetable ona faʻafefete e puipuia mai le la ma faʻateleina le paʻepaʻe papaʻe o le fualaau faisua. E pei o le sulu, e fai ma le atuatuvale i le isi totoina o fualaʻau, o lona uiga e tatau ona totō ese mai isi mea totō.

Ogurdynya (Manduria)

O lenei fualaau faisua o se matua vavalalata o le kukama, ma o le foliga e pei o ni nai melo. Latou te 'ai fualaau aina e aunoa ma se fua, ae le o kukama, e pei foi o fualaʻau paʻu, lea, ao latou vevela, e suamalie e pei o meloni, na o sina mea laitiiti lava.

Talu ai ona o le vaitau puupuu o vaomatua, o fua ia na sili atu ona toetoe lava o taimi uma, e tusa lava pe ua oʻo mai se taumafanafana timuga. E faʻaaogaina uma i latou lava pe i salakeke, ma mo le salting, i le sauniuniga o faʻasao, lapisi. O fua o kukama o le a le oona, o le a latou taofiofia la latou kukumba ma le leai o se vaiinu. Faatasi ai ma le tele o le susu, e mafai ona pala mai fua o fua, e tatau ona aveesea i le taimi.

Tulaga Tutupu

O le kukama e mafai ona tupu e ala i fualaau aina ia Aperila pe vave foi ona tatala i totonu ia Me. O le muamua ovary e aliali mai i le 70-75 aso mai le toto. E taua le puipuia o fualaau aina mai manufelelei. Ina ia aloese mai le eleelea, e le tatau i se tasi ona toto latalata i isi mea e fesootai i ai - kukama, paluka, zucini, ma isi.

Okra (okra)

O lenei laau e masani lava i Aferika o le taumalulu, e sili ona manaia. O le aiga o Malva, ma ona fugalaau e pei o fugalaau o le mallow.

O fualaau e leai ni fua e pei o pusa pepa e aina. Ina ia tofo, latou te tutusa ma le zucchini ma lanu meamata. O fua e mauoa i vitamini ma minerale. O le aganuu e faʻaaogaina e fai ai sou, itu ipu. O fua e mafai ona faʻamago, malulu, otaota, ma fatu o fua e le 'aina e mafai ona sui ai peasama lanumeamata. Mai le matua, e mafai ona e inu vai e pei o le kofe.

Tulaga Tutupu

Latou te ola lelei i le itu i saute o Rusia. I le ogatotonu ole laina, e mafai ona e ola i fualaau, toto i le ogatotonu o Aperila, ma e mafai ona e totoina i le eleele avanoa pe a pasia le kiona malulu, o lona uiga, i le amataga o Iuni. O le Okra o se laau e matua pala, o lea e tatau ona puipuia mai le matagi. E sili le avanoa e tatala, susulu nofoaga, e masani ona fafagaina ma fai masani lavalava. O le a fua mai seia oʻo i le malulu, ma o fua e tatau ona seleseleina i le 2-3 aso. Afai e te le aoina i latou i le taimi, o le a vave lava ona latou le mautonu ma le talafeagai mo le kuka ma le le mafai.

E ala i le totoina o nei fualaʻau i lau lava fuafuaga, e mafai ona e faʻavasegaina le lisi, faʻamaoaigaina le taumafa i ipu fou. O nei fualaau faisua, e moni, e le o ni meaola - pei ona mafai ona e iloa, ua iloa uma lava talu mai taimi anamua.