Fualaau aina

E faʻafefea ona nonoa kukama i totonu o se kiona e faia i le polycarbonate: metotia, mea ma ata

Soʻo se tagata fai togalaau e iloa o kukama e aofia ai fua o loʻo tutupu vave ma i le taimi e tasi manaʻomia le agavaa ma le tausiga lelei.

I le faʻaopopo i le faʻamafanafanaina ma le faʻamautuina faifai pea, o lenei fale e kuka ai le greenhouse e manaʻomia ai foʻi le nonoa. E foliga mai, aisea tatou te manaʻomia ai lenei faiga?

E aliali mai o le totoa o kukama i totonu o le fale lauʻeleʻele e le gata e tatau ai, ae e tatau lava. A maeʻa, o le togavao ma le seleselega o le a sili atu ona faigofie.

Aisea e te manaʻomia ai le nonoa?

Kukama o fatuga taʻitasi o le aiga o le pumpkin, ma e iai le pentahedral o se mea e foliga mai o se vine e foliga mai. E ala i se musika, o se laau e salalau i luga o le eleele pe pipii i se mea lata ane. O malamalama ma le susu. I le gasologa atoa o le togavao e maua ai le tele o lanu meamata, e matua gauai ai mea aoga o loʻo i totonu o le palapala.

O le auala sili ona faigofie e tupu ai se fua lelei o lenei fualaau faisua i totonu o le kiona, lea e sili atu ona faigofie le fatuina o tulaga talafeagai. E manaʻomia le Garter ina ia aua neʻi galo nisi o fua i le tulaga o le fausiaina o le ovary.

Afai e salalau le togavao i luga o le palapala, e masani lava e le lava le malamalama. I lenei tulaga, o le a amata ona malepe, ma o fua o loʻo taatia i luga o le palapala e faʻaalia i mea faʻamaʻi ma amata ona pala.

Afai tatou te talanoa faapitoa e uiga i kukama ua ola i totonu o le kiona, o le teuina i luga e talafeagai mo mafuaʻaga lava e tasi:

  1. O fualaau aina e sili atu le malamalama.
  2. E laveaiina ai nisi ovaries.
  3. E le o pipii le ufiufi i vaovao lata ane.
  4. Faigofie i le seleselega.

E toatele e iai le fesili o kukama i totonu o se kiona e faia i le polycarbonate pe faapefea ona nonoa? O fai togafiti poto e fusifusia le meaʻai pe a oʻo i le 30 cm le matutua. I le taimi nei ua i ai le 4-5 laulaʻau. Afai e fai le siaki i se taimi mulimuli ane, e tatau ona ave le tausiga ina ia le faʻaleagaina se manuʻa faʻafuaseʻi i luga o le au.

E faʻapefea ona puipuia e kukama i totonu o le fale lauʻeleʻele

  1. Ala faʻataʻitaʻi O leoleo e faia tuusao i totonu o le kiona. I itu uma e lua o le moega tuʻuina 2 koluma o uʻamea poʻo laupapa, i le va o le a faʻalautele ai le maea poʻo le uaea. O le laasaga muamua e 27 cm mai le eleele. O isi o loʻo faʻapipiʻi ma le va o le 35 cm. O faʻamau e aofia i le puipui puipui, lea e amata ai ona ola. E masani lava ona pipii le itu laau i le isi laasaga.
  2. Faʻalogo! O lenei metotia ei ai se tasi o taui sili. A maeʻa ona oʻo atu le uila i le laina muamua, ona amata lea e le toʻaga ona faʻafeiloaʻi ma le toe taumafai e tuputupu ae i luga.
  3. Aua auala faʻatusa o le fausiaina o se fausaga laupapa, ma, maualuga: e tusa ma le lua mita. I le avea ai o se tulafono, o le pito i luga o loʻo i lalo o le pito i lalo o le fausaga. O le paʻu maualalo, taʻitasi, o loʻo tuʻuina i luga o le eleele. I lenei tulaga, o laau e maua atili ai le malamalama. I le va o le pito i lalo ma le pito i luga, o le uaea poʻo le taugata masani e faʻaloloa.

I totonu o se fale lauʻeleʻele o le polycarbonate, o le numera o faʻailoga o le a faʻalagolago lava i le numera o lela. Aemaise lava, o taʻa taʻitasi e manaʻomia ai se maea se tasi, lea e toso i luga o le fale faʻafiafiaga ma faʻata. Le pito lona lua eli i totonu o le eleele, masani lava, faatasi ai ma le pa. E i ai isi auala.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le nonoa e mafai ona faia i luga o se pine. Ina ia faia lenei mea, eli i totonu o le laupapa laupapa laupapa. O lona umi e faalagolago i le maualuga o le lauʻeleʻele. O se puaa ua nonoa i se pine ma lipine ie.

3. Ala fefiloi faʻaaogaina i totonu o le kiona, pe a fai o loʻo i ai se faatulagaga faʻavae o togalaau faʻatoʻaga. I le taimi lava e tasi, e 9 laʻau o loʻo lafoina i le palapala.

O lenei mamanu o loʻo i ai le foliga o se kesi. I luga o le laina lea e tatala ai le uila o le vaomatua ua tosoina. O ia, i le isi itu, e amata ona lalagaina se fausaga e faia i le tulaga o se fale malolo i le taimi atoa.

4. Lelei - sosolo mo kulama i totonu o le fale koli: umi ma mafanafana, e fesoasoani i le faia o se togalaau i se foliga matagofie, e ui lava o lona tau e matua faʻavave. Ina ia faapipii le faasologa, i le tumutumu kukama i pito o koluma ua sii.

O se filifiliga lelei o le a arcs. O le maualuga o le fausaga atoa e tatau ona oʻo atu i le 80 cm. Arc e faia i mea umi, aua o le fausaga o le a iu lava ina tuu ai se malosi i luga ia i latou. O pou e lafoina i totonu o le eleele e 30 cm, ona faʻapotopotoina lea. O le laina e tatau ona filifilia i se paʻu o le 10 cm. E le afaina le foliga o sela.

5. Tatau ma "kukama" tauaso. O le uʻamea autu e fusifusia i le taʻavale, faʻatasi ai ma lona musika na aveeseina, faapea foi le itu itu (50 cm mai le palapala)

E taua! Aʻo leʻi faʻatau se faʻasologa, siaki mo le malosi. Totogi faapitoa i fesoʻotaʻiga. I le tulaga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le a pagatia le ata atoa.

O le faasologa mo le greenhouse mo kukama o loʻo tuʻuina i le va o pou, faʻapipiʻi atoa le avanoa. O lona malosi, lea e faapipii i le pito i lalo. Muamua, o le pito i lalo e faʻamau, ona pito i luga. O loʻo faʻamautu lelei le mea i le ogatotonu. Afai e le lava le faʻatupeina o le oloa lelei, e mafai ona e faʻaaogaina le uaea masani.

E pei ona tatou iloa, e ese auala. Ae, afai e faʻaaoga tatau, o le a faigofie ma faigofie ona tausia kukama. O fua o le a vaaia, latou te le tau vaʻai i le lau. E tatau lava ona e filifili pe faapefea ona nonoa kukama i totonu o le kiona, o le a le metotia e filifili ai.

Ata

O le auala sili ona faigofie ma sili ona taatele o le nonoa o kukama e mafai ona vaaia i le ata oi lalo:

Faia o se togavao

Faiga fai togalaau na amata ona faʻaaoga e le au fai togalaau le tele o taimi ua leva. O le laina pito i lalo o le faia lea mai le ogaumu ma le itu itu.

  1. I le faʻaaogaina o lenei metotia, o le ogatotonu tutotonu o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le auala, tutusa ma le auala e faia ai i le "tauaso".
  2. A o leʻi oʻo mai le uluaʻi ovaries, e mafai ona faʻalauteleina lapalapa o le itu e aunoa ma ni tapulaa.
  3. A oʻo mai le au ovaries, o laʻau i fafo na faʻapipiʻiina le mea autu.
  4. O le mimiti mai le auʻau autu o loʻo afaina i le tasi itu lima. E sili ona lelei le faia o le 2-3, ae maise lava le fetuʻutuʻutuʻu o fusi e mafai ai ona faia lenei mea e aunoa ma se faigata tele. I le aluga o taimi, e tatau ona e uuina nisi o laupepa e tasi i se musika. O isi musika ma togi ua aveesea. Afai e le faia lenei mea, o le seleselega o le a faʻaitiitia le faʻaitiitia. O lenei, e moni, e le fiafia i se fai togalaau.
Faʻalogo lelei! O le va i le va o le ogalaau autu ma le taamilosaga e sili atu i le 60 tikeri. Ona le afaina ai lea o le togavao.

Garter kukama: meafaitino

Mo kukama kesi O le mea sili ona faigofie e faʻaaogaina o le lua mita le umi. O loʻo faʻapipiʻiina i le pito i lalo o le falemalama ile pito i luga. Trowel na faia i mea eseese. Faatasi ai ma:

  • Faʻateleina le fiber;
  • Laina paʻu laau;
  • Paʻu laupepa;
  • Jute twine.

O lapisi 2-4 cm le lautele e faigofie ona vavae ese mai tuai tuai, ua nonoa pe ua nonoa i le tasi ma le isi, lea e mafua ai se tapuni o lena uumi lea e manaʻomia. O le toe taui pito i tua o lo latou vaivai ma le le mautonu.

Lanes mo kukama i totonu o le fale lauʻeleʻele e fai mai laupapa lamolemole, e le faigata ona maua i totonu o le vaomatua. Ua faʻamamaina lālā mai le itu o le itu, ma e mulimuli ane e na o se lala mūmū, o loʻo faʻamautu i le pito i luga ma le fesoasoani a se uaea. O le pito i lalo o loʻo pipii i totonu o le palapala ma tanumia ai. O kukopa e matua afifi malosi i na mea masani.

Le faia laina faʻavave, e sili ona lelei le faʻaaogaina o twine mai nisi mea masani, e pei o le jute. E le fautuaina le faʻaaogaina o naila ma nylon e faʻamaonia ai pine. Laʻau kulupu, lea e mamafa malosi i laʻau ma fua, i luga o ia masini, faʻasolo i lalo.

Twine e faʻamau i le pito i luga o le falesa, ona tuʻuina lea i le moega. Mai le autu autu o le solomuli i le afa mita, mulimuli ane ua fusifusia le manoa ua nonoa mo le taamilo. O fua o le sasa i luma o le laina e le o nonoa. E masani lava o latou pipii i sulu ma o latou moli ona tulaʻi lea e aunoa ma ni faʻasoa faaopoopo. Ae o le ata o le a manaʻomia se faʻavaa faʻapitoa. E tatau ona fausiaina aʻo le i totoina kukama i totonu o le fale koli.

Le faia o se faavaa faia e oe lava ia, o le a e manaʻomia 8 ni siteki ma le diamita 8 cm ma le maualuga o le 2 ma le afa mita. Faaopoopo i le 4 slats 0.8 cm le uumi, ma le isi 4 uumi o le 2.5 mita ma se koluse e 4 i le 4 cm.

I le isi itu o le uumi o laina 4 laina o loʻo taʻavale i le va o le 1.25 mita. O siteki e tatau ona i ai le maualuga o le 1.8 mita i le tulaga taʻavale. O luga o pine ua nonoa i slats. E fesuiaʻi le faʻavaa o loʻo faʻapipiʻi ai le laina.

E taua! Ua muta ia siteki i le eleele atonu e pala i le taimi. Ina ia aloese mai lenei, e tatau ona togafitia i latou i le paluga o le suauu ma le masima mo le 200 grams o le masima i le lita o le uila. O vaega o loʻo totoe o le mamanu ua fautuaina e tagofia se pasene lima pasene o le copper sulphate.

Faaiuga

O le mea lea, pe faʻapefea ona fusi le kukama i totonu o se lauʻeleʻele, e filifilia e le taʻitasi o ia lava ia, e faʻatatau i mea latou te fiafia i ai ma tulaga tau tupe. E faʻapefea ona fausia kukama i totonu o se fale lauʻeleʻele polycarbonate, faitau i la matou 'upega tafaʻilagi.