Laʻau seleni

O ituaiga taatele o parsnip

Pasternak i ona meatotino ma foliga vaaia e talitutusa ma kāloti, na o le paepae ma e tele meaʻai e maua ai.

E i ai foi se aafiaga o le faamalologa i le taimi o le manava o le manava, e faaosofia ai le fiaai, o se vailaʻau.

E faʻamamāina ai maʻa i le vevela ma fatugaʻo, faʻaititia ai le tale, togafitia ai faʻamaʻi gynnecological ma le maʻi suka.

E te iloa? I Eleni anamua ma Roma, o aʻa o le "parsnip" sa faaaogaina e avea ma meaai, fafaga mo lafumanu ma mo togafitiga faafomai.

"White Stork"

"White Stork" - o le maualuga o le gaosiga ma le ogatotonu o le vaitau o parsnip. Mai vine tetele i le seleselega - 117 aso. E papaʻe o ia. O le foliga o le aʻa o le aʻa e afua mai i le eleele ma ua matua faatofuina i totonu o le eleele, ma o le ulu e tutusa lona lapopoa, vaivai ma faanoanoa.

E mamafa i le va o le 90-110 g. O lenei vailaʻau o loʻo i ai se lelei lelei, lelei ma laumole aʻa. E fautuaina e faʻaaoga i le kuka.

"Boris"

"Boris" - O le maualuga o le gaosiga ma ituaiga eseese o parsnip. Faʻamatalaga faʻamalosi - mai le 110 i le 120 aso. O le foliga o le aʻa o le kesi, o le lanu o le kulimi. O le aano e paʻu, paʻepaʻe, oona ma e manogi lelei.

Fualaau faisua e matua suamalie ma e faʻaaoga i le kuka mo le gaosiga ma le fou. O lenei vailaʻau e tamaoaiga i elemene o mea aoga ma vitamini, o loʻo i ai vailaau ma meaʻai.

E taua! Galulue faatasi ma lenei fualaau faisua, e tatau ona e faia totigilima, ona o laulaau e tuʻuina mai ai le suauu taua, lea e susunuina ai le paʻu.

Guernsey

Guernsey - o se ituaiga-vave ma le malulu o ituaiga parsnip. Ua leva 110-115 aso. O le foliga o le aʻa o se mea e tasi le umi, e lanu le kulimi.

O le tino e paʻepaʻe, lelei ma e manaia tele. O fatu e ola i le vevela o le 2-4 ° C, ma o laau e tumau le malulu i -5 ° C. Manaomia le fausiaina masani.

O aʻa o lenei vailaʻau e mauʻoa i suauu tāua, gaʻo, masima minerale ma vitamini. Ona o lenei mea, latou te faʻaleleia ai le vaʻai ma e sili ona aoga mo le tuputupu ae ma le atiina ae o le tino o le tamaititi.

"Gladiator"

"Gladiator" - O le fua tele ma le vaeluaga o le vaitau o parsnip. O le foliga o le aʻa o le kesi. O le tino e paʻepaʻe, o loʻo i ai se manogi manogi suamalie. E televave le tuputupu aʻe ma maualuga le faʻatinoga.

E te iloa? I le Vaitau Tutotonu, o parsnip root vegetables were given to babies ae le o se ufiufi, ae na 'aina e tagata matutua i iʻa ulaula.

"Leona"

"Leona" - O se ituaiga muamua lea o parsnip. O le foliga o le aʻa e faʻasalalau, i le umi mai le 18 i le 22 cm, le lautele 4-5 cm, o le aʻa e faʻapofuina atoatoa i le palapala. O le vaitaimi mai le germination i le seleselega e tumau mai le 70 i le 110 aso.

O fua o le aʻa e tusa ma le 100 - 130 g. O lenei ituaiga e masani ona faʻaaoga i le kuka. O loʻo kuka, falai, faʻaaogaina e pei o se falaoa poʻo le faʻavasegaina mo vasega muamua. Pasternak "Ova" ua taʻua o se laau vevela ma ua faʻaaogaina mo le faʻafefe ma le faʻasaoina o falaʻau.

"Fiafia"

"Fiafia" - O se ituaiga vave ituaiga parsnip. Long teuina.

O le foliga o le aʻa e lapotopoto, umi e oo i le 8 cm, mamafa 200-350 g. O le tino e paʻepaʻe ma lanu samasama, manogi ma lelei.

"Taamilosaga"

"Taamilosaga" - O le ituaiga sili lea ona matagofie ma fua tele o parsnip. O le foliga o le aʻa o le taamilosaga ma o le a sili atu ona malosi i le faavae. O le lanu e paepae paepae.

Length 10-15 cm, o le lapoa e oo atu i le 10 cm, mamafa e oo i le 150 g. Taimi o le vevela - 105-110 aso. O le aano e paʻepaʻe ma pala, o le mea e 'ai e leaga tele, ma o le tofo o le mafaufau. O lenei ituaiga e mafai ona tupu i luga o eleele mamafa.

E taua! E tele naua le faʻasusu e talafeagai i le tau vevela. O le tele o vai e le manaomia.

"Laʻau manu"

"Laʻau manu" - O se auala vave ma vave ituaiga parsnip. O le tuputupu aʻe o le vaitau e 95-105 aso. O le foliga o le aʻa o se mea faʻapitoa, i le pito i lalo.

O le uumi e 10-15 cm, ma e mamafa le mamafa i le 140 g. Lanu le lanu, ma o le luga e le mava. O le ulu o aʻa e fetaui ma laʻititi i le lapopoa. O le aano o le parsnip "Culinary" e paʻepaʻe, tele ma vaivai, ma o le pito i lalo e lanuuliuli ma se uila lanumeamata samasama. Le manogi o fualaʻau aʻa e matua manogi lava.

Petrik

Petrik - O le maualuga o le gaosiga ma le ogatotonu o le vaitau o taumafa ituaiga o parsnip. O le tuputupu aʻe o le vaitau e oʻo atu i le 130 aso. O le foliga o le aʻa o le faʻasalalau, paepae, umi e oo i le 30 cm, le lautele e oʻo i le 8 cm.

O le aano e sinasina-paʻepaʻe, e manaia, manogi ma manogi. O lenei vailaʻau e puipuia i faʻamaʻi, o meaʻai ma vailaʻau faʻaleagaina, e afaina ai tamaloloa. I le kuka, e faʻaaogaina i foliga o mea manogi.

"Tamaiti aoga"

"Tamaiti aoga" - O se mea maualuga e gaosia, tuai ma le vevela ituaiga parsnip. O foliga o le aʻa o le paʻe paepae. Lengimi e oo atu i le 30 cm, ma le mamafa e oo i le 160 g. Vaitau o le vaitau e oo atu i le 150 aso. E i ai se laulaau maualuga o lau. O le tino e paʻepaʻe, sili ona manogi ma lelei.

O ituaiga uma o parsnip ei ai mea aoga ma pulu suamalie. E mafai ona e faʻaopopo i ipu poʻo le faia o teuteuga. I soo se ituaiga, o le a manuia ai lou soifua maloloina, o le mea autu o le faʻaaogaina i le faʻalelei. Ma, ioe, filifili se ituaiga i lou fiafia.