Laʻau

Mealilo o le citrus: pe faapefea ona tupu lemoni, moli ma laau tangerine

  • Ituaiga: Citrus
  • Taimi o Fugalaau: Tesema, Ianuari, Fepuari, Mati
  • Maualuluga: 50-1200cm
  • Lanu: Orange, Yellow, White
  • Taua
  • Winters
  • Sun alofa
  • Alofa

O lemoni moli, lanu moli ma laau tanger ma a latou fugalaau tetele ma fua o le gutu e avea ma mea e sili ona taua i soo se togalaau. Ae, o le mea e leaga ai, latou te le ola i le tau Rusia i lalo ifo o le lagi - na o greenhouses ma i le fale. Ae o fea la e sau ai na laau mai i togalaau Rusia i le taumafanafana? I le fale i totonu o le atunuʻu poʻo totonu o le fale e mafai ai ona totoina se laʻau matagofie o le laʻau pe a ma le tasi ma le afa mita le maualuga! I le tau vevela, tuʻu i totonu o le togalaau ma fiafia i fugalaau fugalaau manogi manogi, lea e saunia e le au tusitala o fanua i aso nei e tele ni mea. E tatau ona e taʻutino atu o so o se togalaau e aofia ai le 90% o laau totő, e tofu lava ma ona lava taimi. Ioe, i le siosiomaga o Rusia, o se laau o le citrus o se vaitau teuteuina o le togalaau, ae o se mea!

E faapefea ona tupu se laau moni tangerine?

I lona atinaʻeina, o se laau tangerine o le a le sili ona taua. O le mea autu o le tuʻuina atu lea ia te ia le susulu o le la, ma le 12 itula i le aso i le tausaga atoa. O le mea lea, afai e te manaʻo e ola i se laau matagofie, o le a e manaʻomia se faʻamalamalamaga sili atu i afiafi o le taumalulu. O nisi mea lilo faalilolilo o le a fesoasoani foi.

Mandarin Variety Selection

Ma o lenei, seʻi o tatou faʻataʻitaʻi laitiiti ma ituaiga:

  • O le Unshiu o se fugalaau malulu ma sili ona aoga. O le ae mauaina se tamai laau, ma se pale paleni o lala lamolemole felanulanuaʻi, ma faʻatasi ai ma laʻau faʻalanu. O lenei mandarin e vave ona tupu ma e maua ai ni taunuuga lelei. Ma afai e te faʻapipiʻiina le faʻamalama, e sili atu mea.
  • Shiva-Mikan o se laau tangerine ma se lanu lanumeamata lanumoana tele. E fuga ma ola vave.
  • O le eseesega o le meli o le fesuiaiga tele lea o vailaau suamalie.
  • Ma o le mandarin Kovane-vase o le pito sili ona maualuga, e pei o le faʻaaogaina o fale. Mo le togalaau - o le mea lena!

Vaavaai i mea matagofie o laau suamalie e ola ai ma le filifiliga saʻo o ituaiga eseese:

Faʻaleleia lelei o fatu

O lea la, o le laasaga muamua lava o le maua lea o fatu mo le lumanai tangerine. Mo lenei faamoemoe, fualaau aina mai i le faleoloa e lelei: ave a itiiti ifo ma le 10 o nei fatu. O le tele, o le sili atu: atonu e te iloa o soʻo se mea e totoina e le totogo 100%.

Laasaga lona lua: avatu i ponaivi se pulou. Ina ia faia lenei mea, latou te manaʻomia le susu. Faʻapipiʻu ponaivi i le gau gau ma alu mo ni nai aso. O le galu, o le a le faatagaina le susu e vave faʻavave, ma i le taimi e tasi, o le a "manava" ia ponaivi.

Ia saunia le eleele. O le auala pito sili ona faigofie o le faʻatau i se faleoloa fugalaau, e taʻua o le "faapitoa mo fualaau suamalie", poʻo le faʻagasolo lima o lou lima ma faia ai ni meaʻai paleni. Tau faʻafesoʻotaʻi le palapala palapala eleʻele ma le faʻapala pe pala le humus i vaega tutusa. O le mea autu o le leai o se paʻa i lou lauʻeleʻele.

Faʻamatalaga auiliili:

O le taimi nei e mafai ona e totoina ponaivi gaʻo i lenei fanua. Ae ia onosaʻi: o le a amata mai le 3 vaiaso i le masina atoa, ona e tupu lemu le mandarin ma mai lea taimi i lea taimi e taofia foi le tuputupu ae e tusa ai ma nisi o tulafono faʻalauiloa e le o iloa e i matou.

Tele le susu

O se laau tangerines e fiafia i le susu, ma i le taumafanafana e tatau ona faʻafeinu (ae le lolovaia). Ma i le taumalulu, e tatau ona faʻaitiitia le tele o le susu, aʻo faʻamautinoa o le palapala e le faʻamago. A uma, o fua o le lumanai e manaomia ona "sasaa," pei ona latou fai mai ai.

Ina ia totogi mo le māgogo o le ea o le fale, e fautuaina e sulu lau lau mandarin ma vai mama ua faʻamamaina (pe faʻamaʻaina) i aso uma.

Faʻapipiʻi faʻamalosi

A ola le tangerine, faʻaalu i totonu o se ipu tele. O le taimi lelei o Fepuari-Mati. O lea ituaiga laau e tatau ona toe totoina e ala i le faʻafefeteina ina ia mafai ai ona faʻasaoina le eleʻele ma le faʻaleagaina ai aʻa aʻa.

I ni nai vaiaso pe a uma ona faʻavasegaina, pe a mafai ona masani le laau i se nofoaga fou ma pasi ai le "syndrome syndrome syndrome", o le a amata ona tupu malosi le aʻa. E le gata i lea, i le vaitaimi atoa o le tautotogo-taumafanafana, o le mandarin o le ai ai le tele o vaega o le alualu i luma, lea o le a manaomia ai ona fafagaina i meaola ma le mineral fertilizers, e tasi i le 1-2 vaiaso. O lau lauti na faʻaaogaina o le a sili ona fiafia i lau laʻau - na ona eli i totonu o le eleele.

O le iʻuga, faafetai i au taumafaiga, o le ae tupu aʻe se laau lelei e tasi ma le afa mita le maualuga. Laititi, matagofie ma sili ona matala i le taimi o fualaau aina. Ma i le vaitau o le vavao, o le tangerine e sosolo i fugalaau ina ia faigata ai ona gauai i ai!

E faʻapefea ona totoina se uluaʻi fua o lemoni?

O le lemoni o se laʻau faʻasalalau, ma laau talatala ma lala lanu lanumeamata matagofie. O le taua faapitoa mo le ata o le laufanua e na o laulaau o lemoni, faatasi ai ma ona lanu matagofie ma matagofie uiga matagofie. O se teuteuga matagofie mo soo se togalaau!

Pe a faʻavasegaina i le eleele avanoa, o le lemoni vave e oʻo i le maualuga e oʻo atu i le 5 mita. Ae, afai e te ola ae na o le fale, ma tuu ai i totonu o le togalaau i le la mo le taumafanafana, ona oʻo lea i le "na o le" 2 mita.

O le isi aoga o lemoni mo le mamanu o le laufanua e mafai ona fuga i le tele o taimi i le tausaga - i le tautotogo, taumafanafana ma le taumalulu. O ona fugalaau e sili ona matagofie: paʻepaʻe-kiona, ma le lanu o le suka ma se manogi manogi. Ma e maofa foi i le taimi e tasi i luga o le tasi laau e mafai ona i ai ni fugalaau manogi, ma ovary lanumeamata, ma e oʻo lava i fualaau aina. E le gata i lea, o lemonia e mafai ona faigofie ona tautau i lālā matua mo le 2 tausaga, o taimi taʻitasi e toe lanumeamata poʻo samasama foi.

Ma o le tuputupu ae o lenei vavega o le natura e le faigata:

Filifili se ituaiga eseese

Muamua lava, amata ona totoina se laʻau o lemoni mo lau togalaau, e tatau ona e filifilia se ituaiga - ma e tusa ma le 900 oi latou! Faatasi ai ma ituaiga o lenei laau o le olive vao e iai lava na o mea e tupu i totonu o le vailaʻau ma vailaau oona, ma o loo i ai i latou e lagona le lelei i se tapuni tapunia. Ma e taua le mate!

  • Pavlovsky lemon e oʻo i le 2 mita le maualuga. Ma e na o le pau lava le mea e tatau ona aʻafia ai le tipi i lalo o fagu tioata, ona faʻavelaina lea i totonu o fagu. E le gata i lea, o lenei lamoni e sili ona fetuunaʻi i le olaga i le fale poʻo le falemalo i le taumalulu, ma e fuga mai i le lona lua poʻo le tolu tausaga ona amata ai lea ona fua mai.
  • O lemoni a Meyer o le a totogo i tausaga taʻitasi, e ui lava o le a tumau pea. Ae o lona pale matagofie lanu e matagofie lava le mafai ona faʻavaeina. E moni, e tele vao tuitui i lālā o lenei lemoni.
  • Novogruzinsky lemon ua maua mai i se pale sili atu ona maualuga ma se tele o vao tuitui. O le a totogo sina taimi mulimuli ane nai lo le Pavlovsky lemon, ae o le a iloga i se seleselega lelei.
  • Ae o le lemoni Lisbon e eseese i lona taliaina o le ea maualuga ma e leai ni faafitauli.

O le matagofie lenei o le tuputupu aʻe o lemonmon trees:

Sauniuniga mo le faʻaleleia

O le taimi lava e te maua mai ai fatu mai le lemoni, vave ona totoina, a leai o le tutusa o le a leiloloa i itula uma. Ona faia mea uma e tusa ai ma lenei faatonuga:

  • Laasaga 1. Muamua, faʻamama lelei fatu i lalo o le vai tafe ma faʻagogo i luga o se laupepa i luga o se laupepa.
  • Laasaga 2. Mulimuli ane, tuu i luga o se laʻau o le susu susu ina ia fuga fatu. E le gata i lea, o le fulufulu mamoe o le a manaʻomia foi le susu i lea taimi ma lea taimi.
  • Laasaga 3. Ave se fagu paʻukeke ma tipi le ua. Fai ni lua pu i lalo.
  • Laasaga 4. Faatumu le fagu paʻu i le palapala, sasaa sina mea laitiiti ma totō fatu i le loloto e 2 i le 4 senetimita.
  • Laasaga 5. I le taimi nei, faalua aso uma, sasaa vai fou.
  • Laasaga 6. A oʻo le laʻau o le lemoni i le maualuga o le 10-15 simita, faʻatulagaina i totonu o se ulo ma le eleele e tasi. E tāua le leai o se aʻafiaga i le aʻa.

I nisi faʻamatalaga auiliili o le ae vaʻai i le faagasologa i le vasega matua:

Ae, o le mea e leaga ai, o le lemoni na e tupu mai i le fatu o le a amata ona fua fua mai mo le 12-15 tausaga o le olaga. O le mafuaaga lena e talafeagai ai le maua o se aʻa po o ni fatuga mai le fua o le laau, ma totoina i lau laau. Ma o lau lemoni o le a saunia mo le tui pe a oʻo atu le mafiafia o lona ogalaau i le 80 milimita.

O nei mea uma o loʻo faʻaalia lelei i le vitio:

Taua o le palapala lelei

Ae paga lea, o se tulaga e le o se mea e masani ai pe a faatauina laau i totonu o se faleoloa lauiloa, ma a mavae le vaiaso ona oti ai lea o le lemon. O le mafuaaga lena e matua taua ai le filifilia muamua o le eleele saʻo.

Laʻau mo le elemonia e te manaʻomia paleni i le fausaga ma mauoa i meaʻai. O le fua e tutusa ma le tangerine. Ae ia tausia lelei le vevela: i--5-6 ° o laʻau e mate i le lemoni, ile -7-8 ° ua faaleagaina le pale, ma i le itiiti ifo -8-9 ° ua uma ona mate le laau. O le mea lea, i le taumalulu o lau liona, e te manaʻomia se vevela i totonu + 15-18 ° tikeri o le vevela.

Pe a ave lau fualaau suamalie i le togalaau i le taumafanafana, ia tuu i lalo o le pale o se uso lapoa: apu aisa po o le sami buckthorn, ma e fesootai ma mea taua lava. E moni lava, e le mafai ona tuʻu se laʻau o le lemoni i se nofoaga lanu susulu - o le a susunuina laulaau.

O se faʻataʻitaʻiga lelei lenei o le tausiga lelei o le tuputupu aʻe o lemonia:

Le faʻamautu lelei o le vevela

E mafai foi ona faigofie ona totoina se laau o lemoni mai le vavae, lea e amata ona fuga i le tausaga lona tolu talu ona totoina:

  • Laasaga 1. I le amataga o le tautotogo, ave ni mea e fa i le lima laulaau.
  • Laasaga 2. Taofiofi se aʻa i totonu o se vaivaiga vaifofo o le paluga pati ma ufiufi le tipi i le malala.
  • Laasaga 3. Aveese laʻau pito i lalo, ma tuu ai na o le tolu pito i luga.
  • Laasaga 4. Mulimuli ane, totō le aʻa i le vai oneone susu.
  • Laasaga 5. Ufiufi i se fagu po o se ato ma tuu i se mea pogisa.

O le auala lenei:

O le mea autu o le faʻamautinoa o le palapala e susu. Afai e iai ni laʻau vai i luga o puipui o le apa, ona faʻasaʻo mai lea o aʻa i le aʻa. Ma a vave ona aʻa le laau (siaki le mea lea e ala i le tosoina o le mea faigofie), ave i le moli ma aveese le fagu.

I le taumalulu, e tatau ona e fagogo le laau o le lemono i le tasi pe faalua i le vaiaso, ma i le taumafanafana - i aso uma, ae na o sina mea lava. Ma le isi, vai mafanafana, 2-3 tikeri i luga o le vevela o le ea. Afai e te sasaa pe a vevela, e le fiafia le laau. O le mea moni, o le mataʻutia lea o le lemon, o loʻo le fiafia i le le lava o le susu ma lona tele. Ua iloa e le au fai togalaau togafiti se mea lilo faalilolilo: tapuni se ulo ma se mea laupapa. Afai e manaia le taʻavale, o le eleele ua matutu, ma pe a logonoa, o loʻo i ai pea le susu.

E tatau lava ona e liliuina le lemonmoni i luga o le windowsill, ina ia le taʻuina oe e le au faatau atu iina. O nei mea uma ina ia mafai ai ona faia se pale matagofie, a leai, o le ai ai ni laʻau malamalama ma ata lafoia o le a le toe faʻaogaina i totonu o laufanua o le taumafanafana.

O le lanu o laulaau o le laau o lemoni e aʻafia foi i luga o laei. Ma, mai ia Mati e oo atu i le Setema, tasi taimi uma i le 1-2 vaiaso, fafagaina lau laau i manulele poʻo paʻu. I le taimi o le fualaau taumafa, faia lenei mea i aso uma e 10, ma o le taimi lenei e sili atu le fiafia i se faʻalavelave o fugalaʻau.

Le faʻavaeina o se pale matagofie

Le isi mealilo manaia: o le fausiaina o le pale o le lumanai o le lemoni e faigofie ile aʻa. I le uma, o le aʻa o se faʻaata ata o le pale. O le mea lea, tuʻu le lemoni i totonu o se fagu o foliga e te manaʻo e vaʻaia ai lona pale.

I le tautotogo o se laau talavou e 20 sene le maualuga, e tatau ona e tapunia le pito i luga, ma tuu le 5-6 faaputuga ina ia latou faia ni laulaau lanu. Ma ia Mati-Aperila, teuteuina lenei laau e ala i le aveeseina o laau tuai mago mama, faapea foi i latou o loo taumafai e ola i totonu o le palealii, ae le mai ai.

Ma o se isi mea sili ona taua. Mai lea taimi i lea taimi, o le lemon o le a avea ma mea mataga: e masani lava ile 2-3 tausaga. I le taimi lea, e tuʻuina atu i ai lona siʻosiʻomaga laʻititi, maualuga i luga aʻe o le palapala ma aumai ai aʻa i le alavai. O lea la, ua oʻo i le taimi e faʻapipiʻi ai le laau i totonu o se potopotoga tele. E fautuaina e faia lenei mea seia oo i le ogatotonu o Fepuari, ao le i amataina ona totoina totoa fou. Ma ia manatua o se tagata matutua o lemoni ua sili atu lona lagona lelei nai lo le eleele mama, ae i le mamafa, eleele palapala. E mafai ona e mauaina oe lava e ala i le faʻafefiloi o le tasi vaega o eleele lauolaola, o le tasi vaega o le oneone ma le tasi vaega o le humus, e faʻaopoopoina ai nisi palapala ile palapala.

Fesoasoani faanatinati

O le isi mea faalilolilo i le mauaina o se laʻau matagofie o lemonia o le tatau lea ona e faʻafeiloaia! Ioe, o se mea e ola ai le tagata lava ia, ae o loo i ai pea fugalaau manulele na o le pollen. Aoina faʻamalo faʻatasi ma se paʻu laumei ma aumai i le pestle, lea e tele ma e mafai ona iloa.

I le taumafanafana, ia mautinoa e ave le lemoni i totonu o le togalaau, ma o le a avea ma se uiga matagofie o le ata o le laufanua. Ma i le taumalulu, faatulaga faʻamalamalamaga atili: o se moli susulu po o ni moli e toe faʻaleleia, e mamao mai le 10 senitimita mai laʻau pito i luga o le laau.

E faʻapefea ona totoina se lanu moli ma se pale matagofie?

O le laau lanumeamata o se mea moni lava e maua mo le fausaga o le togalaau. E matagofie, ma lanu lanu paʻu ma fua matagofie.

Totoina lelei o fatu

E mafai ona e totoina lenei laau mai se fatu masani:

  • fufuluina fatu i vai mafanafana;
  • sosolo mo le 12 itula;
  • eli fatu pipi i le eleele, i le loloto o le 1 centimita i lalo o le ata.

E mafai ona faia lenei mea i le tuai o le taumalulu po o le amataga o le tautotogo

Aʻo tausia se faʻalaʻau tuputupu aʻe, 'aua le galo o laau moli o tagata o loʻo nonofo i le sone. Latou te le fiafia i faʻataʻitaʻiga, ae latou te fiafia i le tele o le susulu o le la ma e sili atu le manaia o le ea ma le palapala.

Ma e uiga i le filifilia o eleele mo se moli, matou te fautuaina oe e matamata i le vitio:

Le tele o le malamalama ma le vevela

O se moli e tatau ona maua le tele o le malamalama ma le vevela - o le mea sili lenei e manaʻomia. Afai e te tausia lelei le laau moli, e vave ona tupu ma fiafia i se pale matagofie. Ae, afai e te manaʻo i lau laau matagofie e fua mai i le taimi, ia e faʻalogo lelei i lanu lanumeamata i luga o le ogalaau: afai latou te mausali i le tasi o tausaga, ua e sau i se togavao o ona fua e le aoga. Ona tatau loa lea ona e faia le tui masani.

I le fale, o le laau lanumeamata ua totoina o le a amata ona fua mai i le 6 tausaga talu ona tupu le fatu. O le a le mea e mafai ona faatelevave pe afai e te faia le taumalulu o se moli i le vevela o +2 i le +5 tikeri, e faʻamapulaʻa ai le faʻafefiloi ma luga o laʻei.

Fafaga lelei ma fafaga

Mo vavae, o se ipu e tusa ma le 10 centimita e talafeagai lelei. O le mea autu e le o le faatagaina o le susu i totonu o le potu e lalo ifo i le 40% - a le o lea o le a faʻaleleia lau lau laau. Ma e le mafai ona e inu vai o le moli laʻau e iai vai inu ma le chlorine - naʻo faʻamaʻi, vevela i le 25-30 tikeri Celsius.

Fafaga se laau lanumoli i le 10 lita o le vai ma le 20 kalama o le ammonium nitrate, 25 kalama o le superphosphate ma le 15 kalama o le saltsium salts. E fa taimi i le tausaga, e tatau foi ona faaopoopo le suauu uʻamea i luga o ona ofu pito i luga, ma le faatasi i le masina, vai le moli laʻau ma se vaifofo o le palatini e masani ai - ina ia maua ai lanu lanu.

E tatau ona faʻapipiʻi se laau totō e ala i le auala o le faʻafefeteina, faʻatasi ai ma se paʻu omea. I le amataga o se mafanafana vevela, ave lau laau i le togalaau, aʻo puipuia lelei mai le la vevela.

Sili atu okesene!

O paranesi uma e fai si o latou tausiga, ma e fiafia tagata uma pe a faʻamalosia o latou aʻa i le okesene. O le mea lea, mo le totoina o se lanu moli, matou te fautuaina oe e faʻaaoga poloka laupapa lapoa poʻo ipu fai ipu.Ma ia leai se tulaga e foliga mai ai foliga, ia mautinoa ia togafitia o latou tino i totonu ma se pu.

E le gata i lea, e manaʻomia e citrus uma le alavai lelei, ma o lea la e tuʻu ai pea tamai maa laiti i le pito i lalo o lau laau, ae aunoa ma ni itu mataʻutia. O le mea moni, o fualaau suamalie o loʻo i ai aʻa maaleale.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o faʻalaʻau uma o loʻo olaola e fatu, ona fusi pe tipi. E le mafai ona e taulimaina? Ioe faigofie! Ma o le mafanafana o le mafanafana o afiafi o le a fiafia lau togalaau i laau olive suamalie moni!