Laʻau

A fuga mai le la - pe faapefea ona tausi

O le lalelei o se fugalaau manaia lea e mafai ona teuteuina soo se nofoaga ma lona matagofie. O fugalaau nei ua sili ona lauiloa ona o lo latou malosi. Ae ui i lea, e oʻo lava i se laau tauagafau e manaomia ai le tausiga lelei, aemaise i le vaitaimi pe a uma ona tupu.

E faigofie lava ona tausi, faigofie ona maua aʻa i luga o soʻo se palapala, ma vave ona fetuunaʻi i tulaga tau. Ina ia mafai ona tupu se vaomatua matagofie o le a totogo lelei, e tatau lava ona e faia ni tulaga sili ona lelei mo le laau.

Laʻau vave

Vaitausaga o le vavao

O le aso e lauiloa foi o le hemerocallis poʻo le lanu mumu. Hemerocallis - igoa Eleni mo le laau e sau mai upu e lua "hemera" (aso) ma le "kallos" (lalelei). O lenei igoa o loʻo faʻamatalaina atoa ai le fugalaau, aua e fuga mai le aso, o le maualuga o le lua.

Faʻalogo lelei! O le aso e leai sona aoga i lili. O nei upu e matua le tutusa lava. O nei laau e lua e lua, o loʻo i ai le laʻau faʻapitoa, ma o le lili o se mea sili.

Laʻau o le fugaina o le la - mai le amataga o Iuni ia Aokuso. O nisi o ituaiga o ituaiga toto e ono fuga mai pea. I le avea ai o se tulafono, pe a maeʻa muamua ona fuga, ona latou toe faʻasaʻo mai ai lea o fana.

Pe a fuga mai le la, e faigofie lava ona suia le tau: matagi, timu, lamala, suiga o le vevela. E fiafia le aso i le susu ma le la. Ua lava le totoina o se laau i luga o le la, ae le o le faagalo e inu, o le a mautinoa lava le fiafia i se lanu e le masani ai.

E fia aso e fuga mai ai fugalaau uma e iloa e le fai togalaau. O le ola o le tasi fugalaau fugalaau e tasi le aso. O le togalaau lea e ola ai fugalaau faapena o le a le gaogao ona e fugalaau fugalaau le tasi i le isi. E i ai le tele o mea e le aoga, o nisi taimi o le numera e oʻo atu i le 20-25 fasi vaega i luga o se togavao. Faafetai i lenei mea, o se ata o le faifaipea o le fugalaau susulu ua faia. O le vaitau o le fugalaau e mafai ona maua ai le 2-3 fugalaau i le aso, ma i lenei tulaga o le a sili atu le susulu o le tuufaatasiga.

Laʻau faʻapipiʻi

O afea ma o le a le masina e fuga mai le la? O ituaiga masani e fuga mai ia Iulai, ae o nisi o paʻu o le vao e mafai ona fuga mai ia Iuni po o Me foi. O lenei mea e masani lava ona iai i totonu o le fale.

O nisi tagata fai togalaau latou te matauina e le mafai e le fugalaau ona piki mai pupu. Atonu e tele mafuaaga:

  • O se togavao laʻitiiti e afaina mai vao vao. E sili atu i le tausaga muamua pe a uma ona totoina e masani ona vela le palapala ile laau. I se taimi mulimuli ane, a tupu aʻe le vao, o le a le toe maua ai le avanoa e tupu ai vao.
  • O le mativa palapala e ono mafua ai foi le leai o fugalaau. E ui lava i le mea moni o le laau e le lelei, o le eleele le lelei o le a le mafai ai ona totoina ni fou fou. O se tamai laei pito i luga i le tautotogo ma le potassium, phosphorus, ma i le tautoulu faatasi ai ma fomaʻi oona o le a fesoasoani e aloese mai lenei faalavelave.
  • Le lava le la ma le le usitaia o tekonolosi totoga. Aua e te tanumia le laau i le loloto i le palapala.

O le aso e le fuga

Faamatalaga faaopoopo! E ui i le mea moni o le aso e matua faigata lava, ae o nisi taimi e manaʻomia ai le tausiga faaopoopo. E naʻo le tulaga lenei, o le a ia fiafia i isi i ni laʻau faʻalelei matagofie.

E faʻafefea ona susulu lauulu

O le timu o se togalaau vao mai le aiga lily. O nisi ituaiga o meaola, e pei o le liki, e pei lava o le lili ma laulaau laumiumi umi e mafai ona fao i totonu o le arc.

Aisea e le fuga ai le ola ma tupu ai le leaga

Lanu o laʻau e mai le lanu paʻepaʻe, sina lanu samasama i le paʻu lanu po o le lanu enaena. O le mamanu i petals e mafai foi ona ese: afaina, tafe, sikuea. O nisi o vailaʻau e iai se lanu vaivai. O aso e susulu i luga o le aofaʻi ao faagasolo le masina, ae o nisi taimi o timuga mamafa e mafai ona faʻalauteleina lenei vaitau.

Fiafia! Tomai, e sili atu ma le 30,000 ituaiga, ituaiga eseese, fausaga ma mamanu o le aso. O teuteuga teuteu o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o fagu ma se arc poʻo se meaola.

O ituaiga nei e mafai ona iloga e fugalaau:

  • terry - e oʻo atu i le 9 petals;
  • o le apogaleveleve e sili ona tele petalita i le fua faatatau o le 5: 1;
  • o le isi ituaiga e iloga e fugalaau o se foliga e le masani ai, ma o isi meaola uma e mafai ona taua i ituaiga o ituaiga.

Lua-leo i le aso

E i ai le faʻavasegaina o laau i lanu. O iinei, e atamamai le au atamamai i vaega tetele:

  • moli - ituaiga eseese o lanu samasama, apricot ma lanu melonini;
  • samasama, auro - o loʻo i ai ni filifiliga i itu eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaputu faʻatasi ma se tala faʻasolo;
  • o le kinamona e faʻafefiloi le tele o fugalaau o le pogisa, lanu piliki;
  • veveti laau totino ei ai le loloto, lanu paʻepaʻe;
  • po ma isi lanu pogisa (malamalama o lanu uliuli ma le lanu violē);
  • lavender, lilac - o se vaega tele eseese ma ituaiga ituaiga eseese;
  • toetoe o le paʻepaʻe ei ai sina paolo malulu, poʻo le tuʻuina i le piniki, samasama po o le pi.

E le i oʻo mai le paʻepaʻe mama. E le gata i lea, o loʻo i ai ituaiga masani ma lanu mumu, lanu piniki ma fugalaau. E iai foi se vaaiga i ituaiga e lua ma le tolu-lanu. Latou te fai ma sui o se vaega tele. Latou te aofia ai le telefoni ma le tele o felafolafoaiga, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻasolosolo, manaia, faʻatasi ma se fesoasoani laitiiti, faʻamalosi. O nei taʻiala uma ua faʻamaonia mai e le kamupanī.

O le tele lava o taimi, i ituaiga eseese, o se laumei susulu, o le siʻosiʻomaga o loʻo iai i le ogatotonu, ona sosoo ai lea ma le suiga mai le tasi malu i le isi. E mafai foi ona maua togalaau faʻasolosolo eseese: faʻatasi ai ma sasa, laina, laina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai se tamai lapisi faataamilo i le ua. O ituaiga eseese e matagofie.

Fugalaau tausi

O le laau e mafai ona faʻafiafia tagata i lona matagofie mo le toeitiiti atoa le masina, ae e matua le manaʻomia tele le gauai. E fiafia le laau i le susu, ae e masani lava e le aoga le suāina. Faafetai i le malosi o le aʻa, o le fugalaau e tafe vai mo se taimi umi. E tatau ona faʻatau le fale mo le laau i le taimi o le ogaoga o le lāmala, ae e oʻo lava i lenei tulaga, e le tatau ona faʻafefe tele le laau, ona o aʻa e amata ona pala.

Pe a susulu le hydrangea - vaitau fuga, o le a le umi e fuga ai

I le taimi o le fugalaau, e aoga le fausiaina o le laau i na o aʻa, aloese mai laulaau. O lenei mea o le a faʻatagaina ai le palapala ia sili atu ona tumu ina ia tumau ai le susu. O le taimi e sili ona talafeagai mo lenei afiafi, pe a le o malosi le la.

O le faʻaleleia lelei o se laau o lona uiga o le tuʻuina atu i ai faʻateleina fua. O le manaʻomia mo le faʻamafanafanaina e faʻamoemoe i le lelei o le palapala. O nisi taimi e tasi pe lua taimi i le tausaga e lava, ma o nisi taimi e tatau ai ona toe faia le toe faia ole taimi.

E taua le iloa! E sili le lelei le lipotia o fomaʻi nai lo le faʻaaogaina. Ole fuālaʻau manogi e mafai ona matua faaleagaina ai le fugalaau.

E masani lava, o ituaiga o laei e faʻaalia:

  • E sili le lelei o le faʻasusuina o le laau ma minerale i le tautotogo pe a amata ona tupu le lau muamua. E tatau ona faʻataʻapeʻapeina fatulaʻau i le va o vaovao, totoina o fugalaau, ona fufuluina ai lea o se rake.
  • A uma ona fuga, toe faʻamago le palapala. O lenei mea o le a fesoasoani i le fale e saunia mo le faʻapenaina i le isi tausaga. E mai i luga o laʻei o le a faʻalagolago le lelei, tele ma le matagofie o le lumanaʻi i le lumanaʻi.

A maeʻa ona faʻasusuina, e tatau ona faʻaleleia lelei le eleele. E lua taimi i le tausaga e mafai ona e faʻapalapalaina le palapala. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia ai le faʻamalosiina o le eleele e aʻafia aʻa. E sili ona lelei le faʻatinoga o lenei faʻaoga e faʻaaoga ai le oneone o le vaitafe. E faʻatumu i luga o le alalaʻau ma se laulau 2-3 cm. I le va o vao e mafai ona e mulch peat. O lenei faiga faigofie o le a puipuia ai fugalaau mai le vevela vevela.

Tausia pe a uma le fuga

A tupu le lavender
<

A maeʻa ona totogo, e manaʻomia foʻi togafitiga. O lenei mea o le a fesoasoani i le fugalaau e fuga lelei i le tausaga a sau. E tele tulafono faigofie i luga o le auala e tausia ai le aoauli pe a uma le fugalaau:

  • A maeʻa le faʻatoʻaga, e tatau ona e taina le fugalaau. Afai e te tuʻua, o le isi taimi o le a itiiti ifo. Faʻasolo lelei i latou i lalo o le aʻa, o le mea lea o le a le manava le vaomatua.
  • Aua le tipi le laʻau. Afai e te tuua le vao "e le lavala", ona ono le ola ai lea i le tau malulu ma togi.
  • I le avea ai o se faʻamalaʻau pe a uma ona fuga, e taua tele le filifilia o ituaiga faʻataʻitaʻi e le o iai le vailaʻau.
  • Tuu le avanoa i le va o le togavao. O lea o le a tele fugalaau. O le mamao sili ona lelei e 40-50 cm.

Talia le laʻau pe a uma ona fuga

<

Le matagofie o le la, ae e le manaʻomia le tausiga lelei. E i ai ni fautuaga, o le usitaia lea o le a fesoasoani i le totoina o se vao tele ma fugalaau pupula i luga o le saite.