Laʻau

Dahlias Fun Guys - Toto ma Tausia

O Dahlias e sili ona lauiloa i le au faifaatoʻaga ma le aufaʻataʻaga. O pulou pulou o fugalaau mai le ogatotonu o le taumafanafana e teuteu ai le fale. O taʻavale e uumi ma umi.

Faʻamatalaga o Taʻaloga Fiafia a Dahlias

O tamaʻitaʻi mataʻutia o se aganuu tele. O lo latou maualuga e ese mai i le 25 i le 70 cm. O se aʻa malosi e ufiufi i lau lanumeamata. O aʻa o le fatu e vaivai, o lea o nei laau toto e taʻua o tausaga taʻitasi.

Dahlias Funny Guys

Faamatalaga faaopoopo! E tele ituaiga o dahlias e tupu mai i lalo ifo o le maualuga.

Ole maualuga o inflorescences e ese mai i le 8 i le 10 cm. E mafai ona faigofie, terry, lua-faalua. Le lanu o le petals: samasama, paepae, piniki, mumu, lanu viole, paʻu.

O le vao e faigofie ona faʻafefeteina ni lamala itiiti, ae mate i le taimi muamua o gutu muamua. E totogo le toto i le amataga o Iulai. O fuga e tumau seia oʻo i le tautoulu. E mafai e se fai togalaau ona aoina sana fatu i le tautoulu ma totoina se nofoaga tele faatasi ma i latou i le tausaga a sau.

Totoina o se laau

Poskonnik faʻanofo ma tausi ile fanua

I le amataga, o fatu e faatauina i totonu o se nofoaga autu o togalaau. E masani lava i se taga o se paluga o dahlias o paleti lanu eseese. Muamua luluina fatu mo laau toto, ona totoina lea i le saite. I totonu o nofoaga vevela, o le luluina e vave ona faia i le eleele tatala pe a maeʻa le taufaamatau o le malulu.

Dahlia Seeds

Fatuina fatu

E amataina le taualumaga i le amataga o le tautotogo. Tui fatu e pei ona taua i lalo:

  1. o se faʻafefiloi o laufanua togalaau, humus, oneone ua sasaaina i totonu o se atigipusa ma itu papaʻu;
  2. salalau fatu i se mamao e 2-3 cm mai le tasi;
  3. faʻafeinu, moe i se tamai oneone oneone;
  4. ufiufi i se ata.

A maeʻa, ona aveese lea o le fale. A oʻo ina oʻo atu le laau i le 10 cm, fai se pi. Mo lenei mea, o loʻo tuʻuina atu ni koneteina tuʻufaʻatasiga e totoina ai vao. Tuu ni pusa ma ni fatu laau i se mea susulu.

Taua! A o le totoina i le laufanua, e ese le tahlias. O le faʻatinoga o le a fesoasoani i le totoina atili o le faigofie ona faʻafetaui i tulaga fou.

Totoina o laau i luga o le eleele

Ua totoina ma faamamaina laau toto i se nofoaga tumau. O le teritori ua filifilia lelei i le la, o le a faʻalauteleina le dahlias. Laufanua o loʻo mulimuli mai:

  1. eli lua i le loloto o le 20 cm i se mamao e 30 cm;
  2. o se faʻafefiloi o humus ma le efuefu ua faʻamaligi i lalo;
  3. totō totō;
  4. vao e tele na faasūsūina.

Mo le puipuia o le susu, e mulumulu le moega.

O se fuafuaga mo dahlias ua filifilia i le la, puipuia mai matagi malulu

Auala e tausi ai Dahlias Funny Guys

Chubushnik Shneysturm - faʻamatalaga, tulaʻi ma le tausiga

Tausiga o le seleselega e aofia ai le faʻafeinuina o taimi masani, laei masani luga, lalagaina o le palapala, teuteuina o pulupulu vaivai. Mo le puipuia, o loʻo faʻasalalūina vao ma inisopolicides aʻo le i fuga.

Faʻasa

Faʻasusu le eleele i lalo o laau taʻitasi i le vaiaso. O le susulu tele o le susu e mafai ona afaina ai maʻi. O le mea lea, faatasi ai ma timuga uumi, ua suia le vai. E tasi le tausaga le matua e tulaʻi mai i le lāmala.

Laʻei pito sili

O le uluai laei pito i luga e faia i le gaʻo 2 vaiaso talu ona totoina. O le isi taimi e faʻafefiloi ma le paluka ma le phosphorus i le taimi o le vevela. I le taimi o le fugalaau, e tatau ona fafagaina dahlias i le organics. Afai e totō laau i le eleele lafulemu, o le mea faʻaaoga muamua e faʻaaogaina.

Teuteu

O tamaiti fiafia latou te faia tutoatasi laau vao. O se numera tele o mata o loʻo ola i luga ia i latou. O le mea lea, e le manaʻomia ona faia nei dahlias. Pau lava le mea latou te manaʻomia e faʻapipiʻi ai pulupulu vaivai. E mafai ona e tilotilo le pito i luga o le meaʻai muamua, ona sili atu lea o le matagofie ma le matagofie o vao.

Faʻatauga auala

Faatau mai le tele-flowered - totō ma tausi ile togalaau

E mafai e le faʻatoʻaga ona faʻaleleia le fatu o fatu o dahlias, o aʻa aʻa, o vavae. O le mea taatele o le auala muamua lea o le tuputupu ae. O fatu e toto muamua i totonu o se atigipusa mo fatu, pe i le ogatotonu o le tautotogo i le taimi lava lea. Ina ia totogo vave vave, o le eleele e ufiufi i se ata tifaga.

Dahlia laʻau

O aʻa toto e faʻavaivaia. Afai e mafai e le fai togalaau ona laveaʻi ia i latou, i le tautotogo e amata ona totō ile eleele. Ina ia faia lenei mea, eli ni pu ia totoina ai aʻa, faʻafeinu, ma ufiufi i le eleele. E le tanumia le ua aʻa.

O le isi auala e faʻaleleia ai le vaʻaia. Ina ia faia lenei mea, o le aʻa i le tautotogo e tuʻuina i totonu o le faʻafefiloi o peat ma le oneone, e teuina i se nofoaga mafanafana. A oʻo mai pine e aʻafia ai le 10-12 cm, e vavaeina, toto i totonu o fagu. Laʻau faʻavae ua totoina i luga o le 'upega tafaʻilagi.

Suiga

Dahlias O uo i le tautotogo e mafai ona totō vave ile eleele. Pe a oʻo atu le vao i le maualuga o le 10-12 inisi le umi, ona eliina lea, ma faʻatasi ai ma se eleʻele eleʻele ua faʻapipiʻiina i se nofoaga tumau. O se fuafuaga mo dahlias ua filifilia lelei e le la, e aunoa ma le agi o matagi malulu.

Faʻalogo lelei! O aʻafiaga o le a sili atu le faigofie pe afai e faʻafetaui i le afiafi.

Maʻi ma meaʻai

Faatasi ai ma le tele o le susu i totonu o le eleele, o le Friend Family e mafai ona avea ma mea e faʻaleagaina ai faʻamaʻi. O le mea e masani ai i latou: paʻepaʻe ma le paʻepaʻe, fusarium. I le faailoga muamua o faʻamaʻi, o vaega ua aʻafia ua aveeseina, o loʻo faʻasalalauina le vao i fuluʻi.

Pe a tupu aʻe i tulaga leaga, e mafai ona aʻafia le dahlias i le malie.

O le mea sili ona leaga o le aphids. E afaina i iniseti, o laulaau e amata ona pala, mago. Afai na faatoa faaali mai le aphid, e mafai ona aveeseina ma le lima. I se tulaga maualuga atu, o le vao e felafoaʻiina i iniseti.

Vaitaimi

E amata ona totogo Dwarf dahlias ia Iulai. O paʻu o pupuvaga e valiina i se pusa eseese. I le faʻaaliaina atoatoa, o le maualuga o fugalaau e oʻo atu i le 8-10 cm. Ma o le vao e tumau pea ona teuteu mo se taimi umi, e vavae ese ai le mago.

Sauniga o le taumalulu

O laau toto e le mafai ona tatalia le malulu, o le mea lea ua aveeseina ai le vaega o le ea, ua totoina tubers i aʻa i le tautotogo. Latou te le o atiina ae e pei o dahlias umi, o lea e sili ai ona faigata ona tausia i latou seia oʻo i le tautotogo.

Ua asiasia, lafoai mea leaga, mago. Laʻau faʻaputu e tuʻuina i totonu o se atigipusa ma le oneone malulu; o loʻo i totonu o le fogafale lalo. O tagata fiafia e faigofie ona totoina fatu, lea e aoina, mago, teuina i se nofoaga malulu.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Dwarf dahlias o se teuteuga o se moega fugalaau. O latou lanu lanu eseese o le a foliga lelei i le mamanu e faasaga i le pito i lalo o le teuteuina o laau talatala.

Na taunuu Dahlias i le ala

O le matagofie o le dahlias o le a faamamafaina i foliga o le eleele pe a totoina ma laau laiti e le taua, mo se faataitaiga, sage, lavender, delphinium. E faʻaaogaina pasi e teuteuina ai togalaau, totōina i totonu o fale i luga o mauga.

Faamatalaga faaopoopo! I le taimi muamua, na ola aʻe Dahlias o se fualaau fualaau aina ona o fualaau suamalie.

Dahlias O se aiga faauo mo se taimi puupuu e mafai ai ona e teuteuina le teritori o le fale. E faigofie ona ola i luga o se fasi fatu. O pasi e le manaʻomia se tausiga faapitoa. E lava le vai e tasi i le vaiaso, e fafagaina ile 2-3 taimi i se vaitau, e aveese ai le mamago. Faatasi ai ma tekonolosi lelei tau faatoaga, o le a fiafia ai dahlias i la latou vaai mai le amataga o le taumafanafana i le faaiuga o le autumn.