Fua o le gaosiga

Vasega Vaʻalele

Mo le tele o seneturi, o loʻo galue le tagata, faʻataʻitaʻia ma ituaiga ituaiga faʻamaʻi ma faʻamaʻi o fua eseese. O na metotia e masani ona fesoasoani i ai e masani ona le talafeagai i aso nei, ona oʻo lea i vailaau faʻasaina i le tauiviga mo le gaosiga.

O a vailaau faʻasaina

O vailaau faʻasaina e mafua ai ona fegalegaleaiga ma vailaʻau oona, lea e le o taimi uma e moni: o ia vailaau e ave ai foi le fomaʻi o le siakiina ma le faʻatupulaia o tulafono faatonutonu. O vailaau faʻasaina o vailaʻau ia e faʻaaogaina e faʻafefe ai ituaiga eseese o meaola faalafua o togalaau aina, avanoa lanumeamata ma laau totino. Soʻo se nofoaga faapena e tatau ona faʻamaonia ao le i tuʻuina atu i tagata lautele.

E te iloa? Tesema 3 - Vaaiga Tau Vaomatua Faavaomalo.

Vasega autu

E i ai le faʻavasegaina o vailaau e tineia ai manu faalafua, lea e faavae i luga o le faamoemoe faamoemoeina o le vailaʻau. Vailaʻau kulupu e faʻavae i luga o le totoga latou te aʻafia ai.

Avicides

O vailaau faʻasaina o lenei vaega e faʻaaogaina i faatoaga e pulea ai manu felelei. E masani ona faʻaaoga e faʻafefe ai manu i luga o alatele ma malae vaalele. O vailaau faʻateleina e masani ona faʻaaogaina ma faʻasolosolo. I nai tootoo, o nei mea ei ai le faʻafefe i luga o lafu e mafua mai i le vevesi ma le tagiauē o na manulele na faʻaaogaina le ola i le ola, ma maua ai foi le malosi o le ola: o manufelelei e momoe mo le 8-10 itula e faʻafefe ai isi oe na tafe. Ae paga lea, i le tele o nei mea, ia ua fuafua e fefefe ai manu felelei, ua avea ma auala mo le faʻaumatia.

Acaricides

O vailaʻau nei e fasi ai siaki. O vailaau faʻasaina o lenei vaega ua vaevaeina i ni ituaiga se lua: acaricides faapitoa ma inisoacaricides.

Algaecides

O fualaau oona o lenei vaega e faʻamoemoe e faʻafefe ai laau vao, algae. Faʻaaogā e fufulu ai vaituloto, alavai, vaituloto. E mafua mai i aʻafiaga e mafai ona faʻamalosia ma faʻafefiloi.

E te iloa? Copper sulfate, faʻaaogaina mo le tausiga o laau e avea o se antiseptic ma le fugalaʻau, o le mea sili ona taatele.

Bactericides

Vailaau e fuafua e faʻaumatia pe taofi ai le atinaʻeina o faʻamaʻi. O nei mea e aofia ai vailaʻau faʻamaʻi ma vailaʻau.

Virocides

Vailaʻau faʻamaʻi e faʻaleagaina ai faʻamaʻi ma puipuia faʻamaʻi vailaʻau.

Fatulaʻau

O lenei vaega o vailaau e tineia ai manu faalafua o vailaau oona e puipuia ai vao ma vao e le o manaomia. Vaevaeina e avea ma auala e faʻaauauina ai ma filifili filifiliga.

Desiccants

Vailaʻau faʻamago le aʻa o le laau. O nei vailaau e tineia ai meaola e fesoasoani e "mama" le fanua aʻo leʻi totoina fua o faatoaga e pei o le araisa, pi ma le cotton.

Tagata faʻamaonia

Faʻatoʻa fugālaau (ina ia mafai ai ona faʻamaina) ma sili atu vine i laau. O vailaau faʻasaina o lenei vaega e faʻaaogaina foi e avea ma vailaau faʻasaina mai vao leaga.

Tagata faʻatauvaʻa

Faʻateleina le faʻaumatia o vaega taʻitoʻatasi o laau. O le mea lea, o fualaau o fualaau aina lelei ua saunia mo le taumalulu ma ua togafitia vine i luma o le seleseleina.

Zoocides

O vailaʻau vailaʻau eseese e faʻamoemoe mo le faʻaumatia o manu mafanafana: totoʻa ma manulele (rodenticides ma mea faʻasolosolo).

Insecticides

O nei vailaʻau oona e faʻafefe ai faʻamaʻi faʻalavelave e pei o iniseti. E tele ituaiga o ituaiga mea e eseese i le vailaʻau.

O le pulea o iniseti, o nei meaola o loʻo faʻaogaina: Calypso, Kinmiks, Alatar, I luga o lea nofoaga, Fastak, Decis, Aktara, Vertimek, Mospilan, Tanrek.

Ichthyocide

Faʻaaogaina e faʻaumatia iʻa lapisi. I le avea ai o se tulafono, e faʻaaogaina ia mea e faʻaaogaina ai vai, lea na faamamaina ai le ichthyocide, e tatau ona mamā.

Larvicides

O le mea moni, o le tele o mea e gata ai foi e leai ni iniseti, ae na o le le galue i luga o se iniseti matua, ae o ona aʻa.

Limatsida

Vailaʻau faʻasaina e faʻaaogaina ai slugs ma valilea o meaola faalafua o le tele o togalaau aina. O le tele o nei meafaigaluega e aafia ai le paʻu o slugs. E sili atu ona lelei le faia o togafitiga i le pogisa, e pei o slugs o meaola i le aoauli.

Nematocides

O mea ia e faʻaumatia ai mea e le masani ai. O nisi taimi latou te aofia ai foi auala e faʻaumatia ai meaola o le nematode o manu.

Ovicides

O vailaʻau faʻasaina ua fuafua e faʻaumatia fuamoa o meaola faʻamaʻi, lea e aofia ai iniseti, mites ma helminths.

Fungicides

Agelu Antifungal mo togafitiga o fatu laau, faapea foi mo le togafitiga o faamaʻi afaina o se tagata matua. O se faʻataʻitaʻiga o se fungicide o le Bordeaux suavai na iloa e tagata nonofo uma i le taumafanafana ma tagata fai togalaau.

Ordan, Oxyhom, Fundazol, Faʻailoga, Suiga, DNOK, Quadris, Acrobat MC, Previkur Energy, Antrakol e faʻaaogaina e tau ai ma faʻamaʻi laau.

Tulāfono faʻatupulaia

Vaega o meaola, o le pito maualalo o lona mamafa e mafai ona faatelevave pe taofia le atinaeina o laau toto. E mafai foi ona latou faaosofia le tuputupu aʻe o vaega taʻitasi o laau: mo se faʻataʻitaʻiga, e taofiofi ai le vegetative ma faʻavave le fuaina.

Tagata e tosina mai

Faaputugatupe ua fuafuaina ina ia faatosina mai mea lavelave i lo latou punavai. O se ituaiga o mailei. Faʻaaogaina e togafitia ai meaola faalafua mo le toe faʻaumatia.

Meaʻai

E le pei o le tele o vaega o vailaau e tineia ai vailaau e tineia ai vailaau e tineia ai manu faalafua, e le i ai se aafiaga faataumaoi, ae o se mea e faalavelave ai E mafai ona tupu le pest i tulaga eseese: suʻega, faʻaaliga, olfactory. I le asō o le tele o taimi e faʻaaogaina ai meaʻai.

Chemosterilizers

Vailaʻau e taofia ai le mafai gasegase e toe gaosia. O lenei "aafiaga o le le malamalama" e mafai ona mafua mai i tama ma alii.

E taua! O fualaʻau e sili atu ona faigofie i le faʻamamaina o vailaau faʻasaina. Seia oʻo mai talu ai nei, o le nofoaga muamua na nofoia e se apu.

E ala i faatinoga

O le ala o le ulu atu i se vailaau vailaau, faapea foi ma se isi faiga o gaioiga i luga o le tino o se meaola, faatagaina ai i tatou e iloa vaega nei o sooupu.

Faʻamatalaga

O lona uiga ia faia tuusaʻo e faʻafesoʻotaʻi ma i latou.

Vaʻaia

O nei vailaʻau muamua e faʻafefe ai meaai a le manufeʻai, lea e oʻo atu ai i lona oti.

Faigaluega

Latou te aafia ai le vascular system, ma, salalau atu i ai, faaleagaina ai le tino.

Fumigant

O le faʻamaʻiina o faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi o lona uiga e tupu i totonu o le manava.

Faʻamataʻu

Mo le faʻaumatia o nisi meaola faalafua o se mea e tasi e manaʻomia ai sina faʻatonu, ma le isi - kilokalama. O vailaau e sili ona mataʻutia o vailaau vavave, vaʻalele ma mists. O le maualuga o le vevela o le sooupu e mafai ona mafua i le vailaau e tineia ai manu faalafua i le vaega o le fasioti tagata poʻo le tagata e fai ma sui. Mo le fuafuaina o lenei tikeri, o le avefeʻau avefeʻau masani e faʻaaoga, lea na mafua ai le maliu o le 50% o manu i le taimi o le suʻega.

Malosiaga

Ole fua matautia ole vailaau faʻasaina e oo i le 50 mg / kg ("Aldrin").

Tetee matautia

Mai le 50 i le 200 mg / kg o se vailaʻau e lava lea e mafua ai se taunuuga leaga ("Dieldrin", "Endrin", "Heptachlor").

Togiaso tele

Ole aʻafiaga o sooupu mai le 200 i le 1000 mg / kg e mafai ai ona valaʻau i latou (Mirex, Chlordan, DDT).

Faʻaitiitia le faʻaleagaina

Fuaina o fualaau o vailaʻau malolosi - sili atu i le 1000 mg / kg ("hexachlorobenzene").

E taua! O tagata e galulue i vailaau e tineia ai vailaau faʻasaina e tatau ona i ai mea manogi ma le manava o le manava, pe a maeʻa e tatau ona fafaga.
Aotelega, e tatau ona faapea o le aʻafiaga o vailaau e tineia ai manu faalafua i luga o tagata e leʻi maeʻa ona suesueina fesili. O le tele o saienitisi e finau faapea o sea vailaau e faʻamafunaina e le gata mo meaola faalafua o laau totō ma fua, ae faʻapea foi mo tagata. A uma, pe a 'aina se fua o fualaau toto mai se togafiti e togafitia i vailaau faʻasaina, tatou te mautinoa foi le faʻaaogaina o meaʻai. Ina ia aloese mai ia i latou, o loʻo i ai fautuaga lautele mo le togafitiga o vailaʻau: aʻo leʻi faʻaaogaina, fufuluina fualaau faisua ma fualaau aina ma se vaifofo o le suamalie, citric acids ma le vai poo le suauu i le vailaʻau.