Fualaau aina

Faʻamatalaga o le tuputupu ae o le oregano mai le fatu. Le filifiliga o le nofoaga, taimi ma le totoina o mea, fesoasoani ile tausiga ma ata

Oregano (oregano, motherboard) o se laau lea e fai ma sui o aganuu agavaʻa ua sili ona lauiloa i le taimi nei i le tulaga atoa o Soviet. Ae ui i lea, o lenei herb ua lauiloa mo se taimi umi: e fiafia uma tagata i le togalaau teas brewed e tusa ai ma le fua a le tinamatua ma faʻaaoga i uluai faailoga o se malulu.

O lenei fualaau aina e tele mea aoga, o lea e talafeagai ai le totoina o se laʻau po o le lua o nei manogi manogi i luga o togalaau taʻitasi.

O ituaiga sili ona lelei o le faʻaleogaina o le oregano i le malae vaʻaia

  • "Mila" - Se fatu laau e oo i le 50 cm le maualuga ma lau ovoid e ufiufi i lauulu. Faʻaaoga tele i le kuka ma vailaʻau. O le totoina o fatu i le lauʻeleʻele o loʻo faia ia Me - Iuni.
  • "Manunu o moli" - laau toto vevela 30 cm le maualuga, e talafeagai mo le galueaina i eleele matala. Faʻaaogaina i foliga fou ma mamago, faʻaaogaina i vailaʻau faʻapitoa ma togafitiga masani. O le totoina o fanua i fafo e faia ia Me poʻo Oketopa.
  • "Eleni"- o se laau teuteu matagofie, e oʻo atu i le maualuga o le 40 - 60 cm. Faʻaaoga i le kuka mo le taoina, aano o manufasi, iʻa, fualaau faisua, faʻapea foʻi ma vailaʻau.
  • "Faiʻai Faiʻai" - ogatotonu o vaitau o oregano, lea e toto i le eleele mai ia Me ia Iuni.
  • "Dushka" - mea manogi ma se manogi manogi, o loʻo aofia ai le tele o faʻalaʻau taua, o meaola ola ola. O le luluina o fatu ile eleele ua faia ia Aperila - Me.

Ata

O le isi mea e mafai ona e vaʻavaʻai i le auala e tilotilo ai pupu i le ata

Taimi

E mafai ona totoina le oregano i le amataga o Mati: o le taimi na muamua atu ai le lūlūina, o le malosi o le vao o le a mo le totoina ile eleele. O le totoina o laau i le eleele e masani lava ona faia i le faaiuga o Aperila - ogatotonu o Me. Pe tusa o le vaitaimi lava lea (ogatotonu o Aperila - amataga o Me), o fatuga o le oregano e mafai ona toto saʻo i luga o le eleele.

Fesoasoani. O le totoina o le oregano e faalagolago i mea taua e pei o le vevela, ituaiga, tau ma le tau.

Faʻalagolago i le vevela, ituaiga ma le tau

O sea ituaiga taimi lautele e faalagolago saʻo i le tau, vevela o le vevela, tumau le tau. O Oregano o se togalaau mafanafana o le Metitirani, e tatau ona totoina i luga o le eleele avanoa pe afai ua maeʻa le tau o le toe foi mai o le kiona, o le eleele e mafanafana, ma o le vevela o le vevela e le tatau ona pau i lalo + 15C - + 17C.

I le masani ai, i matu o le itulagi, o le a mulimuli mai tulaga tau tau. E tatau ona maitauina lena mea lūlū fatu vave i le lauʻeleʻele avanoa e tatau ona faia i na o le itu i sautepe afai o le tau e latalata tele i le "tulaga" o tulaga o mea manogi.

Nofoaga

O le isi, seʻi o tatou talanoa pe o fea e totō ai le laau.

Tuai aganuu

E mafai ona avea patara a Oregano ma pateta, pi, pi. E le mafai ona e totoina pe a uma isi laau totō (marjoram, mint, basil, ma isi).

Soo

Ole a le taliaina e Oregano ni vai mama, o lea la o le nofoaga i luga o le nofoaga e te fuafua e toto ai le laau, e tatau ona e filifilia se tasi e le latalata mai ai le vai i le eleele.

E sili atu pe a fai o se laufanua manaia tele lea e leai se eletise. E fiafia le Spice i le malamalama ma le vevela, taʻitasi, o le moega e tatau ona i luga o le la, puipuia mai faʻataʻitaʻiga.

Oregano - aganuu filifilia, e mafai ona aʻafia i soo se eleele. Ae ina ia mafai ona puipuia le lelei o laulaau o le mea manogi, fautuaina e saunia le eleele mo le luluina o fatu i le togalaau. Amata ile tauaveina o nei galuega e tatau ona i ai i le tautoulu: ole eleele e tatau ona eliina faatasi ma le faʻaofiina o mea faʻalaʻau (manua, pulu, humus), faapea ma le phosphate ma le fugala (potas salt, superaphosphate).

Afai o le palapala e tele naua, ona mafai lea ona sili atu le faʻaaogaina o oneone ma peʻa. Afai o le pH e maualalo, ona tatau lea ona avea le palapala ma se lime, o lona uiga, faaopoopo le falaoamata o le dolomite, lime lime poʻo le fafie.

Mo lau faʻamatalaga. Ae o le lūlūina o fatu i totonu o se atigipusa, soʻo se faʻafefiloi o le eleele mai le faleoloa, lea e faʻapipiʻi ai sina oneone itiiti, e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea faʻapipiʻi.

Tuaoi ma isi aganuu

I le avea ma tuaoi mo oregano, e mafai ona e filifili:

  • aoauli ma fugalaau samasama;
  • laisy;
  • violē echinacea;
  • strawberries;
  • vine;
  • sea ​​buckthorn

E le fiafia i le talogano kukama, zucchini.

Filifiliga o fatu

Mo le lūlūina e tatau ona filifili fatu maualuga.. E i ai ni nai oregano (1 gram e tusa ma le 10,000 fasipepa), lapotopoto, lanu enaena. O le faamasaniina o fatu e maualuga tele (pe a ma le 80%) ma tumau mo le 7 - 8 tausaga.

E faʻapefea ona saunia oe lava?

  1. I le amataga o Setema, o fatuga o loʻo i ai fatu (i le nofoaga o inflorescences) e vavae ese mai se togavao.
  2. Ua faʻaputuina 'au i se fusi mo le faʻamago.
  3. O le faʻapotopotoga tuʻufaʻatasia o loʻo faʻagasolo i se nofoaga matutu, paʻu, ma vaʻaia.
  4. A maeʻa ona mamago, e tatau ona vaʻaia ma le faʻaeteete ma tuʻuina i totonu o se ie paʻu paʻu.
  5. O le ato pito i luga e tatau ona sasaina.
  6. Aveʻese mea o loʻo i totonu ma sulu i totonu o se vevela.

O fea e faʻatau ai mea ma mea e tatau ona e sailia?

O fatu lelei e mafai ona faʻatau i se faleoloa faapitoa. E mafai ona e faʻaogaina le 'auʻaunaga o faleoloa i luga o le initaneti, ae e tatau ona e faʻalagolago ia i latou o loʻo i ai se igoa lelei. O le faʻatauina o fatu i luga o se fata auala e le o se filifiliga sili lea., e pei ona i ai i ia tulaga o le tulaga e ono mou atu fatu ona o le le tausisia o tulaga o le teuina o maualuga tele.

Pe a faʻatau se fatu, e tatau loa ona totogi le mafaufau i le olaga ola ma le aso o le aoina o fatu.

I Moscow, o fatuga oregano e mafai ona faatauina i tau e amata mai i le 18 i le 20 ruuga mo le 0.05 gm, ma i St. Petersburg - mai le 20 i le 35 ruuga mo se ato e tusa ma le 0.1 kalama.

E tatau ona sogi?

Talu ai o fatu oregano e laʻitiiti lava, e matua faigata lava ona vaʻaia a latou sauniuniga. E mafai ona e sosolo i totonu o le vai mafanafana ina ia aveesea ai nisi o suauu taua mai ia i latou, ona faigofie ai lea o le faʻaaogaina o le suauʻu.

  1. Saunia fatu e mafai ona tuʻuina i totonu o se taga meaʻai ma lalaga vali.
  2. I totonu o se pusa papaʻu e maua ai le vai mafanafana (+ 35C).
  3. Aumai se taga o fatu i totonu o le vai, tuu i latou mo le 2 aso.
  4. O le 6 i le 8 itula e manaʻomia ai le suia o le vai.
  5. Aveese le taga, aveese fatu ma malogo.

Totoina ile eleele

  1. Faʻatulaga le laasaga mo moega oregano (silasila i luga).
  2. I totonu o le eleele matala ma susu, ia faia ni fagotaga i se loloto e le sili atu i le 1 cm ma se laina avanoa i le 25 i le 45 cm (fuafua i le eseese).
  3. Ia lūlūina fatu, lea e mafai ona muaʻi faʻafefiloi ma sina vaega itiiti o le oneone e faafaigofie ai lo latou vaʻaia.
  4. Faʻafefeteina i luga o se palapala o le eleele palapala (leai se sili atu i le 1 cm).
  5. O le eleele e tatau ona faʻapipiʻiina ma faʻamaʻaina ile atisosene.
  6. E mafai ona e taupulepule vao.

I fualaau

Laasaga taʻitasi i le laasaga

E le gata i lea, e mafai ona e faamasani i le algorithm, pe faapefea ona toto oregano.

  1. Fai se amataga muamua o le galo o fatu.
  2. Saunia se pusa mo le totoina o fatu, aua neʻi galo e uiga i le alavai i totonu (faʻalautele le gaʻo, pebbles, piliki piliki).
  3. Oregano e totō 2 - 3 fatu i kaseti taʻitasi poʻo isi pusa papaʻu i le loloto o le 0.5 cm. E mafai ona e faʻasalalauina i luga o le eleele susu ma toso i latou i le peat.
  4. Faʻalu le tumutumu o le eleele i se moli.
  5. Ufiufi le atigipusa i se ata (pusa paʻu) po o le tioata.
  6. A maeʻa le faʻaalia o uluai fugālaau, e tatau ona aveese le ata tifaga.
  7. I le oʻo mai o laʻau moni 2 - 3, o loʻo faʻamanuia ai laulau i totonu o koneteina taʻitasi (pe a iai le malosi atoa) poʻo le tuʻuina i totonu o le pusa e tasi.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio i le auala e totoina fatu fatugano:

O afea ma pe faapefea ona tulaʻi?

O pine muamua e foliga mai masani lava pe'ā uma le tasi ma le afa - lua vaiaso. O le laau e ola malie tele. O fua muamua e matua manifinifi ma vaivai, ae o le a latou tuputupu ae ma malolosi ma liliu atu i ni laau totoa.

Tuputupu ae

E taua. O le tausia o fualaau o se faʻaleleia atili o le pito i luga o le eleele mai le pulu moli (ae le masani, aʻo magoto!) Ma faʻaauau pea le faʻaleleia o mea totō (tatala le ata, lulu le condensate).

Tulaga sili ona lelei o le tulaga vevela - + 18С - + 20С. Afai e le mafiafia le tau, ona manaʻomia lea e le oregano le malamalama faaopoopo e ala i le fitolampa.

Aga i le eleele

E toʻatele e fiafia i le fesili: o afea e tatau ai ona totoina laau totō i fanua tatala. Toto i le laufanua, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le togalaau poʻo le atunuu, e mafai ona e 45 - 60 aso o totoga, ona fai lea o faatonuga mo le auala e faia ai.

  1. Saunia se fuafuaga mo le totoina o fatu (tagai i luga).
  2. O fualaau e tatau ona faʻamaligiina i le vai mo le lelei o le aveeseina mai le tane.
  3. Saunia ni pupuʻu papaʻu mamao i se mamao e 15 - 20 cm mai le tasi.
  4. O le faʻamaʻiina o faʻatoʻaga faʻatasi ma le paluga eleele e tuʻuina i totonu o le lua, paʻu i le eleele i le pito i lalo. Ua paʻu faataamilo le lalolagi i le ogalaau i ona lima.

Tausia i le taimi o le tausaga muamua

O laau laiti e matua nofouta lava i vao e mafai ona "fasi" i latou, o lea e fautuaina ai le siakiina o le moega ma le oregano mo le i ai o vao leaga: e tatau ona vave aveeseina, ma ia aveese le eleele. Faʻaleagaina le aganuʻu e pei o le faʻamagoina o le pito i luga o palapala.

Ina ia taofia le tuputupu ae o vao ma faʻasao le susu, ia fautuaina e totoina ni vao i vao vao. Afai e timu tele, e tatau i le tagata fai togalaau ona faʻamautinoa e le faʻaputuina le vai timu i luga o le togalaau.

O pepe laiti i le tausaga muamua o le olaga e le manaʻomia ni fafaga: o le a latou lava naʻo na fomaʻi na faia i le eleele i le tautoulu.

Faʻapitoa le faʻaleleia i le fale

O Oregano e mafai ona tupu i le fale i luga o le windowsill poo luga o se faapaleni mafanafana. O le nofoaga sili e ola ai se laau e susulu, ae aunoa ma le susulu o le la (e mafai ona paʻu). Aua o le laau o le a manaʻomia ni ipu e iai le gafatia o le 2 - 3 lita ma le suavai lelei ma faʻavaivai. I le avea ai o se meaʻai, soʻo se eleele paleni, faʻatau mai se faleoloa faapitoa, poʻo se oneone lanu oneone ma se pH o le 6.0 - 6.5 o le a faia.

Oregano - o se laau e tatau ona amata i luga o lau 'upega tafaʻilagi. A aunoa ma le faʻatuina atu o le tele o se faʻalavelave i se fai togalaau, o le a sili atu ma le tasi le tausaga le fiafia i fualaau aina, o manogi manogi ma le manaia o mea e fiafia i ai.