Laʻau

Anthurium Scherzer - tausi fale

Anthurium Schertser - o se aiga lauiloa, lea e lauiloa o le "fiafia tama." O le fugalaau matagofie e faʻapenaina ma foliga vaaia. O le eseesega e le lelei i le tausiga ma le le faʻamaonia i tuutuuga o le taofia. O le mea lea, ua salalau.

O le a le foliga o Anthurium Scherzer

Pe a faʻatusatusa i isi anthuriums, e laʻititi le Scherzer. Lea o se foliga e le faʻamaonia, lanu uliuli lanu meamata. Inflorescences e moli. E eseese i latou i le curvature. E uumi mo le umi umi. O le ufiufi o foliga fatu. E i ai se mumu-lanu moli, toetoe lava o le lanu paʻu. Fai lemu lemu.

Anthurium Scherzer o loʻo faʻaalia i se lanu ese o lapoʻa

Fiafia! O faʻaonaponei faʻaonapo nei o loʻo faʻaalia i le tele o lanu lanu. E mafai ona e maua ituaiga eseese ma le lanumeamata susulu ma e oo lava i se palanikeke paʻepaʻe.

Mea masani masani

Filifiliga i aso nei ua mafai ona maua mai le tele o laau totoa ma laiti laiti. E iloga i latou i le tele o ituaiga lanu lanu. Latou te fiafia i mata o soʻo se tagata.

Anthurium - tausiga o fale pe'ā maeʻa le faʻatau

Le lauiloa o:

  • Lacetti. E faʻaaogaina e le gata o se totoga fale. Fugalaau e faʻaaogaina e tipi i totonu o falaoloa. O le lapoʻa e piniki. Laʻau faʻapipiʻi faʻapipiʻi-foliga. O lau o le eseesega, lanu meamata i lanu. O pito o laupepa laʻau e tusi.
  • Graffiti O se uiga uiga ese o se ogalaau fale o se veli paʻepaʻe e pei o se mea e faʻafefeteina. O le fausaga e tele.
  • Hawaii E le tatau ona galo ia i tatou le lanu lanu o le lautele.
  • Alexia Julia. O le lautele o le lafu o loʻo i ai se lanumoana lanumoana lanumoana.
  • Chocolate Love. E maua ai uiga maualuga teuteu. Faatusatusa O laulaau e tele, e matua lanu meamata. Olatila lanu moana-lanu.
  • Rubens. O inflorescences ei ai ni fugalaau laiti. E ese i latou i se foliga lautele. Faʻapipiʻi i le lua-tone le lapoʻa lautele: o le pito i luga e piniki, o le pito i luga e lanumeamata.

Fiafia! E sili ona fiafia i le anthurium mix. E aofia ai le tele o ituaiga e totoina i totonu o le ipu e tasi.

Anthurium Mix e lauiloa tele ona o lanu eseese

Vaega o tausiga ile

Anthurium - faʻaleleia i le fale

O le tausiga o Scherzer anthurium i le fale e faigofie. E taua tele le manatuaina pea o fualaau oona o le laau. Tuʻu atu se mafanafana mafanafana i totonu o le potu, latalata i lona masani masani.

Lulu

O le tau o le vevela e eseese ma le vaitau. O le taimi mafanafana e faʻaalia i togavao vao. O le vevela o le potu fautuaina o le 18-28 tikeri Celsius luga aʻe o zero. Scherzer e mafai ona tu i fafo.

Malamalama

E fautuaina le tuʻuina o le fugalaau i totonu o le paolo. O le filifiliga pito sili ona lelei o se windowsill i le itu i matu poo matu sisifo. Ua faʻasalalauina le malamalama. E taua le aloese mai le susulu o le la.

Faʻasa

E tatau ona puipuia le vai e le afaina. O le fausaga e tatau ona vaivai. Aʻo leʻi faʻamamaina, faʻafefe mo ni nai minute ma faʻamafanafana i le vevela o le potu e manaʻomia. Faaopopo sina mataua o le vinika poo le sua o le tipolo.

O le laau e manaomia le masani ona susu. E faia pe a faʻapala le palapala i totonu o le tane ma le laau ile loloto o le 50-80 mm. Ole maualuga o le susu ma le vevela tele e afaina ai le tuputupu ae. O le aʻa e paʻu ma pala.

Lafoaia

O le fufuluina o laulaau e faia i taimi uma. E taua tele le taofia o le vai mai le oʻo i luga o mea leaga. A leai, o le a latou paʻu ma pauu.

Totogi

Maualuga maualuga maualuga maualuga e oo atu i le 90% e fautuaina. E faʻaaogaina se paʻu ma le susu susu. Latou te tuʻuina se fagu fugalaau i luga. E mafai ona e ufiufi le fogaeleele i le niu niu poʻo le galu. I le faagasologa o le totoina, o le suavai foi e ulufale atu i totonu o le palapala fibrous.

O le nofoaga e tupu ai le anthurium e filifilia ma le faaeteete. Maota sili atu ma le maualuga o le faʻamamafana, sili atu o se umukuka. E ui lava e mafai ona e faia se tamai lanu meamata.

Ua totoina le laau i totonu o se potu ma maualuga le maualuga o le susu - i le umukuka

Soo

E mafai ona tupu i luga o le eletise, i le mama mama, ma le eleele faapitoa. O se mea lelei lelei mo le lelei o le vai ma le ea. Tuuina atu i le ituaiga o sphagnum moss, peat, turf land i le fua faatatau o le 2: 2: 1. Ua faaopoopoina foi le paʻu ma le malala.

O le lalolagi e tatau ona faʻaalia i le friability ma le vai e mafai ai. Ia loloto le fiber. O le faʻamasinoga o loʻo iai i le lautele o le 5.0 i le 6.0 pH. E tuʻuina atu i le eleele eleʻele.

Laʻei pito sili

Faʻaaogā masani faʻaaogā mo totonu ole vao. Ua faʻafeiloaia i totonu o le eleele i le vaitau o le tuputupu ae malosi ma le atinaʻeina o Scherzer ma le faalua 2 taimi i le masina. O le faʻateleina o le fuālaʻau e matua faʻasaina. E fautuaina ina ia galue ma le faʻaititia o fua faʻataʻitaʻi nai lo faatonuga.

Taua! Lime e tatau ona toesea i luga o laei ma vai faʻavaivai.

Telefoni faʻasaina mo anthurium

Vaega o le tausiga o le taumalulu: taimi malolo

Anthurium - totoina i le fale

I le vaitau o le taumalulu, e fautuaina ai se togalaau ile fale e maualalo ai le tau malulu. I totonu o le 15-17 tikeri Celsius luga aʻeo zero. I le taimi lea, o fugalaau e faailogaina. E taua le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga. Aloese mai suiga vave o le vevela.

Pe a fuga

E mafai ona fuga le laau mai ia Fepuari ia Novema. Toeitiiti lava atoa le tausaga, ma na o taimi sili ona malulu ma sili ona manaia o le tausaga.

Teuteu

O le teuteuga taimi e toe faʻafouina ai le laau. E fautuaina e fai lenei mea i le 4 tausaga. Ona fuga mai lea o le fuga ma ola umi.

E faapefea ona fua

O le toe gaosia e faia e fatu. O le a amata le fugalaau pe a mavae le tolu tausaga. E le o taimi uma e mafai ona puipuia ai meatotino o le ituaiga muamua o le anthurium scherzerianum. E sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona fiafia i ai i le vaeluaina e ala i le vaevaega ma fai i le tautotogo (ia Mati poʻo Aperila).

Mo le vaevaega, o laau matutua e filifilia i le tulaga o ni togavao i vaʻa eseese. O loʻo nonofo i potopotoga eseese ma se mea e sui ai le peat. O loʻo faʻamauina le palapala ile susu.

Suiga

Anthurium Scherzerium ua fautuaina ina ia toe totoina i vaipuna uma. E faʻaoga lenei i faʻataʻitaʻiga talavou. Ona oʻo lea i le 3-4 tausaga. Faʻalogo i le atinaʻe ma faʻatumu le fagu i le aʻa.

O le Anthurium e totoina i le vaevaeina o aʻa

Faatonuga mo le totoina o se fale toto:

  1. Malosiaga filifili vaapiapi ma maualuga. O lenei mea o le a faʻamautinoa ai le tupu vave o se faga fale.
  2. O se vaega itiiti o le faʻavaivai poʻo le faʻalauteleina o le omea ua sasaaina i lalo.
  3. O se palapala palapala ma se faʻavalea o le fausiaina ua faia mai luga.
  4. O le laau e tuʻuina atu e ala i lona faʻafefeteina.
  5. O le eleele o loʻo totoe i totonu o le ulo e tumu ile palapala fou.
  6. O le eleele e faʻapipiʻiina. Faʻasalaga i luma.

Maʻi ma meaʻai

Afai e le saʻo le tausia o se fale toto - o le a maʻi. O le susulu o le eleele palapala ma le faʻavaivaia o le vai e ono mafua ai le pala o aʻa ma fugalaau. E mafai foi ona tupu Rot pe afai e le matauina le vevela fautuaina. Ae maise lava pe afai o le vevela e pau i lalo. E mafai ona e faʻaumatia le faʻamaʻi e ala i le faʻaaogaina o le mafuaʻaga o lona foliga mai - ia toe faʻafoʻi le microclimate masani ile potu.

O le vevela ma le faʻapouliuligia o le lapataiga o laulaa ua avea ma faailoga o le sili atu o le calcium i le palapala palapala. A o le anthracnose e amata. I le tulaga muamua, ua lava le faʻaaogaina o fomaʻi faʻapitoa e ala i le fetuunaʻi o le tuufaatasiga o le eleele. Lona lua, o le a sili atu ona faigata. A maeʻa le faʻatauina o le fale, e fautuaina e faʻapipiʻi i taimi uma i sauniuniga o le pese e avea o se mea faʻapipiʻi. E sili atu le puipuia o faʻamaʻi nai lo le togafitia mulimuli ane.

Taua! E manaʻomia se faʻamafanafana masani e puipuia ai aphids, spider mites ma mealybugs.

O le tausisia o fautuaga faigofie mo le tausiga o le anthurium o le a mafai ai e oe ona totoina se laau matagofie i le vaomatua i le fale, lea o le a avea ma mea taua o totonu o totonu. O lanu mumu lanumumu ma fugalaau o le a faafiafiaina pea le aiga.