Fua o le gaosiga

Vaʻaia totonu o le laau O le pipypy perperomy

Pepperomia tuberous - o se laau vaovao puupuu mai le aiga o le pepa, faimalaga i totonu o fale ma fale mai vaomatua o Amerika i Saute.

O fugalaau e iloagofie ai ituaiga o totonu o lenei fugalaau, e eseese i uiga lanu.

Alba faʻatasi ma paʻu laʻau moli, Variegata ma le lanu o le lanu kulimi ma Albomarginata ma le faʻasalaga siliva, o le faʻapipiʻiina o le lauulu lanumeamata o le laʻau, o loʻo i ai i totonu o le lauiloa lapopoa o le pepē laʻititi.

Ata

E mafai ona e vaʻai masani i oe lava i le "Tupolistnaya" peperia i le ata oi lalo:

Faatasi ai ma le latalata i le 100 i totonu o Peperomia ituaiga, o loʻo i ai ni faʻavae, e le mafaʻatasi ma sui o le laʻau o lanu eseese. E mafai ona e maua nisi faʻamatalaga e uiga i ituaiga varietal, Lilian, Magnolia, ma Variedal (Wrinkled) i luga o la tatou 'upega tafaʻilagi.

Tausiga ile

Tausia pe a faʻatau

Faʻatauina o se laau i totonu o le faleoloa, faʻalogo i ona foliga vaaia.

E taua! Aloese mai le faatauina o le tilotilo ma lau paʻu, paʻu, aemaise lava pe a fai e susulu le soʻo.

A maeʻa ona faʻatau le faʻatau e toe toto le laau i totonu o le isi ipu mo le vaiaso.

Teuteu

Faʻalogo lelei. Peperomia tupole e manaʻomia le teuteuina faʻamalosi pe a oʻo i le maualuga o le paʻu e oʻo i le 20 cm, pe a oʻo i le mamafa o gaʻo atonu e pau i lalo o lona lava mamafa.

Aʻo faia lenei taʻaloga, o le laina faʻavae e maua i se maualuga 3-4 cm mai le maualuga o le eleeletuʻuina 3 pito i lalo. I le taimi lava e tasi mai le vao o loʻo totoe o le a amata ona tupu 3-4 laʻau tupuga laiti, lea, afai e manaʻomia, e mafai ona mauaʻa.

Aʻo faʻapipiʻi mai fatu fou, e faʻapipiʻiina foi pe tipiina, lea e mafua ai le fausia o se mea eleʻele, maualalo.

Faʻasalaina ma faʻaleleia

O le pepperomia tuberous e manaomia ai le masani ma le tele o le suāinu, ae ia mafai ai ona le mafai ona galo le masini o le meaʻai poʻo le faʻafefe. I le tau mafanafana, e tatau ona fausiaina le laau. 1 taimi i le 10 asoma i le taumalulu 1 le taimi ile 2-3 vaiaso.

Mo le fafagaina o le fugalaau e faʻaaoga ai le timu mafanafana, kiona po o vai inu, lea sili atu le mafanafana nai lo le potu i le 2ºº.

Peperomia e puipuia i le maualalo o le susu, ae ui i lea, o le a ia faafetai ma le agaga faafetai ia laʻau ma se susu susu ma fusi i latou, aemaise i le vevela o le taumafanafana. E le gata i lea, o pusa ei ai fugalaau e mafai ona faʻapipiʻi i paʻu palasitika ma laumei susu poʻo le iliili.

Faʻamasinoga

Mo le totoina o loʻo faʻaaogaina se lautele, poʻo le paʻu oneone poʻo se palasitika. I le avea ai o se eleele mo le faʻaleleia o faleoloa faleoloa e talafeagai mo teuteu laupapa aganuu. Afai e tatau ai, e mafai ona saunia le vaega eleele i se tulaga tutoʻatasi.

E tatau ona i ai le eleele tatalaina ma maua sina gaʻo poʻo le tali tutusa.

I le itu lelei, o le vaega lea na faaalia e ia lava:

  1. Deciduous humus - 2 vaega.
  2. Peʻa - 1 le itula
  3. Palu fafie - 1 itula
  4. Laʻau tele vaitafe - 1 h.

I le isi itu, e mafai ona e faʻaaoga:

  1. Peʻa - 1 le itula
  2. Sand - 1 le itula
  3. Laʻau lau - 1 itula

Mo le tuputupu ae masani o laau toto suavai lelei e manaomia i le foliga o le 6-senitimita lelafolafola o le uamea lautele, laumei po o le oneone lapoʻa, o loʻo taoto i lalo o le fagu fugalaau.

Suiga

E oʻo atu i le tolu tausaga le matutua, o le faʻasolosolo o le suamalie e totoina i tausaga taʻitasi, ma le tasi i le 2-3 tausaga.

O le manaʻoga i laau o le gaosiga e faʻaalia se taofi i le atinaʻeina o le fugalaau ma le faʻaalia o aʻa i totonu o pupu i le pito i lalo o le ulo.

O se vaʻa fou fou e tatau ona 1.5 minute le muamua.

Tuputupu ae mai le fatu

O fatu o le laau ua tuu i totonu o fagu ua tumu i le tutusa o le oneone ma le humus humus. Ina ia faatelevaveina le gafatia o le germination e tapuni pulou palasiti ma taofi le vevela e le itiiti ifo i le 24 º Сfaʻafeiloaʻi faʻavaivaia le faʻafefiloi palapala.

Pe a totoina e le laau se laupepa lona lua, ona latou togi lea i ni atigipusa ma se mea e tasi o le mea lava e tasi, e salalau i luga o le laasaga i laasaga o le 2 cm. A maua le malosi o laau, o loʻo nonofo i potopoto eseese.

Tofiga

Faatasi ai ma le faateleina o fatu, maua ni paʻu fou pepe valea mafai ona tipi. Mo lenei faamoemoe, i le tautotogo po o le autumn, i laau matutua, o se vaega o le ogaumu ma 2-3 internodes ma nisi laulaau ua oti. A maeʻa lena mea, ona tuʻuina lea o le tipi i totonu ole paluga o le peam-sand or water at a temperature of about 25 º C.

I le maeʻa ai o le germination (3-4 vaiaso), lea e mafai ona faatelevaveina i le faaopoopoina o le "Kornevina", o fualaau laiti o le pepe e ola tupolistnoy e totoina i se nofoaga tumau i totonu o se atigipusa ma se mea paleni paleni ma alavai.

E mafai ona e aoao atili e uiga i le tausiga ma le toe gaosia o le pepe o Tupoli mai le vitio o loo i lalo:

Lulu

Peperomia e manaʻomia le tele o le vevela. Lelei maualuga mo lona galueaina - 20-25 º, ae le itiiti ifo i le 16 º.

E taua! Peperomia e matua le lelei le tali atu i le fesuiaiga o le vevela ma ata, ma le malulu o le ea e mafua ai le pau o lau.

Manaoga faapitoa faʻaaoga i meatotino o le eleele: o e le tatau sili atu nai lo le ea i le sili atu i le 2-3 º C.

Faatasi ai ma se faaitiitia i le umi o le ao, o le laau e pau i se tulaga o le malologa faamalosi, o le mea lea i le taumalulu vevela lalo i le 16-17 º С.

Malamalama

Faʻaalia o ituaiga o laau totő ma laʻau monochromatic e manaʻomia le itiiti ifo o le vevela o le la nai lo le faʻaaogaina o vailaʻau.

Peperomiya tupolistnaya leaga le fesuiaiga le susulu o le la, ae peitai, e le lava le malamalama e afaina i le tatuina o laulaau ma le leiloa o la latou lanu masani.

O tulaga sili ona lelei mo le tuputupu ae o le fugalaau i totonu o le potu o le a maua matagi sasaʻe poʻo sisifo vaega.

Mea aoga

Faʻalelei

O le laau e taugata mo ona lau lanu lanumeamata matagofie, lea, e faalagolago lava i lona foliga teuteu, o loo i ai le tagata e ola i le tele o nuances coloristic i foliga o se siliva po o se fasi auro, o se kulimi poo ni fasipolo matagofie.

Faʻamalosiaga o avanoa vaʻaia

O loʻo i ai se manatu o le pepe pepe e faʻamalosia le malosi o le nofo ai, tuʻuina se uiga lelei, faʻaitiitia le fefinauai, faʻaleleia lagona, avatu le filemu ma le moe lelei.

Faʻaleagaina

Ona o le mea moni e tupu mai le laau phytoncidesia fufulu le ea mai eseese faʻamaʻi. O le mea lea, e aoga le tuʻuina o se fugalaau i totonu o potu o tagata e masani ona mafatia i faamaʻi catarrhal.

Lelei

I le avea ai o se sui o le faailoga o le zodiac Cancer, o le peperomia e valea, ei ai sona aoga aoga i le tulaga o galuega o le gastrointestinal tract, gall juvi ma susu susu.

Faʻaleagaina

Toto saogalemu mo tagata, e le faʻatagaina le inu oona poʻo toxins.

Maʻi ma faʻamaʻi

Spider mite

O tulaga lelei mo le atinaʻeina o le parasite e aliali mai ma malosi vaʻa vevela. I luga o pou o le laau o loʻo i ai se laupepa paʻepaʻe, o loʻo faʻavaivai ma paʻu pepa palapala.

Ina ia faʻafefete le vaʻavave, e fufulu fugalaau i se manogi susu suamalie; masani fufulu i le vai mafanafana.

Faʻataʻitaʻiga, 0.15% o le solution a le Actellica (1-2 ml i le 1 l) o le vai.

Thrips

O lenei meaʻai e faʻamalieina e le tele o nuʻu i lalo ifo o le laulaʻau, ma o loʻo i luga o le pito i luga le malamalama. I le lumanaʻi, e mauaina e le laulau lanu se lanu uliuli-enaena ma se paolo siliva.

Pau lava O le togafiti togafitiga o le faʻaaogaina o iniseti: "Aktellika", "Fitoverma" ma le "Int-Vira".

Mealybug

Metotia o le tauivi fautuaina aoina mai o iniseti lima ma solo fugalaau ma laulaau o se omomi na togi i le ava malosi.

Paʻu aʻa o le aʻa

Faʻasaʻo le tulaga o le a fesoasoani totoina o laau i totonu o se fagu fou ma faʻaitiitia tele fafaga.

E manino lava, o le pepe pepe e tatau ona i ai le aiā e ave ai se nofoaga talafeagai i totonu o greenhouses. O le fugalaau o le Florists e tosina mai ai le matagofie, lalelei ma le maofa i le le mautonu.