Laʻau

O ni faafitauli ono tutupu i le tuputupu ae o le pi

Vaʻavaʻai i togalaau Rusia o loʻo i luga o laau toto. O faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise o laʻau, e le masani ai mo latou. E le o se taimi e masani ai, ae o le mea moni, o se osofaʻiga o faʻamaʻi pipisi. O nisi taimi ei ai faafitauli i le leai o fua. O le a matou taumafai e faamasani le fai togalaau ma faafitauli e masani ona feagai ma auala e foia ai.

O faʻamaʻi pipisi masani

Seʻi manatu i le tele o faʻamaʻi pipisi, o latou mafuaʻaga, metotia o le pulea ma le puipuiga.

Aisea e le o fua mai ai le pi

Atonu e tele mafuaʻaga mo lenei faafitauli.

E le fuga le pi

O le leai o se fugalaau e faailoa mai ai e le o faia ni tulaga talafeagai mo le laau. O le faafitauli sili ona taatele o le:

  • Ata. Mo se pi pe a totoina, e tatau ona e filifilia se nofoaga lelei.
  • Lafitaga le talafeagai. E sili atu le lelei o le pi i luga o eleele lamolemole, palamole (oneone, oneone loam, loam). I luga o le mamafa o le maʻa, maʻa papa po o le eleele, o le a le fua mai le pi.
  • O aʻafiaga fugalaau e afaina i le malulu - latou te le teteʻe ile vevela ile -28 ° C.
  • Meaʻai le lelei. O le sili atu o fugalaʻau oona faʻatasi ma le le lava o le ufiufi ma le fulufulu o se mafuaaga taatele mo le leai o se fua.
  • Ma e le o faʻamoemoe foi o le tupu aʻe o se pi na aʻafia i faʻamaʻi, aemaise lava lau laʻau.

Fuga fuga, ae leai ni ovaries

A maeʻa le manuia o ovaries o le fugalaau, o le a faʻamaonia ai e leʻi tupu le palotaina o fugalaau. Peach o se aganuu faʻaleleia, ae i lalo o tau leaga - timuga, matagi malolosi - e le tupu le palota. E leai se mea e tatau ona faia e uiga i ai - e tatau ona e faʻatali mo le isi vaitau e sili atu le faamanuiaina.

E fuga fugalaau a Peach

O le pau o lanu e matauina i ni tulaga se lua.

  • Muamua o eleele palapala. I lenei tulaga, e mafai ona e taumafai e faʻasiliina i le faaopoopoina o le eleele poʻo le lime i le autumn mo le eli. Norm - 500 kene i le 1 m2.
  • O le lona lua o le faaleagaina o fugalaau i le faapaologa. Faʻamatalaga i lenei mea i le vaega talafeagai.

Kameo-iloa (gummosis)

Gum o se lanu mumu, lanu samasama-vai enaena lea e masani lava ona afua mai i manua ma fue i le paʻu o se laau, faapea foi mai fua. I tagata lautele, o le gaogao e masani ona taʻua o le kelu. O le faʻamaʻi e fesootaʻi ma le faʻamalositino o lenei suavai toʻa e taua o le faapipiiina o gutu poʻo le gumamosis.

O le lanu lanumeamata-lanu enaena, lea e masani ona faasaʻoloto mai manuʻa ma vaʻa i le paʻu o se laau, ua taua o le gum, ma o le faagasologa lava ia o le gum

O lenei faʻamaʻi pipisi e masani ona vaaia i fualaau. Atonu e tele mafuaʻaga mo ia:

  • Manua faʻamaʻi i le paʻu ma laupapa.
  • Faʻasalaga le saʻo pe leai foi. E tatau ona manatuaina o le teuteuina o lala ma le lautele o le sili atu i le tasi le centimita e tatau ona faia i na o le malologa o le laau. Ma e le tatau foi ona galo ia i tatou le faagasologa o vaega uma o le togalaau.
  • Faʻaleagaina le cortex o se taunuuga o le malulu.
  • O le faʻateleina o le faʻamaina po o le faʻavaivaia o le vai i le aʻa aʻa e fesoasoani i le fausia o le pulu ma lona tafe.
  • O faʻamaʻi faʻamaʻi (cytosporosis, kanesa uliuli) e mafai foi ona mafua ai le maʻi pipisi.

O nai vaega laiti o le pipi e le afaina ai le laau, ae afai o le a amata ona faateleina le latou nofoaga, e tatau ona faia fua. E faigofie ma e aofia ai le fufuluina o vaega ua afaina i se naifi malosi i se paʻu ola maloloina po o se fafie (e fuafua i le maualuga o le faaleagaina), faʻaumatiaga ma se 3% o le kulimi sulfate ma togafitiga faʻatoʻaga. E i ai foi togafitiga faʻa-tagata - o manua o loʻo afaina i laulaau fou o le fila. A maeʻa le mago, e toe faʻaalua ona fai le faʻalua, pe a maeʻa ona ufiufi le manuʻa i le vine varnish poʻo le putty.

Paʻu i luga o paʻu paʻu

O lenei mea le lelei e mafua mai i mafuaaga eseese.

  • O le tele o taimi, o le paʻu o le paʻu e mafua mai i le malulu. I luga o aso vevela o le la, o le vevela o le vevela i luga o le la ma le ata o le laau e mafai ona oʻo atu i tulaga taua, lea e oʻo atu ai i le fausiaina o vaeluaga. Talu ai o le pi o se fale afi vevela i le itu i saute, pe a tupu aʻe i lalo o tulaga sili atu ona ogaoga, e tatau ona maua ai le mafanafana mo le taumalulu.

    O poloka i totonu o le paʻu o fualaau aina suamalie mai le leaga o le faaleagaina e masani ona tu i luga

  • E masani lava ona tupu le vevela i le amataga o le tautotogo, pe a mafua ona o le vevela malosi o le la, o le ogalaau, lea e le o fetuunai e vevela pe a uma le malulu o le taumalulu, e momotu ai le fausaga o le tino, e mafua ai le ogaoga o le osooso ma o nisi foi taimi o le oti o vaega atoa o le cortex. O le puipuia o lenei mea matautia o le paʻepaʻe paʻepaʻe o ogalaau ma lala.
  • Faʻaaogaina tele o le faʻamaʻi faʻamaʻi i le autumn e tupu ai le tuputupu ae o le laau, lea e masani ona pala ai le paʻu.
  • Le faʻatoʻilaloina o nisi o faʻamaʻi - kleasterosporiosis, kanesa uli, cytosporosis.

Po o le a lava le pa'ū o le paʻu e mafua mai, e tatau ona togafitia. O le auala togafitiga o loʻo faʻamatalaina i le vaega muamua.

Laʻau tupugo

O le totoina o fatu laau mai le fatu o se auala taatele o le sosolo. Afai o le taimi lava lea na feagai ai le tagata fai togalaau ma le mea moni na amata ona magumago laulaau i luga o le totogo, ona ono tupu ai lea o le faafitauli ona o le solia o le tulafonoaʻu. Mafuaʻaga talafeagai:

  • Le lava le susu.
  • Televave o le susu, faapaleʻaina o le vai i totonu o se tane ma le palapala.
  • Luga mamafa.
  • O le potu e vevela ma vevela. O le maualuga o le vevela e 20-25 ° C, o le faʻamamafana e 70-80%.
  • Faaleaga i aʻa e ala i meaola faalafua po o le afu.

E manino lava, mo le puipuia ma le faʻamamaina o le faafitauli, e tatau i se tasi ona tausisia ia tulafono o le galueaina, faʻamautinoa se paleni taumafa ma faʻainu vai.

Laʻau mūmū lanu mūmū ma lanu.

O se faʻalavelave mataʻutia lea o se faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi leaga - laʻau faʻafeiloaʻi. E masani lava ona faʻaalia o ia lava i le tautotogo pe a uma ona tupu i luga o lauʻau. I lenei tulaga, muamua, o le mumumumu o tubercles e fai i luga o lau, i le lumanaʻi ua feliuliuai. I le laasaga e sosoo ai, o laulaau e liu uliuli ma malulu, ona paʻu'ū ai lea. Afai e te le faia fua, ona oʻo lea i le ogatotonu o Me - Iuni, o le tele o lau o le a fesuisuiai, o fua e le o seti pe le mautonu, leaga. E televave le alualu i luma o le maʻi ma e aunoa ma se faanatinati vave e mafai ona oti le laau.

Aʻo tuʻuina i luga i luga o laumei ma le paʻu le lanu mumu muamua, mulimuli ane latou te sosolo

Ina ia mafai ona tau, e tatau ona vavaeina ma faʻaumatia vaega o loʻo aʻafia o le laau, ma e tatau ona togafitia le laau lava ia i le filogides - Horus, Strobi, Abiga-Peak, Skor, ma isi.

Pegel froze pe a uma le taumalulu - pe faapefea ona fesoasoani

O le pi e paʻu mai le kiona nai lo isi fua. Afai i le taumalulu na maligi ai gutu ma i le tautotogo na foliga mai o le pi na malolo, ona muamua lava lea e tatau ona fuafua le tikeri o le faaleagaina. E mafai ona faia lenei mea i le na o le amataga o le vaitau tuputupu ae. I soo se tulaga, na o le pau lava le auala e fesoasoani ai i le laau o le taitaia lea o teuteu agavaa. Afai e foliga mai ua na o fualaau aina suamalie na faaleagaina, ma e lei faaleagaina le fafie, ona vavaeina lea o lala ua leai ni fugalaau. O le teuteuga e faia i le 2-3 tausaga le matua. A maeʻa ona tuʻu ese le ovary, e tatau ona e aveesea lala uma e aunoa ma ni fua.

Afai e afaina uma fualaau aina, ona avea lea o se taimi mo se teuteu malosi e puipuia ai le matua e tipi ese ai totoa uma o laau totő ma faasolosolo atu i luga o le laina i luga (i le 4-5 tausaga le matua). Ma ia faia foi le vevela malosi o pito i luga ma totonu o le pale. O le teuteuga e tasi e faia i pupuʻa malosi malolosi.

Faʻasalaga tele i lala skeletal ma o latou faʻamau, e tatau ona faia teuteuga ia Iuni i le maeʻa ai o le momoe o le momoe ma le tuputupu ae o tila mai ia i latou. Afai o le tumutumu i luga o lala uma e alaga vaivai, ona faʻapipiʻiina lea o le vevela seia oʻo i le isi tautotogo. A oʻo mai le laʻau o le kiona i le maualuga o le kiona, o le teuteuga e faia ma le pueina o le 10-20 mm o laupapa ola maloloina o le au. Ma, mai i le fuʻa na faia i luga aʻe o le nofoaga o tui, ua fausia ai se vaega fou, ma e sili atu le faia o lenei mea i totonu o se togavao.

E manino lava o lenei faʻafitauli e faʻavaivaia ai le laau ma faʻaititia ai lona puipuiga, ma o le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi, aemaise lava le faʻafefe, e faʻapupula. O le mea lea, i le vaitau lenei, o togafitiga puipuia faʻatasi ai ma le filogides e faʻatagaina.

Meaʻai faʻasaʻi - faʻauluuluga autu, faʻamatalaga, faʻatonutonuina o mea

I le faʻaopopo atu i faʻamaʻi, e ono lamatia ai le pi i meaola faalafua eseese. E tatau i le fai togalaau ona iloa po o ai i latou, pe faapefea ona latou foliga ma auala e taulimaina ai.

Black aphid

Aphids o ni iniseti laʻitiiti laʻitiiti e leai ni lapoa e sili atu i le 2-3 mm i le lapopoa (o loʻo i ai ni mea e le masani ai e oʻo i le 5-8 mm i le tele). E sili atu i le 3,500 ituaiga o aphids e lauiloa, e iai lanu eseese - lanu uliuli, lanu mumu, papaʻe, lanumeamata, samasama, pika, ma isi. E tusa lava po o le a le lanu ma ituaiga, o meaʻai uma lava e fafaga i sua o laau ma faʻasaʻo se suamalie suamalie (o le mea e taʻua o le meli) i le faagasologa o le olaga. E tutusa uma lava auala mo le pulea o meaola uma. I luga o se pi, e masani ona matauina aphids uliuli, ae o isi meaola foi e mafai.

Aphids, e pei o se tulafono, o loʻo tauaveina i luga o le palealii o se laau io latou tua ma totōina i laulaʻau ma laʻau. Latou te faia lenei mea ina ia mafai ai ona fafaga i luga o le kulimi meli na natia e iniseti. Aphids e mafai ona iloa e laulaau felanulanuaʻi, o totonu o le mea o loʻo nofo ai ona itumalo i tua. Ma e mafai foi ona maua i luga o le moto o vine.

Aneti e pei o le aphid

Aphid e mafai ona mafua ai ni faʻalavelave matuia i le mataupu pe a le tau ma faʻatagaina e toe gaosia filemu. Ae e masani lava e le oʻo mai i lena mea. E tele togafitiga faʻasolosolo ma togafitiga faʻaleaganuʻu mo le faʻaumatia o iniseti leaga, faʻapea ai ma le puipuia o le osofaʻiga. Matou te lisi mea autu:

  • Foafoaga o se faʻalavelave i le ulu atu i totonu o le pale o le papa, faʻapipiʻi ai i totonu, i le faʻapipiʻiina o fusi paʻu i luga o le paʻu ma le faia o le lime whitewashing.

    O le fusi ole suʻega e faigofie ona fai mai mea e faʻaleleia

  • Faʻamamaʻi iniseti mai laʻau ma se vaipuna malosi mai se pulupulu.
  • Faagasoloina o le palealii ma le faʻaaogaina o tapaa, falala, garlic, sipisi, ma isi.
  • O se faʻalavelave o togafitiga ma iniseti (fualaau mo le faʻafefeina o iniseti leaga). I le amataga o le tautotogo e mafai ona avea ma DNOC (e le sili atu ma le tasi i le tolu tausaga), 5% fofo o le copper sulfate, Nitrafen. I le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana, e faʻaaoga ai Decis, Karbofos, Iskra, ma isi. I le masina talu ai, o sauniuniga e pei o Iskra-Bio, Fitoverm, ma isi bioinouscticides ua faʻaaogaina.

Weevil le vao

O le tamai pusi (e oo atu i le 5 mm) e umi lona faʻasalaga, lea e tatau ai lona igoa. Manua i le paʻu o le paʻu, paʻu pa'ū ma laʻau. I le tautotogo, pe a vevela le palapala i +10 ° C, e oso aʻe i luga le pale. O le fufuluina o pulupulu o mea muamua mea taumafa mo lalaga. Ona latou fesuiai lea i laulaau ma laulaau, faapea foi fugalaau ma ovaries o pi. O fugalaau fugalaau a le tamaʻitaʻi e tafe mai ai ma faʻataʻoto ai fuamoa i totonu ia i latou, e mafua mai i le mea e tupu mai i tua o le fuga o le fugalaau mai totonu. O fugalaau ua faaleagaina, o le mea moni, e le faia ni ovaries ma paʻu. O le tele o tagata o le au sovils e mafai ona faʻaleagaina tele ai le vaomatua, o lea e manaʻomia ai ona taufetuli i se tauivi masani.

Weevil o se tamai pusa, ae o le tele o mea leaga e mafai ona tupu

I se taimi e na o le pau ai luga o le palealii, e mafai ona e faʻaaogaina le uiga o latou mea e ulufale ai i se tulaga o le popoto i le maualalo o le vevela (+ 5-8 ° C). O ia ituaiga o vevela e le masani ai i le amataga o le tautotogo. I le taimi nei, e tatau lava ona e luluina le 'ie i luga o se ata tifaga poʻo se ie na faʻasalalau i lalo o le laau ma faʻaputuina ma faʻaumatia i latou.

I le maeʻa o le autumn, o le eliina lelei o le eleele e aoga, o se taunuuga o le a siitia ai meaola faalafua i luga ma maliu mai le malulu. Ma o le mea moni, o togafitiga o iniseti e le mafai ona tufatufaina, e pei ona faʻamatalaina i le vaega muamua.

Eastern Matura Codling

O lenei manufeʻai e amata ona tupu mai Asia mai Sasaʻe, lea na tuʻuina mai lona igoa. O le tele o laau toto e afaina ai, ae o le mea e sili ona fiafia i ai e tuuina atu i le pi, lea ei ai sona igoa lona lua - moa pi. I Rusia, o le moli o le codling i sasae e taatele i le ogatotonu, sisifo ma saute, faapea foi ma le Crimea. E i ai le apaʻau e oʻo i le 10-15 mm, o le lanu o le pito i luma o le lanu enaena-lanu enaena, ma le pito i tua o le lanu enaena. Soifua Maloloina - Lua. Faigamalaga, matai, fuamoa faʻavae i le afiafi ma le taeao. Manua i totonu o se moli manino foliga. Cocoons o loʻo maua i laʻau paʻu, fualaau 'aina, vaʻaiga i le paʻu ma le eleele.

A oʻo i le tautotogo o le a oʻo le vevela i le +15 ° C, e lele lele mai le cocoons ma a mavae le 3 aso e amata ona latou tuu fuamoa i luga o laʻau, pito i lalo o laʻau ma sima. I le gasologa o le vaitau, o le pest na aumai mai le 4 i le 6 tamaiti. A maeʻa le 6-12 aso, o le lanu lanu-kulimi ma se ulu pogisa e tafe mai i fuamoa. O caterpillars o le uluaʻi faʻaleagaga na faaleagaina ai aʻa laiti, ma tosoina mai le pito i luga i lalo. O le isi augatupulaga o le pest e aafia ai ovaries ma fua. Ua mamago pama ua faaleagaina, o fua ua le aoga mo meaai. O le i ai o totonu i totonu o le fualaau aina e mafai ona fuafua i le susu o gutu ma otaota o manu. Afai e le faia fua i se taimi talafeagai, ona e tumau ai lea e aunoa ma se fualaau aina.

Laititi o gutu ma otaota i luga o fualaau aina e faailoa ai le i ai o se moli i le itu i sasae

Ia faʻafefe faʻamaʻi, faʻaaoga fuataga lelei:

  • Faʻaiʻuga tuai o le autumn eliina ai ogalaau.
  • Lalagaina o ogalaau ma lala i ni togalaau faapitoa o togalaau poʻo se vaifofo o le lime faʻamamaina.

    O le faʻamamaina o laʻau ma lala o le a laveaʻiina ai o ia i le tele o faʻalavelave, e aofia ai mai le moli o le codling sasaʻe

  • Aoina ma le susunuina o laulaau pau ma fua.
  • Fufulu mamago.
  • Faʻatulagaina o paʻu tulimanu (e masani lava ona faia mai auala e faʻaleleia).
  • Iniscticide treatments.
    • Aʻo leʻi oʻo i le fulafula o fatugaʻo, faʻaaoga DNOC, Nitrafen, 3% o le vaifofo o le sulfate copper.
    • A o lei amataina ma 10-15 aso pe a uma, ona togafitia lea o le laau ma Karbofos, Rovikurt, Chlorophos, Benzophosphate.
    • I le vaitau o le matua - Fitoverm, Iskra-Bio.

Togi

O nei arachnids arthropod ei ai fuataga o le microscopic (0.25-2 mm) ma, talu ai e le o ni iniseti, e leai se uiga e faʻaaoga ai iniseti e faasaga ia i latou. Ina ia foia i latou, ei ai se vaega o fualaau faapitoa e taʻua o acaricides. Mai le tele o siaki eseese i luga o le peach, e masani ona matauina le ogaoga ma le vavave. O le fatugao o se tasi o le pito itiiti o lona ituaiga (0.25-0.35 mm) ma e le mafai ona iloa i mata le mautonu. O lenei meaola e afaina ai fugalaau o le pi, ma o se taunuuga o lea latou te faateleina ai le lapoa ma maua ai se foliga faʻalanu. I luga o lenei faavae ma faailoa mai le meaola.

E mafai ona e vaʻaia fatuga o loʻo aʻafia i le mite e ala i le faʻateleina o la latou lapoa ma le fala

O le apogaleveleve e muamua ona aafia ai laulaau o le laau, lea o lanu samasama samasama, ona latou lanu samasama. I se taimi mulimuli ane, afai e le o faia ni fua, o loʻo iai i luga o paranesi ni ogāga o le apogaleveleve.

O le tele o taimi, e faʻaaogaina le sulfur colloidal mo le puleaina. E le gata i lea, o togafitiga muamua e lua (faatasi ai ma le fulafula o fatuga ma lua vaiaso pe a uma ona tupu) o loo faia i le 0.8% o vaifofo o le fualaau faasaina, ma le isi lua - faatasi ai ma le 0.6% vaifofo ma se afa o le lua vaiaso. O lenei togafitiga i le taimi e tasi e puipuia ai le paʻu paʻu paʻu. A amata ona fua le fua, ona mafai lea ona e faʻaaogaina acaricides e pei o Fitoverm ma Akarin, e lua aso e faatalitali ai.

I ni nai tausaga talu ai, ina ua maua se fale mafanafana, faatasi ai ma na ou maua ai se "bouquet" o faamai ma meaola faalafua o fualaau aina suamalie. I le tausaga muamua lava, o laau o le vao na latou faaali mai lau lau, ma na latou tuua aʻu e aunoa ma se fualaau aina. Sa tatau ona ou alu faanatinati i le pisinisi. I le tautoulu o loʻo i ai laʻu malosi e vavae ese ai, ma i le amataga o le tautotogo sa ou togafitia le togalaau atoa ma DNOC. Aʻo le i amataina le fuga, na ia faia le togafitiga ma se paluga o masini o Decis ma Horus, lea na ia toe faaluaina i le taimi na tupu ai. O ia ituaiga o paluga ua leva ona tofotofoina e aʻu ma e masani lava ona maua ai ni taunuuga lelei, e puipuia ai le osofaʻiga o meaola faalafua eseese ma faʻamaʻi faʻamaʻi. O lenei ua ou faia nei togafitiga i tausaga taʻitasi, ae nai lo le DNOC, ou te faʻaaogaina se 3% o vaifofo o le sulfate copper. I le taumafanafana ou te taumafai e faʻasosolo soo se laau ma Fitosporin, o se meaola oona ma e matua leai lava se afaina i tagata. Ma o loʻo aofia ai foi ma faʻamaʻi faʻamafanafana, lea e tuʻuina atu ai luga o laei pito i luga. Talu mai lena taimi, i laʻu togalaau e leai lava ni faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Peach o se fualaau lauiloa i togalaau a Rusia. Ae o le tuputupu ae e le faigofie tele, ona o le aʻafia i le tele o faʻamaʻi pipisi, osofaʻiga o manu ma le malulu. E tatau i le fai togalaau ona faia ni taumafaiga faʻamalosi e foia ai nei faafitauli, ae faʻamaualuga lelei, latou te aumaia le manuia manuia.