Laʻau

Rosa Moody Blues - tulafono faavae mo le tausiga o laau

Faafetai i le galuega a le au faifaatoʻaga, o tulaga tulaga ese o roses ua fananau mai, o lona matagofie e mafai ai ona faatupuina se siosiomaga manaia i le togalaau, i le fale ma le togalaau. O se tasi o nei mea matagofie o se faʻataʻitaʻiga e le masani ai, o le laʻau o le Moody Blues hybride. Mo le faʻaleleia o ituaiga o lauti, o le au faifaatoaga ua faia mo le toeitiiti atoa le seneturi, mai le ogatotonu o le 19 seneturi i le kuata lona tolu o le 20 tausaga. O le ituaiga Moody Blues na fafagaina e FlyerWs Rjses, o se aiga Igilisi. I fugalaau fugalaau Moody blues! ® ma se igoa o SCH41710 ua lisiina o se pisinisi.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le faʻaaogaina o le ituaiga Modi Blue, pe a faʻatusatusa i isi ituaiga o rosa hybride laʻau, o vavao faʻatapulaʻa faʻatasi ai ma le tele o le fualaʻau o le lala o le 0.5 i le 0.6 mita, o le maualuga o mama malolosi e oʻo i le 1-1.2 mita. E le gata i lea, o tulaga lelei e aofia ai le maualuga o teteʻe i le tele o faʻamaʻi, timuga ma timuga.

O fugalaau e le maua ai ni faaletonu i lauti tihi o lenei ituaiga, sei vagana ai le vaitau puupuu o le fuga o fugalaau fuga.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Schlumbergera tausi fale: mataupu faavae o le tausiga o laau

E masani lava mo le Bluesi Blues i le faʻasologa o le laufanua, o se nofoaga tutotonu i soo se tuufaatasiga e tuʻuina mai. O le mea autu e le o le totoina o vao i tafatafa o auala poʻo le mea e lata i le nofoaga o le fanua, e tatau ona e maua ni tuaoi vavalalata mo i latou i le fugalaau fugalaau, o lona uiga, faʻaaoga le malamalama o lanu.

Roses decoration

Fausiaina o se togalaau ma rosa, o se fugalaau fugalaau, vaituloto, tupua, fugalaau, fao i totonu o le tuufaatasiga. E fautuaina e tagata faufautua eleele e fuafua se fatuga e totō ai vao i vaega eseese i se nofoaga iloga, lata ane i arbors poʻo nofoaga o faafiafiaga. Moody Blues e foliga lelei i luga o se tamai fugalaau, lea e mafai ona e tuʻuina mai i le tolu i le lima bushes. Faʻatasi ai ma i latou, o faʻataʻitaʻiga o loʻo totōina i totonu o le togalaau o le rosa, e faʻasaga i tua atu o mea teuteu matagofie a Moody Blues.

Fugalaau ola

Tausi Vaitaimi Taimi Uma - Tulafono Faʻavae Tuputupu Aʻe

O le totoina lelei o se fatu laau o se tasi lea o mea taua e tutupu mo se tagata fai fualaau aina e galue i le galueaina o mea eseese. O le taunuuga o le vaomatua, o lona fugalaau ma le taumalulu o uiga o le a faalagolago i le auala ma le taimi o le a totoina ai Modi Blues.

I le a le faiga e tulaʻi ai

O le rosa ua totoina i se nofoaga tumau i le ituaiga o laau toto ma tipi mai se fugalaau matutua. O fualaau aina e sili atu ona faʻatau i totonu o pusa ina ia le faʻaleagaina aʻa i taimi o felauaiga. Florists fautuaina le faatauina mai o fualaau i faleoloa fugalaau po o nofoaga e fausiaina ai ina ia mautinoa ai na faatauina mai ituaiga eseese o le Moody Blues na fuafuaina.

O afea e sili ai le totoina o se rosa

O le togavao o se fugalaau e matua aʻafia lava pe a toto i le tautotogo ma le autumn. E tusa ai ma tagata atamamai, i le ogatotonu o Rusia o loʻo sili atu ona faʻatuatuaina i le fanua e ala i le faʻafefeteina o se apa i le ogatotonu o Aperila, pe a faʻamafanafana le palapala ile + 10-12 ° С. O nisi o fai togalaau e faamamafaina o le totoina o le tautotogo ei ai ona tosina. Fugalaau i le taimi nei e ono paʻu, e sili atu pe a uma ona totō. Latou te manaʻomia le tele o le totoa i le tausiga.

Faiga faʻapipiʻi rosa

O le totoina o le autumn i le ogatotonu o Setema. O le aʻa e pulea le tuputupu aʻe malosi ma tuʻuina atu aʻa laiti, lea e mafai ona maua ai le malosi seia oʻo i le muamua fulufulu.

Faʻalogo lelei! A o le totoina se fatu laau, e tatau ona e siakiina. Afai ei ai sona aʻa, e tatau ona faʻalaʻau aʻa ma maua ni aʻa laiti. O le seedling e tatau ona iai ni afifi e tolu.

Filifiliga nofoaga

E pei o so o se rosa, o le Moody Blues tea hybride e fiafia i se nofoaga mafanafana, mafanafana. Mo rosa, o le ea fou e taua e aunoa ma ni ata ma ni matagi malulu i matu. O vai vai i le nofoaga o le fausia o le rosary e tatau ona taoto i se loloto e leai se maualuga e maualuga atu i le 1.5-2 mita.

Laʻau mo fugalaau

Roza Moody Blues e fiafia tele, manava manava. I le tulaga o le eleele faʻamaʻi, ao le i totoina vao, e tatau ona faʻaitiitia. I lenei faagasologa, e tatau ona e iloa le fua. O eleele lamolemole e mafai ona mafua ai chlorosis leaf.

Laasaga agaʻi i lea laasaga

O tulafono faavae mo le totoina o fugalaau o le Roses Moody Blues e le eseese mai se mea talitutusa faapena mo le totoina o isi ituaiga o rosa lauti:

  1. Sauniuni o se pu e tusa ma le 40x40 cm O lona loloto e eseese mai le 50 i le 70 cm, e fuafua i le aʻa o le fatu.
  2. I le mamafa o le palapala, o loʻo faʻaputu i lalo le alavai i foliga o maamaa poʻo le faalauteleina o le omea. Afai o oneone o le oneone, o le amea e tusa ma le 5-7 cm le mafiafia e faataatia.
  3. O le eleele lafulemu ua sasaaina i totonu o le alavai i foliga o se maupuepue, lea ua faatuina ai se fatu laau, o aʻa ua faasaʻo i ona tafatafa.
  4. O le va o le pu ma le fatuga ua tumu i le eleele, lea ua faʻatulagaina ina ia faʻamavae ai meaola.
  5. O le togavao ua totoina i le vai i le tele o pasese. I lalo o le togavao e manaʻomia ona sasaa 1-1.5 pakete vai.
  6. Faʻamalie le vao ina ia le faʻavave le susu.

Totoina o se togavao lili

Faʻalogo! Pe a totoina se togavao, e le tatau i se tasi ona galo o le aʻa o le Moody Blue, e pei o se rose maualuga, e tatau ona 10 cm i lalo o le fogaeleele.

Tausiga o togalaau

Rosa Manstead Wood - faʻamatalaga o se laau toto

E tatau ona e tausia le vao rosa mai le taimi na totoina ai.

Faʻasa

O le totoina o so o se laau, o le mea autu o le fausiaina, aemaise i le taumafanafana. O le mea taua e faʻafaigofieina le tausiga o rosa, pe afai o le togalaau e faʻamautu vai. O le tele o taimi, o le suāvai e faia faʻataʻitaʻi mai se pakete, faʻamalosi vai poʻo se pulupulu. Tasi le vao e oo atu i le 15 lita o le vai. Ole taimi ole fafaga e eseese mai le tasi i le tolu taimi i le vaiaso. E faʻalagolago i le palapala ma le tau. Pe a uma ona faʻamaʻa, e fautuaina e le au faifaatoaga e mulumulu palapala. Afai e le o mulilua le eleele, pe a uma le mago, e tatau ona e tatalaina.

Laʻei pito sili

Moody Blue o se rosa e fiafia i le faʻaleleia o eleele. O le fafagaina o meaʻai e maua ai le malosi o le vao e faʻafiafiaina ai isi ma faʻalaloaʻi umi. O le lalaga o luga o le tautotogo e faia i le taimi o le amataina o vao i luga o le eleele susu. O fomaʻi aupito sili ona lelei mo le vaitau o le tautotogo ma le taumafanafana o ni mea maʻaleʻale mama. E salalau saʻo i lalo o le vao 3-4 taimi i le taimi o le taumafanafana.

Amata mai le masina talu ai o le taumafanafana, o le laeiina i lalo o le vao e na o fusifusi phosphate-potash, e faamalosia ai le laau ma saunia ai mo le taumalulu. Amataina o faifaatoaga e tatau ona nofouta e le o aofia ai faʻamalositisi i le gasologa o lenei vaitau, aʻo latou faʻaosofia le tuputupu aʻe o le vao ma lau.

Teuteu

O le teuteuina o rosa e faia i vaitau eseese o lona tuputupu aʻe. E toʻatele tagata fai togalaau e talitonu i le tautoulu e le mafai ona e teuteuina. Afai e te filifili e faia, e tatau ona e tipi ese uma lauʻau, ae na o le 4 lala malolosi e oʻo i le 45 inisi le maualuga. O nei teuteuga e faia aʻo leʻi faʻasao le vao i le taumalulu.

Laʻau faʻamalosi

O le teuteuga o le tautotogo e faia i totonu o le vaiaso talu ona aveese le fale malulu. Pe a faʻapipiʻi le tautotogo, o le lago rosa Moody Blues o loʻo faia i le tulaga o se vaomatua laʻitiiti - e oo atu i le 30 cm. O pupuni uma, o lala laiti e vavae lelei.

Taʻitoʻa Faʻatau

Mo se taumalulu lelei, e manaʻomia e le Modi Blues le malulu. E faia mai le sandy, peat, fanua. I masina mulimuli o le tautoulu, faʻafefe o vao ma faʻamavae le palapala. E na o le tatau ona veleina, aveese vao. Folatalafaga fautuaina pepa puipuia mai mea faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi.

Vaitaimi o gaoioiga ma malologa

O le taua o lenei ituaiga e aofia ai le faʻaauau pea o fualaau o roses, faʻataʻitaʻiina e tagata fugalaau, i le taimi atoa o le tuputupu ae, e oʻo atu i le malulu. O le taimi o totoe e amata ile maeʻa o le autumn ma tumau seia oʻo i le tautotogo.

Bush totoina

O nisi taimi e tatau ai ona e faʻavasegaina se keke tuai e ola i le vaomatua mo mafuaaga eseese. Roses, e ui lava oi latou o laau tetele, ae afai e tatau ai, e mafai ona toe totoina, ma mafaufau i fautuaga a le au fai togalaau:

  • Suiga o loʻo faʻatino i le amataga o le tautotogo po o le amataga o le tautoulu;
  • E mafai ona e faʻapipiʻi le vao i le taumafanafana, ae i le timuga, aʻo faʻapuʻupuʻuina le ola o le mama i le 50 senitimita. Ua aveesea atoatoa Wiki Tuai.
  • O le pu mo le rose o loʻo faʻatulagaina e tatau ona tutusa ma le tele i le nofoaga o le vao. O se gaioiga e faia faʻatasi ma se faaputuga tele o fanua.

Faʻalogo! Pe a faimalaga le vao i luga o se mamao umi, mo le toe totoina, e tatau ona e afifiina aʻa ma se eleele eleele o le paʻu susu.

Blooming Moody Blues

Rose Modi Blue (o nisi taimi e te maua ai sea faaliliuga) ei ai le lanu muamua o petals. O le lalac-lanu piniki o le pulupulu o loo i ai ni fasi fugalaau i tafatafa o le pito o le petal. I le aluga o taimi, o le lanu loloto o petals e avea o se lanu samasama lanu, lea e na o le rosa na o le aoga, e sili atu ona manino ma lanu.

Blooming Moody Blues

<

Fugalaau Rose o ni kapete, tele. O fugalaau e le mafai ona faamatalaina le manogi i upu; e tatau ona lagona. O le mea tonu lea o le fugalaau.

Tausia i le taimi ma pe a uma le fuga

E fautuaina e le au atamamai le mataʻituina o le faiga o le fafaga ma le pito i luga i le taimi o le fugalaau. Ia mautinoa e faʻamalosi solo le vao. A maeʻa ona totoina, e tatau ona saunia le laau mo le taumalulu: teuteu le vao, faʻaleleia pe'ā tatau, poʻo le toe totoina o le vao i le vaevaega.

Le mafuaʻaga ia aua nei fuga le la

Ina ia malamalama pe aisea e le fuga ai le rosa, e tatau ona e siaki pe oi ai ni mea sese i le tausiga o le fugalaau. O mafuaʻaga e le o fuga mai:

  • Tau le lelei mo le totoina.
  • O vao e i totonu o se paolo malulu, latou te le malamalama i le la.
  • Le lava le susu, aemaise lava i vaitau malogo.
  • Faʻatoʻa faia saʻo pe leʻi faia.
  • Televave faʻamalosi i totonu o le palapala, ma mafua ai ona tupu aʻe le masini lanumeamata.
  • Faʻaleagaina o le fugalaau e ala ile faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi fatu.

Fugalaau fugalaau

O lapisi laa e faʻalauteleina e ala i le tipiina poʻo le sikola i luga o se maile. A filifilia se faʻatau, e fautuaina e le au fai togalaau le gauai atu i aʻa o le ola vao.

Faʻapenaina o rosa e ala i tipi

<

E tatau ona atiaʻe lelei.

Pe a faia

O le auala sili ona taatele o le faʻalauteleina o rosa e faia e ala i tipi. O lapisi o roses e sili atu i le tautoulu. O Roses e maua mai le vaʻaia e sili ona puipuia i suiga o le tau i le taumalulu. O le totōina o mea e masani ona i ai i le taimi nei - o lala nei e tipi ese mai le vao i le taimi e teuteu ai.

Faʻamatalaga

Polokalame o le faʻaleleia o le Moody Blues e faapenei:

  1. Aveʻesea ese mai le vao o le laʻau e tatau ona tupu mai i se laau mama. O lona mafiafia e tatau ona 4-5 mm.
  2. I luga o le 'au e tatau ona mai le 3 i le 5 fatuga fatuga.
  3. O seleni e tatau ona i ai ni vaega: pito i luga, pito i lalo. E matua faigofie lava ona iloa po o fea vaega o le fatu o le a toto i le eleele.
  4. Faʻaaoga se aʻa i le fatu.
  5. Saunia se pu, tuu le mutia ma le faapalaga i totonu, o se palapala palapala i luga.
  6. Totoga o togalaau i le maualuga o le 45 °, ma tuu ai le 1-2 fatugaʻo i luga o le eleele.
  7. Liligi i luga o le vai.

Mo le taumalulu, ia faʻafeiloaʻi foliga o paʻu palasitika mo le totoina o togalaau. E tatau ona i ai avanoa mo le faʻaaogaina o le ea. Ufiufi le totōina ile laʻau ma le vela.

Maʻi ma meaʻai

Modi Blues e maualuga lona tetee i le tele o faʻamaʻi e aafia ai rosa. E le afaina pe faapefea ona taumafai le au faifaatoʻaga e fatuina ituaiga eseese, o loʻo i ai se avanoa e pula mai. I tulaga o le mafiafia o le totoina ma le kulimi taumafanafana, o le paʻu paʻu e vave ona tupu. Afai e laʻititi le liona, e mafai ona e aveese lau o loʻo aafia i lenei maʻi. O le sui sili ona lelei ma le solasolo i le taua faasaga i le paʻu o le palapala, ua manatu o le fualaau faasaina "Chistosvet" po o le "Chistosvet BORO." E ulu atu i totonu o masini o le laau, ma maua ai aʻafiaga ma togafiti.

O meaola faalafua e sili ona taatele e le mafaufau e ai le sua o le rose o aphids, miti mumu, moth leaf. Aphids e maua i soo se togalaau. Ina ia foia, o le sauniuniga lelei e fautuaina, fautuaina e le tele o fai togalaau, - "Purecourse BAU, BP". O le a puipuia foi e faasaga i cicadas ma thrips, fesoasoani e puipuia uma ai meaola faalafua. Aua nei galo e uiga i alipi. O le faʻafefe ia i latou, o le "Faʻaaliga" e faʻaaogaina i le pepa o le vai. O lenei vailaʻau e tatau ona faʻavaivai i le vai i le fua na tusia i luga o le afifi, ma faʻafeinu ai ma i latou nofoaga o le faaputuputuina o nei iniseti. E mafai ona e faʻaogaina fualaʻau "Super Antaater Super."

Afai e te mulimuli i fautuaga uma mo le tausiga o le Moody Blues, o le fugalaau o le a fiafia i lona matagofie mo se taimi umi.

Vitio