Fale

O lima: o le falemalama o le faʻamatalaga mo le faʻamago

Afai ua leva ona e mafaufau e uiga i le fausiaina o se fale kesi i luga o lau 'upega tafaʻilagi, ua oʻo i le taimi e filifili ai le ituaiga o mea faufale ma le faʻavaa.

Faʻasaga i le lautele lautele, o se faʻamatalaga maualuga mo greenhouses, lea e faʻaalia i uiga maualuga ma le faigofie o le faʻatulagaina, e maua ai se tulaga lelei: e mafai ona potopoto i na o ni nai itula!

Le lelei o le fale koli

E pei ona mafai ona faʻaaogaina le mea e faʻaaoga ai le tele o ata, ma le polycarbonate, tioata. Mo le faʻavaa, o se filifiliga o faʻataʻitaʻiga mai laupapa, palasitika ma uamea.

Le tau o le fausiaina e maualalo. E le gata i lea, o le faʻamalaina o le uʻamea o loʻo faʻapipiʻiina i se paʻu uamea e faʻamaonia ai mea nei:

  • Maualuga malosi fausaga, ma o se taunuuga - o lona mautu.
  • Mama (faʻatasi ma aʻoaʻoga tatau).
  • Malosi.
  • Tausiga
  • Avanoa fatufatu se fale kati mo soʻo se lautele, uumi, maualuga.

O mea faapena, e le pei o fafie, mo se faʻataʻitaʻiga, e le aafia i le galo, siaki, i le isi itu, o le tausiga o le greenhouse e manaʻomia se mea itiiti.

Faʻamatalaga filifilia

O le talaaga mo le gaosia o le greenhouse e tupu ai ituaiga nei:

  • faatasi ai ma le vaega o le koluse U. E faigofie lava ona alu. Faʻatagaina oe e faʻavasega le fale lauʻeleʻele ma eletise eletise faaopoopo, lea e matua faateleina ai le mautu ma le mausali o le fausaga. Taumafa aupito maualuga mo m2 - 150 kilokalama;
  • ma se vaega o le koluse V. E mafua mai i le maualuga ma le taugata, ae o le tele o mea e le faʻaalia mai le pito sili ona lelei: e leai ni aʻoaʻoga faʻapitoa, i le taumalulu a le kiona, o le faʻavaa i lalo o le tele o le kiona e mafai ona fai saʻo. Uluga maualuga mo m2 - 110 kilokalama;
  • faatasi ai ma le vaega W-shaped. E leai se mea e le maua ai le faʻaogaina o ituaiga faʻailoga e lua o loʻo taʻua i luga. Tumau umi, sina siʻosiʻomaga. O le maualuga o le mamafa mo le m2 e oo atu i le 230 kilokalama;
  • ma le sikuea poʻo le taʻitoʻatasi cross cross. Afai o le paʻu paʻu ua faia i le uamea ma le mafiafia o le 1 mm, o le a faigofie lava ona teena mamafa maualuga.

O faʻamaumauga faʻamaufaʻailogaina Galvanized mo greenhouses ei ai le isi faʻavasegaga, e aofia ai:

  1. Arched. Mai le igoa e manino lava o loʻo faʻaaogaina e fausia ai ni fausaga faigata o le ituaiga o le faʻailoga.
    fuafuaga. Faʻaaogaina mo le faʻamaeʻaina o faʻalo, puipui.
  2. Pa puipui. Faʻatulagaina mo le faatulagaina o pa pupuni o totonu. Uiga e ala i le faateleina o le vaivai.

Seʻio tatou suʻeina atili auiliiliga o ituaiga uma o oloa.

Mo faapalaga, puipui

CD - fuafuaga faʻalauiloa, tauaveina, lea e avea ma avega autu ma e faʻaaogaina i le fausiaina o le faʻavaa. Maualuga - 60 mm, lautele - 27 mm. O le uumi e mafai ona faʻatusalia e le au gaosiga eseese i ni fua tetele: 30 ma le 40 cm ...
UD - faʻamatalaga taiala. Pepa faʻatulagaina o se faʻafefe, ua faʻatuina i luga o se itu o se ufiufi puipui. O le mea lena o loʻo tuʻuina ai le faʻailoga puʻe o le CD. O le lautele o le oloa e 28 mm, maualuga - 27 mm. Mo le umi, e mafai ona e maua oloa mo le 3 ma le 4 m. E faʻatatau i le kamupanī, o le mamafa o le puipui e eseese mai le 0.4-0.6 mm.

TAITAI! Faʻatauina se faʻamaufaʻailoga uamea lea e tusa ma le 0.5-0.6 mm le mafiafia, e mafai ona e faʻaaogaina e fausia ai se masini faʻaogaina le masini. I le isi itu, o elemene o le vevela (0.4 mm) e talafeagai mo na o le puipui o puipui.

Vaevaega

UW - faʻailoga tusitusi. O loʻo tuʻuina atu i le maualuga o nei tulaga: 150/40 mm, 125/40 mm, ma 100/40 mm, 75/40 mm, 50/40 mm. Length - 0.4 m. Fuafuaina e faʻapipiʻi le fausiaina o talaʻaga, fausia ai se olo i le vaalele faʻapipiʻi. Faʻasaga i luga o le fola, puipui, taualuga, o lona uiga, e latalata i le nofoaga o le vaeluaina.
CW - faʻailoga po o le faʻailoga puʻe. O loʻo tuʻuina atu i tulaga tutusa: 150/50 mm, 125/50 mm, ma 100/50 mm, 75/50 mm, 50/50 mm. Pe a faatusatusa i ituaiga muamua o talaaga, latou te tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le umi e mafai ona ese mai le 2.6 - 4 mita. Faʻaaogaina e fausia ai le faavaa. I le faagasologa o le faʻapipiʻiina, o se tulafono, o se laasaga o le 40 cm o loʻo mataituina, ma o faʻavae o pusa o le GCR e tatau ona pa'ū i luga o le fogaeleele.
O faʻamatalaga faʻasolosolo e matua ese lava mai le fuafuaga, faʻavae i le faʻasologa o foliga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le CW-profile, o tufuga na tuʻuina atu se nota H-shaped, lea ua mamanuina mo le faʻapipiʻi laina laina.

O le isi itu o le lua tafaoga umi e toe foʻi i luga o puipui puipui, lea e matua faateleina ai le malosi o le puipui.

Tapenaga sauniuni

E faʻavae i luga o galuega e te feagai, e mafai ona e filifilia se foliga faigofie pe faigata o le kati. Mafaufau i le sili ona taʻutaʻua ma taʻutaʻua.

Greenhouse faʻamatalaga mo le drywall e Mitlayder. E foia ai le faafitauli i le ea, lea o loʻo i totonu o greenhouses greenhouses ona o le i ai o se taualuga e lua-lapoʻa ma le tele o vaʻa.

Le puipui. I se isi auala, e taua foi o le nofo toatasi, aua o lona fausaga e aofia ai le faʻaaogaina o se fale poʻo se fausiaina o se tasi o puipui. E matua laveaiina ai tupe e le gata i le fausiaina o fale, ae faapena foi i le vevela: afai e te faia se tauaso vavalalata ma se fale e nofo ai, i le taumalulu o le a leai se taua o tupe alu faaalu. E sili atu le faʻapipiʻiina o se fale kesi puipui i le itu i saute o le fale.

Mafiafia i foliga o le "A". O lona vaega pito i luga e le faʻafefeteina, o lea e mafai ai ona e faʻaaoga mea faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, polycarbonate panels or glass.

O le tele o le lumanaʻi o loʻo faʻalagolago i au sini ma manaʻoga. O le mea lea, muamua, filifili le numera ma le nofoaga o moega.

FAʻATASI! E le tatau ona e lapoʻa lautele lautele, aua e mafai ona e faʻalatalata atu ia i latou mai le isi itu. O le lautele pito sili ona lelei i lenei tulaga e 120-140 cm.

E tusa ai ma le nofoaga o le laufanua, e tatau ona e amanaʻia ni mea taua, e aofia ai:

  1. Faʻafeiloaʻi agaʻi i le fausiaina.
  2. Malamalama malamalama.
  3. E oʻo lava i le taupulepulega.
  4. Le taʻiala o matagi malolosi ma isi.

Ae ui i lea, o le malamalama o le mea tonu lea. O le mea moni e faapea o le fale laufanua lava ia e tatau ona i ai i luga o se teritori e susulu lelei e le la, aua o le tuputupu ae o laau totino e leai se mea e sili atu nai lo ave o le la o le punavai autu o taumafa.

Afai e te fausiaina se fausaga i se nofoaga e le lelei, e leai se mea e tupu ai le totoina o laau mama i le tau malulu. E patino lava i kukama, tamato, pepa, ma isi. I le avea ai o se filifiliga - e mafai ona faʻapipiʻiina le upega tafaʻilagi i punavai faʻamalosi. Ae o le a matua faateleina ai au tupe faʻaalu.

Afai o matou talanoa e uiga i mamanu o ituaiga o tautotogo, e mafai ona e filifilia se 'upega tafaʻilagi e malamalama lelei ile la i le taeao. I le aoauli, e tatau ona tumau le fale koli i totonu o le paolo.

Mo le taumalulu gaosia i le taumalulu, o le filifiliga aupito sili ona lelei o se nofoaga avanoa, e aunoa ma ni laau ma le tamaoaiga, aua o le tau malulu e tatau ona tusa ma le 15 ° le maualuga o le aofaʻi o ave.

Aisea e 15 tonu ai? Aua o le malamalama o le a paʻu i totonu o le kiona ma puipui pito i lalo ile 90 °. O lenei mea e mautinoa ai le maualuga o le ulu.

Afai e te fuafua e fausia se falemaututu tumau i le taumalulu, o le mea taua i le filifiliga o le saite o le a avea ma taʻiala o matagi malolosi.

E talafeagai le puipuiga tele o le fausaga mai matagi malulu o le matagi, lea e matua faateleina ai le vevela o le vevela i le tau malulu.

O le sili atu e lelei le tuʻuina atu o se laufanua lelei atoatoa. Muamua e tatau foi ona saunia:

  • aveese otaota;
  • e faʻaleleia ai le eleele, ae le o le faʻamalosi: i lenei tulaga, o lona faʻaleleia ma le fausaga e mafai ona faʻalavelaveina.

O a meafaigaluega e sauniuni ai?

Ae e te leʻi amata fausia se fale apuni, sauni mea e manaʻomia ma mea faigaluega, e aofia ai:

  • fuataga fua mo le fuaina;
  • faʻamaonia faʻamatalaga mo le malogo i lalo o le faʻavaa. O la latou fuainumera e tatau ona fuafuaina i luga o le faavae o le vaega ole fausaga maeʻa. Manaomia le sauniuni ma le faʻailoa, ma taʻitaʻia talaʻaga. O le fua faʻatatau o le a faia;
  • se seti o fagu faapitoa mo le uamea. E sili atu le tuʻufaʻatasia o faʻataʻitaʻiga i luga o se ulu ulu: e sili atu ona faigofie ona faʻapipiʻi i se faʻailoga pepa;
  • sikulifili;
  • paipa saʻo po o moli saʻo mo le uamea;
  • Bulgarian;
  • polycarbonate pepa (galue o se mea autu e ufiufi ai le faavaa). O latou lapopoa e mafai ona faʻamaonia, ae o le mafiafia - i le maualuga o le 5 mm. I se tulaga faʻaeseese, e manaʻomia lou faʻatau faʻataupuʻu mo le taualuga (pe a manaʻomia, e mafai ona faʻapitoa). O se pepa malulu o le polycarbonate o le a faia mo puipui;
  • fetaui lelei;
  • saunia pusa faitotoa;
  • fagu paʻu i lalo o fao ma sikulima;
  • maualuga fale;
  • eletise eletise mo le olo (pe afai e te manaʻomia le aveeseina o vaitusi i pito).
FESOASOANI! Ua fautuaina e le au atinaʻe le faatauina o mea taumafa i se vaega laitiiti!

Faʻafefea ona fausia se fale kati mo ou lava lima mai faʻamaumauga faʻapitoa: faʻasologa i lea laasaga taʻitasi

A o le i ai ni fua, e tatau ona e filifili le ata o le greenhouse. E mafai ona e faʻaaogaina se tasi o filifiliga ua saunia e tuʻuina i totonu o le upega tafailagi. Matou te ofoina atu lau filifiliga o le tele o filifiliga mo ata ma ata o greenhouses mai le faʻailoga mo le drywall i ou lava lima:

A maeʻa ona faamaonia le fuafuaga, fuafua le lautele, maualuga ma le uumi o le fausaga. Faʻamanino faʻamaonia le mea saʻo e mafai ai ona tuʻufaʻatasia faʻasologa o talaʻaga ma polycarbonate sheet. I le lumanaʻi, o le a faʻaolaina oe i le tele o taimi.

FAʻATASI! Afai e te fuafua e fau se fale lanu meamata tele ma le vevela, e tatau ona maeʻa le faʻatulagaga aʻo leʻi faʻapipiʻi le faʻavaa.

Tuʻuina o le faavae. Pusa / maa (faʻalagolago i paketi) i tulimanu, i le ogatotonu o puipui o le itu.
Matou te faia le faʻailoga faavae. Mo le faia o lenei mea, eli se lua i totonu o le nofoaga o le 'upega tafaʻilagi lea e te fuafua ai e faʻapipiʻi se fale lauʻeleʻele. O le lautele pito i luga o le fale e 20-25 cm, loloto - e oo i le 20 cm.

Paluga alavai mai le oneone ma lapisi lelei (ratio 1: 1). Matou te taoto i le pito i lalo o le auvai.
I le maualuga o le 35-40 cm tatou te faʻapipiʻi pepa laupapa i luga o le nofoaga, faʻatumu avanoa e leai se totogi ma se sima.

FESOASOANI! 2-3 vaiaso mo le faʻamalosia o sea ituaiga faavae ua lava. E ui lava pe a manaʻomia, e mafai ona e faʻaaogaina le pepa i le maeʻa o le vaiaso e tasi.

Matou te aoina faatoaga e tusa ai ma le faatulagaga faʻapitoa: 2 laina pito i tua - alavai - feʻeseaʻi - ala i le va o nofoaga tutotonu.
I le nofoaga o le faʻapipiʻiina, matou te utaina muamua le faatoaga, faʻaputuina i ni mea le tumau ma tuʻuina i lenei pepa seia maeʻa le faʻapotopotoga o le fale atoa.

Faʻaauau, i le fusi i luga o le tulimanu, i luga o le faavae, i le pito i luga o puipui o le itu, matou te faʻapipiʻiina isi mea uma, matauina laasaga 1 - 0.7 m.
Matou te faʻapipiʻi pepa paʻu polycarbonate i luga o le faʻavaa faʻaaogā faʻamau. Faʻaeteete atili pe'ā e galue faʻatasi ma le taualuga. O le mea lea, i le maualuga o le sikuea, e tatau ona e tipiina sina mea e sili atu, lea e faʻamalamalamaina: o le polycarbonate cellular e mafai ona faʻalauteleina ma le suia o tulaga o le vevela, o lea o le i ai o se tamai avanoa o le a sili atu nai lo le tauamiotonuina.

FESOASOANI! I nofoaga o le faʻapipiʻi i lalo o sikulima poʻo le faʻaogaina o sikulima e mautinoa lava o loʻo ufiufi ai ni fasi fasi paʻu. O le a avea ma puipuiga faaopoopo mai le faʻaaogaina o masini, i le taimi o le gaioiga mulimuli o le greenhouse ma le taimi na faʻatulaga saʻo ai.

Muamua, e tatau ona e siʻitia le taualuga, ona - o puipui. Tatou te le paʻi atu i le puipui lea e tatau ona fai ai le faitotoa. Faʻamamaʻa le galuega i puipui o loʻo totoe, faʻapipiʻi se faʻailoga muai saunia, faʻapipiʻi pito o totoe i le polycarbonate.

TAITAI! I le vevela, o le a le mafai ona taofiofi mata o le taualuga, o lea e sili atu ona lelei le faʻaogaina o pusi.

I faʻamau o sooga ua faʻamaufaʻailogaina, e manaʻomia ona faʻapipiʻi se faʻailoga faapitoa. O le pipiʻi o le polycarbonate faʻatasi ai ma le ufiufi (9-8 cm) e mafai ona faia i luga o fausaga faʻava.

FAʻATASI! Afai na e filifilia se fausaga faʻapitoa mo se kaluvao mai se talaaga faʻaleleia, mafaufau i le i ai o se pusa o slopes (20 tikeri ma luga).

E tatau lea mea ina ia faʻaitiitia le pasene o le taofia o le kiona. A le o lea, o le fausaga atoa e mafai ona maua i lalo o le mamafa o le kiona.
E mafai ona e tilotilo i le faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasiga o le falemalama mai le faʻailoga a le GCR i lenei vitio:

E mafai ona e tilotilo i isi greenhouses e mafai ona e faia oe: I lalo o le ata, Mai le tioata, Polycarbonate, Mai le faamalama, Mo kukama, Mo tamato, Winterhousehouse, Greenhouse thermos, Mai pusa paʻu, Mai laupapa, Tausaga taamilo, puipui, potu

O le mea lea, o le greenhouse with a frame made of profile profile ua i ai mea lelei nei:

  • maualuga mafanafana faʻavave;
  • māmā;
  • umiʻaga;
  • faatuatuaina, malosi faʻavae;
  • tetee atu i suiga o le vevela vave.

E mafai ona faʻapipiʻi se fale gaosia i totonu lava o le aso, ma o le a le taugata ma tumau mo se taimi umi.