Laʻau

Ua le toe i ai ni mea e fai: o le a le mea e sosoo ma latou

A oʻo i le faaiuga o le tautotogo, faʻafeʻe, susulu mai i luga o le vai, o la latou lanu e lanu samasama ma amata ona mago a latou lau. E faʻafefea ona faʻapolopolo laau mo le vaitau e sosoo ai, pe a oʻo i taimi o le fugalaau, e faʻafeiloaʻi ai fatuga o laau, pe a o le isi tausaga o le a latou fiafia ai foi i mea manogi lelei, o le a le tausiga e manaʻomia mo lenei mea? O ia fesili e fesiligia e fugalaau fugalaau e amata ona ola aʻe nei fugalaau, o nisi taimi e fia iloa e tagata ei ai le poto masani mea taua o lo latou gaosia.

A maeʻa ona toto ma seleseleina le seleselega

I le amataga o le vevela vevela o le tau, afu o primroses, ua amata ona liua samasama, ua tupu le fesili mo le au faifaatoaga: ua mou atu pusa, mea e fai i le isi. I totonu o le togalaau, aveese i latou mai le togalaau fugalaau ina ia mafai ai ona faʻamalosi le lalelei o le fugalaau, faia se avanoa mo laau totō e ola i le taumafanafana.

Amupa o Hyacinths

O le a le taimi e tatau ona faia ai lenei mea e faʻasaoina le fugalaau mo le totoina mulimuli ane? Ua leai se malosi o le laau i le totoina o se pa, o lea ua manaomia ai meaai ma taimi e toe faaleleia ai. Seʻi oʻo i le faaiuga o Iuni poʻo sina taimi mulimuli ane, o laulaau o le hyacinth e tumau pea foliga fou.

Faʻalogo lelei! E le tatau ona e faanatinati e tipiina i latou, o pulu e maua mai meaai e le gata mai le palapala, ae mai laulaau foi, o le umi e ola ai, o le tele o meaʻai o le a maua mo lona toe faʻaleleia.

E tatau ona faʻaauau pea le tausiga o le lapisi pe a uma le fugalaau. Vaʻaia o le fugalaau - o le amataga o se taamilosaga fou - sauniuni mo le vaitau o le a tupu aʻe. I le vavao vaivai, ua vavae ese le ponaivi, ma tuu ai se tamai togalaau e aunoa ma pusa fatu, e maua ai foi meaai i le pulu.

Faamatalaga faaopoopo. Afai e totoe le sima, o le a faʻaalu uma e le laau lona malosi uma i luga o le tuputupu ae o fatu, ae le o pulufana.

O le tau i le faaiuga o le tautotogo e matua vevela tele, o lea e tatau ai ona e faʻafefeteina faʻapitoa le tasi i le vaiaso i le afiafi, nai lo le sasaa i lalo o laau, lea e aoga tele mo fofo vaivai. E faʻamaʻaina le suavai pe a faʻapala le palapala, e itiiti ifo i le taimi o le fugalaau. O laʻau e amata ona liu samasama, ma faʻasaina e taofi i le ogatotonu o Mei.

I le faaopoopo atu i le fausiaina, o le faʻasusuina e faʻatagaina. Mo le vave toe faʻaleleia, o se fomaʻi faʻapitoa e aofia ai le phosphorus, nitrogen, potassium ma elemene e manaʻomia. I le faaopoopo atu i ai, e manaʻomia mo "tamaiti" o loʻo faʻatulagaina le pulufana - o aniani ua leva ona tupu.

Taua! E faʻaaogaina fualaau i le susu susu, i ni nai itula pe'ā uma ona faʻamaua pe mamafa timuga, e aloese mai aʻa ma mumu i le pusa.

O le tasi laʻei pito i luga i le taimi o le fausiaina o le pulufana ua lava, a leai o le a le lelei le teuina ma o le a le toilalo.

Ina ia maua "tamaiti" lapopoʻa, o le a totogo laau, o le a puipuia foi mai le la susunuina. E tatau ona faʻamautinoa e leʻo ufitia le eleele i le tuputupu ae o le ponuncle.

A paʻu uma laulaau, ona lanu samasama ma faʻavaivaia ai lea i lalo, eli ai pulu, e masani lava ona faia i le faaiuga o Iuni poʻo le amataga o Iulai. Seia vagana ua maeʻa atoa le vaega o luga, e sili atu le faigofie ona suʻeina ma aveese mai le eleele e aunoa ma se mea e faaleagaina.

Ui i luga le mama mago

Faʻalogo lelei! Eliina pulu i le afiafi po o se ao puaoa. E le mafai ona e faia lenei mea pe a uma timuga mamafa ma le vevela o le tau.

Ua aveese laulaau, faamama le eleele, i se nofoaga matutu i se ata i lalo o le paolo, mago mo le vaiaso i le 20-22 ° C. A maeʻa lenei mea, e faʻasaʻolotoina mai aʻa, fua ma 'aloʻese "tamaiti" tele.

O le totoina o mea totō i le faaiuga o Me ua totoina i totonu o le togalaau pe auina atu e teuina seia oʻo i le tautoulu.

O se mea manaia o lenei laau o le avanoa lea e maua mai ai ni mea e tutupu mai i se aso i le fale. Mo lenei faamoemoe, o laau sili ona malosi ma sili ona mamana e lauiloa. Ua aveeseina pulufana i le 2 vaiaso muamua atu nai lo le malologa ma ua faia le lapisi o le lapisi o le 5 cm, ma ua tumu i se fale tele ma e aunoa ma se manino o le amio solia. O le vaiaso e faʻamago i totonu o se paolo malulu, vavae lelei, ona 2 vaiaso lea e teuina i le maualuga ma le vevela e le itiiti ifo i le 30 ° C. A maeʻa lena, faʻaititia le vevela i le 16-18 ° C.

Faʻasalaga Hyacinth

E taua le amanaʻia o le fua o le hyacinth, o le taimi faʻamalosi e faalagolago i ai: vave, ogatotonu poʻo le tuai. Pulu toto na toto i totonu o fagu o loʻo totoe i se nofoaga malulu ma pouliuli i le 8 ° C mo le lua masina seʻia oʻo ina tupu mai laau. Ona seti lea i se nofoaga mafanafana ma se vevela o le 23 ° C. A mavae le masina, o le hyacinth o le a fuga mai.

Aiseā e eli ai luga

E tatau ona ou eli i luga o hyacinth pe a uma ona fuga i le atunuu? O le tumau i le eleele, o le a toe totogo i le isi vaitau e sosoo ai, naʻo le faʻalavelave o le a le manaia ma lanu, pe a mavae ni nai tausaga, o le a latou le toe fuga.

Ua mou atu Rhododendron: o le a le mea e fai i le isi

Lisi namu i:

  • Vaʻai ma lafoai tagata manua ma maʻi.
  • Le tauaveina o le faʻapalapala.
  • Faaleleia le fugalaau i le vaitau o le a sau.
  • Vavaeese le "fanau" lautele maloloina e faateleina ai le totoina o mea, laiti i luga o le pusa o tina mo le tuputupu ae.
  • Faʻatulaga ni tulaga mafanafana mo le toe faʻaleleia ma le malologa.
  • Puipuia mai roi.
  • Faʻasaoina tala o le varietal, puipuia mai le faʻaleagaina ile eleele.

Taua! E mafua ona o le matagofie o le faʻataunuʻuina o lenei laau, o lona uiga e tatau ona galue malosi ma ia mautinoa ia eli le pusa.

Tulaga Faasaoina o le Pulu Moli

O pulu ua mamago aʻo leʻi faʻamautuina ma faʻamaʻi ma togafitiga mai vailaau faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E mafai ona faia lenei mea i ni auala se 2: faʻafefe i se fofo poʻo le sulu mai se fagu moli. E masani ona faʻaaoga le fungicide "Maxim", faʻasaʻo le 2 ml i le 1 lita o le vai ma le tuʻuina o pulufana i totonu mo le afa itula, poʻo le faʻaaogaina foi o se isi vailaʻau e tutusa.

Hyacinths: fugalaau, togalaau, tausi fale

O aniani lapoa ma iti e teuina eseese i taga pepa, pusa kata, ma sainia igoa o ituaiga.

Faamatalaga faaopoopo. O le fua o fafo o pamu e ese i le lanu: i vailaau eseese - lanu violē, i ituaiga eseese - auro.

O le lanu o laʻau o pusa e faalagolago i le lanu o le inflorescencesTeuina, o le taimi e tuu ai fugalaau, ua vaevaeina i le 2 vaega:

  • Muamua, lua-masina, e faia ile 25-28 ° C.
  • O le lona lua, muamua-totoina, e tasi le masina, o le vevela e tumau i le 18 ° C, siakiina le maualuga o le ea (50-60%). Afai e le lava, o le a faʻamago le paluga, ma faʻaleagaina le maualuga o faʻamaʻi faʻamaʻi.

I le taimi o le teuina seia oʻo i le autumn, o le totoina o mea e suʻesuʻeina i lea taimi ma lea taimi ina ia iloa ai faʻamaʻi maʻi.

Tausia fale pe a uma ona fuga

Aisea e le fuga ai le orchid: o mafuaʻaga autu ma metotia o le feutagaʻi ma i latou

A maeʻa le hyacinth i totonu o se ulo, o le a le isi mea e fai i le fale, pe a na tupu ia Iuni poʻo Setema? E tatau ona lavea le laau, o le a fuga pea. O le fugalaau e teuteuina ma faaauau pea ona siakiina, e pei o soo se fale. O le faʻasaina mo le masina e faʻaitiitia seia oʻo ina lanu samasama. Latou te le fafagaina le hyacinth i totonu o se fugalaau - o loʻo lava meaʻai i totonu o le eleele faʻatau. A maeʻa lau lau, ona toe faʻaleleia lea o le ulo i se mea pogisa, mago mo le teuina sei oʻo i le tautotogo.

E mafai ona e faia i se isi itu:

  • Oti ese le limasini ua mou.
  • O laʻau malogo ua oti.
  • Aveese ma le faaeteete le sipisi, faamama le laufanua ma fua o fafo.
  • Uu i totonu o se potu mafanafana (18-22 ° C) faʻatasi ai ma le faʻavela.
  • Faleoloa seia oʻo i le autumn i totonu o se pepa pepa poʻo se pusa laupapa.

O le a le taimi e gafa ai pe a uma ona fuga ma faʻatau

Faʻalogo lelei! E fuga i le masina o Aperila-Me, o lona uiga e le totoina i le tautotogo. O se laau e totoina i le tautotogo o le a le totogo.

E sili atu le totoina o laau i le fanua tatala ia Setema-o Oketopa muamua, togafitia o pulufana aʻo lei totoina i se vaifofo malie. O le loloto e faalagolago i le tele o le pulu. Pe a totoina ile laufanua e avea o se auala, e matua loloto lava le loloto i le eleele.

Mo le puipuia o le malosi teuteu o le hyacinth, e tatau ona iai se mea e tatau ona fai pe a uma ona faatauina mai. O le vavao o totonu e manaomia ai le faʻafeiloaʻiga masani ona o le faʻatapulaʻa gafatia o loʻo aʻafia ai aʻa ma le tuputupu ae o "pepe". O le isi mafuaaga o le le lava o le eleele i totonu o le ulo na faatauina mai. I le taimi o le fuga, e le totoina le hyacinth, ae afai e faia ma le faʻaeteete, e mafai ona e faʻasaoina le laau seʻia oʻo ina totoina i totonu o le lauʻeleʻele i le tautotogo.

I le gaosiga e tatau ona e saunia:

  • O se fagu palasitika poʻo se sela ma se maualuga o le 15 cm ma le lautele o le 10 cm faʻatasi ma pu ile pito i lalo.
  • Faʻateleina le omea, maʻalaʻau poʻo le omea mo alavai.
  • Faʻatau mai eleele mo fugalaau poʻo se faʻafefiloi a le tagata lava ia o vaovao, palapala laʻau ma oneone.
  • Faʻatutu vai mo le faʻavaivai.

Faamatalaga faaopoopo. E tatau ona taulimaina le gaioiga ma totigilima - o le pusa e aofia ai mea oona.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. E sasaa i luga o le ulo le 5 cm vailavai, ma sasaa le oneone i luga.
  2. Aveese ma le faaeteete le pulufana mai le ulo tuai ma se masini eleele.
  3. Tuu i le totonugalemu o le ulo, faʻaopopo le eleele, ia mautinoa o le afa o le pulu e sili atu i le maualuga o le eleele.
  4. Faʻamama, aloese mai le vai i luga o le pusa.

O le fugalaau ua totoina ua seti ina ia le pa'ū ifo i luga le la. O nisi taimi, e aunoa ma le faatali mo le tautoulu, ua totoina le hyacinth i le togalaau ia Me, lea o le a mafai ai ona mauaa ma faaputuputu meaʻai.

Totoina o hyacinth pe a uma se vaitaimi malolo

Pulu e teuina uma taumafanafana ua sauni mo le totoina i le tautoulu i le togalaau.

Filifili se nofoaga talafeagai i luma atu:

  • Malamalama lelei;
  • A aunoa ma le faʻaaogaina o le timu ma le kiona;
  • Puipuia mai le matagi ma ata.

O le palapala ua saunia mo le totoina, o le palapala e tatau ona manava ma le manava. E aoga le faaopoopo atu:

  • Peat;
  • Pepa lauʻeleʻele;
  • Sand.

Faailoa atu fomaʻi faʻamaʻi ma humus, faʻaopopo falaoamata mai le dolomite mo le faʻataunuʻu. A o lei totoina, eliina le eleele i luga o se suo tioata, aveeseina aʻa o vao.

Faʻalogo lelei! Lafumanu fou ma moa moa e afaina i pulu matala.

O le taimi sili e faʻaleleia ai le fanua o Setema-Oketopa. Ma o lea e leai se vaivaiga o le vai, o loʻo tulaʻi mai pe faʻalauteleina foi le upega tafaʻalagi. O mea ua filifilia e asiasia e ala i le lafoai o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi. O le totō o le totō e faʻalagolago i le tele o puʻupuʻu, ua tanumia uma i totonu o le eleele. Mo puipuiga faaopoopo mai le sili atu o le susu, ia faia se "ofutino" o le oneone: e sasaa ifo le oneone i lalo ma i luga. A mavae le 2 vaiaso, latou te aʻafia. O lau o le tau malulu ma lala laʻau e avea o se puipuiga i le taumalulu. I le amataga o le tautotogo, ua aveese ai fale.

A e ola i le fale, filifili se ipu e loloto lona 15 cm, e tatau ona sili atu le lapoa i le lapoa o le pusa i le 5-6 cm, ma ni pu. Ua faataatia le alavai i le pito i lalo, ona sosoo ai lea ma le paluga ua saunia, e aofia ai vaega tutusa:

  • Pepa pepa;
  • Humus;
  • Faʻasa;
  • Peat;
  • Sand.

Totoina o hyacinth i ipu i le fale

E mafai ona e faʻatau mai le eleele atoa ma vailaʻau o le biohumus ma le phosphate. Ua totoina pulu, ma tuu ai le tolu i luga atu o le eleele. O le fagu e tuʻuina atu i se nofoaga malulu ma le vevela o le 5-7 ° C, pe a faʻafeʻe ai le hyacinth. E masani ona fafagaina ma fafagaina.

O le a le mea e tupu pe afai o le hyacinth o totoe i le eleele?

O tagata lauiloa Dutch fugalaau e talitonu e leai se mea e tatau ona tuu ai i luga o le eleele le afu o hyacinths. O bulbous primroses, o le hyacinth foi e aofia ai i latou, pe a maeʻa le vaitau o le vavalalata e faasolo ina matua o le pusafana, ona oʻo lea i se tulaga malolo. I le taimi lea, latou te matua nofouta lava i suiga i le tau: maualuga le vevela, suiga o le vevela.

Pulu i totonu o le eleele e lamatia mai i rota e le o teteʻe i le taumafai ia i latou. E faigata mo le faʻaalia o "tamaiti" ia ola ma tupu aʻe i ia tulaga, o le toʻatele oi latou o le a feoti. I le ogatotonu o Rusia, o tulaga e matua le lelei, ma e le mafai foi ona pulea le tulaga o pulu i luga o le eleele, lea e mafua ai le faagasologa o le eliina o le tulafono.

Taua! O le fatuina o tulaga talafeagai mo le matua ma le faʻapipiʻiina o fugalaau maloloina, faʻataʻitaʻiina, tausia o tulaga talafeagai mo le teuina o mea totō e mafai ona mafai pe afai e maua mai le eleele.

I le itu i saute ma se mafanafana mafanafana, e le mafai ona e eli i fafo pusa i vaitau uma, ae e tatau ona e faʻaaogaina lenei faiga e siaki ai, vavae ese le "tamaiti", faailoa mai ai ni meaʻai ua faaleagaina ma afaina maʻi. I le faaopoopo atu i ai, e fesoasoani i le faʻasaoina o uiga eseese ma fugalaau vave.

O le tausiga o le lapisi pe a uma ona fuga i le fale ma totonu o le togalaau e le mafua ai ni faʻafitauli faʻapitoa, ae manaʻomia le usitaia o nisi tulaga ma le gauai. E tatau ona eliina pulu i luga o le taimi, auina saʻo i latou mo le teuina, saunia le saite mo le totoina, ma tuu i latou i le tautoulu i se taimi e lava mo le aʻafia. I le tautotogo, e toe faʻamoemoe foi le tupu mai o ni toto fou ma le vavega o le faʻaalia o ni mea matagofie.

O le ituaiga o vaovao vaovao, aemaise lava pe afai e ola tutoatasi lenei laau, e mitamita i lona pule. Ua toe foʻi mai le taimi ma le galue ma lanu susulu ma se manogi manaia o se fugalaau matagofie.