Laʻau

Vaʻaia togalaau vao i luga o le eleele

Laʻau laʻau teuteu teuteu - violet - o se fugalaau sili ona fiafia i le faitau miliona o faifaatoaga i le salafa o le lalolagi. O le tele o ituaiga lanu ma le faigofie o le tausiga o ona uiga sili ona taua.

O le a le mea e foliga i ai se togalaau violē?

O le ituaiga o violets (Víola) e sili atu ma le 500 ituaiga. E tupu faʻaletausaga ma taʻitasi. Fugalaau fugalaau faʻapitoa, e tofu ma le 5 sima, petals ma sepals, e ola i luga o ni laau uumi. E tasi lanu, lua-lanu ma le tolu-lanu. Toeitiiti lava o tagata uma o loʻo i ai se malosi malosi, tumau ma sili ona manaia. O le vaitau o le fugalaau o le totogo ma le taumafanafana. Latou te vavalalata ma conifers, o laʻau teuteu ma fualaau suamalie, ae e talafeagai foi mo mauga mauga, fugalaau, fugalaau.

Laʻau fuālaau olaola

Fualaau - atigipusa i le tele o fatu laʻitiiti, pe a uma ona matua, tatala faʻatasi. O le totoina o ni nai fasi vaega, pe a mavae ni nai tausaga, e mafai ona e maua se falaoa lelei tele. E faigofie le laulaau pe vavave foi, e masani lava o se uliuli lanumoana. O le togavao latou te ola i le 10-40 cm le maualuga, maua se manifinifi, o le uʻamea, o se aʻa laʻitiiti. O fugalaau totō, e pei o violets i totonu o se potopotoga potopoto, ei ai a latou lava uiga.

O le igoa lona lua e sili ona lauiloa mo violetina o togalaau o Pansies. I vivo e tupu i le taimi atoa o le sone i mauga, vaomatua, i luga o auvai o vaitafe ma vaituloto. O nisi ituaiga o meaola e ola i laufanua valevalenoa ma e oo lava i le tundra. I le talafaasolopito, o le violet foi e iai foi lona igoa Saintpaulia, na tuuina atu e faamamaluina ai le Baron Walter von Saint-Paul, peresitene o le sosaiete Senderie Siamani, o le na siitia atu fatu i le fai togalaau o Hermann Wendland, o le na muamua faamatalaina lenei ituaiga o laau.

Faiga Masani - Faʻamatalaga Pupuu

I totonu o le ituaiga tele, o ituaiga sili ona lauiloa ua lisiina i lalo.

Graceful. Laʻau lanu viole 10-20 cm le umi, lau-lau-lau, fugalaau e oo i le 4 cm le lautele, lanu moana-lanu po o le samasama. E fuga mai i le tautotogo ma faaauau pea ona fiafia seia oʻo i le tautoulu. E sili le fiafia ile vaega o le paolo, palapala o meaʻai, talafeagai mo togalaau papa.

Viola gracilis blue moonlight

Faʻalumaina o le tino. O se togavao e maualuga lona 15-25 cm ma se aʻa e fetolofi ma maualuga tele. Faʻasolosolo ona fai se aluga ulu tele. O le laʻau o le ovoid lautele lava ma se pito faʻamalosi e oʻo i le 6 cm le umi. E masani lava ona i ai se lanu violē-lanu violē ma se lanu samasama. E fuga mai ia Me ia Setema. E sili le fiafia i laufanua malulu ma vevela.

Viola e lalagaina le lanu moana

Labrador. Vaʻaia laʻau manogi. O le vavao vao e na o le 5-10 cm le maualuga. O le laʻau o le lapotopoto o le tino poʻo le paʻuuli uliuli. O fugalaau e lanu piniki, e fuga mai ia Me-Iuni. O se vailaʻau malulu e mafai ona faʻafeiloaʻi le paolo. O le eleele e sili atu ona lelei fua, susu.

Manchurian. Tulaga maualuga 6-20 cm le maualuga. Short poto. O le lau o loʻo i ai se foliga ovaid-lanceolate i se petiole umi. Pulu lanu uliuli ma le maualuga o le 2.5 cm i luga o se uumi umi. I luga o se tasi togavao mai ia Me ia Iuni, 8-14 fugalaau fuga i le taimi. Eseese ma maua ai faʻalua faʻasolosolo. Faʻateleina faʻaleleia e ala i le vaeluaina o pupuni, faʻapea foʻi ma le fatuina o le tagata lava ia. Laumago- ma le telefoni, malulu.

Viola mandshurica fuji taeao

Vaʻa papaʻe laisi. Se ituaiga meaola e seasea lava e faigata tele ona maua. Ua faʻatupulaia i falemaʻi faʻapitoa faʻapitoa e faʻataunuʻuina ai le soifua maloloina o tagata. Ae i le faʻatau atu e mafai ona e mauaina fatu o fatulaʻau e taʻua o le moli papa o le violet poʻo le tuafafine, e tutusa lanu ma fugalaau. Faʻateleina faʻalautele e le fatuina o le tagata lava ia.

Viola paʻepaʻe

Vaega o le tausia o togalaau violē i luga o le auala

O le totōina o ituaiga violets i le togalaau i se tasi taimi e fiafia i ai, i le lumanaʻi e te fiafia mo le tele o tausaga e fiafia i lana fala, e na o le mauaina o le lalelei.

  • Lulu
Faʻatoʻa togavao faʻatoʻaga - totō ma tausi ile fanua

O le tele lava o violet mālūlū e malulu. O le fua muamua i le tautotogo, ma le tele o ituaiga e faaauau pea ona fiafia i fugalaau matagofie seia oʻo i le pau. O le vevela vevela i le taimi mafanafana e + 20-24 ° C. I le vevela o + 30 ° C ma le maualuga, e mafai ona taofia le fuga.

  • Malamalama

Faʻalagolago i le eseesega, pe o se nofoaga lelei poʻo se vaega o le malu puipuia o le a manaʻomia. Ae o loʻo i ai ituaiga e sili ona fiafia e avea ma vaega o le aso ile faapaologa, ma se vaega i le paolo. E totōina i latou e latalata i fualaau aina poʻo laau teuteu.

  • Faʻasa

O ituaiga uma e filifilia le vai vaivai i le vevela lava e tasi e pei o le siosiomaga. Ina ia maua le susu vaivai, ia faaopoopo se pulu pīpī o le cider (1 tsp mo le 3 l o le vai) poo le citric acid (5 tioata mo le 1 l) i le vai.

  • Lafoaia

I le taimi pito sili ona manaia o le tausaga, i taeao ma afiafi ua fautuaina e faatulaga se mafanafana mafanafana ma ni violets mai se pulumu po o se vai inu i ni pu laiti, ae i le taimi lava e tasi e le faatagaina ai le lolovaia o aʻa.

  • Totogi

O le maualuga o le maualuga o le susu e tusa ma le 60%. Afai e le fiafia le pansies i eleele eleʻele, o ia tulaga e mafai ona maua e ala i le susulu ma le totoina i le vaituloto o se vaituloto - se vaituloto, vaitafe, poʻo se vaitaele.

  • Soo

E manaʻomia e le palapala le malamalama, vaʻaia, faʻalelei lelei, mafai ona tumau le susu mo se taimi umi. Perlite ma le vermiculite o mea lelei sili ia mo le tatalaina ma le faʻatulagaina, ae e mafai ona e maua e ala i le faaopoopoina o peat ma sina vaega o le oneone fufuluina ile oneone. E aoga foi le faʻaopopoina o le malala manaia, ma faʻaalu i taimi uma le efuefu i tafatafa o vao.

Taua! O le paleni o le acid-base maualuga o le pH = 5.5-6.5.

  • Laʻei pito sili

O le faʻaaogaina muamua o le faʻaaogaina o mea faʻaaoga i le tautotogo Soʻo se minerale faʻalavelave mo fua o vaovao e talafeagai. O le mea pito sili ona taua, o mea o loʻo i ai le potassium, phosphorus, nitrogen. E tatau ona faaitiitia le fua i le afa i le tagata na fautuaina. E le mafai ona faʻaaogaina le manua fou, aua o le a oʻo atu ai i le mu o lau ma aʻa.

E toe manaʻomia le toe fai o laʻei pe a uma ona fuga mai muamua matala, ona sosoo ai lea ma le 2 vaiaso.

Saunia mo le taumalulu

Hydrangea togalaau - totō ma tausi ile eleele

O mea manogi taʻitasi i le tautoulu ma le oʻo mai o le kulimi ua aveese atoa mai le fugalaau. O mea taua e totoe i le tausaga e sosoo ai, ma le tolu ua maeʻa ona aveeseina, aʻo latou tuputupu ae tele, o le leiloa o le latou mea teuteuina.

I le autumn, e tatau ona e aveese vaega mamago o le laau, fugalaau fuga. E masani lava i le taimi nei, ua uma ona tatala ma pupuni pusa pusa. E leai se faʻaopoopoga totoina e manaʻomia.

I lalo o tulaga masani lelei, o le a totogo motuhake o le tautotogo pe a uma le taumalulu. O le a mafai ona tuʻuina totō totō, poʻo le faʻaaogaina mo gafa.

O faafitauli ono tutupu i le tuputupu ae

O le fugalaau manogi e masani lava e le mafua ai ni faafitauli, i le tetee mulimuli i mea le lelei. O le mea lea e avea ai o ia ma se tasi o taitai i le taua.

Maʻi

Azalea togalaau - totō ma tausi ile fanua

O nisi o faʻamaʻi pipisi o violetina o loʻo maua:

  • lapisi
  • lanu uliuli;
  • lanu enaena ma aʻa;
  • paʻu paʻu;
  • vaʻaia.

Faʻalogo lelei! O mea e le masani ai maʻa ma laʻau i laulaʻau o se faailoilo mo le faanatinati o gaioiga.

E sili le vave aveeseina o laau afaina, pe taumafai e faʻaola i latou e ala i le togafitia oi latou i sauniuniga faʻapitoa: Topaz, Fundazol, Fitosporin. Fitovlavin, etc. O le malosi o le faʻamaina o violet mo lenei taimi e tatau ona faʻaitiitia.

Pests

O pito laititi o laulaau o se faailoga lea o le toilalo o le peni paʻu ma le uila. Ua togafitia i latou e uiga i le tapaa tapaa po o le malathion faasaga ia i latou.

O meaola faalafua masani e pei o thrips, slugs, aphids, ma spider mites ua maua foi i luga o violetina. Faʻasaga ia i latou, o togafitiga faʻatasi ai ma iniseti faapitoa faʻapitoa e fesoasoani, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o le totoina ma se faʻaoga o le apa.

Isi faafitauli

O le vaʻai ma le lanu i laulaau o se faailoga e leaga le fale i lenei nofoaga.

Masalo mafuaaga:

  • sili ona pogisa;
  • vevela tele;
  • sili atu suavai;
  • leai ni meaʻai.

Fautuaga! E mafai ona e taumafai e suʻe i se vaega e sili atu ona malamalama, fafagaina, fetuunai le tulaga o le irrigation.

Mea masani masani pe a tupu

O le aʻa o le aʻafiaga o lona uiga o le tatalaina e faigofie lava ona faaleagaina le viole. Ae ui i lea, o le friability o le eleele e lelei mo ia. E maua lenei mea i le mulching ma le faʻatulagaina o le eleele.

O le mea sese lona lua e masani ona faʻateleina. O laau toto e tatau ona 15-20 cm le va.

Vaitafe auala lanu paepae po o se lanu eseʻese - o se faʻatauga sili mo le togalaau, rabatki, moega mo fugalaau. Ua tupu i luga o pusa pipi ma ipu. Soo se mea lava e foliga lelei ai lana fugalaau manaia ma sili ona matagofie ma sili ona matagofie.