Apple laau

E faʻapefea ona fufuluina se apu mai meaola faalafua, fua e puipui ai le togalaau

O le maua lelei o le seleselega o apu e masani ona taofia ai mea leaga o le apu, lea e tele naua. O le mea lea, oi latou uma e ola i laau o le apu i le togalaau, e taua le iloa uma e uiga i le puipuia o manu o lenei laau.

E faʻapefea ona puipuia le apu mai le lago

O meaola faalafua a le Apple ma le pulea e faigata aua e faigata mo se tagata fai togafiti poto ona iloa se meaola faapitoa ina ia mafai ai ona filifili se fua lelei e aveese ai. Ae maise lava, afai e te vaʻai i se pusa anufe o le apu, e mafai ona avea ma se laʻau.

Faailoa le seefly e mafai ona faʻaleagaina: e aafia ai na o le ovary laitiiti o le fua, lea e vave ona 'ai le fatu. O uiga i fafo o lenei meaʻai o le apu e pei o se pi, ae na o le umi e seasea a oʻo i le 0.7 cm. O le kiona e aunoa ma ni faafitauli e oo lava i le sili atu ona ogaoga o taumalulu i le eleele i lalo o togalaau togalaau, ma ua leva ona 5 aso aʻo leʻi fuga le togalaau, ona o ese ai lea o ona aʻa ma amata ona tuu fua i fua ma fuga o le apu. Ina ia lelei le pulea o sulu, e tatau ona e mafaufau i mea moni nei:

  • o le meaola e le faʻalauteleina i laau vavalalata, o le mea lea, e tatau ona faʻapipiʻi na o le mea e aafia ai;
  • O le aʻafiaga autu e mafua mai i tagata matutua, o loʻo tuʻuina fuamoa ma e tatau ai ona amata le taua aʻo lei amata ona fuga le togalaau;
  • e mafai ona faʻaumatia faʻamaʻi faʻasalaga pe a maeʻa ona fai le ovaries i luga o le laau.
Pe a aliali mai se seefly i luga o se apu, e manaʻomia se laau fufulu le fofo i Chlorofos poʻo Karbofos (e lelei uma).

O le mea lea e le mafai ai e le pusi ona lavea le laau i le mataupu faavae, e taua le vaʻaia pea o le eleele i lalo o fualaau aina. I le taumalulu ma le amataga o le tautotogo, e mafai ona eli i luga ma le fulunia atoatoa o le palapala o le eleele ina ia mafai ai ona faatapulaaina le avanoa i le ea i vaega.

Fua e faʻafefe ai le apu

Fugalaau - O se pulu lanu enaena-enaena, lea ei ai sona laʻitiiti ae e iloga i se umi o le faʻasologa. E foliga mai muamua na muamua atu nai lo le seefly ma e mafai ona pipiʻi le tumutumu ma le mama o le apu, lea e le totogo.

Afai na te aʻafia lau togalaau, o le a amata ona tafe mai le sua mai le tumutumu, ma o le a tumau tumutumu ma lau i se tulaga malogo. O le fuga o le fugalaau e matautia ona o le taumalulu i lau paʻu ma le paʻu o fualaau aina suamalie, ma a maeʻa le faaleagaina o fatugala e mafai ona ola i luga o le laau mo se isi masina, fafagaina i luga o le laau ua salalau laulaau.

O le mea lea mo le puipuia o meaola faalafua i le tautoulu e taua tele le aveese uma o laulaau mai lalo o le laau ma susunuina. E taua foi le tausia lelei o ogalaau paʻepaʻe.

O le a le mea e moli ai le apu mai le fugalaau? Mo lenei faamoemoe ua fautuaina e faʻaaoga Chlorofos solution na osofia ile 0.2%.

Ae o le faʻaleleia lelei o le togavao o le a naʻo pe afai e faia i le maeʻa o le paʻu. Ae afai e mafai ona e maitauina le faʻamaʻi faʻamaʻi muamua, ona fautuaina lea ina ia luluina mai le laau i le tapoleni ma togi i le vai. O se tasi o na taualumaga o le a laʻititi, e tatau ona toe faalua 3-4 taimi seia oʻo i le maualuga o le vevela i luga atu o le1010 C.

E taua! E taua tele le taofia o foliga o meaola faalafua i luga o laau o le laau, talu ai e leai se fesoasoani e laveai ai se vaega o le seleselega. O le mea lea, e taua le vave totoina o le palapala i luga o le ogalaau, ufiufi, togafiti manua ma aveese vaega o le paʻu na afaina. Aua foi nei galo e uiga i lala teuteu.

E faʻafefea ona puipuia laau mai le moa

Atonu o le mea aupito sili ona matautia o manufeʻai o le apu o le apu codling moth, lea e taia ma faaleagaina ai apu, puipuia ai i latou mai le oʻo atu i le matua. O moa anufe o loʻo lafi i lalo o le paʻu, ma i le taimi e toto ai le ovaries i luga o le apu, latou te ola e ola i le laʻau lele (o lona uiga o le lanu o apaau o lanu uliuli) ma toe avea ma caterpilla. E na o le tasi le moli o le apu apu taitasi e mafai ona faʻaumatia e oʻo i le 3-4 apu.

O le mea e sili ona le lelei, e le mafai ona e tau le moa i le tulaga pe a uma ona aʻafia le fua. O le mea lea, e taua tele le faʻaaogaina o fafie mai le amataga o le tautotogo ao le manava ma taoto fua. Ina ia faia lenei mea, e taua le faamamaina uma o le paʻu oti mai le ogalaau o le laau ma susunuina.

Ua uma ona totogo ae o le a manaomia le apu pulupuluina o le acnesic acid calcium, 30 kalama e tatau ona faʻafefiloi ma le 40 kalama o le lime ma faʻaitiitia i le 10 lita o le vai.

Ae o na fua ua uma ona faaleagaina, e tatau ona tanumia i le eleele. Afai ole laʻititi e laʻititi, ona mafai lea ona 'apalaina apu, aʻo togafitia muamua i le vai inu. Apple Caterpillar Caterpillars e lelei foi le puʻeina o fasi 'ie na tuʻu i le apu apu, kvass po o le sisi, ma tautau faʻatasi i lālā.

Auala e taulima ai le talipupuni o le apamemea

O se ituaiga o manufeʻai e pei apple shchitovka, e le gata ina afaina fua, ae o le laau lava ia, aua lenei pepe iniseti o se meaola o le oga o le apu, suʻeina o le sua mai fafo. O se taunuuga, ua vaivai le apu ma amata ona afaina i le kanesa uliuli, ma ua amata foi ona afaina ai pepeti.

O lenei meaola masani e le tuua lona malutaga i luga o le paʻu o le apu, ma i le amataga o le tautotogo e mafai ona fausia ai talipupuni malolosi i luga o le laau, lea e matua faaleagaina ai le laau.

Mo le puipuia o le salalau o le apu, o fua e faʻafefe ai e tatau ona faʻaaogaina i luga o le laasaga pe a faatoa ala mai lava. I lenei taimi o le laau e sosoloina i le Karbofos poʻo Metaphos (i le maualuga o le sili atu i le 0.2%).

Ae talu ai ona o lenei mea o le a le faatagaina ai fuamoa e aveeseina, seia oʻo ina mafai ona fuga mai pupuʻu i luga o le apu, e taugofie foi faaopoopo faʻasusu "Nitrafen" i le faʻatonuina o le 2% (e mafai foi ona e faʻaaoga se fofo o le 1% o le tali o le "DNOC").

O le a le mea e fai pe a osofaia le apu e le moth moth

Fafo moththorn moth pei o pepe laiti, ma se apaʻau e le sili atu i le 0.6 cm ma le umi o le tino e le silia le 0.5 cm. O lona lamatiaga o loʻo taʻoto i le mea moni e faapea o le taumafa o lenei meaola o laulaʻau lanumeamata o le apu.

O le mii pupū e tosoina i lalo o laʻau paʻu ma i totonu o le paʻu ua afaina, o le mea lea, e mafai foi ona avea i latou ma meaola faalafua o le apu o le apu, lea e le itiiti ifo le faaleagaina.

Ina ia taofia le toe gaosia o le mothwhorn moth, e tusa lava pe leʻi tupu ae fufulu le laau ma iniseti, lea o le a fetaui ma:

  • Cyanox;
  • Solon;
  • "Malathion";
  • "Metathion";
  • "Metaphos";
  • "Nexion";
  • "Phosphamide".

E taua! O le mea moni, o sauniuniga uma o loʻo i luga mo le faʻafefeina o le moththorn moth e faʻaalia ai le aoga aoga i na o le tau faasaga i tamaʻi anufe, o le mea lea e matua taua ai le faia o le pulupulu i le vave e mafai ai. Afai e te vaʻai i se meaola o loʻo i totonu o le setete o le pepe ma e le o faʻamavaeina ai le faʻaʻau, faʻaoga "Nitrafen", "Oleocuprite" mo le gaosiga. E tāua foʻi le faʻaumatia o le arachnids, lea o loʻo faʻapipiʻi mai e caterpilla i tua o laʻau taʻitasi.

Auala e faʻafefe ai moli apu

O lenei meaʻai e iloa lava ia i le tautoulu, pe a masani ona galo ia i latou fai togalaau. Moth Apple e fai ma sui o le butterfly, o ona apaau e 3 cm le tele ma e lanu samasama-samasama (na o le tama e eseese i lenei lapopoa, o fafine e laʻitiiti tele).

Ae latou te faʻaleagaina o latou faʻalavelave matuia mai le amataga o le tautotogo, e ui lava e le faigofie ona matauina. Latou te gaoioi faigofie lava i le va o laulaau ma faasolosolo malie le gaosia o lau, pulupulu ma fugalaau. Ae afai o le toilalo e tele, e na o lauulu laʻau e mafai ona tumau i luga o le apu.

A uma ona totogo le apu, e masani lava ona ifo ifo anufe i totonu o le palapala lea na faia ai papeti, ma e na o Setema e amata ona lele mai ai le lafu mai le fale.

E pei o se taua ma le moa ua fautuaina aoina mai anufe mai le laaufaʻapea foʻi gaioiga e oʻo lava i le taimi e le toe vaeluaina ai le pu mai meaola faalafua o le apu - "Nitrafen" poʻo "Olekupkrit". I taimi mulimuli, karbofos, mathion, nexion poʻo chlorophos e mafai ona faʻaaogaina.

E tumau pea i le tautoulu i luga o ogalaau apu tuu ni paʻu paʻu lea o le a le mafai ai e le moa momotu ona alu ese fuamoa i palealii o le laau. Afai latou te faataatia ese naʻo luga o le ogalaau o le apu, i le tautotogo o le a faigofie ona faaleagaina i le togafitia o le fofo mai le nitrophene.

Greenhid aphid i luga o le apu, le mea e fai

Greenhid aphid e matua faigata lava ona maitauina i le amataga o se liona, talu ai o lenei meaʻai e papaʻu. Ae o lenei mea e le taofia ai o ia mai le faaleagaina uma o le togalaau, aemaise o laau talavou, ma o nei mea vevela o le apu o le sili ona malosi ma matautia i le tautotogo.

O faailoga muamua o aphids ua fesuisuiai ma mamago laulaau o le laau, e pei o meaai a le aphids i luga o le tumutumu o tumutumu ma laulaau laiti. I lenei tulaga, e televave le faatelevave o le pest ma e mafai ona suia le 20 augatupulaga i le vaitau o taumafanafana. Soo se lua lava e mafai ona ola ai ni apaʻau ma agai atu i se laau fou.

E taua! Aphid vectors o vaomatua, lea e tatau foi ona tau malosi.

Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o aphids ma taumafai e aveese atoa mai le laau, e tatau ona fufulu uma apu apu i le vai mai le pulupulu. E fautuaina e faatino ia taualumaga i aso uma. Afai tatou te talanoa e uiga i ituaiga eseese o laau apu, ona latou mafai lea sulu i vai paʻu (mo le fofo, faaaoga le 1 lita o le vai ma le 200 kalama o le fasimoli vai).

E te iloa? I le taua faasaga i aphids i apu ma isi togalaau, e mafai ona fesoasoani ia te oe e tagata puipui faʻapitoa, e pei o laʻau syphid, pupuna ma mata-auro. Ina ia tosina mai nei iniseti i le va o laau, e fautuaina le lulu o avo ma le alfalfa. A e vaʻai i le tele o iniseti aoga, e tatau ona susunuina le mutia totoina ina ia latou amata saili mo fale ma meaai i totonu o laau ma aphids.

E faʻapefea ona puipuia le apu mai le fafie?

Mediankalea e lavea ai laau apu, foi igoa lauiloa. Mai le tautotogo o le tautotogo o le iniseti matua e samasama-lanumeamata poʻo lanu lanu meamata lanu meamata, ae o le autumn ua amata ona mumu. E matua faigata lava ona maitauina le fua, aua o lona umi e na o le 0.3-0.4 cm.

Ae o le lamatiaga o laau o le apu o le moli manogi o le medyka, lea e mafai ona avea ma lanu-lanumoana i luga o le taimi. Latou te fafagaina le sua mai le laʻau, e leai se taimi e fuga ai, ma tuʻu ai ni afu momotu i nofoaga o leona, lea e pipii faatasi lau ma tumutumu. O nei matū e mafua ai foʻi le atinaʻe o le laʻau.

Pe a toe faʻafouina i totonu o se tagata matua, e faʻataʻapeʻape le fusi i le togalaau uma, ae o le autumn e toe foi mai i le apu ina ia mafai ona tuʻu ai fuamoa.

I le taua faasaga i le vemin, o gaioiga sili ona lelei na faia mai le pepa oona. Fumigation o le togalaau faʻatasi ai ma asu tapaa e fesoasoani foi. Ina ia faia lenei mea, salalau solo i le togalaau togavao susu ma laʻau tapaa i luga ma tuu i luga o le afi i le toʻafilemu o le tau. Talu ai o le vaomago e na o le manaia, e mafai ona tumau le fumigation i le 3 itula.

Mai lea ituaiga o faʻataʻitaʻiga, o le a pauu i lalo le iʻa, o le mea lea e taua tele ai le eli uma o le eleele i lalo o apu o loʻo i le pito, ina ia mafai ai ona taofia le meaola mai le toe faʻaleleia.

Auala e tau ai ma laupepa

Worm lautusi toatele ua taʻua o le moa pepeaua o le tele lava o lona ola o le iniseti o se tamai pepe lele ma fulufulu paʻu uliuli.

Ae o le lamatiaga e le o ni lapataiga, ae o ni anufe lanumeamata lanumeamata-lanumeamata oe e fafaga i lau o le la. I se tasi vaitau o le taumafanafana e mafai ai ona e suia ma le saogalemu le lau o le 4 tupulaga o moth, lea e sili ona matautia mo le apu opu.

E mafai ona faʻaumatia le moa e ala i vailaʻau faʻamaʻi, ae o togafitiga e matua faaleagaina ai le laau ma fua. O lea e sili ai ona faʻaoga wormwoodlea e mafai ai ona e saunia se fusi poʻo se teuteu mo le pulupuluina:

  • Mo le faʻasolosolo o le wormwood e tatau ona lelei le gaʻo, faʻatumu le afa pakete o le 10 lita. O nei mea uma ua tumu i le malulu ma e naʻo le 24 itula na i ai. A maeʻa lenei mea, o le vai, faʻatasi ai ma le wormwood, e kuka, faʻamaʻapeʻa, faʻaitiitia faalua ma faʻaaogaina mo le susunuina.
  • O le lauti mūmū e paʻu mo le suka, lea e naʻo le 1 kilokalama e kuka ai le 10 lita o vai. A maeʻa le 15 minute o le kuka, e tatau ona faʻamafanafana le vai ma mafai ona faʻaaogaina mo le susunuina. E tatau ona toe faalua ona faia faʻatonuga ile vaiaso. Ina ia faʻaleleia le susu, e mafai ona e faʻaopoopo le 40 kalama o le fasimoli poʻo le 1 kilokalama o le taʻavale, faʻaoga 2-3 aso.
E te iloa? Faʻatoʻaga o togalaau, faʻataʻatia ai le vevela oona, e itiiti lava se aʻafiaga o le laʻau, talu ai o le manogi o lenei laau e faʻamalo ese ai iniseti. E le gata i lea, o le faʻaleagaina o le wormwood e aoga i le tau faasaga i moa, suo, moa ma fofo.

E faʻapefea ona faʻaumatia le moli aporo?

Mollea e aafia ai aʻau o le apu, e talitutusa lava ma se kulimi masani ma e oʻo i le 2 cm. O le mea e sili ona lamatia o loo i ai o le sasaina o le tino o laulaau, lea e mafua ai ona oti. E mafai foi ona totogo vaovao ma pupuu lapisi.

Afai e le sau le togalaau e laveai ai, e mafai ona le toe gaogao, ma na o le vao o le pipi e tautau i luga o ona lala.

E faʻafetaui moths i luga o laau apu, e aoga le aoina o lana koko ma susunuina, ma i le amataga o le tautotogo e taua tele le aveeseina o lanu enaena mai le laau, lea e natia ai foi le koko. E tatau foi ona e fufuluina le apu ma se vaifofo o le pepa mumu ma le paʻu, lea e te manaomia:

  • ato (10 g) o le lanu mumu palapala;
  • fagu paʻu;
  • se fagu eletise vave;
  • garlic ma le sipuni;
  • 10 lita o vai.
O vaega uma e tatau ona fefaʻatasi faʻatasi mo le 72 itula, a maeʻa lea o le a aoga. E na o le taua lava le fufuluina o le suavai ao lei amataina laulaau mai lau o le apu.

I le pulea o pusi o apu ma apu, e taua tele le saluina o le togalaau i le taimi e taofia ai i latou mai le salalau. E tusa lava pe e te leʻi matauina le uiga o se osofaʻiga i lau togalaau, e le tatau ona e lafoaʻia ni puipuiga, e pei o le tele o iniseti felelei e mafai ona taia lau laau o le apu i le ogatotonu o le vaitau, taunuu mai se togalaau lata ane.