Faatoaga faatoaga

Iapani faʻasolo mai chicken Chabo: faʻamatalaga pepe, uiga, faʻaleleia

O poula o manulele taatele i totonu o le lalolagi, o lea e tele naua a latou ituaiga. O nisi o loʻo i le itu o le fuamoa, o isi - i aano o manu, ae o loʻo i ai papa e le mafai ona taʻua i soo se tasi oi latou. Faitau i lalo e uiga i le fua tele o moa a Shabo, ona foliga ma tulaga talafeagai o le taofia.

Foliga Vaaia

Toʻotoo o lenei ituaiga o moa o Iapani. E le mafai ona faailoa mai e tusa lava pe o le a le taimi e foliga mai ai, e ui i lea, e mafai ona lauiloa o le Japanese shaboos po o Iapani bantamo i le 15th-16th seneturi, talu mai le amataga o le 17th-18th seneturi na latou i ai i le teritori o Saina.

O le ituaiga mama na amataina i atunuu Europa na o le 19 seneturi, mulimuli ane na oʻo mai i Rusia. I lo matou atunuu, na manatu le manulele e matagofie tele mo le fasiga, o le mea lea na gaosia ai mo mea teuteu.

Matou te fautuaina oe ia faamasani i mea taua o le faafaileleina o ituaiga o moa e pei o le "Paduan", "Betnamka", "Brama", "Gudan", "Minorca", "Araukana", "Cochinhin", "Phoenix", "Pavlovskaya Golden and Silver".

E mafai ona maua o ia i luga o tuafale o tagata aristocrats, faapea foi i fale moa, i le mea o loo i ai nei moa i autafa ma manu mananaia tutusa. O le moa a Shabo ma e oʻo mai i le aso e sili atu le taua o faʻatoaga nai lo le gaosia.

Faʻaaliga ma uiga

Mafaufau i le foliga mai o le manulele, faapea foi ma uiga autu o le ituaiga.

Hens

E faigata ona fenumiai ma isi ituaiga:

  1. O uʻu e umi ma mafai ona paʻi i le palapala. Ae ui i lea, o loʻo tuʻuina i lalo, ma e le pasia le tino, pei o le tele o ituaiga.
  2. E maua e poula se tino e tasi ma ni tamai paʻu.
  3. O le manulele o loʻo i ai sina pito papaitiiti, lea e vaevaeina i le 4-5 nifo. Lanu e masani, mumu.
  4. O foliga vaaia teuteu e maua ai se lanu lanu matagofie: o moa e mafai ona i ai se auro, lanu moana, lanu mumu po o le uliuli. E i ai eseesega fesuisuiai o loʻo i ai fulu paʻepaʻe ma le uʻamea uliuli.

Petushki

E le tele tagata, ae o latou lava uiga:

  1. E i ai i manoa ni mana mamana, o ni apaʻau tetele, e mafai foi ona paʻi i le eleele, faapea foi ma fulufulu uumi i luga o le ulu ma le ua. E ese lava le taua o le faʻamalamalamaina o le i ai o se ufiufi ufiufi ufitia i luga o paʻu.
  2. E iai se siʻusiʻu lapoa e mafai ona faʻatusatusa i le umi ma le tino.
  3. Paʻu ma tautaliga e lanu mumu. O le selu ua vaevaeina i le 5-6 vaega.
  4. O le paʻu lanu e manaia i le mata. I luga o le tagata e toatasi e mafai ona e mauaina se nuanua moni. Lenei ma elemene o lanu moana, ma mama mama, ma faamatalaga o le lanu o le saito. O le siʻusiʻu siʻu e foliga tutusa ma le lanu o se vaʻa, sei vagana ai ata faʻatusa.
Faamasani oe lava i sui sili ona lelei o mea teuteu, taua, aano o manufasi, fuamoa ma aano o manufasi-fuamoa o moa.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

Faʻamatalaga:

  1. Chickens e le tele ni fafaga.
  2. Ata matagofie.
  3. Tagata sili ona lelei.
  4. O le i ai o le tinamatua instinct.
  5. Le mafai ona maua se ituaiga lona tolu o oloa - fulufulu taua.
Cons:
  1. Faʻatonuina le puipuiga.
  2. Maualuga maualuga o le talavou.
  3. Manaomia o tulaga ma le lelei o fafaga.
  4. Le mafai ona tausisia isi ituaiga o moa.

Totoga amio

O se faʻalapotopotoga faʻasoa lea e faʻapotopoto mea uma. O ona sui e ese i feeseeseaiga i lotoifale, faapea foi ma taua mo meaai po o fafine. Faʻatasi faʻatasi ma le vaʻavaʻai ma le saogalemu o moa, faʻatoʻa ese uma malo e leʻi valaʻauina. I le tulaga o le faanatinati i luga o "uarota", o le manulele e auai i se taua e oo lava i se fili sili ona malosi i le tele o taimi i le malosi. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau i lē e ana ona puipuia le "Iapani" mai lamatiaga, a le o lea, o le taua e mafai ona afaina.

E tatau ona manatuaina o le felagolagomaʻi o nei moa e iai sona aʻafiaga i sootaga ma isi ituaiga. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona teu faʻaesea, e le mafai ona aloese mai isi faʻamalosi tumau. Ae ui i lea, o le manulele e le matamuli, o le mea lea e le fefe ai tagata poʻo manu i totonu o aiga.

E taua! E le mafai ona vavae ese tagata taʻitoʻatasi o le faʻatasi, i le vavae ese mai isi, a leai o le a latou feoti ma oti.

Tuputupu ae ma fai gaioiga faatino

E pei ona iai i isi ituaiga, o le matua matua e tupu i le matua o le 5-6 masina. Ulumatua amata amataina fuamoa, ma e mafai ona faʻafefeteina tamaitai. O le fuasei o le fuamoa o fuamoa e 80 fuamoa i le tausaga, ae i se mea e seasea tupu, o lenei ata e mafai ona 100-120 vaega.

Faafitauli e fesootaʻi ma le gaosia o fuamoa:

  1. O le mamafa o le fuamoa e na o le 28-30 g, lea e toetoe lava lua taimi e itiiti ifo nai lo na o maʻa masani.
  2. O le vave le matua o le pipii. Ua uma ona faʻaitiitia le 3-4 tausaga o le gaosiga o le ola, o lea la e tatau ona teena le moa. E ui o le manulele e leiloa ona foliga matagofie, ua le mafai nei ona faʻaaogaina e maua mai ai ni fua lelei.

O le mamafa o se moa matua matua e 450-500 g, ma o se moa e 550-700 g. O le aano o le aano, i le tofo, e pei o se patiri nai lo o se moa. E mālūlū, lelei, ma e iai foi sina gaʻo itiiti.

Faiga Faʻapitoa

Mafaufau i manaoga o le ituaiga i tulaga o le taofia ma le gaosiga o meaʻai.

Taumafiaga ma le vevela

E tatau ona vave fai mai e le mafai ona tausia lenei ituaiga i le malulu, aua e le mafai e le manulele ona fetuunai i ai. Ona o lenei tulaga, e aoga tele le fausiaina o nei manulele i totonu o le ogatotonu ma le itu i saute o le vasa o le tau.

E te iloa? I totonu o moa moa, o loʻo i ai se faʻatulagaga lea e faia ai e le moa le tele o galuega. O ia, e sili ona taua, e pulea le fafaguina, puipuia ai feeseeseaiga, ma "suega" o le fafaga.

O se vevela sili ona lelei e tatau ona tausia i totonu o le falemoa i le tausaga atoa. I le tau malulu e le tatau ona pau i lalo ifo o le 16-18 ° C, a leai o le a malolo le manulele. E ui lava i le i ai o le fulufulu mafiafia, o le a tumau pea le malulu o moa, lea o le a mafua ai faʻamaʻi ma le oti o le tele o lafumanu.

Mana

Talu ai o laumei o lenei ituaiga e faʻaaogaina sina vaega o meaai, o le fafaga e tatau ona maualuga, lelei, ma aofia ai foi vitamini ma minerale. Faʻasaʻo meaai e le aoga, aua o le a aʻafia ai le lelei o fuamoa ma le puipuiga o le faitau aofaʻi.

Poula

O le taumafa o le moa moa e le ese mai le lisiina o manu laiti a isi ituaiga. O lona uiga e amata mai i aso muamua o le olaga, e maua ai pepe i gutu, ma ua maeʻa ona latou faʻafeiloaʻi i faʻafefiloi faʻapitoa faapitoa, e aofia ai minerale ma vitamini.

Aoao pe faapefea ona fafaga ma ola moa.

E taua tele le mauaina e nei manu laiti nei mea i se taimi tatau, a leai o le a leai se puipuiga, o le a oʻo atu ai i le oti. I le faaopoopo atu i fafaga faapitoa, e mafai ona e tuuina atu:

  • greens
  • kalu le maualalo-gaʻo,
  • fuālaʻau kuka.
E le gata i lea, i totonu o se isi mea e tatau ona tatau ona fai.
E taua! E faʻasaina le fafagaina o moa vao, pe a latou ave faʻamaʻi ma vailaʻau.

Tagata matutua

O le faavae o le taumafataga - faʻafefiloi o cereal, lea e aofia ai le tele o cereals (saito, karite, sana). Faʻaopoopo atu tuʻuina atu:

  • fuga fou
  • kuka pateta
  • tamai kusi,
  • vaovao vaovao,
  • aano o manu ma manu,
  • supple supplements
  • masima

Ina ia aua le faʻalavelaveina le galuega, e mafai ona e faʻatau mai le fafagaina maualuga o meaʻai. I le taimi e maua ai, e taua tele le faʻamalamalama e tatau ona iai le tele o vitamini ma minerale.

I le faaopoopo atu i le taumafataga o moa e afaina ai fatu o le saito.

Meafaigaluega fale

I le taimi o le sauniuni o le moa moa, e tatau ona maitauina e le taliaina e le manulele:

  • faateleina le maualuga o le ea
  • faʻataʻitaʻiga,
  • suiga faafuasei i le vevela.

E taʻu mai e le potu e tatau ona iai se faʻamafanafana lelei, e le tatau ona toesea i totonu o puipui. O le faʻamaʻapeina e naʻo le fesoasoani o masini faʻapitoa e le mafai ai ona faʻaleleia vaalele malolosi.

Matou te fautuaina le faitau i le auala e filifili ai le moa moa saʻo pe'ā e faʻatau, pe faʻapefea ona faʻavasegaina, pe faʻapefea ona faia le faʻamafana i totonu o le moa moa, faʻapea foi le auala e sili ai ona vevela le moa moa i le taumalulu.

Po o le a lava le mea o loʻo ufiufi ai le fola, o le i ai o le mama mama mama e faʻatagaina. E tatau foi ona e faapipii se taele i le oneone e faaitiitia ai foliga vaaia o pala.

E taua! E faʻasaina le faʻaogaina o pulu masi (polo) pei o le moega.

Ae o le papa, o le lautele lautele (4-5 cm) e faʻaaogaina. E tatau ona tuu i le maualuga o le 150 cm ina ia lelei le manulele. O le uumi uumi o apaau e mafai ai ona e ola e aunoa ma ni faafitauli.

Vitio: fautuaga aoga i luga o le fausiaina o se pou moa I le mafanafana o le taimi, ia maua ai le saolotoga pe faatapulaa le savali a le manulele. Talu ai o manulele ei ai ni apaau uumi, e mafai ona latou lele i luga o se pa maualuga. Mo lenei mafuaʻaga, i le taumafanafana, e sili atu ona lelei le tausia o moa i totonu o fale puipui nai lo le puipuia mai le sola ese ma le osofaia o manu felelei.

Maʻi ma le auala e taulimaina ai

Talu ai ona o le ola maloloina o moa i moa ua vaivai, i lenei tulaga latou te manaʻomia foi le tausiga lelei.

Faitau atili e uiga i moa ma a latou auala togafitiga.

Maʻi faʻapitoa

I lenei tulaga, o loʻo matou talanoa e uiga i faʻataʻitaʻiga i fafo ma totonu:

  • fafo e aofia ai lice, vaʻa ma vaʻa, lea e solia ai le saʻo o le paʻu;
  • i totonu e aofia ai anufe eseese.

O vailaʻau nei e faʻaaogaina e togafitia ai anufe:

  • "Piperazin",
  • "Folau",
  • "Levomizol-faaopoopo".
O le a aoga mo oe le faitau e uiga ile auala e aveese ai siaki, lice, anufe ma fuʻa i moa.

E mafai foi ona e tuʻuina ni nila faʻasusu - faʻatasi ai ma sina maʻi pipisi.

Ina ia faʻaumatia otaota ma siaki, o nei vailaʻau o loʻo faʻaaogaina:

  • "Laina i luma",
  • "Stomazon",
  • "Faʻapitoa".

Maʻi faʻamaʻi ma malulu

Tuuina atu e faapea o lenei ituaiga o moa ua le maua le puipuiga faifai pea, o faafitauli e aafia ai ma faamai pipisi o le malulu masani o se faafitauli ogaoga.

Mo lenei mafuaʻaga, i le taimi o le malulu, ua tuʻuina atu ai moa:

  • fualaau faasaina "ASD-2" ia faaosofia ai le polokalame puipuia;
    Aoao pe faapefea ona tuʻuina atu i le moa le fualaau faasaina "Vaega ole ASD 2".
  • Vailaʻau faʻamalosi mo le puipuia o faʻamaʻi na mafua mai i meaola ninii.
E te iloa? O se atigi fuamoa moa e aofia ai le calcium, o le mea lea, faatasi ai ma le le lava o lenei minerale i totonu o le tino o le manulele, o le a faia i se lauola lanu, pe leai foi se atigi.

Pe a fuafua e maua ni palakeke, e tatau ona e matua faʻaeteete lelei i mea lelei ma faʻasoa. O lenei ituaiga e maualalo le lelei o uiga lelei, o le mea lea ua leiloloa ai le tele o ituaiga o moa. Mo lenei mafuaaga, "Iapani" e masani ona teteʻa mo mea teuteu, pe i na itulagi e mafai ai e le tau o le tausiga ona faʻateleina le tupe maua o mea o loʻo i totonu.