Laʻau

E faʻafefea ona faʻatulagaina yucca: filifilia o fanua ma le faʻaogaina o filifiliga

O laau faʻasao teuteu mausali e faavae i totonu o fale o tagata Rusia. O le au faifaatoaga o le Novice e manatu o se dracaena eseese - o latou laumei, e tutusa foliga tutusa i luga. Ina ia totoina se pama pama matagofie, e tatau ona e iloa pe faʻafefea ona vaʻaia se yucca ma tuʻuina atu ma le tausiga lelei. E taua tele le mafaufau i foliga o le atinaʻeina o lenei mea.

Manaomia mo le totoina ma le teuteuina

O Yucca e faasolosolo lemu, e tele ni tausaga ao leʻi avea ma se laau laitiiti. E le o lona uiga o le laau e tatau ona teu i totonu o le pusa e tasi mo se taimi umi.

E manaʻomia e le tama talavou yucca se faʻaopoopoga faaletausaga. O lenei mea e faʻamalosia ai le faʻamalosia o le aʻa, ona o le malosi o le atinaʻe e sili atu lona malosi. O le alu i se potopotoga e sili atu ona lelei e aʻafia ai le laʻau - i taimi uma e sili atu ona matagofie le pale.

Yucca fale

Afai e le toe suia le yucca i le taimi, o le a le lelei mo ia i totonu o se vaʻa. I le tulaga sili ona lelei, o le a le toe ola le pama, o le mea sili ona leaga, o le a maʻi.

O le faʻataʻitaʻiga na e faʻatau mai e sili ona manaʻomia. I totonu o le fale, e mafai ona ia sau i soo se taimi o le tausaga. Aua nei faatali mo le tautotogo e sui ai le ogalaau.

I se tulaga faapea, ua taʻitaʻia i latou e finauga:

  • fale faʻatau oneone o se faʻafefiloi o peat ma oneone, sili atu ona faʻamoemoe mo le felauaiga o se laau, ae le o lona atinaʻe;
  • fugalaau i luga o le faʻatau atu e masani lava ona tuʻuina i totonu o pusa laititi, faʻatapulaʻa laiti e faʻatapulaʻa ai atinaʻe laau;
  • I le suia o le tulaga, e faigata mo se yucca ona fetuunai i se fou fou pe afai e tumau pea i totonu o se pusa vavao ma se mea e le o faʻamalieina i meaʻai.

Toto mai le faleoloa

O nisi taimi e manaʻomia se suʻega le fuafuaina pe a amata ona afaina le laau. I se tulaga faapena, e taua le suia atoatoa o le eleele ma ave se fagu fou.

Faʻafoe le atinaʻeina o yucca ma le isi faʻataʻitaʻiga - faʻasolosolo. I lenei tulaga, o le sini o le faafeagai lea. O le taimi lava e oʻo atu ai le yucca i le lautele o le 6 cm, latou te amata pulea le alualu i luma ma avea ma pale.

Faʻalogo lelei! Afai e te le pala i le pito i luga i le taimi, o le a le mafai e le pusa ona taofi le avega ma o le a malepe.

Suiga i le fale

E faʻafefea ona faʻatulagaina Kalanchoe: filifili se ipu ma le palapala

Ina ia mafai e le yucca ona vave aʻa i se nofoaga fou, o le suiga e amata mai le taimi sauniuni. E taua le filifilia o se pusa talafeagai, mafaufau pe o le a le palapala e manaomia e le laau. I lalo o nei tuutuuga, o le fetuutuunaiga o le a tupu lelei.

Vaʻa ma le eleele filifilia

O se fuafuaga fuafuaina o le yucca e faia i le tautotogo, ina ia i ai le taimi e teuina ai se mea talafeagai ma se fagu fou. I le taimi sauniuni, e taua le mafaufau i uiga o le atinaʻe o yucca.

Pusa talafeagai

O fafo o le teuteu e le fiafia i le eleele eleʻele, o le mea lea e tatau ona i ai i le atigi pusa lapoa se lua tele i le pito i lalo.

E tatau ona e gauai atu i isi manaʻoga:

  • o le ipu e tatau ona 2-3 cm le lautele nai lo le lautele o le vaega lalo o le fugalaau;
  • mo le faʻamautuina, o faʻatusatusaga tutusa o tulaga faʻataʻitaʻiga e aofia ai: o le loloto o le tanisa e 2 taimi e sili atu nai lo le loloto o totonu;
  • o mea o le ulo e le tatau ona punou i lalo o le mamafa o aʻa ola.

Saunia o se tane fou

E mafai ona e filifilia se pusa paʻu pe afai ei ai le puipui mafiafia. O le filifiliga sili lava o le sima (omea). O sea fagu e le faʻaleagaina ma lelei atoatoa le gasegase o le susu.

Faʻavae tapenapenaga

E mafai ona toe faʻaleleia Yucca i se fagu fou ma se eleʻele eleʻele pe afai o loʻo tumu le eleele i meaʻai. O tagata fai togafitiga faʻapitoa e fautuaina le faʻafouina atoatoa o le eleele e ala i le filifilia o se faʻafefiloi o peat.

Afai e faigata mo le amataina lelei ona saunia le eleele, e mafai ona e faʻatau fanua mo yucca i se fale fugalaau. Faatasi ai ma le faʻafefiloi o ia lava, e taua le faatumauina o le fua faatatau tutusa o vaega.

Filifiliga o le eleele a Yucca

FaʻavaeFaʻamau
Manua masani ma oneone7:3
Fagavai, laʻau ma turf fanua, oneone1:2:2:2
Lafu, fanua laupepa, turf2:2:3

E mafai foi ona e faaopoopo i ai ni vaega se tolu o oneone oneone i vaega e 3 o eleele palapala, 1 vaega o le peat ma le humus. Nai lo o le oneone, o isi faʻapalapala - vermiculite ma perlite - o nisi taimi e faʻaaogaina i nei faiga.

Suʻeina i se isi ipu

E le o tagata uma e iloa le auala e gafa ai se yucca i le fale.

Yuplant transplant

Ina ia aua neʻi afaina ai le laau, e tatau ona e faia ma le manino ni taga laasaga i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. O le yucca ua vavae ese ma le faaeteete mai le ulo ma tuu i totonu o se apa vai. E taua tele le ufitia o le aʻa i le vai.
  2. O le pama pama na totoe mo le itula, o lea na faʻaumatia ai le lalolagi atoa.
  3. O pepa pito i lalo ua tipiina i le paʻu mata. O lenei mea o le a maua ai le fale ma se faʻalelei faʻalelei.
  4. Ua aveese le laau mai le fagu ma tuu i se isi vai mama. O le faʻataʻitaʻiga e toe faʻafia ona faʻaumatia atoa le eleele tuai. Latou te mulumulu aʻa, e aunoa ma se taumafaiga, taumafai e aua neʻi solia.
  5. O loʻo faʻaosoina se alavai i totonu o le ipu ua saunia (faʻalauteleina le oneone, iliili, iliili o le vaitafe, piliki paʻu i totonu o ni palupaʻu, ni fasi vaega o le polystyrene foam) 3 cm le mafiafia.
  6. E faʻafefeteina alavai i se mea o le eleele ina ia mafai ona tumu le ulo i le 2/3.
  7. O le pama e tuʻuina i le ogatotonu o le fagu, e oʻo lava i le tufatufaina o aʻa i le eleele.
  8. Latou te faatumuina le vaega o totoe, luluina le fagu mai lea taimi i lea taimi - e le tatau ona i ai ni vaalele i le palapala.
  9. O le laau ua totoina ua matuai faasusuina.

Taua! O le fafie a Yucca e tatau ona tanumia i le eleele e le silia le 2 cm. A leai, o le a pala le laau.

Faatasi ai ma le toe faʻatulagaga faʻaletausaga o se talavou yucca, o le muamua vaega 2 ua faaseʻe. E leʻi oʻo i le taimi e faʻapipiʻi ai le meaʻai i mea aoga, o le mea lea e mafai ai ona faʻafefeteina le laau i se eleʻele eleʻele. A o leʻi aveeseina le yucca mai le koneteina tuai, e le gata o papatusi maualalo, ae o laumei uma, lanu samasama, lapisi ua aveeseina.

Pe a tulaʻi se tulaga e leʻi fuafuaina - fesuiaiga o aʻa, e fai sina fetuunaiga i le auala e faʻafeiloaʻi ai se yucca:

  • o vaega eleelea o le aʻa ua uma ona vavaeeseina atoa;
  • vaega o le eletise i le eletise ua gaoioi e mafai ona gaoioi po o le fafie suauu;
  • faʻafeinu e faia i luga o le aso 4 ina ia maua ai e le vaega le taimi e faʻamago ai, o isi faʻamaʻi pipisi e mafai ona maua.

O le manaʻomia mo se faʻaopoopoga vave faʻapitoa e mafai ona faʻamasinoina e le setete o yucca. O lana ogalaau o le a faamaluluina, pe o le a amata ona paʻu ese laulaau.

Teuina ma le gaosia o le faʻaopoopoga

Afai e le mafai ona lavea aʻa, o le vaega o le laau e faʻaaoga mo le toe faʻaleleia. E tatau ona e iloa pe faʻapefea ona vavaeina ma faʻapipiʻi le totogo o le pama o le yucca e tuʻu ai le fugalaau i lona olaga lona lua.

Matou te faʻaaogaina lenei metotia i se laau ua mafai ona tuʻuina atu faʻasalalauga laugatasi. Ua tipi le pepe ina ia i lalo o le lau laau se fasi 10 cm le umi.

Ona latou gaoioi e tusa ai ma lenei fua:

  • 2 itula e teuina ai le pipi i luga o le laulau e faʻamago ai le tipi;
  • o le nofoaga faaleagaina ua togafitia i le malala;
  • ona faʻamauina lea i le oneone susu, vermiculite (perlite).

O le auala sili ona vave e aʻa ai o totonu o se ipu vai. Talu ai o fanau a Yucca e le o naunau e faʻafetaui, e tatau ona faʻamalosia ia Zircon poʻo Kornevin.

Totoina vine

O se tamai pama ma se tasi o laupepa e foliga matagofie. Ae o le taimi lava e alu ese ai le laau, ma o mea uma e maua ai le mea e leiloa i se mea. I lenei tulaga, e le tatau ona e mafaufau pe mafai ona totoina le yucca - e talafeagai le faiga e fausia ai se pale matagofie.

E faʻafefea ona vaʻaia se tālālaʻau: o le filifiliga o le palapala ma le fagu

O le mafuaaga lona lua o lenei fuataga o le faʻaitiitia le tuputupu ae o le fugalaau. I lalo o tulaga masani, o le pama pama e mafai ona oʻo i le 4 m. I totonu o fale mautotogi, o le tapulaa e 2.5 mita. O le laau e taoto i luga o le taualuga e le gata e foliga mataga, ae mafai ona maʻi ma oʻo lava ina malepe.

O le faʻaaogaina o le ogalaau o le a faʻagataina le tuputupu ae ma faʻaleleia ai le fausia o ni itu fou (itu). O le tipi ese vaega o se mea lelei mo le faʻalauteleina o yucca.

E faapefea ona totoina

I le auala o le teuteuina, o loo i ai togafiti. Afai e le o amanaiaina, e mafai ona mate le laau.

Faamatalaga faaopoopo. I le tautotogo, pe a amata le gaioiga o sua, latou te faalavelave i le faamaloloina o fasi pepa.

O le mea lea, i le faagasologa tausisi i fautuaga nei:

  • o le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina i le faaiuga o le taumalulu, pe a oʻo i le taimi e leʻi oʻo i ai le taimi o le yucca e tuua ai le malologa;
  • e le mafai ona e faʻaaogaina sea ituaiga peʻa afai e le malolo le laau, pe a tatau, ma e le maua ai le malosi; o le mea lea, mai ia Novema seia oo i le faaiuga o Fepuari, e taofia le yucca mai le la i le vevela o + 10 ° C;
  • pe a uma le faʻatinoga, e le faʻamaina le yucca mo le 2-3 vaiaso, ina ia faigofie ai le faamaloloina o fasi pepa; ae o le laau e manaomia se sapalai o le susu mo lenei vaitau, o le tele o le faʻainuina o loʻo faʻatinoina i le 2 aso ao leʻi teuteuina;
  • talu ai ona o le a le toe tupu le gaʻo o loʻo totoe, ae o le a avea ma lagolago mo pupu fou, e tatau ona lava le malosi; o le mea lea, e tatau ona e faʻatali seʻia oo i le 5 cm le maualuga o le ogalaau;
  • pe a uma ona teuteu, o le tumu o le 20-50 cm le maualuga e totoe i totonu o le fafie;
  • i luga o le tipi ese i lalo i lalo o le lau laau e tatau ona i ai se laina lignified o le itiiti ifo i le 10 cm le umi;
  • faapuupuuina le yucca, e le mafai ona vavae ese, latou te faaaogaina se naifi malosi, clippers po o le aufaipese ia latou galuega, uu le pale i le lima lona lua;
  • pe a mavae le 2 itula, o vaega uma lava e togafitia i le gaʻo ua gaoioi, togalaau putty, onamon poʻo paraffini.

Taua! Faʻasalaga manuʻa e manaʻomia - o le faamauga o le a puipuia ai le pama mai faʻamaʻi pipisi ma siama. O le faʻagasoloina o fasi pepa o le a fesoasoani i le fale e tausia ai le susu e manaʻomia mo le faʻaleleia.

Yucca pe a maeʻa

O le yucca o loʻo totoe i totonu o le fagu e teuina i totonu o se potu vevela e ese mai le la susulu. Mo le 3-4 vaiaso e le faʻafefeina, e le faʻapalaina le eleele. O se malologa malolo o le a fesoasoani ia yucca ia vave aluese mai le atuatuvale.

O le tipi tipi ua tipi ma mauaa. O le pito i luga e faʻaaoga foi e totō i totonu o se fagu fou.

Lisi teuteu

O le a mafai foi ona fausia se pusa matagofie, e iloa ai le auala e totoina saʻo ai se yucca. O lenei pisinisi e faʻalavelave ma e manaʻomia le gauai faapitoa i le faʻatinoga. E le mafai ona maua se pulou matagofie e tasi. I le aluga o taimi, o le ogalaau faʻaloloa o le a tumau pea ona leai.

Ina ia lelei lelei le lala o le yucca, e amata, o le vaega pito i luga o le ogalaau e liliuina i le "Epin" poʻo le lagisi itu e lubriciliina i se paʻu cytokinin (e faaosofia ai le tuputupu ae o moe).

Faʻailoga pale

A oʻo mai pulapula ma amata ona atinaʻe, ona aveeseina lea o se vaega, ma totoe ai le 2 i le 5 i luga o le ogalaau (i luga o se mea manifinifi - e le sili atu i le 3 fasi vaega). Tuuina atu o lala fou e ola ma laau, ua teuteuina foi, faapea foi ma le ogalaau autu. Ma i le aluga o taimi, o le yucca o le a liua i se laau maualalo ma se pale matagofie matagofie.

Taua! E le mafai ona e tipiina uma ia tipu i le taimi e tasi - o le a faʻalauiloaina ai le fale i ogaoga faigata, lea e le mafai ona tago e Yucca. E fautuaina e faʻapipiʻi le tasi itu ogalaau i tausaga taʻitasi.

Trimming ma grafting

Afai o le tipi ese o le laau ua lava lona umi, ua vaevaeina i ni vaega mo le toe gaosia. O fasi fasi pepa e mamago ma togafitia ma se fomaʻi e maua i se tasi o auala.

Tipiina o yucca

AualaFaʻapitoa
FaʻaaligaO le tipi e faatofuina i le afa afa i le oneone malulu ma o le tele o tumoe momoe e tumau pea i luga. Pe a oo mai pupu i luga o le au, e vaeluaina e tusa ai ma le aofaʻi o tipu ma totoina i ni ipu eseese i le ala masani
VerticalO se vaega o le ogalaau e tuʻuina i lalo i se vaʻa vai. E mafai foi ona e togiina le meaʻai i le oneone susu po o le vermiculite. A maeʻa ona faʻatali mo aʻa filo e totogo i le pito i lalo o le vaega ma oʻo atu i le 1 cm, ma o le a tupu se lanu matamata i le pito i luga (ma o le a na o le pau lea), o le fatuga e tuʻuina i totonu o se potoa tumau

Faʻavaeina faʻalauiloa

<

O faʻasologa o se faagasologa uumi ma e manaʻomia ai le onosaʻi. O le faʻavaeina o aʻa o le a le itiiti ifo ile masina.

Isi tausiga

Ua fuga e Orchid le mea e fai i le aū: filifiliga mo le tausiga ma teuteu
<

O le totoina o le potu potu yucca ma le tausiga mulimuli ane o ni mea faifaimea faatasi. E tusa lava pe itiiti sina faʻalavelave faʻaaogaina i tekonolosi faʻaaogaina o le a faaleagaina ai le laau. O le pama e le taua i le tau, o lea e le talafeagai ai le mataʻituina lelei o le malulu o le ea. O auala autu o tekinolosi taufaatoaga o tulaga masani ia mo le sologa lelei.

Laʻu ma fafaga

O le eleele i totonu o le ulo e teu susu ina ia aloese mai le pala o aʻa. E mafai ona e faʻapipiʻi vai i totonu o le apa, o le a faʻaaoga e le laau le tele e manaʻomia. O le vai e le tatau ona paʻu iina.

Ina ia fetuutuunai le pulega o le suavai, e tele mea taua e iloiloina:

  • fua o tausaga ma le tele;
  • vaitau ma le tau i fafo atu;
  • e oo lava i le mea o loʻo faia ai le ipu.

I le taumafanafana, e faʻafefe le yucca i le taimi e pala ai le palapala i le loloto o le 5 cm. A oʻo ina faʻaitiitia le vevela o le ea i + 20 ° C, e faʻaaogaina faʻavaʻa vai i aso uma 7-10 aso. Afai e auina atu le yucca i se potu malulu e malolo ai, o le palapala e susu sina tasi i le masina.

O le maualuga o le tumu i le suavai e fetaui ma le tele o palapala i totonu o le ulo. Mo le 5-lita le gafatia, ave le 1 lita o le vai faamama (faʻaosoina).

Ae o le mea e fai, o le yucca i le palasitika e manaomia le faʻaitiitia o le vai. O le faʻavaveina o le fausaga omea e maua ai le faʻaleleia o alavai, o le mea lea e vave faʻavave le eleele.

Laʻei pito sili

O le matua o se yucca e avea, o le tele o mea e manaomia e ia. Latou te fafagaina le laau i le 2-3 vaiaso, e faʻaaoga ai sauniuniga lautele mo pama, ae latou te faia lenei mea i nisi taimi.

Aua le faʻamalolo:

  • pe afai e leʻi leva ona vavae le laau;
  • se taimi i le maea ai o le gafa;
  • pe a malolo le pama (autumn, winter).

Laeiina o le laau e tatau ona na o le vaega o le tuputupu aʻe ola. Afai o loʻo maʻi le yucca i le taimi nei, aua neʻi faʻateleina i mea oona.

Ina ia mafai e le fugalaau a Yucca ona atiae masani, tausia i le fale e totoina e tusa ai ma tulafono uma. E le tatau ona e faʻamoemoe e totoina mai le toto o se fale, ae o se pale matagofie matagofie o le a avea foi ma teuteuga i totonu.

Vitio