Laʻau

Laʻau laititi po o le erigeron (Erigeron) - totoina ma tausi

O se aganuu umi, e le mautonu i le faagasologa o le tuputupu aʻe, lea na avea ai ma tagata lauiloa i le au fai togalaau. I se tasi nofoaga o le totoina, e tupu ile 5 tausaga e aunoa ma le le lelei o foliga vaaia.

Le afuaga ma le foliga mai o le laau vevene

O se laau e maualuga lona tusa ma le 70 cm ma se mea saʻo ma le manifinifi, lea, e faalagolago i le ituaiga, e mafai ona paʻu malosi pe vaivai foi. O le salalau o le vao o le fua faatatau lea. O foliga o laulaau e vaivai pe leai foi, i le uumi e mafai ona oʻo i le 18-20 cm.

Faamatalaga faaopoopo! Tufatufaina i Amerika i Matu, o lona atunuʻu. Mulimuli ane na aumaia i Europa.

Erigeron i le fugalaau

Faʻamatalaga o fugalaau vevene

Afai tatou te faia se faʻamatalaga o mea sese, ona tatau ai lea ona taʻua o nisi o ona ituaiga e tutusa ma se vavao. Fugalaau o loʻo i luga o le vao. Le tele o taimi - nofo toʻatasi, e le masani ona faʻaputuina - faʻaputuina i mea faʻaletonu. O petals ua faʻaloloa, faʻapipiʻi le tasi-laina po o le fufusi. O latou lanu e mafai ona papaʻe, piniki, lilac, lanumoana poʻo samasama. O le pito i lalo e matua manaia ma palasi - o loʻo i ai se lanu samasama matagofie. O le avefaʻi tutusa e 3 cm.

Fugalaau fugalaau

O le fuga o le fugalaau mo se taimi umi - mo le toeitiiti atoa le taumafanafana ma le afa muamua o le autumn, o se togalaau laiti-pepled o le a faafiafiaina ai le togalaau mo le tele o tausaga.

Erigeron tausaga (Erigeron Annuus)

E taua foi o le taʻavale taʻitasi (erigeron annuals). O laau toto o lenei ituaiga eseese eseese. Faʻalagolago i tuutuuga, e maualuga le maualuga mai le 30 i le 100 cm.

O le tausaga laiti-peppermint ei ai paʻu paepae o se foliga manifinifi ma le vaapiapi, faia o se laumei samasama tele.

Ituaiga ituaiga eleelea po o mea laiti-faʻafeiloaʻi

Lichnis faʻanatinati - totoina ma tausi ile fanua

Faʻalogo lelei! E sili atu ma le 400 ituaiga ma ituaiga o eletise. E tufatufa atu i luga o le tele o konetineta, sili atu i le afa le tuputupu aʻe i le totonugalemu ma le itu i saute o Amerika.

O le sili ona matagofie o se lanu piniki matagofie e igoa o Pink Lotus. O lenei lanu e sili ona lalelei, e ui lava o loʻo iai foʻi lanu lanu meamata ma le lalac.

Laʻau moa laiti (Erigeron aurantiacus)

O le maualuga e tusa ma le 45-55 cm O se mea e sili ona taua o se ato o le tele o gaʻo, o ni fasi lanu moli sesega, lanu viole po o le piniki, malamalama i totonu ma latalata atu i se paolo malulu i luga o le pito i fafo.

Laulelei laititi (Erigeron speciosus)

O lenei ituaiga (Erigeron speciosus) e maualuga - o le aʻa e oʻo i le maualuga e oo atu i le 70 cm. O lala e saʻo ma vevela.

O le vavalalata i aʻa, o le telē o le tele o lau. O i latou o loʻo i luga o togitogi e laʻititi tele. Latou te le faʻavalea i foliga.

Fugalaau e aoina i ato. O petals e mafai ona sili ona eseese i lanu - paʻepaʻe, lanumoana, lilac, lanu piniki.

Valoaga Eseese

Petrel alpine petrel (Erigeron alpinus)

O se ituaiga e maualalo le tuputupu aʻe e le sili atu i le 30 cm. O le vaega o le uʻamea e eseese lanu o le piniki ma le lilac.

Peti petelite fafo (Erigeron peregrinus)

O le eseesega o se mea faʻapitoa ma se uumi ma le saʻo ma le saʻo. O le lanu e talitutusa ma foliga alpine, o lona uiga, e tuʻufaʻatasia le lanu samasama ma fuga lanu piniki.

Peta petals (Erigeron composito Pursh)

Se foliga o le semi-shrubby, faia se kapeta o fugalaau faatulagaina. O le aʻa e malosi tele, e faʻafefeteina, liliu i totonu o le laau.

Vaevaega Faʻasologa

Laititi laitiiti (Erigeron caespitosum Nutt)

O lenei ituaiga o laau ei ai se ogalaau faʻaogaina lelei, lea e sosoʻo malie mai i luga o laʻau na faʻapipiʻi i le palapala. E fulafula le fulafula i fulufulu lanu paʻepaʻe poʻo le palelalala, o nisi taimi o lanumoana lanumoana.

Petu Carvinsky petrified (Erigeron Karvinskianus, syn.E. mucronatus)

O petals laiti a Karvinsky (erigeron karvinskianus) e talafeagai mo le ola i luga o fugalaau ma susunuina fausaga - o lona maualuga e na o le 15 cm. Afai e te faatagaina ia ola i luga o le eleele, o le a oo atu i le afa mita le lautele.

Tusa foliga tutusa ma taisies. O le taimi lava e matala ai le fugalaau, o loʻo i ai se lanu piniki, e fuga mai, e sinasina le kiona, ona maua ai lea o se mumu mumu.

Erigeron Glaucus

Glaucus e maualuga le 45 cm le maualuga, ae i le tele o tulaga e sili atu ma le 25 cm.

O laulaau ua fuafua lelei i le aotelega o le ala, i totonu o se siaki siaki.
O le lanu o le fugalaau o le lanu piniki lea ma se lanu violē, ae o le laumua o le samasama.

Erigeron Trifidus

O se fugalaau e pupuu ona tupu mai i luga o le fale e tupu mai i laʻau laiti. Ae o fugalaau, i se isi itu, o le ituaiga e tele, mamafa ma le lanu.

Trifidus

Laʻau laiti laʻitiiti Miyabe (Erigeron miyabeanus Tatew Et Etudam)

O se laau lalelei, ausia se maualuga e le sili atu ma le 15 cm. O le afifi o se pepa lapopoa.

Fugalaau e masani lava ona aofia ai le pito i luga ma le pistilla. O nei vaega e lua ua faatulagaina i ni lio se lua. Pestle ei ai se lanu samasama matagofie.

Folau fou fou o tamaʻi mea laiti

Laʻau tele - totoina i le togalaau ma le tausiga

O lenei fugalaau o se teuteuga moni o le fugalaau. E talafeagai mo le ola o le ampel, o lea latou te teuteuina ai fale o fale. O se numera tele o ituaiga e mafai ai e oe ona filifili le lanu saʻo o fugalaau, maualuga ma le palahine.

Hergeron Pink Treasure: Fualaau Tuputupu ae

O le Erigeron Pink Treasure e talitutusa lava ma se aster foliga, ma o le tuputupu aʻe mai fatu e faigofie lava. O le lanu o fugalaau e mafai ona ese le paolo o le piniki ma se nofoaga tutotonu samasama.

Hergeron Foster Laybling

O le Erigeron Foster Laybling ei ai lau laʻau lapopoa ma ni manogi malolosi, o loʻo ufiufi i fugalaau tetele o lanu piniki mālū. O latou laulaʻau e mafai ona oʻo atu i le 5 simita, ma o le aofaʻi o petals e faʻapitoa i le lua-faalua.

Petals petals margaritifolia

O le uiga ese o lenei ituaiga, o le taimi o le fugalaau, o le lanu e suia mai le piniki ma le paepae ona toe foi ai lea i se lanu lanu mumu. O le petals margaritolifolia e fesuisuiai lelei, ma fai ai se ufitia tele o fugalaau i luga o le fugalaau.

Laititi Pese O le Afa Ata

O le tele o petal varieties erigeron Azur Beauty ei ai se lanu lanu piniki piniki-fugalaau e foliga tutusa i foliga o le tau. O le fugalaau e umi lava - i le taimi atoa o le taumafanafana. O fua o fatu e pau i le eleele i le tausaga a sau e maua ai fua fou o le laau.

Laititi Petal Rose o Iulai

O le tulaga ese o lenei ituaiga, o la latou fugalaau ua i ai le tele o petala. O le tele o inflorescences i le laiti-rose Rose o Iulai ua lava lona tele, lea e faateleina ai le matagofie o le laau.

Lafoaia o eleelea po o tamai petals i luga o le eleele

Lerenia lupine e pei o le meli

O le totoina saʻo o fatu o lenei laau i le eleele o se tasi lea o filifiliga mo le faʻapipiʻi i lau moega fugalaau. I le faʻamuamua, o le eleelea i le totoina ma le tausiga i totonu o le eleele avanoa e matua le taua. E moni lava lenei mea i le taʻavale ma le itu i saute. O le faʻapipiʻiina o fatu i totonu o le eleele o loʻo faʻatinoina pe a faʻalelei le mafanafana o le tau i le po.

Taua! Faatasi ai ma lenei metotia o le totoina, o le a totogo le laau i le na o le taumafanafana lona lua.

Afai e filifili e totoina e ala i fatu laau, ona totoina lea o fatu i totonu o se atigipusa poʻo se pusa oloa i le amataga o Mati. I lenei tulaga, o laau e ola pe a ma le 25 aso. Ma o laau talavou ua totoina i ni ipu eseese pe a lua a latou laupepa moni.

E mafai ona toe totoina i totonu o le palapala ni fasi laʻau laiti pe afai o le taufaʻatau o le toe foʻi mai o pulu o po.

Totoina o fatu i le eleele

Tuputupuina o eleelea po o tamai petals mai fatu

O vaega o le tuputupu ae i luga o laau toto e pei ona taua i lalo:

  • o fatu e tatau ona loloto pe a totoina;
  • toso mai le ata mai luga, faia se tamai fale lauʻeleʻele;
  • tu i le vevela pe a ma le 10 ° C;
  • vai i le vevela vevela.

O mea e te manaʻomia mo le totoina o le vevela po o peti laiti

E tatau ona manatua i le mafaufau o le laau, e ui lava e le faʻamalosi, ae o loʻo manaʻomia nisi tulaga, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • ao le i totoina fatu i totonu o le eleele, lelei lelei le paʻu o le paʻu, fai ni olo i totonu ma sasaa i le vai mafanafana;
  • ia tuʻuina fatu i se mamao mamao ma fafaga faʻamalosi i le palapala;
  • ia fatuina tulaga lelei, sasaʻa mulch i luga.

Filifilia le nofoaga sili

O le tamaʻi taʻavale laʻititi e le lelei, ae e sili atu le filifilia o nofoaga e malamalama lelei. O iinei o le a sili atu lona lagona.

Ae mo le susu, e le manaʻomia le faʻamamaina, e ui lava e le manaʻomia ina ia faʻamago malosi.

Luga pito i luga o paʻu vevela po o peti laiti mo laʻau vave

Pe a totoina i ni fugalaau mama, eleelea, totoina ma tausi lelei e faigofie tele ma e le faʻalavelave ina ia avea ma mea sili ona fiafia i ai pe a faʻatusatusa i isi fugalaau. E le manaʻomia le ofuina o luga, aemaise pe afai e le faʻaitiitia le palapala. Ae, afai o le eleele e matitiva, ona mafai lea ona e faʻaaogaina le fua o fomaʻi o loʻo i ai le potassium ma le fuluu. O nei elemene o loʻo sili ona aoga i le faʻavaeina o le fuga ma fugalaau. O le faʻaaogaina o laei pito i luga e fautuaina naʻo le taimi e fuga ai.

Faʻalogo lelei! O le laau e le lelei, o lea e le tatau ona e faia se tele o le faʻasusu - o le a tupu lelei lava.

Sauniga o le taumalulu

O le laau o le malulu lea, ae ina ia mafai ai ona faʻaalia lona maualuga o uiga teuteu i le tausaga a sau, e tatau ona teuteu pe a uma ona fuga. I lenei tulaga, tuu ai na o le 2-3 cm le maualuga i luga o le fogaeleele.

A o lei amataina le kiona, e tatau ona e ufiufi le laau i lala laʻau. O lea o le aʻa o le ai lalo ifo o puipuiga.

Laʻau faʻamaʻi ma meaola faalafua

O le fugalaau fugalaau e osofaia malosi i le fesuisuiai. O le mea lea, o le faamamaina ma le faʻamalosia malosi e solia.

Faamatalaga faaopoopo! Ma o le aʻa ma le vaega eletise e le faʻaleagaina ai le afu, aʻo lei oʻo i le taimi o fugālaʻau, e mafai ona sosolo ai le filogides. Ole fualaau faasaina e le afaina ai le meatotino ma le teuteuina o fugalaau.

Fautuaga mai fugalaau fugalaau masani
O na fai togalaau o loʻo i ai le poto masani i le totoina o peti laiti, fautuaina:

  • totoina i autafa o le moega o fugalaau, faʻaaoga e avea o se elemene tuaoi;
  • o lenei laau e talafeagai lelei mo mauga alpine ma le tele-tulaga o togalaau;
  • afai e sili atu i le 40 cm le maualuga, e tatau ona nonoa le vaomatua, faia se lagolago faaopoopo mo ia.

O le mea lea, oi latou o loʻo taumafai e tupu faʻamalosi i le taimi e tasi e avea ma ona tagata, talu ai e vaʻaia e aoga tele, ae i le taimi e tasi e le lelei.