Laʻau

Vaomatua i totonu ma fugalaau matagofie fale

Leai se fale lelei e mafai ona faia e aunoa ma ni fale. O nisi oi latou e fuga mai ma le fiafia ma fiafia i mata, o isi e faamanatu atu i le telefoni atunuu, isi - curl, taofi mea uma ma a latou lauusiusi. O le a le ituaiga o laau i totonu e filifili i totonu o le fale e aumai ai se uila i le mea teuteu?

O totonu o laau e mafai ona vaeluaina ma le le totoina. O sui e sili ona lauiloa o le fugalaau, e faafiafiaina mata i o latou fua. Ae ui i lea, e le o laau toto uma e mafai ona teuteuina se fale mo le tele o tausaga.

Laʻau i totonu

Filifilia o fugalaau i totonu ole fale, ua fautuaina e suesue a latou uiga tuputupu ae, faasusuina le pule, o le i ai poo le toesea o mea oona i totonu o le vai lanumeamata. E tupu le mea e filifilia e le faletalimalo se lanu meamata mo ia lava i totonu, fiafia i le vaneina o le pepa ma le tuputupu ae maualuga. I le taimi lava e tasi ma le faʻaalia o se fale fou i totonu o le fale, o se tasi o tagata o le aiga atonu e faafuasei ona osofaia se osofaiga, aemaise lava pe a tapunia ia faamalama. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea o nisi laau i le faagasologa o le olaga e faʻaaogaina ai mea vevela, ae e tosina atu tagata i foliga vaaia.

Taua! O ia fugalaau e mafai ona saogalemu i le teuina o nofoaga i totonu o nofoaga vaʻaia.

Ituaiga o laau i totonu

Mai se manatu faasaienisi, o laau toto e le gata ina vaevaeina i le fugalaau ma le vaeluaina. E mafai ona faʻavasegaina i latou e tusa ai ma tulaga sili ona eseese: e ala i le auai i le sone o fesuiaiga, ituaiga o aʻa, auala o le toe gaosia, ma le tele o isi.

O fugalaau uma i totonu e vaevaeina i ni vaega tetele se tolu:

  • teuteu teuteu (spathiphyllum, anthurium, daffodils);
  • fugalaau teuteu totō (pulumu);
  • laʻau teuteu (ivy, ficus, monstera).

Faamatalaga faaopoopo! O Cacti e iloga o se vaega e ese mai, e ui lava o le tele oi latou e fuga, teuteu, ma le kuka.

Bulbous toto

Fugalaau faʻalauteleina e pulufana o loʻo taʻua o se tasi o mea pito sili ona mataʻina i foliga o le vaitau o le vavao. E toʻatele e mafai mo se taimi uumi e faʻafiafia ai ma lanu susulu ma foliga mataʻutia o tumutumu. I totonu oi latou - zephyranthes, givia, amarkrinum, ledeburia, villota, hemanthus. O pulu uma e fiafia i le vevela, malamalama ma le susu. O le mea lea, afai e le fuga se sui o lenei vasega mo se taimi umi, e tatau ona e gauai atu i le tuufaatasiga o le eleele, taimi e fafaga ai ma le tele o le susulu o le la e maua mai i le fugalaau.

Kiliata

O totonu o laau

O le lautele o mea ua taʻua o totonu o laau. O ata laiti ia o tagata ola vao, e puʻeina mata o tagata uma e matauina lenei vavega. O le tagata sili ona lauiloa o le Bonsai laau. O foliga mai fafo, o se ogalaau malosi ma se pale lanumeamata lanumoana - o mea lelei uma o lenei laau Saina.

Taua! Afai e te manaʻo e aumai se mea e le masani ai i totonu, e le manaʻomia le amataina o laau ese - o le laʻau o le lemoni e iai foi lanu matala, ma e mafai ona fua mai fualaau aina i le taimi atoa o lona lio.

Faatasi ai ma isi laau laʻau e tutusa lelei le lauiloa e mafai ona iloagofie: fagu, ficus, crassula (tupe laau), mata.

Bromeliads

O le igoa lea o fugalaau, e masani lava i ni vaitusi pupuu ma se faaputuga laʻau e aoina i se rosette. O le sili ona lauiloa e mafai ona taʻua o le pineapple. E toetoe lava o sui uma o lenei vasega e fuga mai i fugalaau uiga ese o foliga mataga, lea na latou maua ai le lauiloa: bromelia, guzmania, acantostachis, nidularium, tillandsia, ma vriesia.

Faʻaulu tetele

O Ampelias o fugalaau o fale ma pupu vine. Ua totoina i latou i le taina o laau toto, e mafai ai e lala uumi ona tautau saoloto. Faʻafiafiaina i totonu o se faʻaoga i luga. E taua Cissus, e taua o le vine vine i totonu po o le birch lalaga. E tufatufaina lautele i latou e fiafia i vine. E le fuga Cissus. E i ai le tele o ampelias o le fugalaau, ma o le petunia e lauiloa, faapea foi ma le supfinia, hoya ma fuchsia.

Tagata suʻa

O lenei vasega e motusia faamaumauga uma o le maufetuunaʻi. O laau e sili ona taua, e pei o se tulafono, e le manaʻomia ni ipu tele ma vaʻaia lelei. O tagata e fiafia e faʻaaogaina i le tuufaatasia o fesuiaiga eseese o fugalaau fugalaau, aua e mafai ona lelei le suia o le ipu i se sela tioata, faatasi ai ma sina vaega laitiiti.

Laʻau tele i totonu

Faigamalo i Totonu o le Aiga Blooming All Year

O laau tetele e masani ona faʻaaogaina e teuteu ai ofisa, fale faʻatau, fale talitutusa, ma 'ofu. Latou te faʻamalosia le ea ma le okesene, ma tuʻuina atu le faʻamafanafanaga i nofoaga e le nofomau.

Laʻau tetele

Fugalaau i totonu ma lau lapopoa

O fugalaau lapopoa fugalaau ua tupu i totonu o fale mautotogi. O foliga vaaia o le lanu tele lanu mata e suia ai totonu, faaopoopo le lanu. I totonu o potu laiti, e masani lava ona teuteuina e tagata teuteu se tasi poʻo se lua faʻamatalaga lanumeamata. O mea e sili ona fiafia i ai i aso nei o le calatea, monstera, afelander, faʻapea foʻi ma le fern.

Fleshy lau

Crassula, po o le laau tupe, ei ai laumei mafiafia. E le vave tupu, ae o le sao saʻo o le pale, e mafai e se tasi ona ausia se foliga foliga tutusa i se laau. O le tele o mea e ola ai, ona o lo latou gafatia e faaputuputu vai i mea lanu meamata, ei ai lanu lanu. O Zamioculcas e mafai ona aofia ai ma le saogalemu i le lisi o laau totō ma lau laʻau.

Fale laiti fale

Faatasi ai ma le matagofie o fugalaau i totonu, o se nofoaga faapitoa e nofoia e sui laiti o le faatoaga o laau toto. Na fausia i latou e le au faifaatoaga ma o kopi tonu lava ia oo latou augatuaa atoa.

Mini violets

Ituaiga o ferns - o totonu o fale ma fale o aiga

O le faasaienisi igoa o se mea sili ona leaga. O lau ma le laau lava ia e tele taimi e laʻititi nai lo le tupuaga, ae le afaina ai le fuga. Mini violets e susulu ma susulu ma le mafaagaloina o ni tagata lautele.

Miniature Kalanchoe

O le maualuga o le maualuga o Kalanchoe o le a le tupu ae pe sili atu i le 15 cm. E le o atagia i le fuga o le fugalaau, o nei tamaiti e ola i le manava manaia po o fugalaau lanumumu.

Taua! O le teuteu ma le laititi e le faʻalavelaveina le faagasologa o le tausiga o le laau. E fiafia lava i le taimi e faʻafeinu ai.

Mini gloxinia

O le gloxinia laiti e le manaʻomia ni tausiga faapitoa ma tausiga. Latou te fuga, e pei o le gloxinia o le masani masani, i le taumafanafana. A uma ona totogo i le taumalulu, ona alu lea o le laau i se taimi malolo. E mate lau laʻau, e tasi le pu, ma o se vaega lanumeamata fou o le a tupu mai i le tautotogo ma fua mai mulimuli.

Mini rimati

O mea matagofie matagofie, manatuaina o aiga oo latou aiga, e ui lava e laʻititi, latou te leiloa la latou piniki piniki - o se mea manogi masani. O le laau e fuga mai e pei lava o le matagofie, o foliga laulaʻau e foliga tutusa ma rosa ola. O le tausiga o fale e manaʻomia ai le tausisia o le puleaina o le vevela - e mate tele laumei i le vevela maualuga. O le faailo sili ona lelei mo le tuputupu ae ma le tupu aʻe o + 18˚С. Ua i le 22 ° C le vevela o le laau, ma e mafai ona oti.

Mini rimati

Fittonia

O se tamai fugalaau i totonu e fiafia i le mafanafana ma felafolafoaʻi malamalama. Fittonia e tosina atu i se laʻau matagofie - lanu paʻepaʻe manino e faʻafeagai ma lanu meamata foliga foliga o le laʻau e pei o se moa.

Soleilia

O fugafale i totonu ma lau laʻau laiti e matagofie lava. Soleoli e le manaʻomia se tausiga faapitoa. O faʻaopoopoga i le faʻafeinu vai masani, e mafai ona matauina i le vevela taimi.

Fugalaau lalelei i totonu o laau

Fugalaau i totonu ma fua o laau toto ma igoa

E ui lava i le eseesega o le lalolagi, e talafeagai mo le faʻaogafale i totonu, o loo i ai pea lava se "faatulagaga masani" o fugalaau o loʻo ola i luga o faʻamalama faamalama ma totonu o fagu fugalaau.

Laʻau papaʻe i totonu

E mafai ona vaʻaia le vaʻaia, pe afai e le o mea uma, ona mautinoa lea o le afa o faʻatoʻaga uma e mautinoa. O le faʻalelei, lea e le manaʻomia ai se gaioiga faapitoa, e fiafia i le tele o ona puaʻa paʻepaʻe. Na totoina e le au faʻatoʻaga ituaiga eseese ma lau lapopoa. Giant spaciphyllums e le faʻamalosi, fuga i lanu tutusa e pei o se tagata matua.

Spathiphyllums o ituaiga eseese

Abutilon Hybrid

O Abutilon na o le mauaina o le lauiloa - o se fugalaau e fuga mai laau. E sili atu i le maualuga o le tuputupu ae o le tagata. Fuga, e faalagolago i le ituaiga, e mafai ona mumu, paʻu, moli, kalama.

Faʻalogo! Ina ia mautinoa le ola vave, e tatau ona tuu le laau i luga o le la o le fale. O Abutilon o le a ola i le paolo, ae le faʻaalia fugalaau.

E ui lava o ia o se faʻamatalaga, e le faʻafefeina le vevela. O le maualuga aupito maualuga o le vevela i le tautotogo ma masina vevela e le tatau ona sili atu i le 22 tikeri. I le taumalulu, o lenei ata e sili atu ona maualalo - + 15˚С. Faatasi ai ma le amataga o le taimi o le mafanafana, e sili atu ona talafeagai le tuu o se fagu fugalaau i luga o se faapaologa vevela, lea o le a lelei ai seia oʻo i le tautotogo.

E mafai ona faʻaleleia le Abutilon i fatu e aoina pe a maeʻa. Ina ia maua ni laau malosi ma faʻamaʻi, o le fatu e tatau ona faʻamalosi. O le lulu e amata ia Fepuari - Mati; e mafai ona oʻo atu i le 3 vaiaso.

Gloxinia fale

E latalata i foliga vaaia o violet, gloxinia e iai se eseesega tele - o lona aʻa o loo i le foliga o se pu, ma i le taumalulu o le a malolo ai. O taimi taʻitasi pe a uma le taumalulu, e manaʻomia le faʻaleleia o le pusa e faʻavave ai foliga vaaia o lālā, togafitia i le paluga pāmaʻi mai faʻamaʻi ma faʻamalosi totoga mo le fafagu malosi. Ina ia fesoasoani i le gloxinia e alu ese mai le moe, e tuʻuina fatu i luga o se meaʻai, e masani ona pulumu ma tumau i le vevela o le ea e le itiiti ifo i le 23 ° C. Afai e foliga mai ua ufiufi le pulupulu, ma se laupepa le lelei, ua le toe ola.

Gloxinia fuga

Taua! Gloxinia e le taliaina le susulu o le la, o le leai o se malamalama o le a faʻamalosi ai le laau e faʻalautele ai 'au ma faʻaitiitia le aofaʻi o aʻa.

Venus flytrap

O le mea taufaasese e maua mai i lago, o lea e maua mai ai lona lava gaʻo, ae e le faʻaitiitia ai le faʻafeinu masani. E nofouta i le tuufaatasiga o le vai, o le mea lea o le suavai e avea o se punavai o le a le fetaui ma ia. E tatau ona faamama muamua le vai. E leai se mea e faʻaogaina e le failautusi, e le ola i le paolo.

Calathea

O le matagofie o le matagofie e fiafia i ona lau i le tausaga atoa. Mai le tautotogo i le tautoulu, e manaʻomia ai le tele o vaiinu ma le faʻaleleia i aso uma. Le sili atu ona taugofie le ola i fale o calatheas - Bachem, Veitch, Makoy. O le suavai suamalie e leai ni masima masima e talafeagai mo le faʻaleleia. E mafai ona faʻapipiʻi se fugalaau e ala i le faʻafefeteina faʻatasi ai ma se eleʻele eleʻele, i le muaʻi tuʻuina alavai i le pito i lalo o se fagu fou. Afai e te manaʻo e faʻaleleia le laau i le taimi o le totoina o le toto, e faʻatagaina le vaevaega o le vao. Soo faʻatasi ma aʻa e teuteu lelei mai le laʻau tele mo le totoina mulimuli.

O totonu ole fale e le o tupu

E le totoina i taimi uma ia togalaau i luga o fale e mafaufau ai i pamu. O le tele o sui o le lalolagi, e aunoa ma ni fugalaau, na latou fiafia i fugalaau fugalaau mo lo latou pale e le mafai ona suia.

Cissus

E pei o vine vine, e mafai ona faʻamalosi nofoaga tetele.

Ficus

O le ituaiga o mea e ola ai ua salalau solo i luga o lanu paʻu lanu uliuli. E ola maualuga le laau. E i ai ituaiga ma laʻau lalaga.

Fern

O laʻau lanu meamata lanu meamata, e manatuaina ai le vevela ma fatuina se siosiomaga o le vaomatua.

Tolalaau fugalaau fale

O le tele o sui o le lalolagi e le maofa i le foliga e le masani ai, ae faapena foi ma se auala e le masani ai.

Tillandsia blue (Tillandsia cyanea)

O se tasi o sui o mea e le o ni tulaga masani - o nisi o ona ituaiga ua tumau i luga o le laupapa po o le mailei.

Tillandsia lanumoana

Faletalimalo malupuipuia

I le maualuga, i le na o le tausaga, e tupu i le 1 mita, faatasi ai ma le susu ma le maualuga o le vevela, e mafai ona fuga ma fua mai.

Streptocarpus

Taua! O se laau vevela totogo e manaomia le tele o le suāsusu ma faʻafeiloaʻi soo.

O ituaiga eseese o meaola e mafai ai e oe ona filifili le fugalaau e sili ona fiafia i ai: mai le suauu i le sulu.

Lisi o laau taʻutaʻua faʻamaufaʻailogaina

A

Abutilon

Aglaonema

Adenium

Adiantum

Azasea

Alocasia

Aloe vera

Anthurium

Amparagus

B

Balsam

Faʻi

Begonia

Bokarneya

Laʻau fagu

I totonu

Willota

Uosigitone

Vriesia

G

Haemanthus

Hyacinth

Hibiscus

Hymenocallis

Hippeastrum

Hydrangea

Pamekaisa

Guazmania

D

Dionea

Dieffenbachia

Dracaena

F

Jasmine

3

Zamioculcas

I

Cacti

Caladium

Kalanchoe

Calathea

Calla

Camellia

Kislitsa

Kiliata

Codium

Coleus

Bell

Crossandra

L

Lykuala

Lemon

Tusi a Epikopo

M

Mandarin orange

Monstera

Euphorbia

Oi

Otofi

P

Pandaus

Fern

Pahira

Ivy

Petunia

Poinsettia

P

Rose

Ma

Sansevia

Saintpaulia

Syngonium

Solanyum

Spathiphyllum

T

Tradescantia

Tillandsia

Faʻaipoʻa

F

Ficus

Philodendron

Fittonia

Fuchsia

X

Hamedorea

Chlorophytum

Auala

Hoya

Ts

Cicas

Cyclamen

Cyperus

W

Schlumbergera

E

Eonium

Faʻamatalaga

Eucharis

Ehmeya

Yu

Yucca

O aʻu

Iakopo

Taua! E masani ona tupu e fia talisapaia e le fale talimalo le fale, poloaiga ma le faʻapipiʻiina o fatu poʻo fua o laau toto, lea i le faʻataulaga a le tagata faʻatau folafolaina le manuia ma aumaia le fiafia.

Toto i totonu o fagu, faʻafeinu, ma latou feoti. Ina ia mafai e laau ona atiina ae, e le tatau ona e paie e tepa i totonu o le encyclopedia e saili ni ituaiga e talafeagai mo le tuputupu ae, mo se faataitaiga, i Lyubertsy po o Nizhnevartovsk. Afai o le laau o le malu-alofa, aua le faʻagaloina lenei uiga. Aʻo tulaʻi atu ma le atamai le mataupu o le faʻaleleia o fanua, e mafai ona e maua se togalaau matagofie i totonu.