Faatoaga faatoaga

Totoina o moa mūmū: fesoasoani i le tausia ma le fafaga

O le asō o le a tatou talanoa e uiga i mea e aofia ai se ituaiga o moa lanu mumu, aʻoaʻo tulafono o le tuputupu ae, tausi ma faʻamalosia. Talu ai nei, o le tele o faifaatoaga ua lafoaia tagata e leai ni meaola ona o le le lelei o le puipuiga ma le taua o manu, saili mo se mea lelei suitulaga. Mai lenei tusiga, o le ae iloa ai le mea e valu le tau o le redbro mo ma pe aisea e sili ai nai lo isi.

Faamatalaga o moa lapisi

O chicken Redbro ei ai uiga ma uiga lelei e mafai ona faʻaaoga e faia ai se faʻamatalaga manino o le ituaiga.

Redbro e faatatau i ituaiga o aano o manu ma fuamoa. O le manulele o le amataga mai le Igilisi, ae i le taimi nei o loʻo faʻateleina i le USA ma Farani. E tusa ai ma faʻalavelave uma o le faʻasologa o le a talanoaina i lalo.

Talafaasolopito o le amataga

O le galue i le totoina o le redbro breed na amata i le afa muamua o le seneturi lona luasefulu.

I le amataga o le vaega, na matou taʻua ai o Egelani o le nofoaga na fanau mai ai lenei ituaiga, lea na afua ai le manulele ina ia maua ai ni meaʻai lelei ma lelei.

O se mea manaia e faapea o le matagofie o le fulufulu mafiafia ma le manu felelei o manu e le o le aoga uma o le au faifaatoʻaga, ae o se tulaga manuia manuia o kene. O le ituaiga na faia mo aiga, o lea o taimi faigata uma lava na mafua ona o le vevela, le tele o meaʻai ma moli. O le iʻuga, na matou maua se faʻatoʻaga sili ona lelei o moa, lea e maua ai le fuainumera o fuamoa ma le mauaina o le mamafa mamafa seia oʻo i le taimi o le fasi.

Eseese uiga

Afai e te le fai atu muamua ao lei avea oe ma gafa o le aano o aano o manufasi ma fuamoa, ona e aveina lea mo ni moa faletalimalo masani, o loʻo i ai se foliga vaaia lelei ma faʻaititia le tele o le ulu.

Redbro ua manino le faamatalaina o foliga o le ulu: puupuu pipi, ufiufi mumu masani ma paʻu o taliga susulu.

Vaʻai ma le totoa, e mafai ona e vaʻavaʻai i vae tetele o loʻo natia e le fulufulu. I le faagasologa o le fausiaina o le redbro ua maua vae, e pei o le taua o moa.

O lanu lanu e sili ona lauiloa e mumu ma lanu-mumu.

Moa gaʻo

O se taunuuga o le fausiaina, ua maua ai e moa ni uiga amio le lelei - ita ma le faʻamalosi, ae e le o lona uiga o le a amata ona latou lafoina oe ia te oe. E na o le roosters oe puipuia lo latou teritori ma moa ua fefefe.

I le tulaga e te ono lamatia ai i latou, atonu e osofaia foi e le au taʻavale. O pou e le soona malosi, o le mea lea o le a latou le faanatinati atu ia te oe i le taimi o le aoina o fuamoa po o le fafaga.

E taua! O pou e mafai ona sili atu le faʻamalosi pe afai o le pa puipui e laʻititi mo latou pe i le leai foi o le numera manaomia o feeders.

Gaioiga

Mo le gaosiga o oloa, o manu felelei o lenei ituaiga o gaioiga sili ona lelei: O le fuasei o fuamoa e 260 fuamoa i le tausaga, o le maualuga o le mamafa o le tino o le moa e 2.6-2.7 kilokalama; moa - 4-4,5 kg. Rush redbro amata i le matua o le 5-6 masina. E tatau ona maitauina o le aano o aano o manu pe a uma le fasipolo e sili ona lelei lona tofo ma e taua i le pito i luga o le vasega i tulaga o faailoga gastronomic.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le iloaina o foliga vaaia ma le gaosiga o oloa e le lava, talu mai le fausiaina o se manulele, e tatau i se tasi ona amanaia i taimi uma itu lelei ma le leaga o le ituaiga ina ia mafai ai ona faia le faaiuga tonu.

Tatou amata i le manuia.

  1. O le manulele e matagofie ona foliga vaaia, lea e afaina ai ona uiga matagofie.
  2. Redbro e maua ai le tele o aano o meaʻaiʻai, lea e mafai ona faʻaaogaina mo o latou lava manaʻoga, ma mo nisi faʻatinoga.
  3. O le ituaiga e malosi malosi, o lona uiga e tusa lava pe faʻamafanafanaina manu o le a le amata ona faʻanoanoa le manulele mai sina ata. Faʻasaoina o tui ma faʻaopoopoga faapitoa, e faʻaitiitia ai le tau o le oloa mulimuli.
  4. O le tuufaatasiga o le gaosia lelei o fuamoa ma le mamafa tele e mafai ai ona faʻaaoga uluai moa e maua ai fuamoa, ona faʻatau atu ai lea mo aano o manufasi.
O aʻafiaga e aofia ai naʻo faigata i le fausiaina o poula mumu, talu mai le lua o augatupulaga o le a leiloloa le lelei o le faʻatoʻaga.

O le mea lea, e mafai ona tatou faʻataunuʻuina: afai e te le faʻaaogaina moa mo na o moa feʻaveaʻi, ona e lagona le saoloto e faʻatau se manulele talavou ma fiafia i fuamalie ma meaʻai.

Aua le faia se mea sese pe a faʻatau

Talu ai o moa redbird e le eseese i la latou "faapitoa," e toetoe lava a le mafai ona iloa mai mai moa masani.

O le mea moni, e tele le aufaʻatauloa e iloa lelei ma faʻaaoga lelei le tutusa. O le a le mea e fai i lenei mataupu?

Atonu e te ono mateina, e tatau ona faʻatau mai moa i se tausaga o le a iloagofie ai ituaiga meaola. O lona uiga, afai e te manaʻo e faʻatau se manu felelei, e tatau ona e suʻe mo moa ma moa, lea, e masani lava, o le a sili atu le tau nai lo moa.

E mafai ona e vaʻaia se redbro mai moa masani pe a uma le muamua molt, ona faʻaalia lea o eseesega o meaola. O le eseesega autu o le maualalo o le tupe mama. E le pei o manu manulele masani, ua leva i le masina e tasi le sili atu i le 1 kilokalama.

Afai e te manaʻo e faʻatau ni moa, ona maua mai lea o le tupulaga mai uo lelei, poʻo luga o moa, ia e le na o le faʻatoʻateleina ma le faatauina atu o moa, ae faʻapitoa i moa vao.

Tulafono mo le fafagaina ma le tausia o tamaiti

Ina ia maua le fasia o manu lelei, e tatau ona e popole i le taumafa o moa i se taimi vave.

A maeʻa le faʻatau, e tatau ona vave tuʻu le moa i le vevela. O le vevela o le vevela i totonu o le potu e teu ai manu laiti e le tatau ona paʻu ifo ile 30 ° C. Afai e sili atu le vaivai o le potu, o le a mumu le moa ma feoti. I le tuputupu aʻe o talavou e le tupu aʻe "fale kosi", ma vaiaso taitasi e sosoo ai, e faʻaititia le vevela i tikeri e lua.

O le tele o tagata talitonu e talitonu o tamaiti talavou i vaiaso muamua pe a maeʻa le faʻatau o le a sili atu ona lelei i totonu o se atigipusa pusa po o se tamai falemoa, peitaʻi, pei o isi lava manulele, Redwood chickens manaomia ala savali. Mo le puipuia o le tele o le taimi e tuai ai, e tatau ona pupuʻu auala ma naʻo totonu o fale puipui tapunia.

E te iloa? E teuina le fatu i totonu o le moa mo le tusa o le masina. I le taimi lea, e mafai e se moa ona gaosia ni nai fuamoa faʻamaʻaina.

Redbro e oʻo lava i le puipuiga lelei, ae e le tatau ona e faʻagaloina tulafono faʻapitoa o le tumama, o lea ia faʻaputu ma faʻamamaina le moa moa i meaola ma meaʻai. Afai e te faʻamamaina, o le ae faʻaitiitia le leiloa o le faʻaogaina o meaola laiti.

Ae o le fafagaina, o mea uma lava e le mautonu. Afai e te tausia ni nai moa tolaiti e te le fuafua e fasi i le 5-6 masina, e mafai ona e faʻaaogaina le "tulaga masani" meaai a moa masani. I lenei tulaga, o le mamafa o le tupe e le vave tele, ae o le tausiga o manu felelei e le aumaia ai tau faaopoopo.

I le mea na e faʻatauina ai le selau o ulu ma e te manaʻo e tuʻuina i latou mo aano o manu i totonu o le ono masina, ona fafagaina lea o moa e faʻaaoga le faiga lava lea e tasi e pei o le fafie. O pou e mai i le 11 i le 24 aso le matutua e fafagaina i ni meaʻai laiti (2-3.5 mm) poʻo le falaoa tele. Afai na e faʻatauina se laʻititi laʻititi e leʻi 10 aso le matua, ia faʻaaoga naʻo microgranules poʻo fualaau aina.

E taua le manatuaina o soʻo se meaai i vaiaso muamua e lua o le olaga e tatau ona faigofie ona solu (millet, oatmeal, fuamoa ua kuka). Mai le lima o aso o le olaga, faʻafeiloaʻi matala ma gaʻo meaʻai i le meaʻai.

Aʻo faʻatatau le meaai mo faʻataʻotoga laiti, faʻafesoʻotaʻi le taloina o le fafagaina o moa, lea e sili ona talafeagai mo le faʻateleina o le fagaina o moa. Aua nei galo, o le taumafaina o meaai mamago, e manaʻomia e le manulele le tele o vai, lea e tatau ona i le va o le 16-22 ˚ C, fou ma mama.

E taua! E manaomia e le tamaititi se aofaiga tele o minerale ma vitamini e taofi ai ponaivi pe a uma ona tupu le fatu ma gaʻo gaʻo, a leai o moa o le a amata ona gau ma pala vae.

O le mea lea, o mea o loʻo i totonu o moa lanu mumu e mafai ona fai i totonu o faifaatoaga laiti ma i luga o faatoaga tetele. Na pau le eseesega i le taumafa ma le taimi o le fasiga.

Vaega o le tausia o moa lapisi

O chicken Redbro e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa o le taofia, o se tele faʻateleina. Ioe, afai e mafai, e aoga le faia saʻolotoga o ituaiga o anotusilea o le a sili atu ai le tele o aano o moa, o le a maua e le moa lava laau ma minerale latou te manaʻomia. I le taumafanafana ma le tautotogo, o lenei ituaiga o fale o le a faʻaitiitia ai le tau o le fafagaina, ae faʻatasi ai ma se faitau aofaʻi o manulele, o lenei ituaiga o mea e le mafai.

Faʻatasi ma le tapunia o mea e fai E maua lelei foi e Redbro le mamafa ma le faanatinati. Pau lava le eseesega e manaʻomia e le manulele ona faʻaopopo se aofaiga tele o minerale i meaʻai, e tatau ona tumu le fafaga i le calcium ma le polotini ina ia maua ai fua o fuamoa.

Aua neʻi galo o le taimi o le moliaga e sili ona matautia. Po o le a lava le ola maloloina o le manulele, i le taimi nei e mafai ona afaina i maʻi. E ono tupu lenei mea ona o le le lelei o le fafagaina poʻo le le lelei o le tumama. E taua foi le manatuaina o moa e tatau ona teuina i le vevela o le 7 i le 25 tikeri. Ole vevela tele poʻo le maalili ole mafanafana e mafua ai le mamafa ma le faʻamaʻi.

E te iloa? E fiafia chickini e tuu fua i totonu o le "kamupani", pepese leotele i le taimi o le faataatia ma mulimuli ane, taʻu atu i isi e uiga i lo latou fiafia.

Fafagaina moa matutua moa

Pe a fafagaina moa vao mumu, e sili ona lelei le fafagaina o le fafagaina, pe afai o le laona o le meaai e fefiloi ai meaai. I le faaopoopo atu i meaai mamago, e tele minerale, vitamini ma laʻau e faaopoopo e maua ai se tupe maua vave. O le totoina o moa i totonu o se moa moa, e mafai ona e fafagaina i latou le saito atoatoa, karite, tele o masini ma "lelei."

E taua tele le manatuaina o le manulele e matua lelei lava ma e tele le calorie e maua i le aso e avea ma tagata matutua (e tusa ma le 3.5,000 kcal), o le mea lea afai e te manaʻo e "laveaʻi", o le a amata ona fefaʻatauaʻi moa ia latou lava meaʻai ma o le a faʻagesegese ai. . Taumafai e fafaga le manulele pe tusa ma le faatolu i le aso i le taumafanafana pe afai e teuina e aunoa ma le savali.

E taua le manatua o, e pei o le fafagaina o moa, e manaʻomia e se manulele matutua le tele o vai mama. Le fua saʻo o le fafaga ma le vai e 1: 1.7. O lona uiga, o le liligiina o le 1 kilokalama o meaʻai, tuʻuina atu le moa ma le 1.7 lita o le vai.

O le mea lea, o le tausiga ma le fafagaina o moa lanu mumu e mafai ona faʻatusatusa i faʻamaʻi uma ma moa. E taua le manatuaina o le maualuga o le fafagaina o meaola manu o le a maua ai se taunuuga matagofie, o le mea lea ia aua le faʻasaoina meaʻai pe afai e te manaʻo e maua ni meaʻai lelei ma maloloina.

Maʻi ma togafitiga o moa mumu

Vaega le lelei o le tusiga, lea o le a tatou talanoa ai e uiga i faamaʻi talafeagai o moa ma a latou togafitiga.

E tatau ona vave fai mai, e le pei o tagata faimalaga, moa lanu vevela e le manaomia le sasaa atu o vailaau i meaʻai e puipuia ai faʻamaʻi.

Talu ai o le redbro o loʻo tupuga mai i le fatuina o fatuga, latou te maua le teteʻe i le tele o faʻamaʻi. Ma afai latou te maʻi, o le taimi toe faʻaleleia e tele taimi e pupuu nai lo le masani ai o moa a aiga.

Typhous Se faʻamaʻi pipisi e mafua ai le manava ma le fuluina i se manulele maʻi. Tusa o loʻo faʻasalalau e ala ile laulau vaalele. I moa mamaʻi, e leai se manaʻo, fiva ma vaivaiga lautele. O le faʻamaʻi e togafitia i na o vailaau faʻamaʻi.

Coccidiosis O le faʻamaʻi faʻamaʻi e tuʻuina atu e ala i le fesoʻotaʻi ma se manulele maʻi. O faʻamaoniga e tutusa ma le aukio, ae i lenei tulaga e faʻaopoopoina le atuatuvale i maʻi. E togafitia i fualaau nei: Furagin, Zolen ma Coccidin.

Salmonellosis. O le mafuaʻaga o le Salmonella (bacterium). O le mea pito sili ona taua o se faʻaleleia o le fulafula i mata. O le tele o moa ua tuiina i lenei faʻamaʻi, ae peitaʻi afai e leʻi tuiina au moa ma maʻi, ona latou manaʻomia lea ona togafitia i le furazolidone. Faʻaopopo le vailaau i le inu vai mo aso e sefulu ma toe faʻaleleia ai le manulele.

O le faʻamatalaga o loʻo faʻamalamalamaina ai e matua lelei lava le gaosiga o moa lapisi: e faʻamalosia ma fua mai, e mafai ona tupu i vaʻa eseese, i luga o le laina poʻo i totonu o pa puipui. O le tau o le faʻatau ma le fafagaina o manulele o le a toe totogiina ma le fiafia pe afai e te tausisia tulafono o le faʻaleleia ma faʻaaoga le poto masani na maua i le faʻatinoga.