Laʻau

Faʻafefea ona fai se faʻamatalaga mo se vaieli: o se aotelega o 3 filifiliga mamanu

O le vaʻaia i totonu o le atunuʻu o se punavai mama mama ma se mea teuteu. Afai, e tusa ai ma le faiga o le mamanu, o le vaieli e faʻatasi ma isi fale, o le saite e sili atu ona manaia. E le o se mea e leai se aoga o le tele o tagata nonofo i le mafanafana o loʻo nonofo lelei i luga o latou togalaau - laupapa, teuteuina i ata, ma fugalaau lelei i luga o le tapuni, ma isi. O se tapuni mo se vaieli ma ou lava lima e mafai ona faia mai mea eseese - laupapa, uʻamea, plywood, palasitika. O le puipuia o otaota, iniseti, manu laiti mai le paʻu i totonu o le vaieli, o le tapuni e tatau ona faʻamautu, malosi, tuʻuina atu le ea ma, ioe, ia matagofie.

O Wood o le mea pito sili lea ona manuia mo le faia o se vaʻaiga lelei: e matagofie, o se mea e faʻaleleia ai le siosiomaga, ma e sili atu ona lelei ona faʻatinoga uiga. O le faʻavaa laupapa, pe afai e te faʻaaogaina elemene teuteu, foliga sili ona matagofie.

I lenei tulaga, o le vaieli o loʻo faʻamauina i se vaʻaiga vaiti, o se nofoa ma se tapuni ua faia - o se mamanu matagofie na maua mai. Mo le faʻaogagofie, o faitotoa faʻamaufaʻailoga e fai ma togi e faia i le tapuni - ina ia o taimi uma e te le gaugau atoa ai

Filifili # 1 - o se laupapa laupapa faigofie

O se talipupuni teuteu i luga o se vaieli e faia i laupapa e mafai ona faia tutoatasi; o lona gaosiga o gaosiga e faigofie lava. Mo le tapuni e te manaʻomia e filifili ai le fafie - elm, aspen o le a faia. E mafai ona e faʻaaoga le pine, ae o le fafie o lenei laau e sili atu ona malu. Lautele, foliga o le oloa ua fuafuaina e tusa ai ma le ituaiga o fausaga ma le ua o le vaieli.

Le auala pito sili ona faigofie e fai ai se ufiufi i foliga o se pulou. O le a e manaʻomia ni fao, mea faʻapipiʻi, meafaigaluega e fua ai, laupapa mamago ma faʻaoʻo, togi, togi, ono faʻamau (20-30 cm mo le tasi le ufiufi), o se taʻavale, se fusi faʻamaʻa, sikulifa, se samala.

O se tapuni laupapa e sili ona faaluaina. Ua faia lenei mea ina ia aua le malolo i le taumalulu. E mafai ona e faia se ufiufi poʻo se mea e mafai ona aveeseina - o le a le mea o le ai ai, fuafuaina i le taimi o sauniuniga o le fuafuaga o galuega.

O se tapuni faʻapipiʻi mo le puʻu puʻu ma se laupapa laupapa talafeagai e aoga ma faigofie ona gaosia. Hinges ma se lima na vaneina e maua ai se mamanu faigofie se foliga teuteu

Galuega e amata i le masini o le kesi ma fua talafeagai. Ina ia mautinoa o loʻo i ai le pulou i totonu o le ua, e tatau ai ona fai le ala. E faia i pa i le tele o le ua. Ina ia faʻamoeina le fausaga, e mafai ona e faʻaaogaina molimau. Ua faʻapipiʻi faʻamau faʻalanu. E mafai ona sui ia togi i se fusipaʻu - o le tasi pito e tuitui i le faʻavaa, o le isi e fausiaina.

O le filifiliga pito sili ona faigofie mo se pufu lelei o se laupapa laupapa, laupapa laupapa. I le malulu o tulaga taumalulu, e fautuaina e faia ni mea se lua ma tuʻuina se vevela i le va o latou, o le a fesoasoani lea i le vai e le mago

O galuega autu o le apaau lona lua (pe a fai e te filifilia lenei filifiliga) o puipuiga faaopoopo ma gaogao gaʻo, pe afai ei ai. Mo le malosi, o le tapuni i le ogatotonu mai le pito i lalo e faʻamalosia i se laʻau. O se pea o foliga tutusa e fai - pito i lalo ma luga. O le pito i lalo e faʻapipiʻi i le pito i lalo o le ua, luga - i le pito i luga. I le taumalulu, e tuu ai se uʻu vaovao i le va oi latou e mafanafana ai. Afai i lau eria o le vevela e pau i -20 tikeri pe sili atu i le taumalulu, e manaʻomia le ufiufi e lua - a leai o le a faʻavaivaia le vai.

O lima faigofie mo se tapuni laupapa o paʻu ua tumu e tutusa ma le isi. Ae mo le sili atu le faigofie ma mea faʻale-tino, e mafai ona e faʻaogaina laupapa faʻapipiʻi ma uamea. Ae o le maota - o se mataupu o filifiliga a le tagata lava ia. O nisi e faʻaaogaina masini tapuni e tuʻuina atu ai le saogalemu tele i le taimi o le leai o ni tagata.

A uma ona fai le ufiufi, e mafai ona e mafaufau i le auala e teu ai le vaieli. E lua faʻaiuga masani: ia faia se fale teuteu i luga o pou poʻo le faʻapipiʻiina o se taualuga alofilima o se faataamilosaga po o se fausaga. O le taualuga e mafai ona gaogao i le foliga o se fale, lafola, taamilosaga, sloping - i lau faitalia. E mafai ona e faʻaogaina mea eseese e teuteu ai - fausaga ma mea faʻafefiloi, fagu uʻamea, vailaʻau ma vine, vaovao, laupapa, paʻu, mea teuteu ua vali, ma isi.

Filifiliga # 2 - Fale PCB

O le ufiufi mo le vaieli e mafai ona faia mai i luga o le pepa ma faʻamau uʻamea. Mo lona gaosiga o le a e manaʻomia ai le textolite, mea faʻapipiʻi, lipine faʻamaufaʻailogaina, sima, faʻaoga ma tapuni, mea faʻapipiʻi, masini faʻavevela, uila, sikulima, mimiti, sikulifili ma se samala.

Textolite o se laminate malosi e faʻaaogaina i resins. E faigofie ona taulima, ma o sea tapuni e mafai ona umi se taimi.

I le faʻaaogaina o se fuataga fua, matou te faia fua, matou te tipiina le tulimanu sikuea i le maualuga o le 45 °. O vaega e fa o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se faʻamau. Mo le malosi o le faʻavaa, o loʻo faʻasusuina tulimanu uma mai fafo ma mai totonu, ua aveeseina faailoga o le uumi e le faila.

Na matou tipiina paipa pipili ina ia umi le senitimita nai lo le umi o tulimanu. I totonu o le faavaa uamea, matou te faaofi paipa vaega i le itu o le faavae, ma faafeiloaʻi i latou i le faavae, o sulu o loo faagaoioiina e se tagata e olo.

Ma, o papatusi e lua e tutusa ma le tele o le faavaa e faia i PCB. O le tuʻuina o le faʻamafanafana e tuʻuina i le va o papatusi, ona manaʻomia lea ona nonoa faʻatasi faʻatasi ma sikulima, o le sima e togafitia i se vavalalata. Ina ia faʻafesoʻotaʻi le ufimata ma le faʻavaa, tatou te faʻaaogaina faʻavae e mafai ona faʻapipiʻiina e ala i le uʻamea poʻo le uʻamea.

Ua saunia le faʻavaa mo le PCB. Mo le faʻapipiʻiina i luga o le vaieli, o le faia o le galuega e faia i laupapa, o mea uma ua faʻamaina. A maeʻa le faʻapipiʻiina, o le faʻavaa ma le tapuni e ufiufi i se laulau o le sima. Mo le faʻaaogaina o le tapuni na sili atu ona talafeagai, o le auʻau na vili i ai. E mafai ona e tuua le fausaga e pei ona i ai, pe mafai foi ona e valiina e tuʻuina atu ai se foliga matagofie sili atu.

I se isi itu, e mafai ona e faia pe faʻatau se tapuni maeʻa e faia i le palasitika. E mafai ona faʻaaoga e le tumau pe tumau pe afai o le taumalulu i lau eria e le malulu tele.

E le mafai foi ona faʻaaogaina le uʻamea uʻamea e fai ai le tapuni, ae o lenei filifiliga e sili atu ona fetaui lelei mo se vaʻaiga lelei o mama mama.

Faʻasalalauga # 3 - mea manogi mo le lelei o le fale

O le tapuni e mafai foi ona faia i le tulaga o se fale laupapa (fale taua). Muamua, o le faʻavaa ua faia e faʻaaoga ai le tekinolosi tutusa e pei o le taualuga galuga, ae o le tele talafeagai. O le avanoa i le vai i luga o le pito i luma o le "fale" o se faitotoa e tasi le laupepa. O le faʻavaa e faia i le fafie, e mafai ona valiina pe ufiufiina ma soʻo se mea taualuga - e te mauaina se mea matagofie teuteu teuteu i le vaieli.

O le pito i luga mo se vaieli i foliga o se fale e le gata o se fesuiaiga o le ufiufi, ae o se mea matagofie teuteu. I lenei tulaga, o le fale e faia i laupapa lamolemole, o le taualuga ua maeʻa i maʻa, o le mamanu ma faitotoa faalua-lua i luga o togi ma o manoa faigofie o se puipuiga mautinoa mo le susu

O se laupapa laupapa e fai e le tagata lava ia mo le vaieli e le sili atu ona itiiti i le mea ua maeʻa - o se mamanu aoga e puipuia ai le punavai mai le tau ma le otaota. O le faia e oe lava ia, o le a e teuina tupe ma taumafai foi oe e fai se mamanu.

O filifiliga na iloiloina e maua ai se manatu i le auala e mafai ona e faia ai se tapuni mo se lelei oe lava ia. O lona gaosiga o le a le tele se taimi e te faʻaaluina, ma o lau lelei o le a maua ai le puipuiga malu.