Faatoaga

O le faʻataunuʻuina o le "Manatua mo Timiryazev" paʻu: o le a le lelei ma le lelei?

O se pulu na aliali mai i Rusia i tua i le senituri lona 17 ma na vave ona salalau e le gata i le itu i saute, ae faapena foi i le ogatotonu o vaitau. O pamu muamua e le eseese i le malulu ma e masani lava ona faaleagaina i faʻamaʻi.

Ua i ai nei i le faaiuga o le 19 seneturi Ua amata ona faʻatino galuega amata e atiaʻe ai ituaiga fou fou.

O ia galuega o loʻo amataina nei. I le ogatotonu o le 20 seneturi. na maua mai i se tulaga masani ma taatele i le va o faifaatoaga ituaiga eseese o plums Memory Timiryazev. O le a lona uiga ma pe faapefea ona talafeagai mo le tuputupu aʻe i luga o lana lava fuafuaga.

Faʻamatalaga o le pulu "Manatua o Timiryazev"

Manatua o Timiryazev - treelike plum ituaiga, laiti i le lapoa, e tusa ma le 3 mita le maualuga. O le palealii o le laau e le o le mafiafia, lapotopoto, lau laʻau lauitiiti, pisi laitiiti. Lapoʻa, lanu enaena.

Buds e laiti, e le oomiina e sosola. O lau e lapopoa, lanu meamata. O le pito i luga o le laupepa e lamolemole, ma le pito i lalo - faʻalauiloa. I le pito i tua o le ie e seasea ona maua ni nifo laiti. O fugalaau e susulu, paʻepaʻe, tele-lapopoa, e tu i luga o fuʻa taʻitasi.

O fualaau e tele, lapoa, pe tusa ma le 20-30 kalama, o se lanu samasama lanu samasama ma le mumu mumu i luga o le la ma le tele o vaega laiti laiti.

O fua e lamolemole, faʻatasi ai ma le faʻapipiʻi sina paʻu. O le aufaʻatasi e toetoe a le mafai ona iloa. O le pulupulu e paʻu, e lelei ona fatuina, e le sili ona suamalie, suamalie, manaia, ma le manogi manogi. O vine o loʻo uu mau i luga o se vavao mafiafia. O le maa e laʻititi, ova, faigofie ona vavaeeseina mai le pulupulu.

Ata

Manatunatu i le vailaʻau eseese o le "Memory of Timiryazev" e mafai ona i ai i le ata oi lalo:



Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

O le ituaiga o Meaʻai o Timiryazev na fafaga i le Moscow Institute of Horticulture i le ogatotonu o le seneturi talu ai. I le faagasologa o le sopoia e aofia ai ituaiga tuai o le lauiloa filifilia Victoria ma Skorospelka.

Faʻaauau i le mauaina o ituaiga Misi Timiryazev taʻutaʻua lauiloa S.N. Satarov, V.A. Yefimov ma Kh.K. Olekeev.

O le ituaiga na lafoina i le 1959 i le Central ma le Middle Volga o Rusia. I le aluga o taimi, na salalau le mafaufau o Timiryazev i le tele o le USSR. I aso nei, e masani lava ona maua i togafiti o faleoloa ma patino o Belarus, le Baltic States, Moldova ma Iukureini.

Uiga o se ituaiga

Plum Memory Timiryazev e faasino i ituaiga tuai. O le fugalaau e tupu i le lona lua po o le tolu tausaga o Me, ma o le seleselega e mafai ona amata i le faaiuga o Aokuso-Setema. O se vateatea lautele o le faamoemoe lautele, e fetaui tutusa ma le gaosiga ma mo le taumafa fou. Faʻailoa i le lelei le mafai ona faʻaleleia ma le umi o le ola.

Variety Memory Timiryazev amata ona fua mai pe a mavae le 4-5 tausaga talu ona totoina. E i ai le maualuga o lona ola, e tusa ma le 20-22 tausaga. O le gaosiga e lelei tele, pe tusa ma le 15-35 kilokalama mai le tasi laau. O le vailaʻau e faʻaleleia e le tagata lava ia, ae ia faʻaleleia le seleselega, e mafai ona e totoina i tafatafa o ituaiga eseese e pei o le Moscow Hungarian poʻo Skorospelka.

Le maualuga maualuga le kiona e le mafai ona mitamita. Laʻau malolo malosi i le t-25-30С, ae o le laau e vave vave ona vave maua. O lala autu ma fuga o fugalaau e itiiti le aʻafia i le malulu. O le vevela o le laʻau o le fua o le laau e fua. O faʻamaʻi matua o le ituaiga e masani ona le afaina.

Toto ma tausi

Talu ai ona o le mafaufau o Timiryazev e le maluelue i le malulu, o le totoina e faatoa mafai lava ona faia i le tautotogo, pe a maeʻa lelei le eleele, ae e le amata amata ona totogo mai pupu. O lenei vāega e le o se mea e sili ona mamafa e uiga i tulaga tuputupu ae..

O le eleele e tatau ona mama ma fua. O le nofoaga o loʻo maualalo ai le vai ma le oneone mafiafia, pe lelei foi le eleele, e sili ona lelei le palapala.

E tatau ona mafanafana, susulu ma puipuia lelei le matafaga mai le matagi malulu. E mafai ona e totoina se laau lata i le puipui o le fale poʻo le pa. E taua le mataʻituina le mamao mai le puipui o le itiiti ifo i le 4-5 mita, ma le faʻafeiloaia sina paʻu.

O le eleele i luga o le saite ua saunia i le tautoulu. O loʻo eliina ma le faʻaeteete ma faʻaaogaina faʻamalosi o meaola ma minerale. Afai o le palapala o le aʻa, ona lua vaiaso talu ona eliina o le lime. Ina ia faʻaleleia le seleselega, e manaʻomia le totoina o le tele o ituaiga eletise e lata ane i ai. O le mamao i le va o laau e tatau ona 2.5-3 m.

Ua saunia pits i le tautotogo, 2-3 vaiaso aʻo lumanaʻi le tau. Latou te eliina i le loloto o le 50-60 cm ma le lautele o le 80-90 cm O le pito i luga ua faamamaina le mutia ma aʻa ma ua fefiloi ma le 10-15 kilokalama o le manua o le suamalie, 250 g o superphosphate double, 0.5 kg o le apa ma le 100 g o le potassium sulfate ua faaopoopo. I le pito i lalo o le lua ua saunia e mafai ona e liligi atu 200-300 grams o fuamoa fuamoa, ma tuʻu le faʻapalapala palapala palapala i luga.

I le ogatotonu, e tatau ona faapipiiina se pine mo laau tausi. Ona 2-3 lea o pakete vai ua sasaa i totonu o le lua, ua faatagaina e oso i totonu ma agai i le totoina.

O se laumei manifinifi o le eleele mama, eleele lelei e aunoa ma ni faʻamaʻiina o loʻo sasaaina i totonu o le lua mai luga ma o le fatuga ua tuʻuina lelei. Pe a eli i totonu, o le eleele e faasolosolo malie lava i lalo, ia mautinoa o le ua o le lima e 5-6 cm le maualuga i luga o le eleele. A maeʻa ona totōina, o le laau e nonoa faʻatasi i se pine, o loʻo i ai se eleʻele eleʻele maualuga e fausiaina faataamilo i le lua ma faʻafeinu lelei. A maeʻa lenei mea, o le liʻo vavalalata e mulimulitaʻi lelei i le paʻu mamago.

I le tau muamua o le taumafanafana, e masani ona faasūsūina le seedling., vele ma mulch le palapala i tafatafa o le ogalaau. O le ituaiga o Meaʻai o Timiryazev e le maua ai se malosi maualuga o le lāmala, o lea e tatau ai ona faʻaleleia tele ma masani.

I le vevela ma le vevela o le tau, latou te fafagaina le laau e tusa ma le tasi i le 2 vaiaso. Mo le tasi vai inu faʻaaoga 3-4 pakete vai. O le faʻamaʻi mulimuli o le podzimny o loʻo faia ia Oketopa.

E tatau ona tatou manatua o le laau matua fefefe i le kiona. O le mea lea, i le taumalulu e tatau ona afifi lelei. O lala e mafai ona nonoa faʻatasi ma manua faʻatasi ma se ie mafiafia. O le faiga lava e tasi e faia i le paʻu. I luga o le pito i luga o le ie e mafai ona nonoa i le nylon poʻo le polymer mesh vaivai, e puipuia mai ai i meaʻai. A lava le pa'ū o le kiona, e mafai ona latou faʻamalosi le ogalaau.

Muamua fafagaina o loʻo faia i le amataga o Iuni. Mo lenei mea e te manaʻomia 3 tbsp. l urea e faʻafefete i se pakete vai ma sasaa i lalo o le laau. I le faaiuga o Iuni, e toe faʻaleleia le faʻamaʻi.

O le vailaʻau o le urea e mafai ona suia i le azofoskoy i le faʻatusatusaga lava e tasi. Ina ia mafai e le fatu ona totoina lelei, e le leaga le suluina i aso taʻitasi 10-12 ma se stimulator tuputupu aʻe. O le aʻa mulimuli lava e fai i le tautoulu, e faʻaaoga ai le faʻamala o le phosphorus-potassium.

I le isi lua tausaga na sosoo ai, o le laʻei pito i luga e faia pei o nei: I le masina o May e naʻo le fuālaʻau faʻasaina e faʻaaogaina, ia Iuni - nitrophosphate, ma ia Aokuso - superphosphate. I luga o le tasi laau e faʻaaoga ai le 2-3 pakete o le fofo ua maeʻa.

Faatasi ai ma le amataga o le fualaau aina, o le laau e fafagaina i le fomaʻi lava e tasi e tusa ai ma lenei polokalame: o le taimi muamua - aʻo lei tupu, o le lona lua - i le amataga o le fua o vine ma le tolu - pe a uma le seleseleina. E le gata i lea, e masani ona latou faʻaleleia le suavai, vela, faʻamalo ma mulumulu le palapala i luga o le ogalaau. A o le fugaina, e taua tele le togafitia o fafie i meaola faalafua.

Muamua teuteuina o laau ua leva ona totoina. Filifili 8-10 lālā sili ona malolosi o le a faia ai le pale ma faʻapuupuu i le 1/3 o le uumi. O le ogalaau e tipiina ni nai cm i luga aʻe o le umi o le paranesi. O isi lala uma ua faʻaumatia.

O le teuteuga mulimuli e faia i le tautotogo. Oti ese tiisa, ma faaitiitia le tuputupu aʻe ma aveese mea e sili atu, faʻamafanafanaina le pale o lala. I totonu o tagata matutua, ua aveeseina aʻa laau, o le ogalaau autu ua faapuupuu ma o lala mamago pe mama ma lala ua teuteuina.

Eseese Memory Timiryazev e le mafaamatalaina i le tausiga ma e toetoe lava a le aafia i faʻamaʻi pipisi masani. Ae ui i lea, e masani lava ona afaina mai le osofaʻiga o paʻu ma moli vaʻaia. Faʻafefea ona taulimaina nei mea faʻavevela?

Maʻi ma faʻamaʻi

O le uumi o le Plum e faʻapipiʻiina ai lau o lau ma lau. O foliga vaaia o lenei meaʻai e mafai ona iloa i ni lanu mumu laititi (galls) i luga o le paʻu o le vaʻa.

O galo na tuʻuina i siama e vave tutupu vave, ma ua mamae ma mamae le lala ua afaina.

E mafai ona e tauina nei meaola faalafua e ala i le pulupuluina o le laau pe a uma ona tupu i se vaifofo o le sulfur colloidal. Afai e manaʻomia, o togafitiga e faia i aso uma 10. O lala uma ua afaina ma le tipi ua tipi ma susunuina.

Spider mite fafaga i luga o le lau o laulaau. O faailoga muamua o ona foliga vaaia o ni lanu mumu mumu i laulaau. I le aluga o taimi, ua afifiina laulaau i afifi lamolemole manifinifi, malogo ma pa'ū.

O le faaleagaina mai le apogaleveleve e tele. E le aʻafia ai laulaau, ae o le laau atoa. Afai e le amata ona tau le taimi - e mafai ona e leiloa le seleselega.

I le puipuia o lenei mite mai le aliali mai i luga o le paʻu, e tatau ona tatala ma vele le palapala i taimi uma, faʻaumatia uma lau o loʻo paʻu ma faʻalosolo le laau i se vaifofo o le fasimoli. Afai e maua mai le manu, o le a fesoasoani fualaau faʻamaʻi pepe.

Faʻatau ma faʻasoa

O le Plum "Memory of Timiryazev" e le aveesea lona lauiloa, e ui lava i foliga o le tele o ituaiga fou.

O mea taua o lenei ituaiga e aofia ai:

  • maualuga fua;
  • loto fuatiaifo;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • le mafai gaoioi vave vave;
  • sili ona manaia o vine;
  • lelei le mafai ona feaveaia.

E leai se mea e mafai ona maitauina i totonu o le fale:

  • mativa le taumalulu taumalulu;
  • ogaoga faʻaleagaina e siaki.

Faatasi ai ma le tausiga lelei ma le taimi e puipuia ai, o le fualaau o le "Memory of Timiryazev" eseese e atoatoa mo le tuputupu aʻe i le fale vevela o le taumafanafana.

Toto lelei faatuina o ia lava i togalaau faifaatoaga. O se mea e mataʻutia, ma e le o se mea e uiga i le tuputupu ae o tulaga i le ogatotonu.

Mo se tau sili atu ona ogaoga, o le mafaufau o Timiryazev e le fetaui.