Laʻau

Terry begonia fugalaau i le fale

Faatasi ai ma le eseese o laau i totonu, terry begonia e vavalalata. Ua tosina mai le mafaufau o le tagata mo le tele o seneturi. O ituaiga eseese o fugalaau ma laʻau e matagofie lava. O ituaiga o Terry e tatau ona i ai le tausiga faapitoa.

Fugalaau faʻamatalaga

O le ituaiga o Vegonia e aofia ai le lata i le 1600 ituaiga; 125 ituaiga ma ituaiga eseese o hybrids ma ituaiga o loo faaaogaina i totonu o le lotoifale ma le laufanua. O le lisi o ituaiga o begonia e telē tele, o loʻo faʻaalia ai le lauiloa o le laau ma ona aʻafiaga.

Queen of Home Fugalaau

Terry Begonia - o se tamai laau ma le tele o laʻau. O laʻau o le begonia asymmetric e mafai ona atoatoa pe faʻasese. O le pito o le lau o le lau e vaʻavaʻai pe faʻamalosi. O latou lanu e eseese, o nisi taimi o laʻau e le maualalo i lanu i fugalaau.

Eseese lau

Tele fugalaau fugalaau fugalaau e aoina i faʻalavelave faʻapitoa. E le gata i lea, o loʻo i ai ni fugalaau fugalaau laiti. E tele lanu o fugalaau begonia. Paʻe papaʻe, lanumumu, moli, coral, lanu piniki, fugalaau lanu samasama fiafia i lo latou matagofie i le taumafanafana uma. Ma le terry begonia o-fugalaau e faaauau pea ona ola ae lei amataina le taumalulu.

Lanu eseese o fugalaau

Fiafia ituaiga

O le fugalaau o le begonia Coral i le fale

O ituaiga Terry begonia e vaevaeina i ni vaega tetele se lua:

  • vao begonia. E faʻaaogaina mo ni mea teuteu, pe a tatala avanoa laufanua;
  • tuber begonia o le filifiliga aupito sili lea mo vaomatua i totonu.

I totonu o togalaau teuteu i totonu o le fale, o se aganuu le iloagofie o ituaiga o begonias nei:

  • maualuluga ma teuteu;
  • teuteu teuteu.

Mo ituaiga o laʻau teuteu, o lau lanu lanu paʻepaʻe e foliga mai. Fugalaau i le pito i tua o laʻau lauolaola e toetoe lava a le vaaia. O ia begonias e faʻaaogaina mo le faʻaogaina o fanua, faia o le fausaga o le togalaau.

O le numera tele o terry begonias i faʻatoʻaga e tolu mulimuli. Lalo i nisi auiliiliga e uiga i nisi oi latou.

Segonia manogi

O fugalaau i lenei faasologa o loʻo faʻamatalaina e se manogi manaia matagofie ma fugalaau fugaina. E tele lanu lanu:

Uila Mumu - fugalaau lanumumu mumu o lenei ituaiga e masani lava ona iloa mai mamao.

Mamalu mumu

Sunrise ma le manogi manogi ma le lanu. Aumai ni laʻau ma ni pi, faʻaleleia le avanoa o le togalaau.

Sunrise

White Angelica o se paʻepaʻe papaʻe o le begonia. O fugalaau e foliga mai o le piniki ma le papae paʻepaʻe.

White angelica

Faʻailoa le begonia

O fugalaau e tutusa lava le pito i luga o le pito i lalo ma se pulou lapoa. E tele ituaiga o meaola: fulufulu, moli, mumu mumu.

Faʻatoʻa togafiti

Aotele le begonia

O se kulupu lauiloa o ituaiga faʻatoʻaga mo le totoina o laau. O se mea uiga ese o le uumi tautau tautau. Fugalaau mai le faigofie, e eseese lanu eseese.

Avanoa eseese

Fiona

Fuga lanu piniki moli faʻatasi ma faga faalua. Vaʻai tele i le togalaau. Buds e le faigofie ona mou atu. E i ai se variu ma fuga lanumeamata moli. E lanu lanumeamata lanumeamata lanumeamata. O loʻo i ai se faʻasologa o tausaga taʻitasi ma fuga-fuga.

Fiona ituaiga

Tupu

Faʻaaloalo Begonia. O le filifiliga sili mo fugalaau ma potu tetele. O le vailaʻau o loʻo i ai ni afa fugalaau e mumu, papaʻe, piniki, fugalaau moli.

Tuʻu le Masiofo

Yellow

Fuafuaina e fatuina faʻailoga. E pei o le la ua paʻu i totonu o le togalaau. O fuga lau lua lanu samasama lanu lanu samasama ma lanu lanumeamata lanumoana e fiafia i mata. Faʻasalalau i potopoto tetele.

Aʻoga Yellow

Kolu o Afi

Se ituaiga tausaga taʻitasi ma fuga faʻalua. Buds faatasi ai ma suiga o moli-lanu mumu-lanu mumu. O le aafiaga o se fugalaau mumū ua faia.

Vailaʻau fefiloi eseese

Auala e faʻamautinoa ai tausiga lelei ile fale

Mo le gaosiga, o le vaʻavaʻa, palapala faʻamalositino ma se tali malie (pH 5.5-6.5) e talafeagai. O ia ituaiga mea e mafai ona faʻatau i le faleoloa, pe mafai ona e faia oe lava ia.

Begonia fugalaau - faʻaleleia i le fale

Faʻapitoa eleele mo begonias:

  • fanua laupepa - 2 vaega;
  • calcined river sand - 1 vaega;
  • humus - 1 vaega;
  • peat - 1 le vaega.

O Terry Begonias e faapitoa lava le manaʻomia o laʻei pito i luga i le tautotogo ma le taumafanafana. A ola malosi le laau i le lanu meamata, latou te manaʻomia le gaʻo, i le taimi o le faʻapipiʻiina o pulupulu ma fuālaʻau - i le potassium ma le phosphorus. Ole taimi ole laei pito i luga e 1-2 taimi ile masina.

Faʻalogo lelei! O le filifiliga sili mo le begonias o le faʻamaʻi vai o loʻo i ai meaʻai (micro ma macro) i foliga faʻamalolo.

E faapefea ona toto i totonu o se ipu

Begonia fugalaau fugalaau - tausi fale

O se pusa o le begonia e sili ona lelei e filifili ai se masima faigofie e aunoa ma le susulu. Ona o le fausiaina o le puipui o sea ituaiga ipu, o le ea ua pasi atu i aʻa o le laau ma puipuia ai le eleele.

Taua! Aotelega begonias e sili atu ona faigofie i fuga papaʻu ae lautele fugalaau.

O le taimi pito sili ona lelei e faʻaaogaina ai i le amataga o le tautotogo. E mafai ona tuʻu le fagu e le suia pe suia i se kopi lapoa. O le begonias o le suka e gaosia i le tasi taimi i le lua tausaga, pe a afaina i tausaga taʻitasi pe a maeʻa le taimi o loʻo moe ai. E manaʻomia le faʻaleleia o le laau e ala i le faʻapipiʻiina o tipi, i nai tausaga uma.

O le taualumaga mo le tulaʻi mai:

  1. Aveese ma le faaeteete aʻa i se faaputuga eleele mai le ulo.
  2. Lulu ese le tele o le mea tuai.
  3. Vaʻai aʻa ma aveese tuai, pala, umi.
  4. Faʻapipiʻi se alavai i le pito i lalo o le ulo, ona fai ai lea o se mea manifinifi o le eleele fou.
  5. Tuu aʻa o le laau i totonu o se fagu fou ma ufiufi i le eleele.
  6. Ia mautinoa e faʻafefe le fugalaau ina ia fetaui lelei le eleele i aʻa.

Tulafono mo le faʻamamaina ma le tausia o le maualuga

O le vevela o le faamalama, o le tele o le begonias e tatau ona iai. I le taumafanafana e sili atu faalua i le vaiaso. Ina ia aloese mai le malulu o le susu, e aoga le saunia o fugalaau e maualuga le suavai. I le autumn, o le faifai pea ma le tele o le fausua o le faasolosolo malie lava ona faaitiitia. I le taumalulu, ao faagasolo le vaitau e taofi ai vaovao, e manaʻomia na o le tolu vai i le masina, ae aua le galo le pulea o le eleele, a leai o le a mate le fugalaau.

O Begonias e manaʻomia le faʻafefeteina o le ea, ae o le paʻu o le vai mai le pulumu e pa'ū i luga o laʻau o le a mafua ai ni lanu enaena. O le mea lea, o le faʻamamaina o le ea, e te le manaʻomia le pipiʻi i luga o le begonia. E mafai ona e tuʻuina ni fagu fugalaau i luga o se paʻu ma le susu susu.

Lulu ma moli

I masina o le taumafanafana, e teuina le begonia i le vevela o le potu, o lona uiga, i le 22-25 ° C. O le laau e faʻafefeina le ea mafanafana ma le faigata. I le taumalulu, o le vevela o le 15 ° C e sili ona lelei mo mea e le faʻaumatia.

Faʻalogo lelei! O le begonias tubrous o le 3-3.5 masina o le tau malulu e malolo. E teuina faila i le oneone po o le peat i le vevela o le 10-12 ° C. O le meaʻai e faʻamaluluina i le tele o taimi i le taimi o le taumalulu ina ia le malogo fatu.

Begonias e fiafia i le ea fou. E tatau ona faʻamalosi le potu i mea e masani ai. E aoga le tuʻuina o le fagu i le laau i se mea lalelei, lea e leai ni faʻataʻitaʻiga ma susulu malamalama.

Faʻatele masani ma faʻamaʻi ma mea faʻapipiʻi ma pe faapefea ona faʻaleleia

Faʻafitauli i faʻamaʻi ma faʻamaʻi i totonu o faʻalaʻau aina e aliali mai pe a latou le lava le tausiga pe ua solia foi tuutuuga mo a latou togalaau.

O le tele o faafitauli e ono feagai ma tagata o le a le o le a latou feiloai i ai, o loo atagia mai i le laulau:

UlutalaFaailogaMafuaʻagaTogafitiga metotia
Malosiaga malosipaʻepaʻe paepae i laufaʻataʻitaʻiga, vaʻaia o le ea, vevela faʻavavevavefomaʻi
Gau palafulu lauulu fulafula (moli) i luga o laupe ma laulaau, e mafai ona palamaualalo o le vevela, maualuga maualuga, leai se eaaveeseina o vaega faamaʻi, togafitiga o le fungicide
Spider miteminoi mūmū i luga o le laulaau, puʻu, tulaga tuputupu aʻesiama mai isi laauo mea ua faaleagaina ua aveeseina, togafitia i se iniseti i aso taitasi seia maeʻa ona mou atu iniseti
Aphidslanumeamata lanumeamata lanumeamata ma le uliuli i luga o laulaau laiti ma togiaphids e masani ona aumai ai pipitogafitia ma le iniseti

Faʻasologa o faʻatoʻaga

O le faigofie ma le taugofie o le totoina o laau. Begonia faʻalauteleina e tipi ma vaega o le fatu.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

I lenei auala, soʻo se begonia e mafai ona vave faʻalauteleina.

Galue e faapea:

  1. I le amataga o le tautotogo, ma se naifi malosi, o le tipi e tusa ma le 10 cm le umi e vavae ese mai le laau.
  2. Lafoaʻi laʻau maualalo
  3. O loʻo tuʻuina i totonu o le vai seʻia oʻo i aʻa poʻo, i le gaosia o aʻa, i le eleele.
  4. O aʻa e aliali i totonu o le vai i aso e fitu, i le palapala - i le masina ma le afa.

Faiga faʻapipiʻi

I lenei auala, e na o le pipeline begonias e faʻalauteleina.

Taualumaga

  1. Filifili se tui maloloina ma le 4-7 fatugaʻo.
  2. Otioti le puʻu ina ia tufatufaina atu fatuga i le va o vaega.
  3. Faataga le mama e mamago.
  4. Talia ma le pese.
  5. Tuu vaega o le pulumu i luga o le susu susu poo le mea e fai.
  6. A oʻo mai aʻa i luga o le vaega faʻafefe o le pulumu, e mafai ona e totoina.
  7. Pe a totoina, faʻaloloto le na o le vaega faʻafefe. Aua le fufuluina le pito i luga o le sap seia oʻo mai le totogo.

Faʻalogo lelei! O le iloa le auala e tausi ai le tergon begonia, e mafai ona e maua i tulaga sili ona lelei. O le fugalaau fiafia o le a tali mai i le laʻau vave ma lau lauola maloloina.

O fugalaau matagofie o lanu eseese o le a teuteuina le fale i le taumalulu, ma i le taumafanafana - o se terrace, o se faapaologa po o se fale mafanafana.