Tala Fou

O faʻavae o le mamanuina o se dacha

I totonu o le vaomatua mo le faʻamalieina o manaʻoga uma o ē e ona, o le a manaʻomia ai lona mamanu lelei. O se nofoaga lea tatou te mananao e malolo ai mai se aai pisapisao, ma galue i le togalaau ma luga o moega mo togalaau.

E faʻapefea ona faʻaauupega lau taupulega o laufanua, ina ia lelei mea uma, faʻamafanafana ma lelei? Ua na o se ituaiga o faasaienisi. Po o se ata? Ma o le tasi ma le isi. Ma e tatau ona e malamalama muamua i faavae o le mamanu lelei, aʻo leʻi amataina le toe faaleleia o latou teritori.

E faapefea ona amata uma?

Le mea lilo i le manuia o soʻo se pisinisi - i le auala sao.

I la tatou mataupu, ao leʻi fuafuaina se mea i le dacha (ma fuafuaga, e pei ona masani ai, Napoleonic), e tatau ona iloilo mea e mafai.

O lona uiga, mo se amataga, e tatau ona tatou faia se auʻiliʻiliga o tatou teritori - lea tatou te maua?

A maeʻa iloiloga i lea tulaga ma lea taimi o mea totino, e mafai ona tatou taulimaina le ata o le nofoaga - pe o fea o le a tu ai.

O iinei, o le mafaufau e taulaʻi atu i mea taufaaleaga: e sili atu ona lelei le fausiaina o se fale i lenei vaega o le teritori, e tuu ai se togalaau e lata ane i ai, ma sina mea itiiti - o se togalaau aina. Ae peitai e le o mea uma na ou te manao e tuu i luga o le upega tafaʻilagi!

Ae ao le i fuafuaina e tatau ona faia se iloiloga o le teritori, ma mafaufau i ni mea taua.

Faʻataʻitaʻiga o mea e nonofo ai le taulaga

Fanua. Afai o lau laufanua e eseese mea e fesoasoani ai, e tatau ona amanaia. E le o le fofo aupito sili ona lelei mo le fausiaina o se fale. O se eseesega maualuga e mafai ona faʻaaoga mo allop slides ma vaifalls. O le mamanu o fanua e aofia uma ai foliga o le toomaga.

Folasaga faʻatulagaga. O lau laufanua fanua e mafai ona i ai se foliga ese - geometric i foliga o se sikuea faʻamaufaʻailoga po o se taʻaloga, lapotopoto, faʻafeiloaʻi, foliga tutusa o le mataitusi G, T po o le P. E masani lava, o le faʻaogaina o le 'upega tafaʻilagi o le a ese, aua e te manaʻomia le faʻaaogaina o le teritori atoa, aua neʻi galo e uiga i tulimanu pito mamao.

Sogi eleele. Aisea e maua ai faʻamatalaga e uiga i le ituaiga o palapala ma lona malosi? E taua tele le filifilia o laau o le ae ola i luga o lau 'upega tafaʻilagi. E masani lava, e tatau ona faʻaleleia le fanua - faʻatonuina le eleele masani, faʻafeiloaʻi le peat or chernozem, ma faʻaaogaina faʻasamaʻi i nofoaga o le totoina i le lumanaʻi.

E mafai e le pulega a le itumalo faʻafesoʻotaʻi ona iloa lelei se faʻafanua faʻapitoa e aofia ai faʻamatalaga i luga o le palapala o eleele eleele. O fale suʻesuʻe faapitoa e mafai ona fesoasoani i suʻesuʻega o eleele. O nisi tagata e umia nofoaga o le atunuu, e pei ona latou fai mai ai, ma se musika. E iai a latou tomai e mafai ai e oe ona suʻeina le eleele.

Tulaga o le eleele.

Ole mea taua lea i le iloiloina o lau 'upega tafaʻilagi, faʻaalia le manaʻomia o le faʻaleleia.

O fea e maua ai lenei faʻamatalaga?

O le talosaga a tagatanuu na tuʻuina mai e matagaluega o faʻataʻitaʻiga ma le fuafuaina o taulaga i taulaga.

E i ai se isi filifiliga. I le tau mafanafana, i le tau vevela, e manaʻomia ona e suʻeina i le teritori o le 3 - 4 vaieli o le 2 mita le loloto. O le vai i totonu oi latou e siaki pe a maeʻa le vaiaso. O le alavai e tatau ona faʻapipiʻi pe afai o le va i le va o le palapala ma le vai e itiiti ifo i le 1 mita.

Matagi uiga. O le malulu o le tau e afaina i nisi togalaau togalaau. O nofoaga taʻitasi e faʻaalia e matagi o se tasi itu ma le saoasaoa. E mafai ona e mauaina e ala i le faʻafesoʻotaʻiina o lau 'auʻaunaga meteorological i le lotoifale. Masalo o le a manaʻomia e le lumanaʻi le puipuiga mai le fela, ma e tatau ona mafaufauina lenei mea pe a fuafuaina le teritori.

Vaega o faʻasalalauga. E faʻapefea ona maua au mea totino e faʻatatau i mea taua? O fea oi ai nofoaga sili ona malamalama, ma o fea oi ai le ata lafoia? O nei mea uma e tatau ona faamaninoina muamua ina ia fuafua ai le faʻatulagaga o fale, totoina o laau toto, faʻatulagaga o nofoaga o tafaoga.

Totogi a le nuʻu

Lacha plot - o ou tuaa, o le mea lea e faʻaauau ai ou mafaufauga ma mafaufauga fatufatuaʻi. E mafai foi ona e sau i lau lava mamanu mamanu. Ae, afai e le o oe o se tagata tomai faapitoa, o lona uiga o le a faigata ona vaʻai. Atonu o le a sili atu le iloa o le a le auala masani o le fuafuaina?

Uiga masani (geometric)

O le natura o le sitaili i lona igoa - mea faitino e faʻatulagaina faʻapitoa i geometrically, e peiseai e faʻaogaina i lalo o le pule. E fetaui lelei mo nofoaga o loʻo agavaʻa ai le laufanua. O laau totō na totōina i se fausaga sikuea, i le foliga o se liʻo, o se tafaʻi tafaʻi, o se taimane, i totonu o se siaki siaki, foliga foliga lelei.

O le sitaili e faʻailoaina i foliga vaaia - pe a faʻapea o le faʻafanua o foliga o fugalaau, vaituloto, faʻatagata o togavao, nofoa laupapa i itu uma e lua o le autu autu.

Faʻafanua fanua (ata)

O lenei faiga e tele atu le saolotoga ma le natura. Auala e mafai ona faamaapeina, vaituloto, moega fugalaau ma e oo lava i togalaau togalaau - foliga.

O laʻau e talafeagai lelei e talafeagai i vaega e leai ni laufanua - eseesega o vaʻa, vaitafe, vasa.

Laei o mea

Ma o le uiga ese o lenei faiga o le tuufaatasia o le vevesi ma le saolotoga. E faatagaina ai se tuufaatasiga o auala e masani ai i le masani ma le ata tusi. O le faiga e talafeagai pe afai o le teritori e ese lona laufanua.

Fuafuaga o mamanu

O le fuafuaga fuafuaga (faʻaaogaina i le BTI) e tatau ona tuʻuina atu i le kalafi pepa.

O le fua lelei o le 1 i le 100.

Ona tatau lea ona e vaelua le fanua i sikuea.

O le tele o ia mea taitasi e 1x1 cm, e tutusa ma le 1 sikuea mita o le teritori.

O lenei, alu i le tusi pepa ma tipi ese mea uma o lau 'upega tafaʻilagi - fale, bath, garage, gazebo, togalaau, alpine slide ma isi. Tuu nei fuainumera uma i luga o le fuafuaga ma siitia i latou, filifili le nofoaga sili ona lelei.

Filifili le nofoaga o lou fale mafanafana e faatatau i mea taua. O le totoina o laau e tatau ona fuafuaina i le itu i saute. O le faʻafanua o le a sili atu ona faʻaalia pe afai e te faʻapotopoto faʻatasi fuainumera o pepa ma faʻaali nisi o uiga faʻaleaganuʻu mai le palasitini.

Aisea e faʻaaluina ai le tele o taumafaiga i le faʻaleleia o oe lava i se fuafuaga pe afai o le ae valaʻauina ni tagata tomai faapitoa e faʻaleleia lau 'upega tafaʻilagi? Ma ina ia fesoʻotai faʻatasi ma i latou sili atu ma le faʻamaoni ma ia mataʻituina a latou galuega.

O le iʻuga, o se fuafuaga faʻatautaia ua tusia, e aofia ai:

  • le nofoaga o fale uma i luga o le upega tafaʻilagi: fale, fale taʻavale, fale taele, falesa, gasebo;
  • polokalame o le faʻaleleia o fanua i le teritori;
  • nofoaga o togalaau;
  • le i ai o se faiga e tafe ai alavai;
  • vaega o le malamalama;
  • vai vai - vaitaele, vaituloto, vaitafe;
  • fuafua i le faʻatusatusaina o le tau o ituaiga uma o galuega.

O loʻo i lalo nisi o faʻataʻitaʻiga lelei o mamanu o loʻoria i le taulaga. E aoga le faamasani ma i latou, ma faafuasei ona e manao e nono nisi o auiliiliga e fiafia i ai o le mamanu.

Sa matou savavali i mea autu o le fuafuaina o fuafuaga a le atunuu. Tuu lenei mea e fesoasoani ai ia avea lau laumua o se nofoaga matagofie ma le mafanafana.