Faatoaga faatoaga

Tuai taimi teuteu faʻatasi ma uluaʻi foliga mai - Moa vao

O Hens Shabo o se mea masani anamua e masani ona lauiloa e faifaatoaga faifaatoaga ma e alolofa i manulele o foliga vaaia muamua.

O moa ituaiga vao, o sui ia o Shabo, e talafeagai mo le faʻatoʻaga, i le dacha ma mo le faʻatoʻaga faʻatoʻaga.
Faʻavae tupuaga

Faʻateleina maa, e aofia ai Bentamki, e masani talu mai aso anamua. Homeland Shabo - Atunuu o le Sun Rising.

I Asia i Sautesasa, i aso anamua, sa fafagaina i latou e pei o ni meaʻai i le lotoā o le au faipisinisi.

O Japanese Bantams poʻo Shabo na faʻaulufaleina mai Iapani i Saina i le ogatotonu o le 17 senituri. O le talafaasolopito o Europa o nei manulele laiti e amata i le 19 seneturi. Mai Asia, na vave ona aumaia i latou i Egelani. O loʻo i ai faʻamatalaga lagolago e uiga i le faʻaliliuina atu o nei manulele mai Peretania i Siamani i le 1860.

O le Baroness von Ulm-Erbach na i ai se tuufaatasiga o Shabo ma se fulufulu manulele ma le vevela. I Rusia, i paka a tagata tamalii i le faaiuga o le 19 seneturi, ua uma ona feiloai le Iapani Iapani. O le ituaiga i lena taimi sa matua teuteu lava.

Faʻamatalaga faʻamatalaga Shabo

O foliga mai o moa e ofo tele ia i latou e vaʻaia i latou mo le taimi muamua. O le mea muamua e puʻe ai ou mata o ni vae pupuu.

O le feeseeseaiga i le va o le uumi o vae ma le tino malosi e mafua ai ona manatunatu le tasi: e faapefea ona gaoioi nei moa? O le mea moni, o moa uma lava, e aofia ai ma Shabo, e taʻitaʻia ai se olaga e le masani ai.

O le poto masani faʻavaomalo o se faʻafitauli mo mea laiti laiti. O latou faʻamoemoega ola e laiti. Shabo - o le pito sili ona tumau o moa maoaʻe uma. O le tulaga faatonuina e faatonuina ai na o vae pupuu e taua mo le toto mama.

Faʻapitoa

  • Laititi, lautele, tino mundane.
  • Toeitiiti toe foʻi.
  • Pusa fagu.
  • Poto puupuu.
  • I luga o le ua - laumei lush.
  • O uʻu e umi ma paʻi i le eleele.
  • E tele le ulu, e tele lava e valiina i lanu mumu.
  • Laʻau tele laʻau. Teeth - mai le 4 i le 5.
  • O le gutu e malosi ma pupuu. O lona lanu e fetaui lelei ma le lanu o laumei.
  • Lulu uumi uumi.
  • O le fulufulu pito i luga e maualuga maualuga.
  • Laʻau o leo eseese: lanu, paʻepaʻe ma siliva, paʻu, lanu uliuli ma auro, saito, tino samasama ma le siʻu uliuli.

Foliga vaaia o lili i le tele o itu e foliga tutusa ma le taʻavale. Auala e iloagofie ai:

  • E laʻititi le ulu.
  • O le selu e le matua tele ma masani ona tautau i le itu.
  • E le oi ai ni mea taua i le siʻusiʻu.

E matua atiaeina le atinaʻe pepe. Latou te faʻalemu ma faʻaeteete ma le faʻaeteete ia fuamoa, ia tausi lelei moa. O lenei tulaga e faʻaaogaina e faifaatoaga moa.

Iapani Iapani e masani lava ona "valaʻauina" ia avea o ni sulu i fuamoa o isi ituaiga o mea teuteu (ma le le gata) manufelelei.

Initaneti ma faʻatoʻaga

Bantama, lea e aofia ai le moa o le Shabo hens, tagata faʻafiafia, faʻalelei, manu felelei. Latou te le manaʻomia tulaga faʻapitoa o le taofia. E i ai nisi o mea faʻapitoa, lea e tatau ona amanaia e i latou o le a amata amataina le fausiaina o nei manulele matagofie, manufelelei:

  1. Alofa vevela. Mo le tausiga o le taumalulu manaʻomia nofoaga faʻapipiʻi. I se fale malulu - oti.
  2. Fafaga ma vai - e tutusa lelei ma ituaiga laumei: kisisi, fatuga, meaʻai, otaota. Se aofaiga o vitamini, o se fua eseese - ma moa o le a maloloina ma tumu i le malosi.
  3. O faifaatoaga faifaatoaga ma se poto masani tele e fautuaina i le fausiaina filifili matua e tusa ai ma lenei taʻiala: tasi - e puupuu, vaefaʻamau vae, lona lua - ma vae e sili atu nai lo le masani. Afai e te faia ni matua laiti-vae, o le a matua vaivai a latou fanau.

Ata

I le ata muamua e tele tagata o lenei ituaiga na teuteuina le nofo i luga o se laau:

O iinei e te vaʻai ai i se tamai faatoaga tumaoti, lea latou te fafaga ai moa moa laiti:

Ae o lenei ata o loʻo faʻaalia ai moa a le ituaiga o Shabo:

Maea lelei o palani paʻepaʻe, e peiseai o fai mo se ata:

Lelei lelei le tuʻuina o le lanu mumu i se tamai fale, ae faigofie:

Uiga

O moa laiti e leai se tino e le sili atu i roosters: 600g, i moa - 500g.

I le taimi lava e tasi, e tele faifaatoaga moa e mafaufau i ituaiga o ituaiga o loʻo folafola atu e tusa ai ma le tamaoaiga. Faamasino mo oe lava ia:

  • Fua o le falaoa - 30g, fuaina o le fuamoa faaletausaga: 80 - 150 fuamoa.
  • O le vailaʻau faʻasolosolo e talitutusa lava ma fuamoa na faʻatuina e laumei o manu tetele.
  • O galuega faatino e sili.
  • O le kilokalama o le mamafa o tala faʻatatau mo se mamafa o fuamoa tele.
  • Togaiti moa e faʻaaogaina sina fafaga. Latou te manaomia na o le 60 g i le aso! O tupe teu e ofoofogia.
  • O le moa o le moa o le vao o le agavaʻa ma le faamanatuina o le meaʻai o le vaeluaina.
Faaiuga: faatasi ai ma le fua tutusa o fuamoa fuamoa e tasi le manulele, o le tau o le teuina o fuamoa fuamoa fuamoa e faaitiitia e le tasi vae tolu pe a faatusatusa i manu felelei masani.

I le faaopoopo atu i le fausiaina o faleoloa, e tele faifaatoaga e tausia Shabo e le gata o se puna o fuamoa, ae o se teuteuga mo la latou fanua. Faʻasaga i tua o vao mutia, moa ma laumei susulu e foliga matagofie ma faʻaleleia le avanoa.

O fea e faʻatau ai i Rusia?

O laumei teuteu e lauiloa e le gata i nuu i tua, ae faapea foi i aai tetele. O ē e ona fale latou te fananau i Bentamok e teuteu le fanua faʻatasi ma i latou.

I Moscow o loʻo i ai faleoloa faleoloa o loʻo faʻatau atu sui eseese o moa vao, faʻatasi ai ma latou o Shabo.

O nisi o faatoaga o loʻo galulue i le fausiaina ma le faatauina atu o moa i Rusia. O se tasi o sili ona telē - "Nemchenko Bird Park"O se faʻalapotopotoga tumaʻoti e faʻapitoa i le faʻatoʻaga ma le faʻatau atu o na ituaiga o mea e le lelei, e maua ai ni fanau lelei.

O le gaosia o oloa e aofia ai le silia ma le 40 ituaiga. Faatasi ai ma i latou - ma teuteu. O pou moa Chabot e manaʻomia i Rusia ma isi atunuu.

Tuatusi tuatusi: Rusia, Krasnodar, st. Vailaʻau, 7. E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi i matou i le telefoni: +7 (961) 585-44-72 ma le +7 (861) 225-73-12. O le site // //chickens93.ru/ ei ai faʻamatalaga matagofie uma e uiga i le fausiaina o laʻau moa mama.

Analogs

  • O le setams o Seabright.
  • Laʻau
  • Calico.
  • Beijing
  • Faiga
  • White ma Black.
  • Nanking.

O a latou ituaiga eseese e iai ona lava lanu o fulufulumanu, amioga. Mo se faʻataʻitaʻiga, Faʻatau i moa e tele lava ina faʻaaogaina mo le faʻasalaga. E faigata, malolosi, faigofie ona laveaʻi mai le osofaʻiga a fili.

I Banthaumb Seabright, lea na taʻitaʻia ai le tagata Peretania John Seabright, e lua faʻasalaga: Silver ma Golden. E matagofie, e le masani ai tagata taʻitoʻatasi mai le faʻafefiloi o le toto o hens Polish ma le uluai fulufulu ma le moa Bentamka.

O laʻasaga taʻitasi o manulele e le masani ai e manaia i lona lava ala. O le tele o moa teuteu e sili atu nai lo Shabo, o lo latou mamafa e oʻo atu i le 0.9-1.2 kilokalama.

E tele mafuaʻaga mo le faʻaipoʻaina o moa Rhode Island. I luga o taunuuga o le mea na tupu, e mafai ona e faitauina faʻatasi ma i matou.

Ua iloa e le au atamamai le auala e tausi ai se orchid ina ua fuga ma fefaasoaaʻi o latou malamalama ma le fiafia. Faitau atili!

Afai e te filifilia e totoina ni moa teuteu mo le agaga pe mo faamoemoega tau tamaoaiga, ia gauai atu i le ituaiga uiga ese o Iapani Bantamok, e masani ona taʻua o moa a Shabo.

O le a latou teuteu lou olaga ma tuʻuina atu ia te oe le tele o fuamoa ua fausiaina. O lou tausiga, onosai ma le manaʻoga o le a mafai ai ona e manuia i le fausiaina o moa teuteu.