Fualaau aina

E faʻapefea ona totoina ma totoina kukama "filifilia"

O se tasi o laau lauiloa i togalaau aina o kukama. I le taimi nei, e tele ituaiga o fualaau faisua, e lelei ma fou, ma i le tau o le taumalulu. I lenei tusiga o le a tatou talanoaina le ituaiga "Pickled", o lona igoa e tautala mo ia lava.

Eseesega faʻamatalaga

O le tele o laulaʻau vave, e le faʻafefeteina, ma se vaomatua mafiafia ma papatusi lapopoa lapopoa, ua vevela i veins. O le ituaiga e le taua, ae ua faamoemoe mo le galueaiina i nofoaga tatala. O le "Pickling" e faatatau i laau monoecious, ae o ovaries e na o fugalaau fafine e fai. E manaʻomia e iniseti le faʻaogaina o vao.

Ia faʻamalamalamaina oe lava i uiga eseese o kukama "Mirama Saina", "Murom", "Buying", "Claudia", "Murashka", "Sheaf Splendor", "Green Stream", "Bouquet", "Paratunka", "Shosh", "Aquarius" "," Berendey "," Spino ".

Faatasi ai ma tulaga lelei o le eseesega o mea nei:

  • aua le fefe i le ufiufi;
  • puipuiga faʻasaina i le tele o faʻamaʻi pikiaka;
  • tausiga le lelei;
  • lelei faʻamaʻi;
  • lapisi faʻataʻitaʻi faigofie pe a uma ona totoina;
  • lelei tele fua ma fualaau aina;
  • fualaau suamalie lelei tele;
  • maualuga maualuga.
I le malulu o le malulu, o le ituaiga o le mea e sili ona lelei: o fua e toetoe tutusa lava le telē, lea e mafai ai ona faigofie ona tuu i totonu o fagu mo le tilaina po o le faʻafefe.

Naʻo le toe faafoi o le olaga puupuu ma le itiiti ifo o le faasaoina o le faʻaaliga i taimi o felauaiga.

E te iloa? O laau totoma ua ola ae mo le sili atu ma le ono afe tausaga, ma latou o mai mai Initia, mai vaega laiti ma nofoaga o le taumafanafana i lalo o mauga o Himalayan.

Fua o fua ma fua

O le ituaiga e vave vave ona tupu - pe a maeʻa ona totogo, e mafai ona seleseleina le seleselega mo le 40-45 aso. O le taimi fuafuaina o le aoina o Iulai-Aokuso, faʻalagolago i le itulagi. O le fua o fualaau eseese e tusa ma le 5 kilokalama mai se eria e 1 sikuea mita.

O fua e maua ai le foliga o se solo ua faʻalanoa, ma le lanu tutusa i pito uma e lua, o le siʻitia mai le 9 i le 14 cm, o le mamafa e oo i le 120 kalama. I luga o le paʻu o le paʻu o le paʻu o loʻo i ai le tele o faʻailoga ua faʻauluina ma se nofoaga lanu uliuli.

O le pulupulu e manaia, malie, e aunoa ma le ita, lea e mafai ai ona faʻaaogaina i salakeke fou. O loʻo i ai se paʻu manaia ma se uiga uiga ese, e leiloa pe a uma le taʻavale. O se uiga lelei e faapea, pe a oʻo i luga o le paʻu o le kukama e le lanu samasama.

Filifiliga o fualaau

E sili atu ona lelei le faʻatau o fatu laau i le vasega pepe: i lenei tulaga, o loʻo i ai le talitonuga e fetaui lelei ma le igoa o le ituaiga. O le totōina e talafeagai mo fualaau i le tolu tausaga, faatasi ai ma se pea paʻu malolosi, o se vaʻaiga mafiafia ma se lanu meamata lanu meamata.

Aoao pe o le a le totoina o fatu e faalagolago i le auala e toto ai kukama mo fualaau, auala e fafaga ai cucumama i le taimi o le fugaina ma le fuaina mai, auala e toto ai kukama, auala e faaaoga ai le faasologa o kukama, auala e suavai ai, pe tatau ona e tipiina laʻau o kukama.

I luga o le lanu lanumeamata o fualaau totino e le tatau ona i ai se mea leaga ma le pogisa, e tatau ona susu aʻa. O le maualuga o le maualuga o le laau e 30 cm.

Sola ma le faʻapala

O mea e le lelei, faʻamaʻavaʻaina, eleele faʻamalosolo ma le le faʻaituau poʻo le maualalo o le tali atu e fetaui mo le tuputupu aʻe o kukama. Atonu o le loam lea. O vailaau sili ona lelei mo le aganuu o aniani, pateta, pepa.

E lua fausiaina le eleele:

  • i le autumn, pe a eli, e faʻaaogaina mea faʻalaʻau - manua, paluga, se pakete sikuea o le faʻalaupapa i le mita. E faʻamamaina le palapala mai meaola uma ma vao vao;
  • I le tautotogo, pe a muaʻi lūlūina le fufuluina ma le gaosiga, o loʻo faʻaaogaina vaega o minerale e tusa ai ma faatonuga.

Tulaga tuputupu ae

Kukama e mafua mai i le vevela, latou te fiafia i le vevela ma le susu. O le eleele e totoina ai le fualaau aina e le tatau ona matagogo, pe lelei foi mo kukama e ola i le paolo. E ui o lenei ituaiga e lagona le lelei ma se paolo laitiiti, e sili atu le filifilia mo se nofoaga e aofia i le faʻataʻitaʻiga ma se nofoaga e faʻamalamalamaina.

Tuputupu ae mai fatu e totō i le fale

O le tele o faifaatoaga e fiafia e totoina a latou lava laau, e pei ona i ai i lenei tulaga e tele avanoa e maua ai se fualaau maloloina, fualaau lelei.

E te iloa? O fomai o Dioscorides anamua, Theophrastus, ma mulimuli ane ia i latou, na fautuaina e Avicenna fua e avea ma sui sola maloloina mo faamaʻi o le ate ma le manava.

Fatuina sauniuniga

A o lei totoina, o fatu e gaosia e teena ai isi mea. O le totōina o mea e faʻafefiloi i se vaifofo maualalo, aveese fatu o loʻo felelei i luga. O i latou na paʻu i le pito i lalo o le tane, faʻagogo mo le tusa ma le fa itula (e taua tele le aua le soona fai).

Initaneti ma nofoaga

O le totino o laau e le fiafia i le gaosiga, e leaga ma e mafai ona malepe i le gaioiga, o lea e tupu ai i totonu o peat or plastic plastic, o loʻo tuʻuina i totonu o se vateatea, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se pusa.

Fatuina o togalaau

Pe a totoina i le palasitika, e saunia se paluga eleele faapitoa e puipui ai fatu mai siama ma faʻamalosia ai a latou faiga puipuia: peat, mullein, sawdust i se fua faatatau o le 3: 0.5: 1. E tanumia le fatu ile 2 senitimita, ona mafai lea ona ufiufi le gafatia i fualaau aina. O le vevela vevela aʻo lumanaʻi le tupu mai o le + 25 ° C. A maeʻa le germination, e tuʻu ifo i le + 18 ° C, a leai o le a faʻalauteleina laau.

Totoga kukama mo vine: vitio

Totoina o togalaau

O fualaau e tuʻuina i se nofoaga mafanafana ma malamalama, i le afiafi dosvechivayut lamepa. E tatau ona faʻamautinoa o le faʻamamafana e tusa ma le 75%, ma o le eleele e le faʻamago. Mo le faia o lenei mea, o le palapala e sosoloina i se fana fana i le lua vaiaso.

Pe a aliali mai se lua o laʻau, latou te fafagaina le laau mo fatu e tusa ai ma faatonuga. E taua foi le totoina o tupuga mai i ave saʻo o le la, pe afai o le pusa o loʻo i luga o le windowsill.

E leai se aoga o fualaau oona, e tatau ona e aveesea puʻu vaivai, ma tuu i le va oi latou le mamao o le 5-7 inisi.

I le vaiaso ao lumanaʻi le totoina i luga o le 'upega tafaʻilagi, o loʻo totoina ai laau toto i tulaga o loʻo tatalaina. O le atigipusa e faʻataunuʻuina i le ea fou, ma faʻatupulaʻia malie le taimi "savali".

Suʻeina o laau i le eleele

Faʻalagolago i le tau o le tau i le itulagi, o le taimi o le gafa o Aperila-Me, o le tulaga autu o le leai lea o le aʻafiaga o le toe maua o le kiona.

O le totoina e faia i le aoauli, sili atu i ni nai aso pe a uma le timu, o lea e tuʻuina atu ai e le palapala le vevela ma le susu. I le va o vaovao e tuʻu ai le mamao o le 30 cm, i le va o laina - 70 cm.

E taua! Pe a faʻatupulaʻia e le metotia o fatuga, o fua muamua e mafai ona maua i le vaiaso pe lua muamua atu nai lo le faʻaaogaina o le metotia o fatu.

Agrotechnics o loo totoina fatu i luga o le eleele

I totonu o le itu i saute e le mafai ona e auai i le galueaina o fualaau aina, ma totō fatu i fatu vave i le laufanua.

Tulaga i fafo

Eseese "Filifili" ua faamoemoe mo le galueaiina i le eleele tatala: talu ai ona o le aganuu ua aafia i pi, o le ola i totonu o se fale koli o le a matua faigata lava. Mo le totoina o fatu i le lauʻeleʻele avanoa, filifili se filemu, e le mafai e le matagi ona tuʻu, i luga o le mauga ma tatala i le la.

Aoao po o le a le ituaiga kukama e sili ona totoina i eleele tatala.

Le faagasologa o le totoina o fatu ile eleele

O le lulu i luga o le 'upega tafaʻilagi e faʻatinoina i le malulu o le aso e le itiiti ifo nai lo le 15 ° C ma le po - e le laʻititi ifo i le 8 ° C. Ina ia faamautinoa le microclimate manaʻomia mo fatu, o se moega e iai ni aulamaamata e faatulaga i le vaiaso ao lumanaʻi le togavao e totoina: otaota otaota (mutia, lala) e sasaa i totonu o le alavai e afa mita le loloto ma e tusa ma le 20 inisi le lautele, e ufiufiina i se ata matafiafia.

Le faagasologa o le fetuunaiga o moega mafanafana: vitio

A maeʻa le vaiaso, o loʻo uuina le pama i luga aʻe o le 'eleʻele, e mafai ona e lagona le vevela. O le alavai ua ufitia ile eleele mo le 30 inisi, e le itiiti ifo, a leai o aʻa o lala totogo o le a mumū mai le susunuina.

Ma le isi, fai se taimi malolo mo fatu e oo i le 2 cm ma tuu ni fatu se lua i le tasi pu, aʻo le mamao i le va o lua o le afa mita. Ona ufiufi lea o fualaau aina i se ata tifaga, lea o le a aveesea pe a uma ona faaali mai ni laupepa se lua.

Faʻasa

O le mea lelei, kukama manaʻomia timuga masani: e le o timuga mamafa i le lua i le tolu aso. O le mea lea, i le leai o ia tulaga, o kukama e masani ona faasūsūina, ae faʻalelei. O le faʻaleleia o le vai i taimi uma e faʻalagolago i le susu o le eleele: e tatau ona susu i le loloto o le 15 cm. E sili atu ona lelei le ave o le vai mafanafana, e sili ona lelei le suavai, o le faʻatinoga e faia i le afiafi.

E taua! Fafaga i aso uma i le vevela o le tau, ei ai le lamatiaga o mumu e mafua mai i laulaau mai le faʻasaʻoina o afu vai.

Lafoaia eleele ma veleina

A maeʻa ona faʻaleleia le suavai, e faʻamalosi e faʻapipiʻi le palapala ile oxygen. O le aʻa o le aganuu o loʻo i le loloto e tusa ma le 20 simita - pe a tatala e tatau ona amanaʻia ina ia le faʻaleagaina aʻa.

Talu ai ona o le aʻa o kukama e le mafai ona tauva ma vao mo meaai, e tatau ona e veleina e le aunoa ia moega o aganuu, ave ese tuaoi e le manaomia.

Masking

Talu ai o ituaiga eseese e leai se aʻafiaga o le tuputupu ae, e masani ona tupu tele i le auala o le faasolosolo. I lenei tulaga, o le fausiaina o se laau i totonu o le tasi ogalaau o le a lelei.

O le ogatotonu o le sasa o le a tupu aʻe i luga, o ona ovaries atoa ma fua o le lumanai o le a maua i luga o le laina lava e tasi, lea o le a faafaigofie ai le seleseleina. Faatasi ai ma lenei tulaga, ua aveeseina ai taamilo lanu ma ovaries.

Garter belt

Mo le nonoaina o le "Pickle" o le seti lea o pine laau ma tuu i le va oi latou se manoa manifinifi po o se manoa. I le faaopoopo atu i le saʻo ma le talafeagai, o lenei auala o le tuputupu aʻe e taofia ai le faʻaleleia o le suavai i mea totō, lea e mafai ona oʻo atu ai i foliga vaaia o sigi ma siama.

Laʻei pito sili

E faalua ona fafagaina le ituaiga i taimi taʻitasi. I le vaitau o le tuputupu ae lanumeamata, o le paluga o le ammonium nitrate ma le potassium chloride (4 kalama), superphosphate (10 kalama) i le sefulu lita o vai ua saunia. I le vaitau o le ovaries na latou fafagaina ai le vaifofo lava e tasi, ae faʻalua faaluaina le lua i le fua tutusa o le vai.

Pests, faʻamaʻi ma puipuiga

O faʻamaʻi faʻamaʻi o paʻu paʻu leaga, paʻu paʻu, vaovao, aʻa e pala.

Fualaau faʻasaina o loʻo sosolo mo togafitiga:

  • "Allire-B";
  • "Fitosporin-M";
  • "Oxy".
Mo le faʻamalolo, ole suavai Bordeaux poʻo isi mea e faʻapipiʻi faʻamalama e faʻapipiʻiina. Mai le aʻa o le pala e puipuia ai le faʻasaina i le phosphorus ma le potassium, togafitiga "Glyokladinom."

Pests e mafai ona osofaia osofaiga:

  • aphid (fualaau faasaina - "Akarin");
  • spider mite ("Fitoverm", "Fufanon");
  • whitefly ("Aktellik", "Confidor").
O le puipuia o foliga vaaia o meaola faalafua o le a tautuaina le tausiga lelei, tausisia o le susu, ae le o le faamamaina o le totoina, le leai o vao. Faʻalogo lelei i le nofoia o vavae: pe a iai pusi, iina ma aphid. E mafai ona e totoina le wormwood, tansy po o isi laau totõ ma mea manogi-inosia e latalata ile togalaau.

Seleseleina ma teuina

Seleselega talu mai Iulai. O fua e fua i le taimi e tasi, o lea e tatau ai ona e matamata iai. O fua e vavae ese ma le faaeteete mai le 'au, ma tuʻu ai i luga o le tipu, e sili lava ona tipi i se naifi malosi.

Talu ai ona o le ituaiga o meaʻai e gaosia mo le faʻasusu, e seleseleina le fua pe a oʻo i le 10 cm le umi, lea e faigofie pe a tuʻu i totonu o se fagu. O le seleseleina e faia i le afiafi i le taimi o le tau vevela, fualaau aina ua lafoina i le paolo.

Siaki i fualaʻau mo kukama ma fatu sinapi, ketchup chili, kukama i le Korea, tapuni kukama mo le taumalulu, veleina, māmā manogi, cucumbers manogi.

O kukama nei e le o teuina mo le silia ma le vaiaso, e le tatau ona fufuluina ma tuu i totonu o se pusaaisa.

Faʻamatalaga ono ma fautuaga

O faʻafitauli faʻafitauli i le laau e faapenei:

  • laʻau matutu ma ovaries, pau;
  • 'oloʻo faia i totonu o fua.

Saili pe aisea e paʻepaʻe ai laulaau o kukama, lanu samasama, lanu samasama ma le vevela, fuga kukama, mea e fai i totonugalemu i kukama, o le a le mea e fai ina ia le oona kukama, aisea e lanu ai samasama o kukama.

Mafuaaga o ia faafitauli:

  • vevela vevela ma le leai o se fale i lenei taimi;
  • sili atu taumafa, aemaise lava le gaʻo;
  • le atoatoa o meaʻai;
  • faʻamaʻi aʻa;
  • le lava le suavai.
Ina ia aloese mai na faʻafitauli, e mafai ona e tausisia tulafono masani o le faʻasusu, faʻamaʻiina, ave faʻamalosi masani o vao, faʻapea foʻi togafitiga talafeagai mo faʻamaʻi.

O fuamasi 'eseʻese "Zasolochny" e tatau ona maua ai le maualuga o iloiloga o tagata nofo ma mafanafana: o fua e lelei tele mo ituaiga uma o le faasaoina o le taumalulu, e aofia ai salata, e mafai foi ona e faʻaaogaina. Ina ia ausia se seleselega lelei e le faigata, e tatau lava ona e usitaia aiaiga o le aganuu.

Vitio: otootoga faʻamatalaga o le ituaiga kukama ua filifilia