Laʻau

Ficus Moklame - tausiga ile

Ficus Moklamé ei ai lona pale paleni ma le le lelei i le tausiga. Ae o loʻo i ai pea le tele o itu i tulaga o le tausiga o lenei laau, e tatau ona e iloa e uiga ia i latou.

O le a le mea e foliga mai ai Ficus Moclamé i le aiga

Ficus Moklame (Latina Latina Microcarpa Moclame) o le aiga Mulberry. O se meaola laʻau lenei e masani ona faʻaaogaina i totonu o le fale ma le faʻasologa o le laufanua. O le eseesega autu mai isi sui o fusi e faapea o lenei meaola ei ai le aʻa, ma o laulaau ua sili atu le lautele. I le fale, e tupu laitiiti ai Moklam i le 1 m.

Ficus Moclamé

Faʻamatalaga lata mai i le talafaasolopito o le faʻaaliga

O le laufanua o lenei ituaiga o ficus ua manatu o ni atunuu mafanafana ma se tau malulu. I le natura natura, e tupu tele le laau.

Ficus Moclama tausi fale

Ina ia mafai e se laau ona tupu ma ola lelei, e tatau ona faia ni tulaga lelei.

Lulu

Ficus Melanie - Fale tausi

I le tau mafanafana, e sili ai le lagona o le ficus i le vevela o + 24 ... +30 tikeri. I le taumalulu, e mafai ona tuʻu ifo i le +15 tikeri. O le mea autu o le puipuia lea o le siʻitia o le ipu. Afai e agi mai pupuni i le taumalulu, ona tatau lea ona toe faʻaleleia le pusa e iai le fugalaau i se nofoaga mafanafana.

Faamatalaga faaopoopo! Afai o le pusa o loʻo i luga o le fola malulu, e tatau ona faʻaaogaina i se puipui mafiafia ina ia aua nei galo le aʻa.

Malamalama

Ficus Mikrokarp Moklame e le fiafia pe a masani ona toe faʻaleleia i nofoaga fou ma ua suia le moli, o lea e tatau ai ona e filifilia le nofoaga lelei mo le fugalaau muamua. O le laau e fiafia e faʻasalalauina le malamalama.

I le taumalulu, o le fugalaau o le a manaʻomia se faʻasalaga faaopoopo. Soo se afiafi mo ni nai itula e te manaʻomia e susulu moli mumulu.

Faʻasa

E tatau ona faʻalelei le faʻatau. I le taumafanafana, o le eleele e faʻafefeteina e le sili atu i le 2-3 taimi i le vaiaso. I le taumalulu, e faʻaititia le numera o le fafaga.

Lafoaia

I le tau mafanafana, tausia le fugalaau e le tatau ona tutusa ma le taumalulu. I taimi uma lava e mafai ai, e tatau ona felafolafoaʻi ma gaugau lau laulaau. Ae maise lava pe afai o le pusa e tu i luga o se faamalama ma ni faamalama matala.

Totogi

O le ea i totonu o le potu e tatau ona faʻamaualalo ile 50-70%. Afai e vevela tele, e mafai ona e tuʻuina se ipu mafolafola lafoaʻi i tafatafa o le fugalaau. I le taumalulu, e faʻaleleia le faʻaleleia e ala i le tautau solo solo susu i luga o maʻa.

Soo

Ficus e sili i le le paleni poʻo le palapala eleʻele.

Faʻaaogaina eleele palapala:

  • oneone lapoʻa;
  • turf land;
  • lau laʻau.

O mea uma e tatau ona faia i tutusa tutusa.

Laʻei pito sili

E manaʻomia e Ficus Moklama le faʻasaina i le taumafanafana ma le tautotogo. I le taumalulu, e tatau ona e tuʻuina atu le fugalaau se malologa. I le tautotogo, e mafai ona e faʻateleina faʻafefe mo meaʻai i totonu. I le taumafanafana, e faʻaaoga ai vailaʻau oona.

Vaega o tausiga o le taumalulu, taimi malolo

Ficus Kinki - faʻamatalaga ma le tausiga ile fale

I le taumalulu, e tatau ona faʻaititia le aofaʻi o le faʻavaivai. Vai le palapala pe a maeʻa maeʻa. E le gata i le taumalulu, latou te le faia ni fugalaau ma tuu ai moli mo moli faaopoopo.

O afea ma pe faapefea ona fuga

Ficus rubbery - tausi fale

E pei o le tele o ituaiga o ficus, o le ituaiga Moclamé e le toto.

Teuteu

A o tuputupu aʻe i totonu o se fale, e manaʻomia le teuteu e fai ai se pale. A leai, o le a tupu tele lava.

Ficus teuteu

Taualumaga mo le faʻasolo:

  1. Faatali seʻi oʻo i le 20 cm le ogaumu.
  2. Ona totoina lea o le laau tutotonu.
  3. Toto lapisi tuai pe a uma ona latou tutupu i luga ae o le nofoaga tutotonu.

Mo le teuteuina, na o seleni seleni e tatau ona faʻaaogaina ina ia leai ni mea e faʻaaogaina i le tipi. E tatau foʻi ona faʻamaonia muamua.

Faʻafefea Ficus Moklama faʻalautele

O le faagasologa o le totoina o laau e faigofie. Mo le faʻaleleia o fatu laau, faʻapipiʻi poʻo le faʻaaogaina o mea faʻaauau.

Fatuina fatu

O fatu e toto i le eleele i le faaiuga o Fepuari - ogatotonu o Aperila.

Faʻatoʻaga:

  1. Faʻalautele le totoina o mea i luga o le eleele susu.
  2. Faʻasusu māmā i le palapala.
  3. Ufiufi le atigipusa ma se ato ma tuu i se nofoaga mafanafana.
  4. Vai le palapala i le tele o taimi i le vaiaso ma faʻamaʻalo.

A oʻo mai pine muamua, ua aveese le ata. O le togi e faia pe a uma ona fuga le lau muamua o laulaau atoa.

Manatua! O fualaau e totoina i totonu o fagu pe a matua.

Faʻasogaina o ni afifi

O le auala pito sili ona faigofie e toto ai se laau fou mai seleselega. E pei o le seleseleina, o le faʻaaogaina o vine, lino, po o le 10-15 cm le umi, e faʻaaoga.

Faʻamatalaga o tipi:

  1. Oti le pito i lalo o le au i le maualuga o le 45 tikeri.
  2. Fufulu ese le sua e maua ai.
  3. Vaevae laʻau pito i lalo ma togi.
  4. Tuu le aʻa i totonu o le vai ina ia le paʻi i ai laulaau. A leai, o le a amata ona latou pala.
  5. Faaopopo 1 le laulau o le gaʻo ua gaoioi i le vai.

Pe a ma le 2-3 vaiaso, e tatau ona aliali muamua aʻa muamua. A maeʻa, e mafai ona e totoina le aʻa i le eleele. O le laau ua totoina i totonu o se ipu tumau pe a uma le 3 masina.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Vaalele i le ea

Faʻagasologa o le faʻagasologa e ala i le leleina o le ea:

  1. I luga o le tagata matua, filifili se lignified pipi.
  2. Filifili se 'upega tafaʻilagi ma tipi uma laulaau mai ai.
  3. Faia se faʻasalaga faʻapitoa i luga ma lalo ifo o lenei nofoaga.
  4. Aveese le paʻu.
  5. Fafasi le mea na filifilia i le malala muʻu poʻo Kornevin.
  6. Tuu le moa i luga o le taga ma afifi i tafatafa o le fasi fanua. Tautino le afifi.

A mavae sina taimi, e tatau ona aliali aʻa. A maeʻa lena, ona aveeseina lelei lea o le pusa, ma faʻapipiʻi le eleele ile eleele.

Suiga

Mafuaaga mo le toe gaosia:

  • Ua matua tupu tele le aʻa.
  • O aʻa e iloa mai le ulo.
  • Na amata ona pala le aʻa.
  • Ua fai si laʻititi le ulo.

O le faʻatulagaina o loʻo faʻatino i le tautotogo poʻo le taumafanafana. E tasi i le tausaga, o le ficus ua totoina i totonu o se ipu tele ina ia mafai ai ona tupu atili le fugalaau.

O faʻafitauli faʻafitauli i le tuputupu aʻe ma faʻamaʻi

I le taimi o le togafitia o le ficus Moklama, e mafai ona e feagai ma le tele o faafitauli e mafua mai i meaola faalafua, faʻamaʻi poʻo le le tausia lelei.

O le fugalaau e faʻafefeteina fatu ma lau

Laʻau e mafai ona paʻu i mafuaaga masani. Ae afai latou te pauu i luga, ona tatau lea ona e sailia se faafitauli. Atonu e mafua mai i le toe faʻaleleia o le ulo, faʻataʻitaʻiga poʻo suiga faʻafuaseʻi i le vevela.

Taua! O le mafuaʻaga o le faʻapipiʻi o pulupulu ma laʻau atonu o le palapala eleʻele. I lenei tulaga, o laʻau muamua e amata ona susu.

Lea lanu paʻu

O le laʻau e amata ona liua ona o le le lelei o le malamalama, o le vevela o le palapala ma le chlorosis.

Faʻalogo lelei! Mai le chlorosis, o togafitiga faʻatasi ma Ferrovit ma Ferrilen e fesoasoani.

E mafai ona e saunia se vailaʻau mo chlorosis oe lava. O lenei mea o le a manaʻomia ai le acid citric, suauu kulimi ma vai inu suamalie. Vaevae le 4 g o le citric acid ma le 2.5 g vitiol i le vai. Faʻatonu lelei le fofo. Lafoaia i laau mamaʻi. O le fofo e teuina mo le 2 vaiaso.

O faʻamalosi e faʻamago i luga o laʻau

O faʻamatalaga o laʻau e masani lava ona amata faʻagogo i le taumalulu pe a latou liliuina le mafanafana. E mafua lenei ona o le paʻu tele o le faʻamamaina. E tatau ona aveese le ipu mai le pusa ma tuu se atigipusa ma le susu susu e sosoo ma ia.

Le aoga o lau laau ua matutu

Lafoaʻi paʻu laʻau maualalo

O laʻasaga pito i lalo e masani lava ona paʻu i le taimi o suiga o le laulaʻau. Ae e mafai foi ona mafua ona o le le talafeagai o le suavaia, le lava o le fesuiaiga, suiga o le vevela ma ata.

Pests

O meaola faalafua masani o ficus o se mea e teu ai, o le apogaleveleve mite ma le mealybug. Afai e maua iniseti, e tatau ona fufulu laulaau o le laau i se vaifofo mataga ma togafitia ma Actellik. A faʻapipiʻi se uila, e tatau ona faʻateleina le faʻamamafana.

Taua! E tatau ona lafoaʻi meaʻai i le taimi lava e maua ai.

Isi faafitauli

Isi faafitauli tuputupu aʻe:

  • Mafutaga faʻamaʻi ona o le susu.
  • O foliga vaaia o lanu enaena ona o le ea malulu.
  • Tuai le tuputupu ae ona o le le lava o meaʻai.
  • Ficus atonu o le a leiloa lona malosi teuteu ona o le leai o ni meaʻai.

Faailoga ma talitonuga taufaasese

E talitonuina o le fale i totonu o le fale e aumaia ai le manuia i lona pule poʻo le tamaitai pule. E talitonuina o le laau e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le tulaga o le tagata e ona.

Ficus Moklamé i totonu

<

Ficus Moklame o se laau matagofie tele lea o le a foliga tutusa i totonu o totonu. O le fugalaau e matua le lelei lava, ma, afai e siaki lelei, o le a tupu mo se taimi umi.