Septoria

Auala e puipuia ai le la mai faʻamaʻi

O faamai pipisi, ma meaola faalafua, e mafua ai le tele o le faaleagaina o le tamaoaiga. O se taunuuga o faʻamaʻi o le sola, o le fua o le seleselega e faʻaitiitia i nisi o taimi poʻo le lulu atoa e mafai ona fano. O le mea lea, o le malamalama lea o le a fesoasoani e iloagofie ai faʻamaʻi autu o le sulu ma iloa ai auala e faʻatautaia ai i latou e taua pe a tupu aʻe fatu.

E taua! O faʻamaʻi sili ona lamatia ma faʻaleagaina o le sola o le paʻu palapala (aemaise lava mo tipu), broomrape, fomoz.

E faʻafefea ona togafitia se sola mai le lanu enaena

Tueina o le grey - o le taimi lea e oso ese ai le la mai le pito i lalo e oo i le pito i luga. E mafai ona iai le faʻamaʻi i soʻo se laasaga o le atinaʻe - mai le vave totogo mai ile sunflower. O le toʻimamafana e fesoasoani i le atinaʻeina o le faʻamaʻi, ona o le faʻamaʻi e afaina, ma toetoe lava o gaʻo uma (ae o loʻo i ai tuusaunoaga) e fiafia i le susu. I le lanu enaena, e ufiufi le ufiufi i se fugalaau lanu samasama, lea e iu lava ina enaena enaena, ona togi ai lea (vaega eleelea) o lanu uliuli e aliali mai ile luga. I lenei tulaga, o laʻau pito i lalo e mamago i luga o le ala, ma o le pito i luga e amata ona pala.

O le toilalo o loʻucosisi i le vaitau o le seleselega e pasi atu i le pulou ma e faʻaalia i le sosoʻoina o le tino ma le puao uliuli i luga o le ato, ma a maeʻa le 8-12 aso siklerotia o loʻo maua i fatu. Auala e puipuia ai le fesuiaʻiga: tausisia o le fua o laau toto ma puipuia ai le faaleagaina e ala i le laeiina aʻo lei totoina fatu, mo se faataitaiga, faatasi ai ma le TMTD i le 80% le maualuga. E le gata i lea, o le togafitiga o fua o faatoaga pe a uma le germination ma aʻo lei oʻo i le matua ua faia i vaega nei: Vesuvius, Glyphos super, Dominator, Clinic Duo, Chistopol, ma isi.

Paʻu o le paʻu paʻepaʻe i se mata

O le sunflower e maʻi i soo se laasaga o le tuputupu aʻe. O le faʻamaʻi e mafua mai i le faia o se paʻu lanu e pei o le cotton-pe pei o le paʻu-paʻepaʻe paʻepaʻe i le pito i lalo o le aʻa ma aʻa, o vaega ua afaina e avea ma lanu-enaena i lanu.

O le aʻa i le aʻa e faamaluluina, malepe, pau le lau, pau le mata. Ae e mafai ona aʻafia na o le aʻa e aunoa ma aʻa - i lenei tulaga, o le pala enaena e iloa i le ogatotonu o le aʻa, lea e tafe i le ogatotonu. O le masani masani o le paʻepaʻe paʻepaʻe pe a amata ona tupu le maʻi i le vaega o le sunflower. Ona fai ai lea o lanu enaena i luga o le ato, e ufiufi i le fugalaau e pei o le fuga ma le fausiaina o le sclerotia. Ma i se taimi mulimuli ane, o fatu e pau i lalo ae le o se ato o loʻo i ai ni mea faʻapitoa i ituaiga o maea.

Le togafitiga e le o faia, ua faaleagaina mea totino ua aafia. Ma o le fua sili ona aoga e faʻafefe ai le paʻepaʻe paʻepaʻe - o lona puipuiga. Mo lenei mea, o mea uma e gaosia i le gaosiga o le sunflower, faʻapipiʻiina o fatu aʻo leʻi luluina ma felafoaʻi pei o laau totō e tupu aʻe ma tutusa lava fatuga e pei o siaki eleelea o loʻo mataituina.

Auala e togafitia ai le broomrape i luga o se sola

Sunflower contagion (pito i luga) o se faʻamaʻi vao o mea totō, ma o le mea lea e mafua mai ai faʻamalositino-vao faʻamalosi le sunflower, aveese meaʻai ma susu mai ai.

O lenei faamaʻi matala, e pei o le broomrape, o loʻo faʻaalia i le fugaina o fualaau vevela i aʻa o le sunflower ma foliga mai o haustoria - faiga i foliga o filo e suʻeina mai le laau ma faʻatau nai lo le mea o le mineral ma organic substances ua faamoemoe mo lea. Puipuiga ma togafitiga o broomrape - totoina o togalaau i autafa o le sulu e le o nofouta i le vao-parasaite - sana, soya, fulou ma le lūlū o ituaiga sunflower eseese e puipuia mai le vao parasitic. E fesoasoani lenei mea e aloese mai faʻamaʻi o aʻa o le la.

E te iloa? O ituaiga Arakar, Belgrade, Jazi, Dniester, Emperor, Leila, Neom, Sanay, Tristan, Vaega, Khortytsia e sili ona puipuia i broomrape.

E iai foi se fua faatatau lelei e faasaga i le broomrape o le fuga o se phytomiza, o ia o loʻo 'ai le fatu broomrape ma e faʻasaʻo faʻapitoa i le fua o le vevela vao.

Downy mildew

O le manogi matagi, o le mea e mafua ai le sogasoga o se mea malie, e le masani ona afaina ai se laau. E masani lava o le paʻu paʻu paʻu o le sunflower, lea e faʻaitaina foi e haʻi. O le faʻamaʻi e tupu i le vave ma le tuai o vaega o le atinaʻe o le sunflower. I le tulaga muamua, o le vaitaimi lenei o le 2-4 paipa o le atinaʻeina o laʻau moni o se laau, ma o faailoga o le a faapenei: o se fasi laau ua ufiufi i le umi atoa ma laulaau, i le itu pito i lalo o loo i ai se paʻepaʻe sinasina, ma i le pito i luga e ono i ai se lauulu lanumeamata.

O fualaau laiti e ola pe oti, poʻo le faʻapipiʻiina o ni ato e leai ni fatu. I le taimi mulimuli ua i ai ni lanu papaʻe i luga o le laʻau i lalo ma e enaena-enaena i le pito i luga, o le aʻa i luga o le paʻu i totonu e mumusu (nai lo le paʻepaʻe), e aunoa ma le vaaia lelei o le aʻa ma leona o ato.

E te iloa? Ole timuga o le tau, o le saoasaoa ma le faateleina o le salalau o le paʻu palapala, o le mea e mafua ai le sologa ma e vave ona faia ni fouvalega fou. Matagi e afaina vave pe afai o le vevela o le ea e pa'ū ifo i + 16-17 ° C.

E leai se togafitiga e pei o lea. Afai e le toe atoatoa le malosi o le la, ona avea lea o le agrofungicides - Alpha faʻasologa, Amistar-extra, Dezal, Derozal, Carbezim, Ultrasil-duo, Efatol, faʻaaogaina mo le paʻu palapala - o le a naʻo le faʻalavelaveina o le atinaʻeina o mycosis. O le mea lea, e fautuaina le faia o togafitiga puipuia pe a totoina fatu (togafiti togafiti) ma faʻaaoga ituaiga o le sunflower ma faʻateleina le teteʻe atu i le soona gaosi o le paʻu palapala.

E faʻafefea ona togafitia se sola mai le fomaz

O le sunflower fomoz o se maʻi faʻamaʻi, e faʻaalia i le foliga mai o lanu mumu-lanu enaena ma lanu enaena ma le lanu samasama i luga o le laʻau. E masani lava e tupu lenei mea i le laasaga o le 3-5 pauna o lau moni, ae mafai ona maʻi le laau i soo se tuputupu aʻe o le laʻau.

Mulimuli ane, o le laulaau uma e afaina, e mou ese ma pusa, ma o le toilalo e alu i le ala. I le taimi muamua, o vaega o le aʻa e aafia i nofoaga e faapipiiina ai laulaau, ona faʻalautele ai lea o afifi, faʻafefiloi, ma o le mea atoa e avea ma mea enaena-enaena poʻo le uliuli foi. Ona alu lea o le faamaʻi i le ato, e aafia ai ona fusi ma fatu.

Faiga faʻatau-faʻamalosi - faʻapipiʻi ma fomaʻi faʻamalosi i le taimi o le tuputupu ae (Impact-K, Derozal, ma isi), tausisia ma le mausali i le fuaina o fua o fua ma fua o le gaosiga o mea tau eletise, ma amanaia fua o meaʻai muamua.

E te iloa? O le mafanafana o le taumafanafana e faʻaititia ai le ono mafai ona afaina ai le sunflower e ala i le fomaz. E le mafai e le fomaʻi ona faʻavaivai i le vevela i luga atu o le 31 ° C.

Fomopsis sunflower

Fuga o le Fomopsis poʻo le Grey Spotting - O siama faʻaleagaina o lau, 'ie, ato ma fatu o laau totō. O le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i lanu lanu mumu i luga o le laʻau ma aʻa o le la. A mavae sina taimi, ona velela lea o lau o laau, vele ma pulu, ma 'au i nofoaga o le pala. Faatasi ai ma le toilalo o ato, o le fatu ua sinasina-enaena ma le afa-leai.

O le tau faasaga i le fomopsis - tausisia tulafono o le seleselega o fatuga ma le afifiina o fatu ma fuluʻi fatu aʻo le i luluina ma gaosia le sulu i luga o le fanua i le vaomatua (o sauniuniga e tutusa ma fomose).

Pepa o le Bacteriosis

O se siama siama o le sunflower lea e mafai ona atiae i soo se laasaga o le vaitau tuputupu ae, ma e fuafua i le tuputupu ae o le vaega, o le a aliali mai faailoga eseese o le faaleagaina. I le laasaga o le 3-5 o laulaau, o le aʻa o se mea e paʻu, ua feliuliuaʻi ma faia se uiga masani o le tulivae, ma o laulaau e lanu enaena, mago ma le pala. O le laumei i le pito i luma o le laʻau e faʻamatalaina i luga o le pito i luga o le lanu enaena o le laʻau - mai i le ato ma le 10-12 cm i lalo, ma o lona aʻa e feteʻenaʻi i se taimi mulimuli ane, pe a oʻo ina le malamalama. O le mea autu o le lanu moana lanu enaena. O le ato e sulu i lalo, wilts, ao tumau pea le lau, masani ma aunoa ma ni faailo o le uila.

O fua e faʻafefe ai faʻamaʻi pipisi e pei ona taua i lalo: o suʻesuʻega faifaipea o fua o laau toto ma i uluai faailoga o laau afaina ua faʻaumatia ma susunuina.

E taua! O se suauu pipisi e vaelua faataamilo i le 4-5 mita faataamilo i togalaau maloloina. Suafa vave - i luga o le fanua, i fafo atu o le fanua, faʻasaina le sunflower ua faasaina ona alu ese, ona e mafai ona aʻafia ai isi mea totino ona o le bacteriosis.

Togafitiga o septoria

Septoria po o le lanu enaena lanu enaena o se mycosis e mafai ona atiae i vaega eseese o le tuputupu aʻe. Faatasi ai ma le toilalo o lenei galu e mafua mai i lanu samasama, ona lanu enaena-enaena i luga o le laʻau, e siosiomia e fugalaau lanumumu-lanumeamata. Mulimuli ane, o laʻau ua aʻafia e ufiufi i togitogi uliuli ma pupu - o vaega e faʻamago ai vaega e pau i lalo.

O le tau faasaga i septoria o le puipuia lea o le maʻi, e pei o le totoina o le sunflower i le vaitau o le tuputupu ae faatasi ma agrofungicides (Acanto faaopoopo, ma isi), o le seleseleina o le seleselega o fua o le seleselega ma le faaaloalo mo le fuaina o fua.

Nofoaga uliuli i luga o le la

Nofoaga lanu uliuli po o le faʻaleleia - o se faʻaleagaga o laʻau, ala, ma o nisi taimi o ato sulu. O le tele lava o togalaau laiti e aafia i le vaega o le 2-5 lau, ae ua mamaʻi foi le sunburners. O le faʻamaʻi pipisi, ma pe a iloa i isi atunuu, ua faʻafeiloaʻi mai le puipuiga. Faailoga o le faʻapisia: o le uliuli ma / po o le lanu moana enaena po o le elliptical spots po o paʻu laiti, e tupu muamua i luga o le pito o laulaʻau ma alu atu i le ogatotonu, ma fusi nifo i luga o le ogalaau i luga o le mea.

O le tau faasaga i le lanu uliuli o le togafitiga o fatu ao leʻi luluina, mulimulitai i faiga o faatoaga ma le fua o fualaau aina.

Sunflower altenaria

Faʻauʻau o le sunflower, e faʻaalia i le faʻaleagaina o laʻau, togi, ato. I luga o vaega uma o le la e foliga mai o le brown-graphite ma se pulu lanumoana, eseese i le telē. E le gata i lea, o le lapoʻa e mumu lanumeamata ma se lanu uliuli po o le graphite. Feteenaʻi ma altenariosis - togafitiga ma agrofungicides i le tuputupu aʻe o vaega o le sunflower ma le faʻaaloalo mo le fuaina o fua.

Vaevae le ato

O se maʻi leaga lenei o ato sulu. E lua ituaiga o le malogo mama - lanu piniki ma le enaena, i le faasologa, i le lanu o le moa. O le vevesi ma le enaena ma le piniki piniki, e pei o se tulafono, i le amataga lava po o le ogatotonu o le sunflower malosi. Aʻo le pala enaena i luga o se ato, o mea lanu enaena e faʻamaluluina mai lalo ae vavao mai luga. O fatu o loʻo i lalo o loʻo faʻapipiʻiina, e pipii ma faʻauʻu, e mafai ona pauu ese mai le ato. I le lanu piniki, e tutusa lava mea uma, naʻo le vaʻa e amata mai i fatu ma latou o atu i totonu o le ato, ma o le lanu o le mea e papaʻe muamua ma le piniki.

Lafoaʻiga o le pala: matua tausisia tulafono o le seleselega, totoina o fatu, totoina o le fanua i fuluʻi fatu e pei o laau totō.

O le puipuiga lelei o le sunflower mai faʻamaʻi e tatau ona faʻatinoina, ma o le mea e sili ona taua, i le taimi, e sili atu ona faigofie ma taugofie mo soʻo se faatoaga.